Phuket

Dél gyöngyszemének is nevezett sziget Thaiföld legnagyobb szigete, 810 km2. Bár sziget, de a szárazfölddel híd köti össze. Széles homokos strandok, sziklás félszigetek, mészkőszirtek, erdős lankák, trópusi növények jellemzik. Belső területein rizsföldek, gumifa-, kakaóbab-, ananász- és kókuszpálma -ültetvények találhatók. A turizmus miatt az ország leggazdagabb tartománya. A legkedveltebb rész a délnyugati part, Patong, Karon és Kata. Patongot főleg azoknak ajánljuk, akik nyüzsgésre, nagy éjszakai életre vágynak. A Karon és a Kata part is jobban kiépített. Akik csendes részre vágynak azoknak az északi Nai Thon, Nai Yang és Mai Khao részeket ajánljuk. A sziget kitűnő búvárkodásra, a világ 10 vezető búvár úti cél egyike. Remek kirándulási helyek a környékbeli kis szigetekre.

 

 Főbb partok: 

 

 

Mai Khao: hosszú aranyszínű homokos part, tiszta és csendes. Egy nemzeti park határa. Közel a repülőtér, nincs nagy helyi élet.

Kamala: szép part, egész évben nyugodt tenger. A legtöbb hotelnek szép kilátása nyílik a tengerre vagy a hegyekre, közelben csendes falu.

Patong: A sziget szórakozó központja, éjszakai élettel, hangos lehet. Szép a part, de elég zsúfolt. A hotelek nincsenek közvetlenül a parton.

Karon: Szép part, van élet, de nem zsúfolt. A hotelek nagy része családbarát.

Kata: 2 gyönyörű hangulatos part, csöndesebb, de van élet. Kicsit messze a repülőtértől.

Chalong-Rawaii: autentikus hangulat kis halászfalukkal, piaccal. A part sok helyen keskeny, és sekély, nem annyira jó úszni, vagy a vízisportoknak.  Messzebb a repülőtértől.

Panwa: A sziget déli csücske, gyönyörű part, nincs sok programlehetőség. A repülőtér viszonylag messze van. (kb. 1 óra)

 

Nyaraláshoz a legkedvezőbb időszak januártól áprilisig tart. Meleg van, 26-34 C, tiszta az ég, sok napsütés, április végén lehet kis eső.

Májustól októberig tart a monszun, 24-32 C, de felhős az ég, hirtelen nagy eső, erős, nagy hullámok. November-december: a monszun vége, meleg, párás idő, lehetséges erős szél és kevés eső.

 

Fakultatív programok magyar nyelven:

· James Bond szikla (tengeri kajakozás a Phang Nga öböl barlangjaiban)

· James Bond szikla + Koh Panyee speedboattal

· Phi Phi + Khai szigetek

· Phi Phi + Bamboo szigetek

· Similan szigetek

· Raya & Coral szigetek (fehér homokos strandok)

· Fantasea show vacsorával (thai kulturális show)

· Simon cabaret (ladyboy show)

 

Kérje ajánlatunkat! 

Vissza
Kérje ajánlatunkat!