Doha

Aktuális beutazási szabályok

 

2022. 10. 10.

A Covid-19 járvány időszakára vonatkozó utazási tanácsok

Az alábbiakban szereplő információk tájékoztató jellegűek, azok közreadása a fogadó ország illetékes hatóságainak értesítésén alapul. Bár képviseleteink mindent megtesznek, hogy naprakész információkat közöljenek, felelős és aktuális tájékoztatásért a megadott weboldalon, az ott szereplő hatóságnál érdeklődhetnek. https://covid19.moph.gov.qa/EN/travel-and-return-policy/Pages/default.aspx

 

A világjárvány miatt kialakult utazási korlátozások frissítése folyamatos, a közölt adatok tájékoztató jellegűek, valamint csak a már hatályba lépett szabályokat tartalmazzák.

 

Be lehet-e utazni az országba? Igen. Beutazás szempontjából Katar az országokat jelenleg nem osztályozza. Katari tartózkodási engedéllyel nem rendelkezők számára kötelező az előregisztráció elvégzése, amely az Ehteraz weboldalán keresztül, a szükséges dokumentumok feltöltését követően igényelhető. Aki rendelkezik oltási igazolással, vagy átesettséget igazoló dokumentummal, azokat ide töltheti fel. Az alkalmazás elérhető a Google Play és az App Store kínálatában is. Magyar védettségi igazolással Katarba korlátozásmentesen nem lehet beutazni. Tartózkodási engedéllyel nem rendelkező, 6 éven felüliek Katarba való beutazáshoz szükséges az alábbi tesztek elvégzése:

1a) PCR teszt készítése Magyarországon, a Katarba való érkezést megelőző 48 órán belül. Ez esetben szükséges az eredeti, angol nyelvű negatív PCR teszteredményt bemutatni a repülőtéren utasfelvételkor. 6 éven aluli személyek a PCR teszt elvégzése alól mentesülnek. VAGY 1b) Antigén gyorsteszt (RAT) készítése Magyarországon, a Katarba való érkezést megelőző 24 órán belül. Ez esetben szükséges az eredeti, angol nyelvű negatív RAT teszteredményt bemutatni a repülőtéren utasfelvételkor. FIGYELEM! AZ otthon elvégezhető gyorsteszt NEM ELFOGADOTT a beutazáshoz.

Átesettséget igazoló magyar védettségi igazolvánnyal automatikusan nem lehet beutazni, de ha az utas a koronavírus fertőzésen átesett és ezt laboratóriumban végzett teszteredménnyel igazolni tudja, akkor a teszteredmény és annak angol nyelvű fordítása az előregisztráció során feltölthető.

Magyarországtól eltérő kiindulási ország tekintetében a szabályozás eltérő lehet. A piros jelzésű országokból való beutazásról részletes tájékoztatás a Közegészségügyi Minisztérium honlapján található. Tartózkodási engedéllyel rendelkező magyar állampolgárok a Katarba való beutazást követően 24 órán belül kötelesek gyorstesztet (RAT) végezni, valamely arra kijelölt egészségügyi intézményben.

Kell-e teszt? Igen. Oltottságtól függetlenül az országba való belépéshez az alábbi tesztek valamelyikének elvégzése szükséges:

Tartózkodási engedéllyel nem rendelkező, 6 éven felüliek Katarba való beutazáshoz szükséges az alábbi tesztek elvégzése:

1a) PCR teszt készítése Magyarországon, a Katarba való érkezést megelőző 48 órán belül. Ez esetben szükséges az eredeti, angol nyelvű negatív PCR teszteredményt bemutatni a repülőtéren utasfelvételkor. 6 éven aluli személyek a PCR teszt elvégzése alól mentesülnek. VAGY 1b) Antigén gyorsteszt készítése Magyarországon, a Katarba való érkezést megelőző 24 órán belül. Ez esetben szükséges az eredeti, angol nyelvű negatív PCR teszteredményt bemutatni a repülőtéren utasfelvételkor. FIGYELEM! AZ otthon elvégezhető gyorsteszt NEM ELFOGADOTT a beutazáshoz.

Kell-e regisztrálni? Igen. Katarba látogató (turisztikai, üzleti, családlátogatási cél) magyar állampolgárok beutazhatnak Katarba, de a belépés a katari hatóságok előzetes engedélyéhez kötött. Az előzetes regisztráció minden tartózkodási engedéllyel NEM rendelkező látogató számára ajánlott az Ehteraz weboldalán keresztül. A szükséges dokumentumok feltöltésével egyidejűleg. A regisztrációt az utazás előtt legalább 72 órával el kell végezni. Az Ehteraz-on történő regisztrációval és teendőkkel kapcsolatban részletes instrukciókat találnak itt. Az alkalmazás elérhető a Google Play és az App Store kínálatában is. Az engedélykérelem benyújtását követően az illetékes katari szerv válaszol a kérelmezőnek. Az érkező igazolásokat ki kell nyomtatni és a repülőtér személyzetének be kell mutatni. A regisztráció lépéseiről szóló tájékoztató itt érhető el: https://www.iloveqatar.net/coronavirus/travelVisa/travel-registration-ehteraz-website-entry-to-qatar-optional-citizens-residents-moph

Oltatlanokra vonatkozó szabályok: Katarba beléphetnek oltással rendelkező és oltatlan magyar állampolgárok is.

 

Helyi járványügyi szabályok: Felhívjuk a Katarba látogató állampolgárjaink szíves figyelmét, hogy kövessék figyelemmel a hely járványügyi intézkedéseket és tartsák szem előtt azok betartását. Jelenleg a legtöbb járványügyi intézkedés felfüggesztésre került, de a szabályok dinamikusan változó jellege miatt az intézkedések követése fontos. A szabálysértők ellen szigorú intézkedéseket foganatosítanak, ezért kérjük, hogy a rendelkezések betartására fokozottan ügyeljenek. A részletes és aktuális járványügyi korlátozásokat megtalálják itt. A járvány alakulásáról általános tájékoztatás a Közegészségügyi Minisztérium honlapján érhető el. Fentiek alapján kérjük, hogy utazásuk tervezésénél körültekintően járjanak el. Kérjük, hogy indulásuk előtt az úti céljuk szerint illetékes konzulátus honlapján, vagy a Konzuli Szolgálat honlapján is tájékozódjanak a részletes továbbutazási feltételekről.

Beutazás Magyarországra: 2022. március 7-én hatályát vesztette a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. Korm.rendelet, ennél fogva a Magyarországra történő beutazásra vonatkozó korlátozások is megszűntek. A magyarországi beutazás mindenkori szabályaival kapcsolatban az ORFK határrendészeti szervei illetékesek tájékoztatást adni. Az ORFK alábbi oldalán talál bővebb információt: http://www.police.hu/hu/info/elerhetosegek

A koronavírussal kapcsolatos információkat http://www.koronavirus.gov.hu/

oldalon találhatják, illetve érdeklődhetnek telefonon belföldről a +36 80 277 455 és a +36 80 277 456, külföldről a +36 1 550 1825-ös telefonszámon vagy elektronikusan a koronavirus@1818.hu

címen. A magyar határellenőrzéssel kapcsolatos aktuális információk megtalálhatók: a határátlépéssel kapcsolatos aktuális információk (ORFK) oldalon és érdeklődni lehet a koronavirus@bm.gov.hu

címen.

 

Forrás: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/katar

 

Javasoljuk, hogy az indulásig kövesse Ön is nyomon az esetleges változásokat a Konzuli Szolgálat hivatalos oldalán! https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/katar

Javasoljuk, hogy utazása előtt regisztráljon Konzuli védelemre! https://konzuliszolgalat.kormany.hu/regisztralja-kulfoldi-utazasat

Töltse le és utazzon a Konzinfo Utazom applikációval! Android | Apple

 

Kérje ajánlatunkat!

Hilton Doha Hotel

Fekvés: A 5 csillagos szálloda a diplomata negyed szívében, a West Bay-en fekszik, egy privát partszakaszon, a  Corniche sétány közelében.

Repülőtéri transzferidő: Doha repülőtere 20 km-re fekszik a szállodától

Tengerparti távolság: közvetlen tengerparti

Strand: homokos tengerpart

Szobák: A 309 szoba mindegyike az Arab-öbölre néz.

Hilton Guest szoba: kb 32 m2-es, modern, fürdőkád /zuhanyzó, hajszárító, légkondícionáló, telefon, TV, minibar, kávéfőző/teafőző és széffel felszerelt, valamint tengerre néző panorámás ablakkal.
Hilton Deluxe: kb. 37 m2, felszereltsége ugyanaz, mint a Hilton Guest szoba, csak tágasabb.

Ellátás: Büféreggeli. Félpanzió foglalása esetén vacsora, teljes panzió foglalása esetén büféebéd és büfévacsora az étteremben.

Szolgáltatások: A szálloda 6 étteremmel és bárral rendelkezik. A „Mawasem” nemzetközi ételeket kínál, míg a „Trader Vic’s” kiváló polinéz ételekkel várja a vendégeket. Az úszómedencénél található egy bár, amely megfelelő kikapcsolódást nyújt a szórakozni vágyóknak.

Sport: Fitness terem.

Hilton Doha Hotel


Sharq Village & Spa

Fekvés: Az 5 csillagos luxus szálloda egy arab falu stílusában épült, Doha központjától csupán pár percre található. Doha nemzetközi repülőtere szintén könnyen megközelíthető, hiszen csak 11km-re fekszik a szállodától. A szálloda egy privát 350 m-es stranddal várja a vendégeit, csodálatos kilátással a városra.

Tengerparti távolság: közvetlen tengerparti

Strand: homokos tengerpart

Szobák: A szálloda 174 szobával rendelkezik: delux resort, delux medencére néző, delux tengerre néző. A delux resort kb. 48nm^2 alapterületű, arab stílusban berendezett és káddal, Wc-vel, külön zuhanyzóval, hajszárítóval, fürdőköpennyel, papuccsal, tv-vel, telefonnal, WLAN-nal, klímával, minibárral, széffel felszerelt, balkonos, kertre néző szoba.  

Ellátás: Büféreggeli. A félpanziós foglalásoknál ebéd vagy vacsora, teljes panzió foglalása esetén büféebéd és büfévacsora jár a vendégeknek.

Szolgáltatások: Összesen 8 étteremmel és bárral rendelkezik, amelyek között megtalálható egy arab és egy perzsa étterem is. Továbbá 2 úszómedencével és számos kisebb boutiq-kal rendelkezik.

Sport/Wellness: Fitnesz terem, ’Sharq Village Spa’ (masszázs felár ellenében).

 

Kérje ajánlatunkat!

Sharq Village & Spa


The Ritz Carlton, Doha

Fekvés: Az első osztályú szálloda egy magánszigeten helyezkedik el, amely egy kis híddal össze van kötve a szárazfölddel. Kb. 10 perc alatt lehet elérni Doha központját, ahol számos étterem és bolt található.

Repülőtéri transzfer: Doha nemzetközi reptere kb. 26 km-re található a szállodától.

Tengerparti távolság: közvetlen tengerparti

Strand: homokos tengerpart

Szobák: 374 szobával rendelkezik a szálloda. Deluxe: kb. 47-51 nm^2 alapterületű, elegánsan berendezett, fürdőkáddal, Wc-vel, külön zuhanyzóval, hajszárítóval, fürdőköntössel, papuccsal, telefonnal, tv-vel, WLAN-nal, minibárral, kávéfőzővel és széffel felszerelt balkonos szoba.
Club-Room: kb. 47-51 nm^2 alapterületű, a szobához automatikusan jár a külön be-és kijelentkezés, valamint egész nap ingyenesen fogyaszthatnak a különböző snackekből és az alkoholmentes italokból.

Ellátás: Gazdag büféreggeli. Félpanzió foglalása esetén ebéd vagy vacsora a szálloda főéttermében. Teljes panzió foglalása esetén büféebéd és büfévacsora a főétteremben.

Szolgáltatások: Az első osztályú szállodában 8 bár és étterem található, amelyek a világ különböző ízeivel várják a vendégeket. A tágas medence, külön gyermekmedencével és napozóággyal áll a vendégek rendelkezésére. Felár ellenében: Masszázs. Joga és pilatesz.  

Sport: Fitnesz terem, Tenisz, Thaibox, Squash.

 

Kérje ajánlatunkat!

The Ritz Carlton, Doha


Swiss-Belhotel Doha

Fekvés: A városközpontban található a szálloda, ahonnan egy pár perc alatt elérhető a Souq Waqif nyüzsgő piac és a Corniche tengerparti sétány. 

Repülőtéri transzferidő: Doha repülőterétől 13 km-re fekszik a szálloda.

Tengerparti távolság: pár perc alatt elérhető a tengerpart

Szobák: 164 szobával rendelkezik a szálloda. Classic: 45nm^2 alapterületű, egyszerűen berendezett, fürdőkáddal, Wc-vel, zuhanyzóval, hajszárítóval, fürdőköntössel, papuccsal, vasalóval, tv-vel, telefonnal, WLAN-nel, klímával, kávé-és teafőzővel, minibarral és széffel felszerelt szoba, amely kilátást nyújt a tengerparti sétányra.

Ellátás: Büféreggeli. Félpanzió foglalása esetén ebéd vagy vacsora, teljes panzió foglalása esetén ebéd és vacsora az étteremben.

Szolgáltatások: A szálloda 2 nemzetközi étteremmel rendelkezik. Az „After Eight” klubban különböző koktélok fogyasztására van lehetőség, miközben gyönyörködhetünk a Dohára néző kilátásban. Igénybe vehető még a szálloda úszómedencéje, egy gyerekmedence, szauna és gőzfürdő is.

Sport: Fitness terem.

 

Kérje ajánlatunkat!

Swiss-Belhotel Doha


Banana Island Resort Doha by Anantara

Fekvés: Az exkluzív szálloda a Banana Island szigeten fekszik, mely  800 m homokos stranddal várja a vendégeket. A sziget saját, rendszeresen közlekedő luxus kompjáratával könnyen megközelíthető Doha központja a Souq Waqif piaccal, Corniche sétánnyal, múzeumokkal.

Repülőtéri transzferidő: Doha repülőtere 10 km-re fekszik a luxus katamarán komp indulási helyétől, ahonnan 20 perc hajózás után érkezünk meg a szigetre.

Tengerparti távolság: közvetlen tengerparti

Strand: homokos tengerpart

Szobák: A resort 141 szobával rendelkezik: tengerre néző lakosztályok vagy  több hálószobás, medencés, víz feletti villák is választhatóak.

Premier szoba: kb 55 m2 alapterületű, fürdőszoba, külön zuhanyzó, fürdőköpeny, TV, iPod-dokkoló, telefon, WLAN, légkondícionáló, minibár, kávé/tea főző, széf, erkély vagy terasz.

Deluxe szoba: kb 46 m2 alapterületű, tengerre néző, fürdőszoba, külön zuhanyzó, fürdőköpeny, TV, iPod-dokkoló, telefon, WLAN, légkondícionáló, minibár, kávé/tea főző, széf, erkély vagy terasz.

Ellátás: Büféreggeli. Félpanzió foglalása esetén büféebéd vagy büfévacsora, teljes panzió foglalása esetén büféebéd és büfévacsora az étteremben.

Szolgáltatások: 4 medence, 4 a’la carte étterem, 1 svédasztalos étterem, kávézó, pool bár, snack bár, shisha bár, napozó terasz, kert, napernyő és napágyak a strandon, strand törölköző, Díj ellenében: „Anantara Siganture Spa”, whirlpool, szauna, gőzfürdő, hamam, női szauna, masszázs.

Sport: Fitness terem, strandröplabda, kosárlabda. Díj ellenében: tenisz, vízi sportok, szörf, golf, bowling.

Gyerekeknek: Gyermekklub / miniklub, tiniklub, játszószoba, gyermekmedence, babysitter (díj ellenében).

 

Kérje ajánlatunkat!

Banana Island Resort Doha by Anantara


Vissza
Kérje ajánlatunkat!