Maldív - szigetek

Miért a Maldív - szigetek?

Mert szebb, mint a képeken! Hófehér homok, kristálytiszta víz, a kék elképesztő színárnyalatai.  Az India-óceánban elterülő ország 1190 különböző nagyságú  szigetből és homokpadból áll.  Általában egy szigeten egy hotel található. A kisebb szigetek könnyen körbesétálhatók, a nagyobb szigeteken több program és sportolási lehetőség is van.

Azoknak ajánljuk, akik pihenésre vágynak, szeretnek  búvárkodni a korallzátonyoknál, meghitt és csöndes nyaralást keresnek. Bár a hotelekben sokszor van esti program, táncos műsor, nyüzsgő éjszakai életre ne számítsunk.

A szigeteken nincsenek kulturális látnivalók, túrázási lehetőségek, ezért érdemes összekötni nyaralásunkat egy Sri Lanka-i túrával.

 

 

Mikor utazzunk?  

A szigetekre egész évben lehet utazni. A legmagasabb nappali hőmérséklet állandóan 30 C fok körül van. Mint minden trópusi országban, itt is létezik száraz és nedves időszak. A száraz szezon november végétől áprilisig tart, ekkor süt legtöbbet a nap. A nedves időszak májustól október végéig tart, ekkor is meleg van, de számítani lehet zivatarra és viharokra.

Az óceán hőmérséklete egész évben megközelíti a 28-30 C-ot.

 

Utazáshoz szükséges:

Útlevél: Az utazás feltétele a hazaérkezést követő legalább 6 hónapig érvényes útlevél. Az útlevél legalább két üres oldalt kell, hogy tartalmazzon, ahova a vízum elhelyezhető.

Vízum: Maldív-szigetekre beutazó magyar állampolgároknak, valamennyi beutazási forma (turisztikai, üzleti, tanulmányi stb.) esetén vízummal kell rendelkezniük. Vízumkérelmet az érkezéskor a maléi nemzetközi repülőtéren lehet benyújtani. A helyben kiállított vízum érvényességi ideje legfeljebb 30 nap, ami a Maldív-szigeteken való tartózkodás során meghosszabbítható.

Hasznos tudnivalók: A Maldív-szigetek alkotmánya értelmében muszlim ország, így fordítsunk figyelmet az ebből adódó körülményekre, különösen a ramadán idején. Az iszlámon kívüli minden egyéb vallás látványos népszerűsítése, jelképeinek kihelyezése törvénybe ütköző cselekmény.

A szállodákon (melyeknek helyi elterjedt elnevezése: „resort”) kívüli öltözködés során ügyeljünk a helyi szokásokra, a nők fedjék el vállukat, karjukat, ill. ajánlatos hogy hosszú (a bokát is fedő) szoknyát, vagy nadrágot hordjanak. A resortokon belüli öltözködés az ilyen helyeken megszokott, de a nudizmus ill. a „topless” viselet szigorúan tilos a Maldív-szigeteken, beleértve a resortokat is!

Szigorúan tilos az országba bevinni robbanóanyagokat, lőfegyvereket, lőszert, pornográfiát, bármilyen az iszlám tanításaival ellentétes anyagot (pl. a Biblia), disznóhúst vagy ebből készült élelmiszert, valamint bármilyen szeszesitalt.

Alkoholos italok csak a resortokban kaphatók, azok területéről kivinni azonban tilos.

A kábítószer birtoklás, fogyasztás, a vele való kereskedelem minden formája törvénybe ütköző cselekmény, mely akár életfogytiglani börtönbüntetést is vonhat maga után. A maldív kábítószer ellenes törvények nemzetközi összehasonlításban is az egyik legszigorúbbak.

Tilos az országból teknőcpáncélt vagy korallokat kivinni. 

Az azonos neműek közti intimebb viszony, ill. az erre való ajánlattétel illegális, akár hosszabb börtönbüntetéssel is sújtható. 
Interaktív térkép: https://visitmaldives.com/en/map

 

 

Repülőjegy árak: Kérje személyre szabott ajánlatunkat! Megkeressük Önnek a legjobb repülőjegyet!

 

Magyar nyelvű idegenvezető

Nincs, angol nyelvű asszisztencia kérhető

 

Fakultatív programok

A fakultatív program lehetősége a hotel szolgáltatásaitól függ, általában lehetőség van búvárkodásra, pipás búvárkodásra, hajókázásra, vízisportok, hidroplán kirándulás, mélytengeri horgászat.

 

 

Kérje ajánlatunkat!

 

 

Vissza
Kérje ajánlatunkat!