Kuba

Egzotikum – Salsa – Béke szigete

Miért Kuba? Csodálatos fehér homokos tengerpart pálmafákkal és türkizkék tengervízzel, egzotikus táncok és koktélok, barátságos lakosok. Ez mind megfűszerezve egy kis 50- es évek hangulattal. Annak ajánljuk, akik szeretik a folyamatos nyüzsgést, és akik nem csak egész nap a tengerparton napoznának, hiszen Kuba számtalan lehetőséget kínál, természetes és épített látnivalók terén is.  

Sokan a híres Varadero tengerpartját választják, de érdemes Havannába repülni, megnézni a várost, akár kirándulni a Vinales- völgybe. Havanna után pedig valamelyik csodálatos homokos, pálmafás tengerparton pihenni, akár Cayo Santa Maria vagy Cayo Largo szigetén. Felfedezni vágyóknak ajánljuk csoportos útjainkat magyar idegenvezető kíséretében.

Érdemes tudni a  hotel kiválasztásánál, hogy a kubai magas kategóriájú hotelek színvonala nem minden esetben érik el a más országok 5*-os hoteleinek szintjét.

 

Mikor utazzunk?  Meleg trópusi éghajlat jellemző Kubára, 2 különálló évszakkal. A legjobb időszak december és május között van, hiszen ilyenkor számíthatunk a legtöbb napsütésre és szárazságra, ilyenkor még enyhébb az időjárás. Az esős időszak júniusban kezdődik. Hurrikánra leginkább augusztus és október között lehet számítani. A legmelegebb hónapok július és augusztus átlagosan 27-28°C, az éjszakák ilyenkor is hűvösebbek, napközben viszont sokszor már túl meleg van.

 

Javasolt időtartam: Min. 7 éjszaka, de mivel érdemes a szigeten körbenézni, hosszabb utazást ajánlunk.

Utazási idő: Kb. 13 óra átszállással.

Beutazási szabályok: Útlevél: Az utazás feltétele a hazaérkezést követő legalább 6 hónapig érvényes útlevél.

Vízum: Magyar állampolgároknak turisztikai célból történő beutazás esetén turistakártyával kell rendelkezniük, amely beutazástól számítva legfeljebb 30 napos tartózkodásra jogosít Kubában, egyszeri belépéssel. A kint tartózkodást még 30 napig egyszer meghosszabbítható a kubai migrációs hatóságnál. Az igényléshez szükséges a menettérti repülőjegy és az útlevél. Irodánk az út szervezése mellet biztosítja a turistakártyát is, díja: 20.000 Ft/ fő.

Idegenvezetés: Magyar nyelvű asszisztencia kérhető.

Egészségügyi előírások: Kötelező oltás nincs. Magyarország és a Kubai Köztársaság között érvényben van a sürgősségi orvosi ellátások ingyenességére vonatkozó nemzetközi szerződés, de ez nem terjed ki a magyar állampolgárok teljes körű orvosi ellátására.

A Kubába utazóknak kötelező az utas-egészségügyi biztosítás megkötése. A biztosítás meglétét belépéskor ellenőrizhetik.

Időeltolódás: -6 óra

Repülőjegy árak: Kérje személyre szabott ajánlatunkat! Megkeressük Önnek a legjobb repülőjegyet!

Fakultatív programok: Egész napos kirándulás Vinalesbe, Havanna kirándulás, szivargyár látogatás, Cienfugeos, Trinidad városa, katamarán hajókirándulás.

 

 

Kérje ajánlatunkat!

Vissza
Kérje ajánlatunkat!