Felfedezőúton Kolumbiában

Privát körutazás

Imádnivaló koloniális kis-, és nagyvárosok, égig érő pálmafák, buja növényzet és végtelennek tűnő kávéültetvények. Az utóbbi 8-10 évben Dél-Amerika egyik legbiztonságosabbá váló országával, természeti szépségével, életszerető lakosaival, és történelmével ismerkedünk, melyhez szervesen hozzátartoznak Medellín favellái is. S bár Kolumbiáról elsősorban nem a Karib-tenger jut eszébe az utazóknak, de utunk végállomása a Karib-tenger partján lesz.

 

 

Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal, belső járatokkal (Az ár nem tartalmazza)

Elhelyezés: 4*-os szállodákban, 3 éjszaka koloniális szálláshelyen

Ellátás: teljes ellátás végig a program alatt (reggeli, ebéd, vacsora)

Idegenvezetés: Angolul beszélő helyi idegenvezető

Transzfer: Légkondicionált személyautó vagy kisbusz

Mikor utazzunk: Az április-május és az október-november csapadékosabb, így a két főszezon decembertől márciusig, illetve júniustól augusztusig tart.

Kolumbia egy óriási területet felölelő ország, így ruhatár kapcsán felkészülten kell érkezni. Bogotá magashegyi klímája (20 fok körüli hőmérséklettel) becsapós lehet, főleg mert év elején rendszeresek az özönvízszerű esőzések. Ugyanakkor Medellín az “örök tavasz városa”, és kellemes hőmérséklettel bír. A kávéültetvényekre ugyanez elmondható, de az esték itt is hűvösek lehetnek. Az amazóniai és a karibi térség viszont 30 fok fölötti hőmérséklettel rendelkezik. Az ország egész évben utazható időjárási szempontból. 

Minimum, maximum létszám: 2-8 fő

 

 

Programleírás:

1. nap: Bogota

Indulás Budapestről, átszállás után érkezés a bogotai reptérre a késő esti órákban, transzfer. Szállás Bogotában (2 éj).

 

2. nap: Bogota

Reggeli után Bogotá egyik legmagasabb pontjával, a Monserrate csúccsal kezdjük a napot, ahonnan a kilátás lenyűgöző – 3150 méter magasról láthatjuk az egész várost.  A történelmi városrésszel, Candelariaval folytatjuk túránkat, ahol számos barokk és spanyol gyarmati stílusú épülettel találkozunk. Ezután séta a híres Bolívar téren. Látogatás a világ egyik legnagyobb aranymúzeumában, ahol a világ egyik legjelentősebb aranytárgy gyűjteményében gyönyörködhetünk – a több mint 35 ezer kiállítási tárgy nagy része még a Kolombusz előtti civilizációk öröksége. A túránk Usaquén festői zónájában végződik.

 

3. nap: Pereira, Salento

Reggeli után repülővel utazunk Pereirába, azaz a „Eje Cafetero” – Kolumbia nevezetes kávétermelő vidékére. Pereira repteréről egyből Salento felé vesszük az irányt, ami kb. egy órás utazást jelent. Ez a kávézóna egyik gyöngyszeme. Itt lehetőségünk lesz a varázslatos, jelenleg még turisták által alig felfedezett Salentót felfedezni. Szállás Salentóban (2 éj).

 

4. nap: Cocora-völgy

Bőséges reggeli után túra a Cocora völgyben, amely a vaxpálmáiról híres – akár 80-90 méter magasra is megnőhetnek, hihetetlen látványt nyújtva. Nem hiába szerepelnek az ország címerében is. A picit bátrabbak akár lovon is közlekedhetnek a völgyben. Megismerkedhetünk számos különleges növény- és állatfaj élőhelyével is a völgyben, köztük több kolibrifaj otthonával is. Délután még egy kávéfarmon felfrissíthetjük magukat egy feketével. A túra után délutáni visszaérkezés Salentóba, szabadprogram.

  

5. nap: Pereira, Medellín

Reggeli után irány Pereira reptere, ahonnan Medellínbe, az “örök tavasz” városába repülünk. Délutáni városnézés Medellínben – Pueblito Paisa, Botero tér, felvonó, Comuna 13 favella. Ez utóbbi az a hely, amely tíz évvel ezelőtt még a város legveszélyesebb részének számított, manapság már az un. street art művészetéről, falfestményiről, kávézóiról és vendégszerető lakóiról híres. A fejlődés csalhatatlan jele még a favellát behálózó mozgólépcsőhálózat és a városban található számtalan kötélpályás felvonó is, ezeket magunk is kipróbáljuk majd. A túra során Medellín sötét történelme és pozitív jelene/jövője egyszerre lesz látható. Szállás Medellinben (2 éj).

 

6. nap: Penol-szikla, Guatapé

Reggeli után túra a Medellíntől 2 órára levő Penol sziklához. A szikláról, 640 lépcső megmászása után csodás kilátás nyílik a környező tavakra / hegyekre. Ezután csónakázás a tavon majd Guatapé színes utcáit ismerhetjük meg. Délutáni órákban visszaérkezés Medellínbe.

 

7.nap: Cartagena

Reggeli után a medellini reptérről Cartagena városába repülünk, mely Kolumbia ötödik legnagyobb városa, a Karib-tenger partján található csodás kikötőváros. Városfallal körülvett óvárosa az UNESCO Világörökség része. Rövid ismerkedés a várossal, majd a szállás elfoglalása. (1 éj).

 

8-11. nap: Baru Island

Pihenés, nyaralás a karib tengerparton.

Reggeli után transzfer a Cartagenától kb. 1 órányira lévő üdülőhelyre, Baru Island-re (4 éj)

 

12.nap:

Szabadidő délelőtt. Kora délután transzfer Cartagena repülőtérre, hazautazás. Átszállás Amszterdamban.

 

13.nap: Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

 

 

Kérje ajánlatunkat!

  

Létszám                                               2 fő esetén            4 fő esetén           6 fő esetén          8 fő esetén  
Kétágyas elhelyezés esetén                 2 795 EUR            2 595 EUR           2 395 EUR             2 295 EUR  
Egyágyas elhelyezés esetén                4 290 EUR           4 090 EUR           3 890 EUR             3 790 EUR                                                                                

  

A túra ára tartalmazza:

Szállás a fent felsorolt szállodákban, szálláshelyeken

Belépődíjak és étkezések az útitervben említettek szerint

Légkondicionált jármű a túra teljes időszakára

Professzionális, angolul beszélő kinti idegenvezetők

Autópályadíjak

Reptéri transzfer oda és vissza

Motorcsónakos transzfer Baru Island-re

Palackozott ásványvíz az autóban

Kolumbiai SIM kártya adatforgalommal

A túra ára nem tartalmazza:

Repülőjegyek (kb. 180 000 Ft)

Belső repülőjegyek (kb.

Személyes jellegű borravalók

Utazási és útlemondási biztosítás

Egyéb étkezések, illetve italfogyasztás

Covid-19 vírussal járó esetleges költségek (teszt, biztosítás stb.)

 

 

*A programban szereplő szállodák a szabad helyek függvényében kerülnek visszaigazolásra, telítettség esetén más, hasonló kategóriájú szállodákat javaslunk.

 

**A feltüntetett árak jelentős üzemanyag-áremelkedés és esetleges állami adómódosítás esetén változhatnak.

Felfedezőúton Kolumbiában


Vissza
Kérje ajánlatunkat!