Dominikai Köztársaság

Tökéletes nyaralás kicsiknek és nagyoknak – Óriási bólogató pálmafák – Hosszú finom homokos tengerpart

 

 

Miért Dominika?

Kedvező repülési idővel, szépséges finom homokos tengerparttal rendelkezik, igényes szállodák biztosítják a tökéletes kikapcsolódást valamennyi korosztály számára kedvező árakon. Ugye ismerős a Bounty csoki reklám?


Melyik nyaralóhely?

Punta Cana – Bavaro Beach Punta Cana a Karib-térség egyik legnagyobb és leggyorsabban növekvő nyaralóhelye. Kb. 40 kilométer hosszú, fehér homokos strandon sétálhatunk végig, ha épp a kedvünk úgy tartja. Mivel ez a legnépszerűbb tengerpart, így itt nagyobb zsúfoltságra számíthatunk.

La Romana: Tagoltabb kisebb tengerparti szakaszok jellemzik, számos szálloda helyi családok kedvelt nyaralóhelye. Az óceán színe itt is meseszép ugyan, de nem ugyan az a hatása, mint a Bavaro Beachen a hosszan elnyúló szépséges tengerpartnak.

Uvero Alto: Punta Cana legészakabbra található tengerpartja. Kristálytiszta tengervíz, homokja selymesen puha és kicsit sötétebb, mint délebbre. A szörfösöknek kifejezetten ajánlott, de remek hely bármelyik vízisport gyakorlására.

Cap Cana: Csodálatos színekben játszik az óceán, fehér homokos tengerpart várja a vendégeket. E területeken fekvő szállodák környékén kevésbé jellemzőek a kis városok, ahova beugorhatunk vásárolni unalmas perceinkben. Itt jellemzőbb a tengeri fű megjelenése. Azoknak ajánljuk Cap Canát, akik nem először járnak Dominikán vagy kifejezetten nyugalomra, kikapcsolódásra vágynak.

 

Mikor utazzunk?

Az utazók többsége főleg télen utazik Dominikára. Nyáron melegnek meleg van, de gyakran esik az eső, télen lényegesen kevesebb az esős napok száma és a levegő hőmérséklete tökéletes. A legkevesebbet január, február, március és április hónapokban esik az eső. Éghajlat: Trópusi monszun éghajlat jellemzi, a száraz időszak novembertől májusig tart, a csapadékos időszak nyáron van, de rövid ideig tartó trópusi esőkre folyamatosan kell számítani. A hurrikán időszaka augusztus, szeptember, októberi hónapokra csúszott el, az elmúlt évek tapasztalata alapján.

 
Utazáshoz szükséges

Útlevél: Az utazás feltétele a hazaérkezést követő legalább 6 hónapig érvényes útlevél.

Vízum: Magyar állampolgárok részére vízum beszerzése nem szükséges, ugyanakkor az országba való megérkezéskor 10 USD értékű turistakártyát kell kiváltani. A turistakártya megvásárolható a Dominikai Köztársaság külképviseletein, vagy az országba történő belépéskor a határátkelőhelyen. A dominikai Bevándorlási Hivatal Általános Szabályzatában történt változás szerint 2018. év végéig a turistakártyák árát a légitársaságoknak a repülőjegy árába kell beépíteniük. Az új rendszerre történő átállásig azon beutazók, akiknek a repülőjegyében még nincs a turista kártya 10 USD költsége beépítve, továbbra is az országba történő belépéskor a határátkelőhelyen vásárolhatják meg azt.

A turistakártyával 60 napig tartózkodhatnak az ország területén.

 

Hasznos linkek Dominikáról

Online interaktív térkép: https://www.godominicanrepublic.com/interactive-map/

Események, rendezvények időpontjai: https://www.godominicanrepublic.com/events/

 
Repülőjegy árak: Kérje személyre szabott ajánlatunkat! Megkeressük Önnek a legjobb repülőjegyet!

 
Magyar nyelvű idegenvezetés

Magyar nyelvű asszisztencia kérhető a transzferekhez. Felár ellenében foglalhatók fakultatív programok magyar nyelven. Irodánkban előre lefoglalható, kérje ajánlatunkat!

 
Fakultatív programok

Előre és a helyszínen is foglalhatók.

 

- Városnézés Santo Domingóban
- Jeep szafari
- San Pedro
- Hajókirándulás Saona szigetére
- Marinarium, delfinsimogatás

 

 

Kérje ajánlatunkat!

 

 

Vissza
Kérje ajánlatunkat!