Baltikumi körutazás, látogatással Helsinkiben

Privát körutazás

Apró, ámde izgalmas országok hangulatos történelmi városokkal, középkori, barokk és art nouveau emlékekkel, érintetlen természettel, végtelen tengerparttal, megtoldva egy tartalmas finnországi nappal! A körutazás során Baltikum Versailles-ának is nevezett Rundale kastély, Helsinki sós párába burkolódzó, nyüzsgő kikötői piactere, hajdani Hanza-városok macskaköves utcái és ódon épületei várnak felfedezésre!

 

 

Utazás: Menetrend szerinti repülőjárattal

Elhelyezés: Az Ön igényeinek megfelelő, minimum 4 csillagos kategóriában*

Ellátás: A program szerint

Idegenvezetés: Angolul 

Minimum létszám: 2 fő

 

Programleírás:

 

1. nap: Vilnius

Elutazás Budapestről helsinki átszállással a litván fővárosba, érkezés a késő délutáni órákban. Transzfer a szállodába, majd szabad program. Szállás Vilniusban (1 éj).

 

2. nap: Vilnius és Trakai

Reggeli után gyalogos városnézésre veszi kezdetét Vilniusban, felfedezi az óváros fő látnivalóit: a Katedrális tér a Szent Stanislaus-katedrálissal és a harangtoronnyal, a gótikus Szent Anna-templom, a Báthory István által alapított egyetem épülete és a Hajnal-kapu. Kora délután látogatás a közeli Trakai várához, amely a litván nagyhercegség központja volt 1323-ig. A tó közepén fekvő szigetre épült várkastély téglaépülete Litvánia legtöbbet fotózott nevezetessége. A várban tett látogatás után továbbutazás Kaunasba, szállás (1 éj).

 

3. nap: Kaunas, Rundale és a Keresztek hegye

Délelőtt Kaunas városának felfedezése vár Önre, megtekinti a vár, a régi városháza, a gótikus katedrális és a Perkunas ház épületeit. Délután a Siauliai városának közelében fekvő Keresztek hegyéhez utazik, a zarándokhely ma több mint 100 000 keresztnek ad otthont. Továbbutazás Riga felé, útba ejtve a híres Rundale kastélyt. A Baltikum Versailles-ának is nevezett csodás barokk kastélyt ugyanaz az olasz építész, Rastrelli tervezte, aki a szentpétervári Téli Palotát is. Érdemes megtekinteni a gyönyörűen helyreállított francia stílusú kastélyparkot is. Szállás Rigában (1 éj).

 

4. nap: Riga és Jurmala

Reggeli a szállodában, majd buszos városnézés Riga Art Nouveau negyedében, ezt követően pedig gyalogos városnézés az óvárosban, ismerkedés a 800 éves Hanza-város fő látnivalóival és macskaköves utcáival: dóm, főtér, Parlament, Riga kastély, régi kereskedőházak, Lőportorony. A délutánt a közeli Jurmala városában tölti, a tengerparti nyaralóhely 150 éve várja a pihenésre vágyókat, itt élvezheti a friss tengeri levegőt, a part menti fenyvesek illatát és a puha homokos partot. Séta a tengerparton, a romantikus art nouveau épületek között, majd továbbutazás Siguldába. Szállás Siguldában (1 éj).

 

5. nap: Sigulda, Gauja Nemzeti Park és Tallinn

Délelőtt rövid városnézés Siguldában és látogatás a Gauja Nemzeti Parkban: a Gauja-folyó völgyét gyönyörű táj veszi körül, ismerkedés a helyi legendákkal Sigulda várának romjainál, majd látogatás a középkori Turaida várában. A következő állomás Tallinn lesz, ahová kora délután érkezik meg. Megismerkedik a hangulatos óváros és a belváros látnivalóival: a séta során érinti a régi piacteret, a 13. századi dómot, az ortodox St. Alexander Nyevszkij-katedrálist és a Toompea kastélyt. Szállás Tallinnban (1 éj).

 

6. nap: Helsinki

Hajnali reggeli a szállodában, majd transzfer a kikötőbe és utazás komppal a finn fővárosba. Délelőtt városnézés Helsinki történelmi központjában, megtekinti az elnöki palotát, a városházát, a Parlament épületét, a Szenátus teret, a Finlandia palotát, az operaházat, Esplanadi parkot, Uszpenszkij-katedrálist és a különleges Sziklatemplomot. Rövid szabadidő, majd transzfer Helsinki repülőterére, hazautazás Budapestre.

 

A programok sorrendje változhat.

 

*A szállodák nemzetközi besorolása országonként eltérhet.

 

Az időpont, a programok és a szálláshelyek igény szerint változtathatóak, az árak ettől függően kerülnek kialakításra.

 

 

Kérje ajánlatunkat!

 

 

 

 

 

Baltikumi körutazás, látogatással Helsinkiben


Vissza
Kérje ajánlatunkat!