Kuba

Egzotikum – Salsa – Béke szigete

 

Aktuális beutazási szabályok 

Kuba az ország kedvező járványügyi adataira és a küszöbön álló turisztikai főszezonra tekintettel fokozatosan megnyitja a határait (tengeri és légi kikötőit) a külföldről érkezők előtt. 
2020. október 15-től Varadero üdülőhely újra megnyitotta kapuit, majd 2020. november 15-től a havannai José Martí nemzetközi repülőtér - az ország összes nemzetközi repülőterével együtt – már fogadja az Európából érkező járatokat.

Az országba turisztikai céllal beutazóknak kötelező kitölteniük egy egészségügyi nyilatkozatot, a repülőtéren kötelezően PCR tesztet végeznek a kubai egészségügyi szakemberek, amelynek eredményéről 24 órán belül tájékoztatják az addig a szállásán tartózkodni köteles beutazót. Negatív eredmény esetén a turista elhagyhatja a szállását és szabadon mozoghat (az érvényben lévő egészségügyi előírásokat természetesen be kell tartania). Az 5. napon ellenőrző tesztet köteles végeztetni minden Kubába utazó, amelyet jóváhagyott laboratóriumok végeznek (helyszíne pl. Havannában: Clinica Internacional de Siboney) – irodánkon keresztül foglalt szállások esetében a helyi képviselők segítséget nyújtanak. Tájékoztató ár: 2020. december 1-jétől várhatóan 30 USD lesz a két teszt ára. Akár az első, akár a második teszt eredménye pozitív, az érintett utazót kötelezően kórházba szállítják, függetlenül attól, hogy van-e tünete.

 

Az induláskor foglalható szállodák Varaderón: Hotel Valentín El Patriarca, Meliá Península Varadero, Iberostar Bella Vista, Playa Vista Azul, Grand Memories Varadero, Swandor Varadero Beach (Ex-Fiesta Americana Varadero), Roc Arenas Doradas, Muthu Playa de Oro, Iberostar Tainos, Hotel Tuxpan, Sol Palmeras, Royalton Hicacos, Iberostar Varadero. A turisztikai régiókban szervezett kirándulások egy része elindul.

Biztonsági intézkedések Varaderón: A COVID-19 járvány miatt és a fertőzések megelőzése érdekében Varaderón csak hitelkártyával történő fizetés lehetséges. A turisztikai régió valamennyi szállodája alkalmaz egy vezető orvost, egy ápolót és egy epidemiológust, akik gyakran ellenőrzik majd az utazók egészségét anélkül, hogy megzavarnák nyaralásukat. Ebben az első szakaszban az utazók mozgása és a kirándulások csak az engedélyezett területeken lehetséges. Valamennyi utazónak rendelkeznie kell előzetes szállodai helyfoglalással.

 

Külügyminisztérium Konzuli Osztály Utazási tanácsok országonként Kuba >>

 

    

Miért Kuba? Csodálatos fehér homokos tengerpart pálmafákkal és türkizkék tengervízzel, egzotikus táncok és koktélok, barátságos lakosok. Ez mind megfűszerezve egy kis 50- es évek hangulattal. Annak ajánljuk, akik szeretik a folyamatos nyüzsgést, és akik nem csak egész nap a tengerparton napoznának, hiszen Kuba számtalan lehetőséget kínál, természetes és épített látnivalók terén is.  

Sokan a híres Varadero tengerpartját választják, de érdemes Havannába repülni, megnézni a várost, akár kirándulni a Vinales- völgybe. Havanna után pedig valamelyik csodálatos homokos, pálmafás tengerparton pihenni, akár Cayo Santa Maria vagy Cayo Largo szigetén. Felfedezni vágyóknak ajánljuk csoportos útjainkat magyar idegenvezető kíséretében.

Érdemes tudni a  hotel kiválasztásánál, hogy a kubai magas kategóriájú hotelek színvonala nem minden esetben érik el a más országok 5*-os hoteleinek szintjét.

 

Mikor utazzunk?  Meleg trópusi éghajlat jellemző Kubára, 2 különálló évszakkal. A legjobb időszak december és május között van, hiszen ilyenkor számíthatunk a legtöbb napsütésre és szárazságra, ilyenkor még enyhébb az időjárás. Az esős időszak júniusban kezdődik. Hurrikánra leginkább augusztus és október között lehet számítani. A legmelegebb hónapok július és augusztus átlagosan 27-28°C, az éjszakák ilyenkor is hűvösebbek, napközben viszont sokszor már túl meleg van.

 

Javasolt időtartam: Min. 7 éjszaka, de mivel érdemes a szigeten körbenézni, hosszabb utazást ajánlunk.

Utazási idő: Kb. 13 óra átszállással.

Beutazási szabályok: Útlevél: Az utazás feltétele a hazaérkezést követő legalább 6 hónapig érvényes útlevél.

Vízum: Magyar állampolgároknak turisztikai célból történő beutazás esetén turistakártyával kell rendelkezniük, amely beutazástól számítva legfeljebb 30 napos tartózkodásra jogosít Kubában, egyszeri belépéssel. A kint tartózkodást még 30 napig egyszer meghosszabbítható a kubai migrációs hatóságnál. Az igényléshez szükséges a menettérti repülőjegy és az útlevél. Irodánk az út szervezése mellet biztosítja a turistakártyát is, díja: 10.000 Ft/ fő.

Idegenvezetés: Magyar nyelvű asszisztencia kérhető.

Egészségügyi előírások: Kötelező oltás nincs. Magyarország és a Kubai Köztársaság között érvényben van a sürgősségi orvosi ellátások ingyenességére vonatkozó nemzetközi szerződés, de ez nem terjed ki a magyar állampolgárok teljes körű orvosi ellátására.

A Kubába utazóknak kötelező az utas-egészségügyi biztosítás megkötése. A biztosítás meglétét belépéskor ellenőrizhetik.

Időeltolódás: -6 óra

Repülőjegy árak: 230 000  Ft-tól / fő.

Fakultatív programok: Egész napos kirándulás Vinalesbe, Havanna kirándulás, szivargyár látogatás, Cienfugeos, Trinidad városa, katamarán hajókirándulás.

 

 

Kérje ajánlatunkat!

Vissza
Kérje ajánlatunkat!