Kuba

Egzotikum – Salsa – Béke szigete

Kuba / Varadero üdülőhely megnyitása

 

Tisztelt Utasaink!

 

Nagy örömmel értesítjük Önöket, hogy 2020. október 15-től Varadero üdülőhely újra megnyitja kapuit az Utazók számára, amelyről a Kubai Nagykövetség tájékoztatta irodánkat.

A kubai Marketing Főigazgatóság részletes tájékoztatást küldött, amely tartalmazza, hogy az induláskor mely szállodák lesznek nyitva, milyen szolgáltatások érhetők el és milyen feltételekkel lehetséges az utazás.

 

Az indulás Varadero részleges megnyitásával kezdődik: az utazók Calle K-tól Punta Hicacosig található üdülőhelyeken lévő 4 és 5 csillagos szállodákban élvezhetik vakációjukat.

 

Induláskor az alábbi lehetőségek várják az utazókat:
➢ Marina Chapelin és Marina Gaviota
➢ Marina Gaviota éttermek, üzletek és szabadidős szolgáltatások

➢ Golfpálya, golf szolgáltatások
➢Delfinárium
➢ Hicacos tér

➢ Vásárlási és rekreációs szolgáltatások: Plaza América, Punta Hicacos

 

Az induláskor foglalható szállodák:

➢ Hotel Valentín El Patriarca

➢ Meliá Península Varadero

➢ Iberostar Bella Vista

➢ Playa Vista Azul

➢ Grand Memories Varadero

➢ Swandor Varadero Beach (Ex-Fiesta Americana Varadero)

➢ Roc Arenas Doradas

➢ Muthu Playa de Oro

➢ Iberostar Tainos

➢ Hotel Tuxpan

➢ Sol Palmeras

➢ Royalton Hicacos

➢ Iberostar Varadero

 

Az induláskor foglalható kirándulások:
➢ A két kikötőből induló tengeri kirándulások.
➢ Autóbuszos kirándulások.
➢ Motorkerékpár- és kerékpártúrák.
➢ Autóbérlés sofőrrel (Travel Car) és sofőr nélkül korlátozva a jóváhagyott területeken.
➢ Kirándulások a delfináriumba.

 

Biztonsági intézkedések

➢ A COVID-19 járvány miatt és a fertőzések megelőzése érdekében a helyszínen csak hitelkártyával történő fizetés lehetséges.

➢ A turisztikai régió valamennyi szállodája alkalmaz egy vezető orvost, egy ápolót és egy epidemiológust, akik gyakran ellenőrzik majd az utazók egészségét anélkül, hogy megzavarnák nyaralásukat.
➢ Ebben az első szakaszban az utazók mozgása és a kirándulások csak az engedélyezett területeken lehetséges, azaz nincs lehetőség a nagy sziget meglátogatására. Valamennyi utazónak odautazónak rendelkeznie kell előzetes szállodai helyfoglalással.


Varadero nemzetközi repülőtér:
A "Juan Gualberto Gómez" nemzetközi repülőtér készen áll a légijáratok és az utazók fogadására, repülőtéri egységek dolgozóit felkészítették meghatározott biztonsági protokoll szerint.

 

Külügyminisztérium Konzuli Osztály Utazási tanácsok országonként Kuba >>

 

Varadero 2020. október 15-től várja Önt is!

 

 

Kérje ajánlatunkat!

 

 

  

Miért Kuba? Csodálatos fehér homokos tengerpart pálmafákkal és türkizkék tengervízzel, egzotikus táncok és koktélok, barátságos lakosok. Ez mind megfűszerezve egy kis 50- es évek hangulattal. Annak ajánljuk, akik szeretik a folyamatos nyüzsgést, és akik nem csak egész nap a tengerparton napoznának, hiszen Kuba számtalan lehetőséget kínál, természetes és épített látnivalók terén is.  

Sokan a híres Varadero tengerpartját választják, de érdemes Havannába repülni, megnézni a várost, akár kirándulni a Vinales- völgybe. Havanna után pedig valamelyik csodálatos homokos, pálmafás tengerparton pihenni, akár Cayo Santa Maria vagy Cayo Largo szigetén. Felfedezni vágyóknak ajánljuk csoportos útjainkat magyar idegenvezető kíséretében.

Érdemes tudni a  hotel kiválasztásánál, hogy a kubai magas kategóriájú hotelek színvonala nem minden esetben érik el a más országok 5*-os hoteleinek szintjét.

 

Mikor utazzunk?  Meleg trópusi éghajlat jellemző Kubára, 2 különálló évszakkal. A legjobb időszak december és május között van, hiszen ilyenkor számíthatunk a legtöbb napsütésre és szárazságra, ilyenkor még enyhébb az időjárás. Az esős időszak júniusban kezdődik. Hurrikánra leginkább augusztus és október között lehet számítani. A legmelegebb hónapok július és augusztus átlagosan 27-28°C, az éjszakák ilyenkor is hűvösebbek, napközben viszont sokszor már túl meleg van.

 

Javasolt időtartam: Min. 7 éjszaka, de mivel érdemes a szigeten körbenézni, hosszabb utazást ajánlunk.

Utazási idő: Kb. 13 óra átszállással.

Beutazási szabályok: Útlevél: Az utazás feltétele a hazaérkezést követő legalább 6 hónapig érvényes útlevél.

Vízum: Magyar állampolgároknak turisztikai célból történő beutazás esetén turistakártyával kell rendelkezniük, amely beutazástól számítva legfeljebb 30 napos tartózkodásra jogosít Kubában, egyszeri belépéssel. A kint tartózkodást még 30 napig egyszer meghosszabbítható a kubai migrációs hatóságnál. Az igényléshez szükséges a menettérti repülőjegy és az útlevél. Irodánk az út szervezése mellet biztosítja a turistakártyát is, díja: 10.000 Ft/ fő.

Idegenvezetés: Magyar nyelvű asszisztencia kérhető.

Egészségügyi előírások: Kötelező oltás nincs. Magyarország és a Kubai Köztársaság között érvényben van a sürgősségi orvosi ellátások ingyenességére vonatkozó nemzetközi szerződés, de ez nem terjed ki a magyar állampolgárok teljes körű orvosi ellátására.

A Kubába utazóknak kötelező az utas-egészségügyi biztosítás megkötése. A biztosítás meglétét belépéskor ellenőrizhetik.

Időeltolódás: -6 óra

Repülőjegy árak: 230 000  Ft-tól / fő.

Fakultatív programok: Egész napos kirándulás Vinalesbe, Havanna kirándulás, szivargyár látogatás, Cienfugeos, Trinidad városa, katamarán hajókirándulás.

 

 

Kérje ajánlatunkat!

Vissza
Kérje ajánlatunkat!