India – Arany Háromszög

Privát körutazás

Ismerje meg Ön is India meseszép látnivalóit, látogassa meg Delhit, Agrát és Jaipurt,  egy exkluzív, 7 éjszakás privát túra keretein belül. Ez a három város alkotja az úgynevezett Arany Háromszöget.

 

 

Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal (Az ár nem tartalmazza)

Elhelyezés: 5*-os deluxe kategóriájú hotelekben

Ellátás: reggeli

Idegenvezetés: Angolul

Transzfer: Légkondicionált személyautó és kisbusz

Mikor utazzunk: a legjobb időszak városlátogatásra október és november, valamint a februártól áprilisig tartó időszak. Ilyenkor kellemes hőmérséklet várja az ide érkezőket.

Minimum, maximum létszám: 1-9 fő

 

 

Programleírás: 

 

1. nap: Repülőtér/Delhi

Miután a sofőr virágfüzérekkel üdvözölte Delhi repülőterén, az első út egyenesen a hotelbe vezet, ahol becsekkolás követően rövid városnézés Delhi óvárosi részén.

 

Delhi

Rejtély, varázslat, zűrzavar. Üdvözöljük Delhiben, a dzsinek és 25 millió ember városában. Rómához hasonlóan, India fővárosa is tele van az elveszett birodalmak maradványával.

A modern Delhi középkori erődök, mauzóleumok, poros bazárok, gyarmat korabeli városrendezés és óriás bevásárlóközpontok kaotikus faliszőnyege.

Raj Ghat - Egy egyszerű, fekete márványból készült emelvény jelzi azt a helyet, ahol Mahatma Gandhit 1948-ban gyilkos merénylettel elhamvasztották.

Jama Masjid - India egyik legnagyobb mecsete, amely nyugodt pihenést nyújt a környező nyüzsgésből és elképesztő 25 000 ember befogadására alkalmas.

A helyi járattal riksával utazunk az Old Delhi piacra, elhaladunk a csodálatos fűszerpiac, ezüstpiac és esküvői kellékes mellett, láthatjuk a piac zsúfolt forgatagát.

Vörös Erőd – autóval meglátogatjuk a Vörös Erődöt, amelyet a britek kaszárnyává alakítottak át. Ez a hatalmas, homokkőből épült erőd már csak maradványa egykori önmagának, de még mindig a régi Delhi pompáját idézi.

 

Szállás: Welcomehotel Dwarka vagy Hyatt Janakpuri

 

 

2. nap: Delhi

Reggeli után folytatjuk városnézésünket Új-Delhiben.

 

Qutub Minar - világ legmagasabb téglából készült minaretje, és az indiai iszlám építészet egyik fontos példája. 1993-ban épült Quta-ud-din Aibak által, egyből Delhi utolsó hindu királyságának után.  72,5 méter magas, átmérője az alapnál 14,3 méter, míg a felső szinten 2,7 méter. A környező épületekkel és szobrokkal együtt az UNESCO világörökségi listáján szereplő helyek közé tartozik.

Lotus Temple: Fariburz Sahba iráni-kanadai építész tervezte 1986-ban. Egy lótusz virágot formáz, 27 makulátlanul fehér márvány sziromból. A templomot azért hozták létre, hogy összehozza a különböző vallásokat. (hétfőnként zárva)

Humayun’s Tomb: Delhi legtökéletesebb arányú és leglenyűgözőbb mauzóleuma, Humayun sírja mintha a körülötte lévő kert fölé magasodna.

India Gate, Rashtrapati Bhawan és Parlamet utca: Autózás Lutyen Delhi főbb műemlékei mellett, amelyek a főváros gyarmati fejlődésének szimbólumai. (ez egy szigorúan őrzött terület, látogatása engedélyhez kötött és ennek függvénye)

Sikh Templon Bangla Sahib: Az aranykupolákkal díszített, fehér márvány gurdwara azon a helyen épült, ahol a nyolcadik Sikh guru – Harkrishan Dev halála előtt élt 1664-ig.

Laxmi Narayan Templom: Az Orissan stílusú Lakshmi Narayan templomot a gazdag iparmágnás, BD Birla emeltette. Mahatama Gandhi 1938-ban avatta fel a komplexumot, mint minden kaszt számára fenntartott templomot; a kapun lévő felirat szerint: "Mindenkit szívesen látunk".

Agrasen ki Baoli: A Connaught Place-től délkeletre fekvő irodaépületek mellett figyelemre méltó ezt a hangulatos, 14. századi lépcsős kút. 103 lépcsőfok vezet le az aljára, ami boltíves fülkékkel van szegélyezve.

 

Visszatérés a szállodába.

 

Szállás: Welcomehotel Dwarka vagy Hyatt Janakpuri

 

3. nap: Delhi/Jaipur

Reggeli után továbbutazás Jaipurba (4-5 óra)

Érkezés után a szobák elfoglalása.

 

Jaipur, a rózsaszín város

Jaipuré az a megtiszteltetés, hogy India első tervezett városa. A színes drágaköveiről világszerte ismert Rajasthan fővárosa ötvözi ősi történelmének varázsát a metropolisz minden előnyével. Jaipur történelme 1727-ig nyúlik vissza, amikor II. Jai Singh II, Amber Raja megalapította. A gyorsan növekvő népesség és a növekvő vízhiány miatt Amberből az új városba helyezte át fővárosát. A neves építész, Vidyadhar

Bha acharya a Vastu Shastra bevált elveit használta a város építéséhez.

 

Szállás: Indana Palace vagy Radisson City Center

 

 

4. nap: Jaipur

Reggeli után az Amer erőd és Jaipur város megnézése.

 

Amber Forttal kezdjük a napot.  Elefánt lovaglás felfelé és dzsip utazás lefelé az erődben. Amber (ejtsd: Amer) körülbelül 11 kilométerre van Jaipurtól. Ma az UNESCO Világörökség része, az Amber Kachwahák bástyája volt. A palota a hindu és a mogul stílusok gyönyörű keveréke. A zord külső és a hívogató belső tér közötti kontraszt nem is lehetne szembetűnőbb. A lefelé vezető út során ellátogatunk egy örökségi építményhez - a Panna-Meena kagundhoz, amely egy négyzet alakú lépcsőkút, mind a négy oldalán csatlakozó lépcsőkkel és egy teremmel az északi falon.

Utunkat folytatjuk visszafele a város felé, de útközben megállunk Jal Mahalban. A jaipuri forgatag után valószínűleg megnyugtató látványt nyújt a Vízi Palota.  Rövid megállót teszünk egy ékszer és szőnyeg workshopnál, ahol szemtanúi leszünk ahogy a kézművesek elkészítik ezeket a csodákat.

Később a nap második felében meglátogatjuk Jantar Mantart, ami ma már az UNESCO világörökség része és a Jaipurban található Jantar Mantar a legnagyobb az öt csillagászati obszervatóriumok közül, amelyet Maharaja Sawai Jai Singh II, Jaipur alapítója építtetett. Tizenhat geometriai eszközt tartalmaz, amelyeket az idő mérésére, az égitestek követésére és a bolygók Nap körüli pályájának megfigyelésére terveztek.

Városi palota, A Mughal és a Rajput építészet gyönyörű ötvözete, amely még mindig az utolsó uralkodó királyi családnak ad otthont, akik a palota egy privát részében élnek.  A Városi Palota komplexumhoz tartozik a Mubarak Mahal (a fogadó palota) és a Maharani palota (a királynő palotája).

Mielőtt a helyi piacok felfedezésére indulnánk, megállunk fényképezkedni a világ egyik leghíresebb homlokzatánál, a Hawa Mahalnál.

 

 

Szállás: Indana Palace vagy Radisson City Center

 

 

 

5. nap: Jaipur/Fatehpur Sikri/Agra

 

Reggeli a hotelben, majd indulás Agrába (4-5 óra). Útközben meglátogatjuk a Fatehpur Sikri erődöt.

 

Fatehpur Sikri

1572-1585 között a fiú nélküli Akbar Sikribe ment, hogy áldást kérjen Sufi szent Salim Chisthti sejktől, aki egy fiúval áldotta meg. Hálából felépítette fővárosát, és Fatehpur Sikri-nek nevezte el. Később a vízhiány és az északnyugati zavargások miatt Akbarnak el kellett hagynia ezt a várost.

 

A parkolóból az erődbe a kormány által üzemeltetett buszok viszik Önöket. 

 

Folytatjuk utunkat Agra felé (50 km, 1-1,5 óra) és bejelentkezünk a szállodába.

 

Agra a Taj városaként vált halhatatlanná. Mégsem kell sok ahhoz, hogy a vándorló szem felfedezze, hogy Agra többről szól, mint a legendás Taj Mahalról. A város egy virtuális kapu a felfedezések világába, képkocka egy rég letűnt, fényes korszakból.

 

Szállás: Crystal Sarovar Premiere vagy Clarks Shiraz

 

 

6. nap: Agra

Kora reggel indulunk a Taj Mahalhoz. Utána vissza a hotelbe felfrissülni és reggelizni. Később meglátogatjuk a márvány gyárat, Itma-ud Daulát és az Agra erődöt. Utána pihenés a hotelben.

 

Taj Mahal

A Taj Mahal-t a gyászoló Shah Jahan császár építtette szeretett felesége, Mumtaz Mahal emlékére. A Taj Mahal nem csupán a szépségében ragyog, hanem az építészetét illetően a mélyreható tervezésében és kivitelezésében, valamint a szerelem halhatatlanná tételének éteri gondolatában is fenomenális. A márványba vésett finom faragványok és a pompás pietra dura (intarziatechnika) versenyeznek a figyelemért. Lapis-lazuli, kornelián, gyöngyház, achát és smaragd követ vannak elhelyezve florális és geometrikus mintákban az alap márványban. (A Taj Mahal péntekenként zárva tart)

 

Agra erőd

Akbar építette 1565-ben ezt a tervezés és kivitelezés szempontjából is mesterművet. Az erődön belül számos gyönyörű épület található pl Moti Masjid, Diwan-i-Aam, Diwan-i-Khas

 

Itmad-ud-daula

A Yamuna partján álló, teljesen fehér márványból épült és féldrágakövekkel kirakott mauzóleum erős perzsa stílusjegyeket mutat.

 

 

Fakultatív program – Mohabbat the Taj show

Élvezze az estét a "Mohabbat The Taj" show-ban. Nézze meg ezt a népszerű műsort: a Taj Mahal történetének újbóli elmesélését. Tánc és zene által tudhatjuk meg, hogyan inspirálta a Taj megtervezését  Shah Jahan császár és felesége, Mumtaz közötti szerelem.

A többnyelvű előadáshoz többnyelvű fejhallgatót biztosítunk.

 

7. nap: Agra/Delhi

Reggeli után utunkat Delhi felé vesszük (kb 4 óra). Érkezés a hotelbe, szobák elfoglalása.

 

Szállás: Welcomehotel Dwarka vagy Hyatt Janakpuri

 

8. nap: Delhi/repülőtér

Reggeli, majd indulás a repülőtérre a menetrendtől függően.

 

 

Kérje ajánlatunkat!

 

Az alábbi árak 2023.10.31-2024.04.15. között érvényesek.

  

Létszám                                                          1 fő                        2 fő                         4 fő                              7 fő  
 Kétágyas elhelyezés esetén                 1650 EUR/fő         1150 EUR/fő             950 EUR/fő               810 EUR/fő  
Felnőtt pótágy felár                                                               520 EUR/fő             520 EUR/fő                520 EUR/fő  
Félpanzió felár                                         160 EUR/fő           160 EUR/fő              160 EUR/fő                160 EUR/fő  

 

A túra ára tartalmazza:

7 éj szállás, reggelivel a fent felsorolt szállodákban

Belépődíjak

Légkondicionált jármű a túra teljes időszakára

Professzionális, angolul beszélő sofőr

Autópályadíjak

Reptéri transzfer oda és vissza

Palackozott ásványvíz az autóban

 

A túra ára nem tartalmazza:

Repülőjegyek (kb. 240 000 HUF)

Vízum díj (kb 25 000 HUF)

Személyes jellegű borravalók

Utazási és útlemondási biztosítás

Italok az étkezések közben

Bármi, ami az útvonalon kívül esik, fakultatív kirándulások

fotó és videó díjak

 

 

*A programban szereplő szállodák a szabad helyek függvényében kerülnek visszaigazolásra, telítettség esetén más, hasonló kategóriájú szállodákat javaslunk.

 

**A feltüntetett árak jelentős üzemanyag-áremelkedés és esetleges állami adómódosítás esetén változhatnak.

Az árak nem érvényesek az ünnepi és fesztivál időszakokra.

 

India – Arany Háromszög


Vissza
Kérje ajánlatunkat!