Mauritius

Álomnyaralás – Fűszervarázs – Béke szigete

 

Aktuális beutazási szabályok: Október 1-jétől részlegesen megnyitották a határokat a mauritiusi állampolgárok, a mauritiusi tartózkodási engedéllyel vagy munkavállalási engedéllyel rendelkezők előtt, valamint az olyan turisták számára, akik legalább a kötelező karantén 14 napjára a szigeten maradnak (teljes ellátással).
Az október 1-31. között beutazó turisták a https://booking.mymauritius.travel/ online platformon választhatják ki a karanténként szolgáló 17 hotel egyikét.

Beutazáshoz az indulás előtt 7 napon belül végzett, negatív PCR-teszt szükséges, az utasok csak ennek birtokában szállhatnak fel a Mauritiusra tartó repülőjáratokra. Minden beutazó számára 14 napos kötelező (kijelölt hotelekben is eltölthető) hatósági karantént rendeltek el, melynek köszönhetően helyi fertőzésátadást 2020. április 26. óta nem regisztráltak.

Az országba beutazáskor, majd a karanténban a 7. és a 14. napokon végeznek tesztelést, pozitív teszt esetén közegészségügyi intézményben kezelik a beteget.

Az országot jelenleg az Air Mauritius és az Emirates légitársaságok által indított heti 1-2 járattal lehet megközelíteni.

 

Miért Mauritius?

A sziget egy gyönyörű smaragd, csodálatos hegyekkel, növényzettel és óceánparttal. Azoknak ajánljuk, akik szívesen fedeznek fel új tájakat, szeretnek megismerkedni a helyi lakossággal, de ugyanakkor homokos pálmafás tengerpartra is vágynak.

A sziget igazi paradicsom lehet pároknak, nászutasoknak, de a hotelek szívesen fogadnak családokat is, sok gyerekprogrammal.

 

Mikor utazzunk?  

 Mauritiuson két évszak van, a párás meleg nyár és a száraz, kevésbé meleg tél. A nyár novembertől áprilisig tart, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 C fok körül van, az óceán 27-28 fokos. Azoknak ajánljuk ezt az időszakot, akik nyaralni, fürödni szeretnének. A tél áprilistól október végéig tart, felhősebb, csapadékosabb ez az időszak. A levegő hőmérséklete 22-25 fok. Ebben az időszakban is érdemes a szigetre látogatni, főleg azoknak, akik szeretnek kirándulni és túrázni.

A keleti partvidék időjárása nagyban eltér a nyugati területekétől. Az ország keleti része januárban és februárban sokkal szárazabb, a csapadék nagy része a hegyekben, a középső és a nyugati tájakon hullik. A legmagasabb hőmérséklet január és április között mérhető. Az év első három hónapjában előfordulnak erős ciklonok. A legpárásabb az októbertől júniusig terjedő időszak.

 

Utazáshoz szükséges

Útlevél: Az utazás feltétele a hazaérkezést követő legalább 6 hónapig érvényes útlevél.

Vízum: Magyar állampolgárok meghatározott feltételek teljesítése esetén vízummentesen utazhatnak be az országba (az utazás időpontját 6 hónappal meghaladó érvényességű és két üres oldallal rendelkező útlevél; visszautazásra szóló, érvényes repülőjegy; visszaigazolt szállásfoglalás; jogosultság a származási/tartózkodási hely szerinti országba történő belépésre; a tartózkodáshoz szükséges anyagi feltételek igazolása (100 USD/nap).

 

Repülőjegy árak:  220 000 Ft-tól/fő

 

Magyar nyelvű idegenvezetés

Magyar nyelvű asszisztencia kérhető a transzferekhez. Felár ellenében foglalhatók fakultatív programok magyar nyelven. Irodánkban előre lefoglalható, kérje ajánlatunkat!

 

Fakultatív programok

-Port Louis, Pamplemousses Botanikus Kert, Cukormúzeum

-Hajózás Ile aux Cerfs szigetére

-Tea túra és Vanília Park

-Katamarán hajózás a Benitiers-szigethez, delfin lessel

-Chamarel vízesés túra

-Bor és rum túra

 

Kérje ajánlatunkat!

 

 

Vissza
Kérje ajánlatunkat!