Kuba

Egzotikum – Salsa – Béke szigete

 

Aktuális beutazási szabályok

 

2022. 08. 15.

A Covid-19 járvány időszakára vonatkozó utazási tanácsok

Az alábbiakban szereplő információk tájékoztató jellegűek, azok közreadása a fogadó ország illetékes hatóságainak értesítésén alapul. Bár képviseleteink mindent megtesznek, hogy naprakész információkat közöljenek, felelős és aktuális tájékoztatásért a megadott weboldalon, az ott szereplő hatóságnál érdeklődhetnek.
https://cubatravelservices.com/notice-for-travelers-covid-19/

 

A világjárvány miatt kialakult utazási korlátozások frissítése folyamatos, a közölt adatok tájékoztató jellegűek, valamint csak a már hatályba lépett szabályokat tartalmazzák.

Be lehet-e utazni az országba? Igen. 2022. április 06-tól nem kell negatív PCR tesztet és oltási igazolványt bemutatni az országba történő belépéskor.

Az országba való belépéshez érvényes útlevéllel és vízummal szükséges rendelkezni. Legfrissebb információkról a Kubai Egészségügyi Minisztérium Honlapjáról tájékozódhatnak.

Az országba belépéskor szúrópróbaszerűen PCR tesztet alkalmazhatnak, de elsősorban a tüneteket mutató utasokat ellenőrzik.

Bár a maszkhasználat jelenleg a repülőtereken és repülőjáratokon nem kötelező, azért javasoljuk, hogy mindig legyen belőle a kézi poggyászban/táskában/zsebben.

Kell-e teszt? 2022. április 06-tól nem kell negatív PCR tesztet bemutatni az országba történő belépéskor.

Kell-e regisztrálni? Igen. Az országba történő belépéshez az alábbi linken található regisztrációs űrlapot mindenképp ki kell tölteni elektronikusan, és a kapott QR kódot a reptéren be kell mutatni (kérhetik az indulási, illetve az érkezési ország repülőterein is). Belépéshez szükséges űrlap

Oltatlanokra vonatkozó szabályok: 2022. április 06-tól nem kell negatív PCR tesztet és oltási igazolványt bemutatni az országba történő belépéskor.

Helyi járványügyi szabályok: A maszk viselése 2022. 05. 31-től csak az egészségügyi intézményekben, illetve azok számára kötelező, akik COVID-19 fertőzésre utaló tünetekkel rendelkeznek.

Beutazás Magyarországra: 2022. március 7-én hatályát vesztette a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. Korm.rendelet, ennél fogva a Magyarországra történő beutazásra vonatkozó korlátozások is megszűntek. A magyarországi beutazás mindenkori szabályaival kapcsolatban az ORFK határrendészeti szervei illetékesek tájékoztatást adni. Az ORFK alábbi oldalán talál bővebb információt: http://www.police.hu/hu/info/elerhetosegek

A koronavírussal kapcsolatos információkat http://www.koronavirus.gov.hu/

oldalon találhatják, illetve érdeklődhetnek telefonon belföldről a +36 80 277 455 és a +36 80 277 456, külföldről a +36 1 550 1825-ös telefonszámon vagy elektronikusan a koronavirus@1818.hu címen. A magyar határellenőrzéssel kapcsolatos aktuális információk megtalálhatók: a határátlépéssel kapcsolatos aktuális információk (ORFK) oldalon és érdeklődni lehet a koronavirus@bm.gov.hu címen.
 

Forrás: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/kuba 
 

Javasoljuk, hogy az indulásig kövesse Ön is nyomon az esetleges változásokat a Konzuli Szolgálat hivatalos oldalán!
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/kuba 

Javasoljuk, hogy utazása előtt regisztráljon Konzuli védelemre! https://konzuliszolgalat.kormany.hu/regisztralja-kulfoldi-utazasat 

Töltse le és utazzon a Konzinfo Utazom applikációval! Android Apple

 

Külügyminisztérium Konzuli Osztály Utazási tanácsok országonként Kuba >> 

    

Miért Kuba? Csodálatos fehér homokos tengerpart pálmafákkal és türkizkék tengervízzel, egzotikus táncok és koktélok, barátságos lakosok. Ez mind megfűszerezve egy kis 50- es évek hangulattal. Annak ajánljuk, akik szeretik a folyamatos nyüzsgést, és akik nem csak egész nap a tengerparton napoznának, hiszen Kuba számtalan lehetőséget kínál, természetes és épített látnivalók terén is.  

Sokan a híres Varadero tengerpartját választják, de érdemes Havannába repülni, megnézni a várost, akár kirándulni a Vinales- völgybe. Havanna után pedig valamelyik csodálatos homokos, pálmafás tengerparton pihenni, akár Cayo Santa Maria vagy Cayo Largo szigetén. Felfedezni vágyóknak ajánljuk csoportos útjainkat magyar idegenvezető kíséretében.

Érdemes tudni a  hotel kiválasztásánál, hogy a kubai magas kategóriájú hotelek színvonala nem minden esetben érik el a más országok 5*-os hoteleinek szintjét.

 

Mikor utazzunk?  Meleg trópusi éghajlat jellemző Kubára, 2 különálló évszakkal. A legjobb időszak december és május között van, hiszen ilyenkor számíthatunk a legtöbb napsütésre és szárazságra, ilyenkor még enyhébb az időjárás. Az esős időszak júniusban kezdődik. Hurrikánra leginkább augusztus és október között lehet számítani. A legmelegebb hónapok július és augusztus átlagosan 27-28°C, az éjszakák ilyenkor is hűvösebbek, napközben viszont sokszor már túl meleg van.

 

Javasolt időtartam: Min. 7 éjszaka, de mivel érdemes a szigeten körbenézni, hosszabb utazást ajánlunk.

Utazási idő: Kb. 13 óra átszállással.

Beutazási szabályok: Útlevél: Az utazás feltétele a hazaérkezést követő legalább 6 hónapig érvényes útlevél.

Vízum: Magyar állampolgároknak turisztikai célból történő beutazás esetén turistakártyával kell rendelkezniük, amely beutazástól számítva legfeljebb 30 napos tartózkodásra jogosít Kubában, egyszeri belépéssel. A kint tartózkodást még 30 napig egyszer meghosszabbítható a kubai migrációs hatóságnál. Az igényléshez szükséges a menettérti repülőjegy és az útlevél. Irodánk az út szervezése mellet biztosítja a turistakártyát is, díja: 10.000 Ft/ fő.

Idegenvezetés: Magyar nyelvű asszisztencia kérhető.

Egészségügyi előírások: Kötelező oltás nincs. Magyarország és a Kubai Köztársaság között érvényben van a sürgősségi orvosi ellátások ingyenességére vonatkozó nemzetközi szerződés, de ez nem terjed ki a magyar állampolgárok teljes körű orvosi ellátására.

A Kubába utazóknak kötelező az utas-egészségügyi biztosítás megkötése. A biztosítás meglétét belépéskor ellenőrizhetik.

Időeltolódás: -6 óra

Repülőjegy árak: Kérje személyre szabott ajánlatunkat! Megkeressük Önnek a legjobb repülőjegyet!

Fakultatív programok: Egész napos kirándulás Vinalesbe, Havanna kirándulás, szivargyár látogatás, Cienfugeos, Trinidad városa, katamarán hajókirándulás.

 

 

Kérje ajánlatunkat!

Vissza
Kérje ajánlatunkat!