India – Arany Háromszög

Privát körutazás

Ismerje meg Ön is India meseszép látnivalóit, látogassa meg Delhit, Agrát és Jaipurt,  egy exkluzív, 7 éjszakás privát túra keretein belül. Ez a három város alkotja az úgynevezett Arany Háromszöget.

 

 

Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal (Az ár nem tartalmazza)

Elhelyezés: 5*-os deluxe kategóriájú hotelekben

Ellátás: reggeli

Idegenvezetés: Angolul

Transzfer: Légkondicionált személyautó és kisbusz

Mikor utazzunk: a legjobb időszak városlátogatásra október és november, valamint a februártól áprilisig tartó időszak. Ilyenkor kellemes hőmérséklet várja az ide érkezőket.

Minimum, maximum létszám: 1-9 fő

 

 

Programleírás: 

 

1. nap: Repülőtér/Delhi

Miután a sofőr virágfüzérekkel üdvözölte Delhi repülőterén, az első út egyenesen a hotelbe vezet, ahol becsekkolás követően rövid városnézés Delhi óvárosi részén.

 

Delhi

Rejtély, varázslat, zűrzavar. Üdvözöljük Delhiben, a dzsinek és 25 millió ember városában. Rómához hasonlóan, India fővárosa is tele van az elveszett birodalmak maradványával.

A modern Delhi középkori erődök, mauzóleumok, poros bazárok, gyarmat korabeli városrendezés és óriás bevásárlóközpontok kaotikus faliszőnyege.

Raj Ghat - Egy egyszerű, fekete márványból készült emelvény jelzi azt a helyet, ahol Mahatma Gandhit 1948-ban gyilkos merénylettel elhamvasztották.

Jama Masjid - India egyik legnagyobb mecsete, amely nyugodt pihenést nyújt a környező nyüzsgésből és elképesztő 25 000 ember befogadására alkalmas.

A helyi járattal riksával utazunk az Old Delhi piacra, elhaladunk a csodálatos fűszerpiac, ezüstpiac és esküvői kellékes mellett, láthatjuk a piac zsúfolt forgatagát.

Vörös Erőd – autóval meglátogatjuk a Vörös Erődöt, amelyet a britek kaszárnyává alakítottak át. Ez a hatalmas, homokkőből épült erőd már csak maradványa egykori önmagának, de még mindig a régi Delhi pompáját idézi.

 

Szállás: Welcomehotel Dwarka vagy Hyatt Janakpuri

 

 

2. nap: Delhi

Reggeli után folytatjuk városnézésünket Új-Delhiben.

 

Qutub Minar - világ legmagasabb téglából készült minaretje, és az indiai iszlám építészet egyik fontos példája. 1993-ban épült Quta-ud-din Aibak által, egyből Delhi utolsó hindu királyságának után.  72,5 méter magas, átmérője az alapnál 14,3 méter, míg a felső szinten 2,7 méter. A környező épületekkel és szobrokkal együtt az UNESCO világörökségi listáján szereplő helyek közé tartozik.

Lotus Temple: Fariburz Sahba iráni-kanadai építész tervezte 1986-ban. Egy lótusz virágot formáz, 27 makulátlanul fehér márvány sziromból. A templomot azért hozták létre, hogy összehozza a különböző vallásokat. (hétfőnként zárva)

Humayun’s Tomb: Delhi legtökéletesebb arányú és leglenyűgözőbb mauzóleuma, Humayun sírja mintha a körülötte lévő kert fölé magasodna.

India Gate, Rashtrapati Bhawan és Parlamet utca: Autózás Lutyen Delhi főbb műemlékei mellett, amelyek a főváros gyarmati fejlődésének szimbólumai. (ez egy szigorúan őrzött terület, látogatása engedélyhez kötött és ennek függvénye)

Sikh Templon Bangla Sahib: Az aranykupolákkal díszített, fehér márvány gurdwara azon a helyen épült, ahol a nyolcadik Sikh guru – Harkrishan Dev halála előtt élt 1664-ig.

Laxmi Narayan Templom: Az Orissan stílusú Lakshmi Narayan templomot a gazdag iparmágnás, BD Birla emeltette. Mahatama Gandhi 1938-ban avatta fel a komplexumot, mint minden kaszt számára fenntartott templomot; a kapun lévő felirat szerint: "Mindenkit szívesen látunk".

Agrasen ki Baoli: A Connaught Place-től délkeletre fekvő irodaépületek mellett figyelemre méltó ezt a hangulatos, 14. századi lépcsős kút. 103 lépcsőfok vezet le az aljára, ami boltíves fülkékkel van szegélyezve.

 

Visszatérés a szállodába.

 

Szállás: Welcomehotel Dwarka vagy Hyatt Janakpuri

 

3. nap: Delhi/Jaipur

Reggeli után továbbutazás Jaipurba (4-5 óra)

Érkezés után a szobák elfoglalása.

 

Jaipur, a rózsaszín város

Jaipuré az a megtiszteltetés, hogy India első tervezett városa. A színes drágaköveiről világszerte ismert Rajasthan fővárosa ötvözi ősi történelmének varázsát a metropolisz minden előnyével. Jaipur történelme 1727-ig nyúlik vissza, amikor II. Jai Singh II, Amber Raja megalapította. A gyorsan növekvő népesség és a növekvő vízhiány miatt Amberből az új városba helyezte át fővárosát. A neves építész, Vidyadhar

Bha acharya a Vastu Shastra bevált elveit használta a város építéséhez.

 

Szállás: Indana Palace vagy Radisson City Center

 

 

4. nap: Jaipur

Reggeli után az Amer erőd és Jaipur város megnézése.

 

Amber Forttal kezdjük a napot.  Elefánt lovaglás felfelé és dzsip utazás lefelé az erődben. Amber (ejtsd: Amer) körülbelül 11 kilométerre van Jaipurtól. Ma az UNESCO Világörökség része, az Amber Kachwahák bástyája volt. A palota a hindu és a mogul stílusok gyönyörű keveréke. A zord külső és a hívogató belső tér közötti kontraszt nem is lehetne szembetűnőbb. A lefelé vezető út során ellátogatunk egy örökségi építményhez - a Panna-Meena kagundhoz, amely egy négyzet alakú lépcsőkút, mind a négy oldalán csatlakozó lépcsőkkel és egy teremmel az északi falon.

Utunkat folytatjuk visszafele a város felé, de útközben megállunk Jal Mahalban. A jaipuri forgatag után valószínűleg megnyugtató látványt nyújt a Vízi Palota.  Rövid megállót teszünk egy ékszer és szőnyeg workshopnál, ahol szemtanúi leszünk ahogy a kézművesek elkészítik ezeket a csodákat.

Később a nap második felében meglátogatjuk Jantar Mantart, ami ma már az UNESCO világörökség része és a Jaipurban található Jantar Mantar a legnagyobb az öt csillagászati obszervatóriumok közül, amelyet Maharaja Sawai Jai Singh II, Jaipur alapítója építtetett. Tizenhat geometriai eszközt tartalmaz, amelyeket az idő mérésére, az égitestek követésére és a bolygók Nap körüli pályájának megfigyelésére terveztek.

Városi palota, A Mughal és a Rajput építészet gyönyörű ötvözete, amely még mindig az utolsó uralkodó királyi családnak ad otthont, akik a palota egy privát részében élnek.  A Városi Palota komplexumhoz tartozik a Mubarak Mahal (a fogadó palota) és a Maharani palota (a királynő palotája).

Mielőtt a helyi piacok felfedezésére indulnánk, megállunk fényképezkedni a világ egyik leghíresebb homlokzatánál, a Hawa Mahalnál.

 

 

Szállás: Indana Palace vagy Radisson City Center

 

 

 

5. nap: Jaipur/Fatehpur Sikri/Agra

 

Reggeli a hotelben, majd indulás Agrába (4-5 óra). Útközben meglátogatjuk a Fatehpur Sikri erődöt.

 

Fatehpur Sikri

1572-1585 között a fiú nélküli Akbar Sikribe ment, hogy áldást kérjen Sufi szent Salim Chisthti sejktől, aki egy fiúval áldotta meg. Hálából felépítette fővárosát, és Fatehpur Sikri-nek nevezte el. Később a vízhiány és az északnyugati zavargások miatt Akbarnak el kellett hagynia ezt a várost.

 

A parkolóból az erődbe a kormány által üzemeltetett buszok viszik Önöket. 

 

Folytatjuk utunkat Agra felé (50 km, 1-1,5 óra) és bejelentkezünk a szállodába.

 

Agra a Taj városaként vált halhatatlanná. Mégsem kell sok ahhoz, hogy a vándorló szem felfedezze, hogy Agra többről szól, mint a legendás Taj Mahalról. A város egy virtuális kapu a felfedezések világába, képkocka egy rég letűnt, fényes korszakból.

 

Szállás: Crystal Sarovar Premiere vagy Clarks Shiraz

 

 

6. nap: Agra

Kora reggel indulunk a Taj Mahalhoz. Utána vissza a hotelbe felfrissülni és reggelizni. Később meglátogatjuk a márvány gyárat, Itma-ud Daulát és az Agra erődöt. Utána pihenés a hotelben.

 

Taj Mahal

A Taj Mahal-t a gyászoló Shah Jahan császár építtette szeretett felesége, Mumtaz Mahal emlékére. A Taj Mahal nem csupán a szépségében ragyog, hanem az építészetét illetően a mélyreható tervezésében és kivitelezésében, valamint a szerelem halhatatlanná tételének éteri gondolatában is fenomenális. A márványba vésett finom faragványok és a pompás pietra dura (intarziatechnika) versenyeznek a figyelemért. Lapis-lazuli, kornelián, gyöngyház, achát és smaragd követ vannak elhelyezve florális és geometrikus mintákban az alap márványban. (A Taj Mahal péntekenként zárva tart)

 

Agra erőd

Akbar építette 1565-ben ezt a tervezés és kivitelezés szempontjából is mesterművet. Az erődön belül számos gyönyörű épület található pl Moti Masjid, Diwan-i-Aam, Diwan-i-Khas

 

Itmad-ud-daula

A Yamuna partján álló, teljesen fehér márványból épült és féldrágakövekkel kirakott mauzóleum erős perzsa stílusjegyeket mutat.

 

 

Fakultatív program – Mohabbat the Taj show

Élvezze az estét a "Mohabbat The Taj" show-ban. Nézze meg ezt a népszerű műsort: a Taj Mahal történetének újbóli elmesélését. Tánc és zene által tudhatjuk meg, hogyan inspirálta a Taj megtervezését  Shah Jahan császár és felesége, Mumtaz közötti szerelem.

A többnyelvű előadáshoz többnyelvű fejhallgatót biztosítunk.

 

7. nap: Agra/Delhi

Reggeli után utunkat Delhi felé vesszük (kb 4 óra). Érkezés a hotelbe, szobák elfoglalása.

 

Szállás: Welcomehotel Dwarka vagy Hyatt Janakpuri

 

8. nap: Delhi/repülőtér

Reggeli, majd indulás a repülőtérre a menetrendtől függően.

 

 

Kérje ajánlatunkat!

 

India – Arany Háromszög


Vissza
Kérje ajánlatunkat!