Seychelle - szigetek

Érintetlen természet – Romantikus öblök – Búvárparadicsom

 

 

Aktuális beutazási szabályok:

2022. 03. 16.

A Covid-19 járvány időszakára vonatkozó utazási tanácsok

Az alábbiakban szereplő információk tájékoztató jellegűek, azok közreadása a fogadó ország illetékes hatóságainak értesítésén alapul. Bár képviseleteink mindent megtesznek, hogy naprakész információkat közöljenek, felelős és aktuális tájékoztatásért a megadott weboldalon, az ott szereplő hatóságnál érdeklődhetnek. https://tourism.gov.sc/ 

 

A világjárvány miatt kialakult utazási korlátozások frissítése folyamatos, a közölt adatok tájékoztató jellegűek, valamint csak a már hatályba lépett szabályokat tartalmazzák.

 

Be lehet-e utazni az országba? Igen. Azon utasok, akik oltottak, korlátozás (PCR teszt) nélkül léphetnek be az országba. Oltottnak minősül az a 18 éve feletti személy, aki két oltással rendelkezik, illetve ha a 2. oltás óta már 6 hónap eltelt, akkor megkapta a 3. oltását is. 12-18 év közötti személyeknél elegendő a 2 oltás. Szintén ebbe a kategóriába esik az, aki az utazást megelőző 2-12 hét közötti időszakban átesett a Covid-19 fertőzésen, letöltötte a szükséges karantént és ezt igazolni is tudja (c. pont szerinti regisztráció során az erről szóló igazolást fel kell tölteni a rendszerbe). Azon utasok, akik nem felelnek meg a fenti követelményeknek csak az indulást megelőző 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt vagy 24 óránál nem régebbi negatív Rapid Antigén teszt birtokában léphetnek be az országba. A 12 éven aluli gyermekek a fenti követelmények alól mentesülnek. Ismereteink szerint a Seychelle-szigetek minden forgalomban lévő Covid-19 elleni oltást elismer.

Bár a maszkhasználat jelenleg a repülőtereken és repülőjáratokon nem kötelező, azért javasoljuk, hogy mindig legyen belőle a kézi poggyászban/táskában/zsebben.

Kell-e teszt? Csak az oltatlannal minősülő utasoknak.

 

Kell-e regisztrálni? Igen. A belépéshez az utasoknak előzetesen on-line kell regisztrálniuk az alábbi oldalon. A belépés további feltétele teljes körű – Covid-19-re is kiterjedő – utas- és balesetbiztosítás megléte.

Oltatlanokra vonatkozó szabályok: Azon utasok, akik nem felelnek meg a fenti követelményeknek csak az indulást megelőző 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt vagy 24 óránál nem régebbi negatív Rapid Antigén teszt birtokában léphetnek be az országba. A 12 éven aluli gyermekek a fenti követelmények alól mentesülnek. Ismereteink szerint a Seychelle-szigetek minden forgalomban lévő Covid-19 elleni oltást elismer.

Helyi járványügyi szabályok: Az arcmaszk viselése, távolságtartási előírások és egyéb higiéniai szabályok betartása kötelező!

 

Beutazás Magyarországra: 2022. március 7-én hatályát vesztette a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. Korm.rendelet, ennél fogva a Magyarországra történő beutazásra vonatkozó korlátozások is megszűntek. A magyarországi beutazás mindenkori szabályaival kapcsolatban az ORFK határrendészeti szervei illetékesek tájékoztatást adni. Az ORFK alábbi oldalán talál bővebb információt: http://www.police.hu/hu/info/elerhetosegek

A koronavírussal kapcsolatos információkat http://www.koronavirus.gov.hu/

oldalon találhatják, illetve érdeklődhetnek telefonon belföldről a +36 80 277 455 és a +36 80 277 456, külföldről a +36 1 550 1825-ös telefonszámon vagy elektronikusan a koronavirus@1818.hu

címen. A magyar határellenőrzéssel kapcsolatos aktuális információk megtalálhatók: a határátlépéssel kapcsolatos aktuális információk (ORFK) oldalon és érdeklődni lehet a koronavirus@bm.gov.hu 

címen.

 

Forrás: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/seychelle-szigetek

 

 

Javasoljuk, hogy az indulásig kövesse Ön is nyomon az esetleges változásokat a Konzuli Szolgálat hivatalos oldalán! https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/seychelle-szigetek

Javasoljuk, hogy utazása előtt regisztráljon Konzuli védelemre! https://konzuliszolgalat.kormany.hu/regisztralja-kulfoldi-utazasat  

Töltse le és utazzon a Konzinfo Utazom applikációval! Android Apple

 

 

Miért a Seychelle –szigetek?

Azúrkék tenger, fehér homok, a világ  legszebb tengerpartjai. A több mint 90 szigetből álló ország igazi paradicsom, ahol búvárkodhatunk, teknőst etethetünk, elrepülhetünk helikopterrel a szigetek felett, de részt vehetünk madárlesen vagy mélytengeri horgászaton is. Egyszóval, gyönyörű, természet közeli, sok program lehetőséggel.

Azoknak ajánljuk, akik szeretik megismerni a természet csodáit, kalandra vágynak, akár több kisebb szigetet is szeretnének felfedezni. Nyüzsgő éjszakai élet, este nyitvatartó éttermek, bárok nem jellemzőek a szigetekre.

Melyik szigeten válasszunk szállodát?

Mahé -  a legnagyobb sziget (kb.32 km x 8 km), itt található a főváros, Victoria. A hatalmas hegyeket csodálatos trópusi növényzet veszi körbe. 

Praslin – itt találhatók a világörökség részeként nyilvántartott Coco de mer kókuszpálmái. Itt láthatóak a híres parti sziklatömbök, melyek a legtöbb seychelle- szigeteki fényképen is megjelennek. Mahétól hajóval 2.5 óra, repülővel 15 perc.

La Digue – az érintetlen mennyország, ahol még az autó sem jár, csak a madár. Szekérrel vagy biciklivel lehet közlekedni.

Praslin szigettől 15-30 perc hajóval.

Érdemes nem egy szigeten megszállni, hanem hajóval, repülővel vagy helikopterrel végigjárni néhány szigetet.

 

Mikor utazzunk? 

A szigetekre egész évben érdemes utazni. A ciklonövön kívül esik, ezért nincs szélsőséges időjárás. A nappali hőmérséklet egész évben 24 C és 33 C fok közé esik. Májustól októberig picit hűvösebb a hőmérséklet, de száraz, napos. A legszárazabb hónap július és augusztus.

Novembertől megváltozik a szél iránya és melegebb hőmérsékletet hoz, kicsivel több csapadékot is. Párás, meleg az idő, decemberben több eső.

A legmelegebb hónapok március és április, a tenger áprilisban a legmagasabb hőmérsékletű.

 

Utazáshoz szükséges:

Útlevél: Az utazás feltétele a hazaérkezést követő legalább 6 hónapig érvényes útlevél

Vízum: nem szükséges

 

Repülőjegy árak: Kérje személyre szabott ajánlatunkat! Megkeressük Önnek a legjobb repülőjegyet!


Magyar nyelvű idegenvezetés:

Magyar nyelvű asszisztencia kérhető a transzferhez és a fakultatív programokhoz, felár ellenében. Előre foglalható, kérje ajánlatunkat!

 

Fakultatív programok (előre foglalható)

 

Félnapos városnézés idegenvezetővel a fővárosban, Victoriaban

Félnapos gyalogos túra Mahe szigetén

Pipás búvárkodás és barbecue egy csodás öbölben

Egész napos kirándulás repülővel Praslin / La Digue szigetre

Egész napos kirándulás hajóvall Praslin / La Digue szigetre

 

  

 

Kérje ajánlatunkat!

 

 

Vissza
Kérje ajánlatunkat!