Hawaii

Amerikai Egyesült Államok

Miért Hawaii?

Az aranyló homokos strandok, vízesések és buja erdők trópusi paradicsoma, az „ aloha állam” szigetvilága a Csendes –óceán közepén fekszik, az elzárt szigetcsoport egzotikus tájai és fényűző vendégszeretete gazdag élményeket kínál a fortyogó vulkánoktól és a felejthetetlen szörfözéstől kezdve Polinézia bámulatos kulturális örökségéig.
A szigetcsoport 4000 km-re fekszik az USA nyugati partjától, 5 nagyobb szigetből és több mint 100 kisebb szigetből áll.

Azoknak ajánljuk, akik szeretik a különlegességeket, a kalandokat, a gyönyörű tájakat. 2-3 sziget látogatása javaslott, de természetesen ha többet néz meg az utazó, új élményeket kap, hiszen minden sziget más.

 

 

Melyik sziget?
Érdemes aszerint választani, hogy mi érdekli az utazót. Vulkánok, hegyek, nyüzsgő tengerpart, sok program vagy inkább romantikus, eldugott helyet keres?

A szigetek között repülővel vagy kisebb távolságoknál hajóval lehet közlekedni.

Oahu: A szigetcsoport 3. legnagyobb tagja, 1550 km2-es területen fekszik a leglátogatottabb és legnépesebb sziget. A fősziget mindenkinek ajánlott, a kulturális programokkal teli fővároson, Honolulun kívül a sziget gyönyörű tájakat kínál buja ültetvényekkel, trópusi strandokkal, és van egy szörfparadicsoma is a North Shore partján.

Kauai: A legöregebb sziget, redős sziklák és tátongó szakadékok bámulatos vidékké  formálta a szél és a víz. A Kert-szigetként is ismert Kauai smaragdzöld növényzete, vízesései, kanyonjai és kilátói igazán megérnek pár napot az útból.

Maui: A 2. legnagyobb sziget, mozgalmas üdülőket kínál sok vízisporttal, zöldellő ültetvények és a Haleakalá Volcano tiszteletet parancsoló vulkánja található itt. Egyesek szerint a világ legjobb strandjai vannak itt, ha a téli hónapokban látogat el, foglaljon egy túrát a fenséges bálnák megtekintésére, mivel Maui a világ legjobb bálnafigyelői közé tartozik.  

Moloka’i: Kicsi, de turisztikailag fejlett sziget. A legtöbb látogatót elbűvöli lágy életritmusa, a virágos déli part szépsége és a világ legmagasabb tengeri sziklái előtt fekvő nemzeti part, a Kalaupappa National Historical Park.

Hawaii –Big Island: A legnagyobb sziget, 10 450 km2. Természeti csodái közé tartozik a Föld legmasszívabb hegye, az óceán fenekétől több mint 9150 méter magasba emelkedő Mauna Loa és a Kilauea, a bolygónk legaktívabb vulkánja. Minden megtalálható itt, az esőerdőktől és botanikus kertektől kezdve a fehérhomokos strandokon át, a kietlen vulkán hegyekig.

 

Mikor utazzunk? 

Míg Hawaii egész évben nagyszerű úti cél, a legjobb időjárás áprilisban, májusban, szeptemberben és októberben adódik. Június, július és augusztus meleg és nagyon párás időszak. Mivel közel esik az Egyenlítőhöz, erős a napsütés. Novembertől áprilisig pár fokkal hűvösebb az idő,  záporok és a szél jellemző,  különösen az egyes szigetek északi / északkeleti (szélirányú) partjain. A szörfösök kedvenc időszaka ez.  Az időjárás a földrajzi viszonyoktól is függ, még szigeten belül is lehetséges nagy eltérés.

 

Utazáshoz szükséges: 

Útlevél: Az útlevél érvényessége legalább az USA-ban való tartózkodás időtartamára szóljon. Ezzel kapcsolatos bővebb angol nyelvű információt itt lehet találni: https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/572.

Mindazonáltal az esetleges kellemetlenségeket elkerülendő, mindenképpen tanácsos úgy utazni, hogy az útlevél érvényessége legalább egy hónappal meghaladja az USA-ból való kilépés időpontját. Ez megfelel a budapesti USA-nagykövetség ajánlásának is.

Vízum: A  biometrikus azonosító tárolására alkalmas (bordó) útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok turista és üzleti célból vízum előzetes beszerzése nélkül utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba, maximum 90 napos tartózkodásra, Nyomatékosan felhívjuk a figyelmet, hogy a beutazáshoz elengedhetetlen az elektronikus beutazási engedély (ESTA) előzetes kiváltása, mivel ennek hiánya minden esetben a beléptetés megtagadásához és visszafordításhoz vezet. Ez nemcsak a beutazásra, de a repülőtéri tranzitra is érvényes! 

 

Irodánk szívesen intézi az ESTA-t, kérje ajánlatunkat!

 

Repülőjegy árak: Kérje személyre szabott ajánlatunkat! Megkeressük Önnek a legjobb repülőjegyet!

 

Fakultatív programok angol nyelven: (előre foglalható): Sziget körtúrák, helikopterrel a szigetek fölött, búvárkodás, hegymászás.

 

Kérje ajánlatunkat!

Vissza
Kérje ajánlatunkat!