Zanzibár

Tanzánia

 

 

Miért Zanzibár? 

Trópusi édenkert az India –óceánban, 25-50 km-re az afrikai partoktól. Zanzibár Tanzánia része, több kisebb szigetet és 2 főszigetet foglal magában. A legnagyobb  Unguja, vagyis a fő sziget, és a kisebb Pemba-sziget. A főszigeten található a főváros, Stone Town, nemzeti örökség védelme alatt áll és kulturális központ.

A gyönyörű hely több mérföldnyi homokos érintetlen stranddal rendelkezik. Zanzibárt annak ajánljuk, aki szereti a napfényt, a nyugodt és biztonságos légkört, és szívesen felfedezi a különleges növény- és állatvilágot a türkizkék óceánban. 

Ami még a szigetet jellemzi: kulturális sokszínűség, kedves és vidám emberek, gazdag történelmi épületek és helyek, romantikus öblök, remek klíma, sokszínű konyha különleges fűszerekkel, autentikus piac, majmok és óriásteknősök, szép és igényes hotelek.

A tengerparti pihenés előtt érdemes egy szárazföldi szafarin részt venni Tanzánia egyik nemzeti parkjában. Kérje ajánlatunkat!

Érdemes tudni: A szigeteken szuahéli és angol nyelvet beszélnek, és a tanzániai shilling a használt pénznem.2009 előtt nyomott dollárt nem fogadnak el, már a bankokban sem lehet beváltani.  Érdemes $50 es $100-os bankjegyeket részesítik előnyben. Mivel kevés helyen lehet bankkártyával fizetni és  ATM  automaták is csak a városban vannak, érdemes készpénzt vinni.

Iszlám vallásúak, és szigorúan ragaszkodnak is kultúrájukhoz.

Zanzibár időzónája GMT +3.

Mivel közel esik az egyenlítőhöz, a nap nagyon erős, érdemes magas faktorú napvédő krémmel készülni. Mivel viszonylag nagy az ár-apály, érdemes medencés hotelt választani apály idejére.

Oltás: Az Európából érkezőknek nincs kötelező oltás. Annak van szüksége sárgalás oltásra, akik fertőzött afrikai országból érkeznek.

Tilos az országba nylon zacskókat vinni, büntetik.

 

Mikor utazzunk? A hőmérséklet általában egész évben meleg, átlagosan 22 ° C és 32 ° C között van. A csúcsidény decembertől februárig és júniustól októberig tart, mivel ezek a hónapok az év legszárazabb hónapjai. Az esős évszakban -márciustól májusig – illetve november és december eleje nem annyira kedvező a tengerparti nyaralásnak.

 

Utazáshoz szükséges:

Útlevél: A vízum kiadásakor az útlevélnek legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie

Vízum: Tanzániába belépéskor nemzetközi repülőtereken és kikötőkben is kiállítanak egyszeri beutazásra szóló vízumot, ára jelenleg  50 USD / fő. Helyszínen fizetendő.

A szárazföldi Tanzánia és Zanzibár szigete közötti mozgás országon belüli utazásnak számít, így ehhez külön vízumra nincsen szükség.

Felhívjuk a Tanzániába utazók figyelmét, hogy az országból repülővel történő kilépéskor 25 USD/fő kilépési illetéket (airport service charge, departure tax) kell fizetni.

 

Repülőjegy árak: Kérje személyre szabott ajánlatunkat! Megkeressük Önnek a legjobb repülőjegyet!


Magyar nyelvű idegenvezetés:
Magyar nyelvű asszisztencia a transzferhez szabad kapacitás esetén.
Fakultatív programok magyar nyelvű idegenvezetővel. Kérje részletes ajánlatunkat!

 

Fakultatív programok magyar nyelven:

- Kirándulás a Jozani trópusi esőerdőbe

- Stone Town, a világörökség része

- Delfinles hajóról vagy a vízből

- Börtön- sziget szárazföldi óriásteknősökkel

- Fűszertúra, gyümölcs és fűszer kostolóval

- Lakatlan laguna, édenkert kirándulás grillezett tenger gyümölcseivel

- Chumbe sziget, világ egyik legszebb snorkelling helyszine  

- Szigettúra, víziteknős rezervátummal, perzsafürdővel és helyi családi ebéddel.   

  

 

Kérje ajánlatunkat!

Vissza
Kérje ajánlatunkat!