Maldív - szigetek

Aktuális beutazási szabályok:

 

2022. 10. 31.

A Covid-19 járvány időszakára vonatkozó utazási tanácsok

Az alábbiakban szereplő információk tájékoztató jellegűek, azok közreadása a fogadó ország illetékes hatóságainak értesítésén alapul. Bár képviseleteink mindent megtesznek, hogy naprakész információkat közöljenek, felelős és aktuális tájékoztatásért a megadott weboldalon, az ott szereplő hatóságnál érdeklődhetnek. https://visitmaldives.com/en

 

A világjárvány miatt kialakult utazási korlátozások frissítése folyamatos, a közölt adatok tájékoztató jellegűek, valamint csak a már hatályba lépett szabályokat tartalmazzák.

 

Be lehet-e utazni az országba? Igen. A Maldív-szigetekre turistaként utazó külföldieknek nincs szüksége előzetes jóváhagyásra a vízumigényléshez. A vízumigénylésről itt: https://immigration.gov.mv/tourist-visa/

A beutazóknak az alábbi követelményeknek kell - kötelező módon - megfelelniük érkezéskor:

Az országba történő beléptetéskor legalább a tervezett visszautazást követő hat hónapig érvényes útlevél;
Az érkezéstől számított legfeljebb 30 napon belüli érvényességű-, visszautazásra szóló érvényes repülőjegy;
Visszaigazolt szállásfoglalás;
Elegendő pénzügyi fedezet (a maldív hatóságok beléptetéskor ellenőrizhetik a megfelelő anyagi fedezet rendelkezésre állását, ilyenkor bankkártya vagy készpénz felmutatása elegendő szokott lenni).
Minden turisztikai célú beutazónak - érkezése előtt 48 órával - nyilatkoznia kell az egészségügyi állapotáról. A nyilatkozatokat a központi „Imuga” portálra kell feltölteni, elérhető itt: https://imuga.immigration.gov.mv

Oktatóvideó az egészségügyi nyilatkozat kitöltéséhez:belépéskor:
https://twitter.com/ImmigrationMV/status/1539477910209241088

kilépéskor: https://twitter.com/ImmigrationMV/status/1539477910209241088
Oltási igazolvány hiányában sem szükséges az RT-PCR teszt.


Bár a maszkhasználat jelenleg a repülőtereken és repülőjáratokon nem kötelező, azért javasoljuk, hogy mindig legyen belőle a kézi poggyászban/táskában/zsebben.

 

Kell-e teszt? Nem. Május 5-től nem szükséges PCR teszt az országba való beutazáshoz. A PCR teszt bemutatása alóli mentességnek nem feltétele az oltási igazolás bemutatása, az oltatlanok is beutazhatnak a Maldív-szigetekre PCR teszt nélkül.

Kell-e regisztrálni? Igen. Minden turisztikai célú beutazónak - érkezése előtt 48 órával - nyilatkoznia kell az egészségügyi állapotáról. A nyilatkozatokat a központi „Imuga” portálra kell feltölteni, elérhető itt: https://imuga.immigration.gov.mv/

Az egészségügyi nyilatkozatban személyes adatokat, a repülőjárat és ülés számát, korábbi utazási adatokat, valamint az egészségre és az oltottságra vonatkozó információkat kérnek.

Oltatlanokra vonatkozó szabályok: Oltottakra és oltatlanokra ugyanazok a szabályok vonatkoznak a Maldív-szigeteken (2022. március 13. óta).

Helyi járványügyi szabályok: Egészségügyi intézményekben, a személyzet, a paciensek és a látogatók számára is kötelező a maszk viselete függetlenül a régió, adott kerület fertőzöttségi szintjétől. Azokon a területeken, ahol a fertőzöttség magas (ahol a pozitivitási szint meghaladja a 20%-ot), maszkot kell viselni a közterületeken a hatályos szabályok szerint.

Beutazás Magyarországra: 2022. március 7-én hatályát vesztette a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. Korm.rendelet, ennél fogva a Magyarországra történő beutazásra vonatkozó korlátozások is megszűntek. A magyarországi beutazás mindenkori szabályaival kapcsolatban az ORFK határrendészeti szervei illetékesek tájékoztatást adni. Az ORFK alábbi oldalán talál bővebb információt: http://www.police.hu/hu/info/elerhetosegek

A koronavírussal kapcsolatos információkat http://www.koronavirus.gov.hu/

oldalon

találhatják, illetve érdeklődhetnek telefonon belföldről a +36 80 277 455 és a +36 80 277 456, külföldről a +36 1 550 1825-ös telefonszámon vagy elektronikusan a koronavirus@1818.hu

címen. A magyar határellenőrzéssel kapcsolatos aktuális információk megtalálhatók: a határátlépéssel kapcsolatos aktuális információk (ORFK) oldalon és érdeklődni lehet a koronavirus@bm.gov.hu

címen.

 

Forrás: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/maldiv-szigetek

 

Javasoljuk, hogy az indulásig kövesse Ön is nyomon az esetleges változásokat a Konzuli Szolgálat hivatalos oldalán! https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/maldiv-szigetek

Javasoljuk, hogy utazása előtt regisztráljon Konzuli védelemre! https://konzuliszolgalat.kormany.hu/regisztralja-kulfoldi-utazasat

Töltse le és utazzon a Konzinfo Utazom applikációval! Android | Apple

 

 

Miért a Maldív - szigetek?

Mert szebb, mint a képeken! Hófehér homok, kristálytiszta víz, a kék elképesztő színárnyalatai.  Az India-óceánban elterülő ország 1190 különböző nagyságú  szigetből és homokpadból áll.  Általában egy szigeten egy hotel található. A kisebb szigetek könnyen körbesétálhatók, a nagyobb szigeteken több program és sportolási lehetőség is van.

Azoknak ajánljuk, akik pihenésre vágynak, szeretnek  búvárkodni a korallzátonyoknál, meghitt és csöndes nyaralást keresnek. Bár a hotelekben sokszor van esti program, táncos műsor, nyüzsgő éjszakai életre ne számítsunk.

A szigeteken nincsenek kulturális látnivalók, túrázási lehetőségek, ezért érdemes összekötni nyaralásunkat egy Sri Lanka-i túrával.

 

 

Mikor utazzunk?  

A szigetekre egész évben lehet utazni. A legmagasabb nappali hőmérséklet állandóan 30 C fok körül van. Mint minden trópusi országban, itt is létezik száraz és nedves időszak. A száraz szezon november végétől áprilisig tart, ekkor süt legtöbbet a nap. A nedves időszak májustól október végéig tart, ekkor is meleg van, de számítani lehet zivatarra és viharokra.

Az óceán hőmérséklete egész évben megközelíti a 28-30 C-ot.

 

Utazáshoz szükséges:

Útlevél: Az utazás feltétele a hazaérkezést követő legalább 6 hónapig érvényes útlevél. Az útlevél legalább két üres oldalt kell, hogy tartalmazzon, ahova a vízum elhelyezhető.

Vízum: Maldív-szigetekre beutazó magyar állampolgároknak, valamennyi beutazási forma (turisztikai, üzleti, tanulmányi stb.) esetén vízummal kell rendelkezniük. Vízumkérelmet az érkezéskor a maléi nemzetközi repülőtéren lehet benyújtani. A helyben kiállított vízum érvényességi ideje legfeljebb 30 nap, ami a Maldív-szigeteken való tartózkodás során meghosszabbítható.

Hasznos tudnivalók: A Maldív-szigetek alkotmánya értelmében muszlim ország, így fordítsunk figyelmet az ebből adódó körülményekre, különösen a ramadán idején. Az iszlámon kívüli minden egyéb vallás látványos népszerűsítése, jelképeinek kihelyezése törvénybe ütköző cselekmény.

A szállodákon (melyeknek helyi elterjedt elnevezése: „resort”) kívüli öltözködés során ügyeljünk a helyi szokásokra, a nők fedjék el vállukat, karjukat, ill. ajánlatos hogy hosszú (a bokát is fedő) szoknyát, vagy nadrágot hordjanak. A resortokon belüli öltözködés az ilyen helyeken megszokott, de a nudizmus ill. a „topless” viselet szigorúan tilos a Maldív-szigeteken, beleértve a resortokat is!

Szigorúan tilos az országba bevinni robbanóanyagokat, lőfegyvereket, lőszert, pornográfiát, bármilyen az iszlám tanításaival ellentétes anyagot (pl. a Biblia), disznóhúst vagy ebből készült élelmiszert, valamint bármilyen szeszesitalt.

Alkoholos italok csak a resortokban kaphatók, azok területéről kivinni azonban tilos.

A kábítószer birtoklás, fogyasztás, a vele való kereskedelem minden formája törvénybe ütköző cselekmény, mely akár életfogytiglani börtönbüntetést is vonhat maga után. A maldív kábítószer ellenes törvények nemzetközi összehasonlításban is az egyik legszigorúbbak.

Tilos az országból teknőcpáncélt vagy korallokat kivinni. 

Az azonos neműek közti intimebb viszony, ill. az erre való ajánlattétel illegális, akár hosszabb börtönbüntetéssel is sújtható. 
Interaktív térkép: https://visitmaldives.com/en/map

 

 

Repülőjegy árak: Kérje személyre szabott ajánlatunkat! Megkeressük Önnek a legjobb repülőjegyet!

 

Magyar nyelvű idegenvezető

Nincs, angol nyelvű asszisztencia kérhető

 

Fakultatív programok

A fakultatív program lehetősége a hotel szolgáltatásaitól függ, általában lehetőség van búvárkodásra, pipás búvárkodásra, hajókázásra, vízisportok, hidroplán kirándulás, mélytengeri horgászat.

 

 

Kérje ajánlatunkat!

 

 

Vissza
Kérje ajánlatunkat!