Norwegian Cruise Line információgyűjtemény

 

 

Üdvözöljük Önt a fedélzeten!
A következő oldalakon hasznos tanácsok és információk sorakoznak, amelyeket annak érdekében állítottunk össze, hogy Ön megfelelően fel tudjon készülni az utazásra és még kellemesebben teljék a vakációja.

 

A HAJÓÚT ELŐTT

 

Hajójegy/eDocs, csomagcímke

A hajójegy 2-3 héttel indulás előtt tölthető le, pdf formátumban továbbítjuk utasaink részére. A hajójegyet kinyomtatva minden utasnak magával kell vinnie a kikötőbe, a kinyomtatásban szívesen segítünk. A hajójeggyel együtt tudjuk letölteni a csomagcímkéket, melyet szintén ki kell nyomtatni és ki kell tölteni (név, lakcím). A csomagcímkéket a kikötőben segítenek felerősíteni a feladandó bőröndökre. A bőröndöket a kikötő személyzete viszi fel a hajóra és a kabinszámmal ellátott csomagcímkék alapján teszik a kabinokba. A kikötőben általában szokott lenni ragasztható csomagcímke, de mindenképpen vigyék magukkal a hajójegy mellé kapott példányokat is. Minden utas maximum 2 db csomagot adhat fel a hajóra, melyek súlya max. 22 kg/bőrönd lehet. További csomagok vihetők fel a hajóra kézipoggyászként.

 

Online check-in

Az online check-int indulás előtt legkésőbb 4. napig kell elkészíteni a hajótársaság weboldalán (www.ncl.eu). Azok az utasok akik nem készítik el az online check-int hosszabb beszállásra számíthatnak a hajóterminálon ill. a hajótársaság esetleg megtagadhatja a beszállásukat. Az online check-in elkészítésében szívesen segítünk.

 
Útlevél és vízum
A hajóút elengedhetetlen feltétele a hazaérkezés napjától számított legalább hat hónapig érvényes útlevél és az (esetlegesen szükséges) vízumok megléte. Annak érdekében, hogy a hajó indulásakor minden rendben legyen, kérjük ügyeljen arra, hogy az útlevele érvényes legyen és az utazáshoz szükséges összes okmány, utazási dokumentum, vízum a birtokában legyen.

Azt az utast, aki nem tudja felmutatni a szükséges dokumentumokat beszálláskor, nem engedik fel a hajó fedélzetére és életbe lépnek a lemondási feltételek.

Szentpétervár (Oroszország): magyar állampolgároknak nem szükséges előzetes vízum, ha a hajótársaság által szervezett kiránduláson vesznek részt és csak ennek keretében hagyják el a hajót. Ha egyénileg kívánják felfedezni Szentpétervárat előzetesen intézett orosz vízumra lesz szükségük. Orosz turista vízumot csak egy napra lehet kérni, a hajóra visszaszálláskor érvényét veszíti.

Amerikai Egyesült Államok: magyar állampolgároknak korábbról érvényes USA turista vízum vagy új, biometrikus bordó útlevéllel rendelkezőknek ESTA regisztráció szükséges a belépéshez. Az ESTA regisztrációt kinyomtatva vigyék magukkal az utazásra.

Figyelem! Vannak olyan útvonalak, ahol a hajó személyzete beszálláskor elkérheti és a teljes hajóút alatt magánál tarthatja az útleveleket, hogy a különböző kikötői hatóságoknak bemutathassa azokat. Érdemes magukkal vinni az útlevélen kívül egyéb fényképes igazolványt pl. személyi igazolványt vagy 2-3 fénymásolatot készíteni az útlevél fényképes/személyes adatokat tartalmazó oldaláról, amit a hajóról való kiszállások alkalmával magukkal tudnak vinni.

Ausztrália és Új-Zéland: útvonaltól függően egyszeri vagy többszöri belépésre jogosító ausztrál vízum szükséges. A vízum díjmentes, az ausztrál kormány honlapján működtetett internetes kérvény útján igénylehető.

Kanada: 5 évig vagy az útlevél lejártáig érvényes elektronikus utazási engedélyt (eTA) az interneten lehet 7 kanadai dolláros díj ellenében igényelni. A beutazási engedély kötelező és a vízummentes beutazás feltétele, ennek hiányában a Kanadába induló repülőjáratra történő beszállítást a légitársaság meg fogja tagadni. Vízi- vagy szárazföldi határátkelés esetében nincs szükség az eTA engedélyre. Az eTA megléte önmagában nem biztosít belépési jogot! A határellenőrzést végző kanadai hatóság ugyanúgy kérheti a beutazó magyar állampolgároktól a visszaúti repülőjegy, a kiindulás országához történő kötődésének, illetve a tervezett kanadai beutazása céljának és körülményeinek bemutatását.

Kína: egyes kínai kikötési pontoknál útvonaltól függően egyszeres vagy kétszeres vízum szükséges. A vízumot a Kínai Nagykövetségen lehet kiváltani, az ügyintézési idő általában 1 hét. A vízum irodánkban is megrendelhető. Hongkongba magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak.

 

Védőoltás
Kérjük, legalább 8 héttel az indulása előtt beszélje meg orvosával, hogy az Ön által látogatott országok melyikébe szükséges vagy javasolt védőoltás, és mi a teendője.

 

Kiskorúak a fedélzeten

6 hónapos kor alatt nem utazhat gyermek a Norwegian hajókon (a hajóút első napján a gyermeknek be kell töltenie a 6 hónapos kort). Ha a hajóúton 3 vagy több egymást követő napon tengeren tartózkodik a hajó kikötés nélkül, akkor a minimum életkor 12 hónap. A foglalásokban kabinonként legalább egy 21 év feletti felnőttnek is szerepelnie kell. Alkoholos italokat 21 év alattiak nem fogyaszthatnak.

Ha a gyermekkel nem utazik mindkét szülő, akkor az itthon maradt szülőnek a kiskorú gyermek kiutazásához beleegyező nyilatkozatot kell írnia angol nyelven és ezt az utasoknak a hajóútra magukkal kell vinniük. Ha a gyermek nem a szüleivel utazik, akkor mind a két szülőnek alá kell írnia a beleegyező nyilatkozatot.

 

Utazás az indulási kikötőbe

Autóval utazók számára Civitavecchiában és Velencében lehet parkolót foglalni a kikötőben, melyhez az autó típusára és rendszámára van szükség. A parkolás díja személyautók számára kb. 12-14 euró/éj. Repülővel vagy vonattal utazókat kérjük, legyenek körültekintőek a repülőjáratok, ill. vonatok kiválasztásánál.

Európán kívüli indulású hajóutak esetén min. egy-két nappal a hajó indulása előtti repülőjáratot célszerű választani az esetlegesen előforduló járatkésések miatt. Európai indulási kikötő esetén pedig egy korai érkezésű járatot javaslunk, mert 3-4 órával a hajóút indulása előtt érdemes megérkezni a kikötőbe. A hazainduló járat kiválasztásánál ennél jóval több időt hagyjon a hajó kikötési időpontja és a repülőgép/vonat hazaindulása között, délutáni vagy esti járatot javaslunk. A repülőjáratokon az engedélyezett feladandó poggyász súlykeretét vegyék figyelembe készülődéskor. A szabad súlykereten felüli poggyász után pótdíjat (túlsúly) kell fizetni. Ennek mértéke a célállomástól/légitársaságtól függ. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a kézipoggyászban veszélyesnek ítélt tárgyak (szúró és vágóeszközök, pl. olló, kés, borotvapenge, aeroszol-tartály, manikűrkészlet, jégcsákány, hegymászóbot) egyáltalán nem szállíthatók. Az Európai Unió országainak repülőtereiről induló járatokon a kézipoggyászokra vonatkozóan szigorú biztonsági előírások érvényesek – tekintet nélkül a célállomásra. A biztonsági előírások a kézipoggyász maximális méretére, illetve a fedélzetre felvihető folyadékokra helyezik a hangsúlyt. Részletes információk a légitársaságok honlapján találhatók.

 

A HAJÓN

 

Beszállás a hajóra
A beszállás/check-in kezdetének pontos időpontját megtalálja a hajójegyben, ez útvonalanként változó. Általában a hajó indulása előtt kb. 4 órával nyitják meg a check-int és a hajó indulása előtt legkésőbb 2 órával fel kell szállni a hajóra. A kikötőbe érkezéskor fel kell mutatni a hajójegyet valamint a személyazonosító okmányt/útlevelet, ezután megkapja a kabinkulcsát/vendégkártyáját. A pontos érkezés az utas felelőssége. Amennyiben legalább 1 órával a hajó indulása előtt az utas még nincs a fedélzeten, a hajótársaságnak jogában áll feltételezni, hogy a vendég nem szándékozik utazni. Törlik a nevére szóló foglalást, és 100%-os lemondási díjat számítanak fel, azaz az utast semmiféle visszatérítés nem illeti meg.

 

Csomagok

A csomagcímkével ellátott csomagokat beszálláskor a hajóterminálon átveszi Öntől a hajótársaság személyzete, és a délután folyamán eljuttatja azokat az Ön kabinjába. A kézipoggyász természetesen az utasnál marad.

 

Vendégkártya

Beszálláskor minden utas kap egy ún. vendégkártyát, amely az alábbiakra szolgál:

· A hajóút során ez lesz az Ön személyazonosító kártyája, amelyet minden be- és kiszállásnál fel kell mutatnia. Kérjük, vigyázzon rá! Ha a kártya mégis elveszne, haladéktalanul értesítse a fedélzeti ügyfélszolgálatot/recepciót, ahol készítenek Önnek egy újat, és érvénytelenítik az előzőt.

·              A kártya „házi”, azaz fedélzeti hitelkártyaként is működik, tehát akkor is fel kell mutatnia, amikor a hajón vásárol, parti kirándulásra iratkozik fel, az étkezésekhez kér egy italt stb. Vásárlásának, fogyasztásának összege automatikusan megjelenik az Ön hajós folyószámláján.

· Ez lesz az Ön kabinkulcsa is.

 

Fedélzeten beszélt nyelvek

A Norwegian hajókon és parti kirándulásokon az alapvetően beszélt nyelv az angol, de az éttermekben az angolon kívül franciául, németül, olaszul és spanyolul is megtekinthető a menüsor.

 

A fizetés módja

A Norwegian hajók fedélzetén USA dollár a fedélzeti pénznem. Beszálláskor a hajótársaság minden utasnak automatikusan nyit egy fedélzeti számlát. A számla kiegyenlítése a hajóúton történhet készpénzzel ill. dombornyomott bankkártyával, melyről minden utasnak nyilatkoznia kell a beszállás napján.

Készpénzes fizetés esetén a hajóút elején letétbe kell helyeznie egy összeget depozitként. Körülbelül akkora összeget kell letenni, amennyi előreláthatólag elköltésre kerül a hajóút ideje alatt, de minimum 150 USD/fő/6 éjszakás vagy rövidebb utaknál, 300 USD/fő/7 éjszakás útnál, 450 USD/fő/8 éjszakás vagy hosszabb útvonalak esetén. Ha a költések túllépik a depozit összegét, üzenetet hagynak a kabinban további előleg letételére vonatkozólag. A fel nem használt összeget a hajótársaság az út végén visszafizeti. Készpénzes fizetés esetén csak az európai útvonalakon lehetőség van a dollár helyett eurós depozit letételére, melyért a hajótársaság külön átváltási díjat számol fel. A hajóút végén a visszajáró összeget USA dollárban fizeti vissza a hajótársaság.

Ha dombornyomott bankkártyával szeretné rendezni a fedélzeti számláját, bankkártyáját regisztráltatnia kell a hajóút elején felszállás után. A regisztrálás után a hajótársaság depozitot zárol a bankkártyán (150 USD/fő/6 éjszakás vagy rövidebb utaknál, 300 USD/fő/7 éjszakás útnál, 450 USD/fő/8 éjszakás vagy hosszabb útvonalak esetén). A hajóút utolsó napján kézhez kapja majd a fedélzeti kiadásait kimutató tételes végszámlát, melynek összegével megterhelik az Ön bankkártyáját. A zárolt, de fel nem használt összegeket a bankok általában 3-4 héten belül oldják fel a bankkártyán.

A végszámla kézhezvételét követően vásárolt tételeket a recepción kell rendezni még a kiszállást megelőzően.

 

A kabin

Minden kabinban található televízió, törülköző, hajszárító. A kabinokban a légkondicionálás/hőmérséklet tetszés szerint szabályozható. A kabinok felszereltségéhez hozzátartozik a széf is, melynek kezelése egyszerű. A kényelméről kijelölt kabinszemélyzet gondoskodik (reggel rendet tesz, este megveti az ágyat).

 

„Freestyle Daily” fedélzeti napilap

Ön minden este a kabinjában találja a következő nap hírlevelét. A hírlevél nagy segítséget nyújt Önnek, hogy hajóútja során ne maradjon le egy programról sem. Rengeteg hasznos információt tartalmaz az éttermek, bárok nyitvatartási idejéről, a szórakozási lehetőségekről és a másnapi kikötési állomásról.

 

Dohányzás
A hajó kijelölt helyein szabad csak dohányozni vagy elektromos cigarettázni, a kaszinóban is csak korlátozott mértékben engedélyezett. Szivarozni és pipázni kizárólag a szivar bárban lehetséges. A balkonokon és a hajó közösségi helységeiben: színházteremben, bárokban, éttermekben, lépcsőházban, liftben nem lehet dohányozni. Dohányozni lehet továbbá a nyitott fedélzetek azon részein, melyek távol vannak az étkező helyiségektől, a futópályától és egyéb sportolási lehetőségtől valamint a gyermek medencéktől.

 

Elektromos áram

A hajón 110 és részben 220 V-os csatlakozó található. 220 V-ot igénylő készülékekhez esetenként átalakító adapter szükséges, melyet kérjük itthonról vigyen magával.

 

Háziállatok
Háziállatokat nem vihetnek a vendégek a fedélzetre.

 

Hogyan öltözködjünk?
A Norwegian hajótársaság nem ír elő öltözködési etikettet. Nem szükséges étkezésekkor alkalmi öltözéket hordani, de ha valaki szeretne elegánsan étkezni erre is van lehetőség. A büfé- és a nyitott fedélzeten található grilléttermeknél lehet tartózkodni fürdőruhában, de a fürdőruhára inget, polót vagy blúzt kell venni és a papucs helyett cipőt húzni.

Napközben – akár a hajón tartózkodunk, akár kimegyünk a partra – kényelmes, laza viselet és lapos sarkú, kényelmes cipő ajánlott. Javasoljuk, hogy a parti kirándulások idején kényelmes cipőt viseljen, s legyen Önnél szalmakalap vagy valamilyen más sapka a napsütés ellen. A múzeumok, mecsetek, templomok látogatása során tanácsos (sőt, sok esetben kötelező) a szolid, konzervatív öltözet. A hölgyek nadrágot vagy térd alá érő szoknyát viseljenek, a rövidnadrág nem megengedett.

Figyelem! A hajó zárt termeiben (hall, éttermek, színháztermek stb.) központilag beállított és szabályozott a légkondicionálás. Néha, egy-egy nagyon meleg napon a nyitott fedélzetről belépve a zárt fedélzet hűvösnek is tűnhet, amit célszerű figyelembe venni a ruhadarabok összeválogatásánál. Esténként a nyitott fedélzeten is hűvös lehet, így meleg évszakban is javasolt pulóvert, kardigánt csomagolni az útipoggyászba.

 

Étkezések
A Norwegian hajókon az étkezések kötetlen formában zajlanak, nincsenek fix étkezési időpontok. Számtalan étterem áll az utasok rendelkezésére. Ha valaki a kabinban kíván étkezni, a szobaszervíz éjjel-nappal elérhető. Reggel 6-tól éjfélig ingyenes, éjfél és 5 óra között szerviz díjat számítanak fel. Az éttermek pontos nyitvatartási idejét megtalálja a kabinjában található „Freestyle Daily” fedélzeti napilapból. Általában vacsora idején az éttermek 18 órától éjfélig tartanak nyitva. Az éttermek bejáratánál és a hajó egyéb közösségi pontjain kihelyezett elektronikus táblákon az utasok nyomon tudják követni az éttermek telítettségét. Előfordulhat, hogy kicsit várakozni kell, ha nem áll rendelkezésre szabad asztal a kiválasztott étteremben. Ez esetben csipogóval látják el az utasokat, mely segítségével azonnal értesülnek róla, ha szabad asztal áll készen.

 

A ültetett éttermekben/Main Dinning Room a napi menükínálatból, à la carte rendszerben reggelizhet, ebédelhet és vacsorázhat, pincérek szolgálják fel a menülapról kiválasztott ételeket. Reggelinél és ebédnél minden hajón csak egy főétterem van nyitva. Nem szükséges fix időpontban étkezni, az étterem nyitva tartási ideje megtalálható a fedélzeti újságban.

 

A büfééttermet/Buffet keresse fel, ha könnyedebb, lazább reggelire, ebédre vagy vacsorára vágyik, ahol hideg és meleg előételek, főételek, desszertek közül választhat (svédasztalos étkezés).

 

A speciális éttermekben/Speciality Restaurants foglalási díjat számítanak fel, melynek díja kb. 12-35 USD/fő/alkalom, illetve ahol „Á la carte” megjelölés található, azokban az éttermekben a menülapon található a speciális menü díja. Gyermekek 3 éves korig ingyen étkezhetnek, 4-12 éves korig választható ingyenes gyermek menü, vagy a menüből választható „Speciality Kids’ Menu” fél áron. Az á la carte éttermekben a menülap angol, francia, német, olasz és spanyol nyelven is megtekinthető.

 

Speciális diéták, ételek

Különleges étkezési igények (diabetikus, gluténmentes, babaételek stb.) kielégítésére is mód van. Ha ilyen típusú igénye van, kérjük minél hamarabb jelezze nekünk, hogy a hajótársasággal ez ügyben egyeztetni tudjunk.

 

Italfogyasztás

2017. április elejétől az italok egy részét a részvételi díj tartalmazza (KIVÉVE az IX, OX, BX, MX garantált kategóriákat, ezek csak a szervízdíjat tartalmazzák).

All-inclusive Italcsomag (Ultimate Beverage Package/UBP): szeszes italok, csapolt és üveges sörök, pohárba mért borok, koktélok, alkoholmentes sörök, üdítők, gyümölcslevek minden bárban, társalgóban, étteremben, max. 15 USD/db árban. Gyerekek és tinédzserek korlátlan mennyiségben fogyaszthatnak gyümölcsleveket, üdítőket és vizet. Válogatott kávé-különlegességek a Lavazzától minden étteremben, étkezési időben. Személyenként egy palack 1L víz minden nap, a kabinba bekészítve. A részvételi díj nem tartalmazza a 15 USD/db ár feletti italokat, a minibárt, a szobaszervízt, az ajándékboltban kapható italokat, az üveges borokat, az üveges ásványvizeket 1L/nap/fő felett, a frissen facsart gyümölcsleveket, a kávékülönlegességeket, az energiaitalokat, jégbárt.

Az IX, OX, BX, MX kategóriákban foglalók italcsomagot vásárolhatnak felár ellenében.

 

Italcsomagok

 

Vízcsomagok: 1 L kiszerelésű Aquafina palackozott víz csomagok: 6db-os 22,95 USD, 12 db-os 39,95 USD, 24 db-os 59,95 USD.

Pride of America hajón: 1 L kiszerelésű 12 db-os kb. 34 USD/csomag, 0,5 literes kiszerelésű 24 db-os csomag 44,95 USD. (olaszországi és spanyolországi indulás/érkezés esetén további helyi adót számolhatnak fel).

 

Gyermek üdítős italcsomag (gyerekeknek 3-12 éves korig, Children’s Soda Package/BPKSODA):

Ára: gyermekeknek 3-12 éves korig 6,60 USD/fő/éj (olaszországi és spanyolországi indulás/érkezés esetén további helyi adót számolhatnak fel).

Tartalma: üdítő italok korlátlan fogyasztása: Pepsi, Diet Pepsi, Sierra Mist, Mt. Dew, Ginger Ale, Tonic Water, Club Soda. Az italcsomag mellé ajándék pohár jár. Az italcsomag nem tartalmazza: a minibár fogyasztást. A hajóút minden napjára meg kell rendelni, nem visszatéríthető.

 

Üdítős italcsomag (Felnőttek és gyerekeknek 13 éves kortól, Adult and Teen Soda Package/BPTSODA):

Ára: felnőtteknek és gyermekeknek 13 éves kortól 9 USD/fő/éj (olaszországi és spanyolországi indulás/érkezés esetén további helyi adót számolhatnak fel).

Tartalma: üdítő italok korlátlan fogyasztása: Pepsi, Diet Pepsi, Sierra Mist, Mt. Dew, Ginger Ale, Tonic Water, Club Soda. Az italcsomag mellé ajándék pohár jár. Az italcsomag nem tartalmazza: a minibár fogyasztást. A hajóút minden napjára meg kell rendelni, nem visszatéríthető.

 

Bor és sör italcsomag (Corks and Caps/UBPCC):

Ára: felnőtteknek 70,8 USD/fő/éj (olaszországi és spanyolországi indulás/érkezés esetén további helyi adót számolhatnak fel).

Az italcsomag csak a 21. életévét betöltött vendégek részére rendelhető. Európai útvonalakon rendelhető 18 és 21 éves kor között. Vannak olyan útvonalak, ahol előre nem rendelhető, csak a fedélzeten, mert szülői beleegyező nyilatkozatot kell bemutatni hozzá. Az italcsomag nem visszatéríthető, nem átruházható, a kabinban tartózkodó összes vendég illetve együtt utazó számára meg kell vásárolni a hajóút teljes időtartamára. Az italcsomag nem rendelhető az 1-4 éjszakás hajóutaknál, a Pride of America hajó Hawaii útvonalán.

Tartalma: szénsavas üdítők, üveges és csapolt sörök, borok max. 15 USD/pohár alatti árban lévők, mely italokat pohárba töltenek. Az italcsomag nem tartalmazza: a koktélokat, a rövid italokat, a minibár fogyasztást, a szobaszervízt, az ajándékboltban kapható italokat, az üveges borokat, az üveges ásványvizeket, a frissen facsart gyümölcsleveket, a különleges kávékat és az energia italokat.

 

All-inclusive Italcsomag (Ultimate Beverage Package/UBP):

Ára: felnőtteknek 106,8 USD/fő/éj (olaszországi és spanyolországi indulás/érkezés esetén további helyi adót számolhatnak fel)

Az italcsomag nem visszatéríthető, nem átruházható, a kabinban tartózkodó összes vendég illetve együtt utazó számára meg kell vásárolni a hajóút teljes időtartamára. Az italcsomag csak a 21. életévét betöltött vendégek részére rendelhető. Gyermekeknek a Corks and Caps/Teen Soda Package/Children’s Soda Package italcsomagok rendelhetők. Az italcsomag nem rendelhető az 1-2 éjszakás hajóutaknál, a Pride of America hajó Hawaii útvonalán.

Tartalma: szénsavas üdítők, gyümölcslevek, üveges és csapolt sörök, röviditalok (kivéve különleges márkák), koktélok, borok max. 15 USD/pohár alatti árban lévők, mely italokat pohárba töltenek. Az italcsomag nem tartalmazza: a minibár fogyasztást, a szobaszervízt, az ajándékboltban kapható italokat, az üveges borokat, az üveges ásványvizeket, a frissen facsart gyümölcsleveket, a különleges kávékat és az energia italokat.

 

Bárok és kávézók
Üdítők, koktélok és egyéb italok széles választéka áll rendelkezésre a hajó bárjaiban és kávézóiban. A bárokban vagy az étteremben felszolgált italok és italbérletek után 18%-ot (service charge/felszolgálási díj) számítanak fel, és ez a vásárolt ital árával együtt jelenik meg az Ön számláján. Olaszországi és spanyolországi indulás/érkezés esetén további helyi adót számolhatnak fel.

 

Parti kirándulások

Az egyes kikötési pontokon változatos parti kirándulásokat kínál az utasok számára a hajótársaság felár ellenében. A kirándulások listáját le tudjuk tölteni ill. megtekinthetők a hajótársaság honlapján (www.ncl.eu/excursions). A programok megrendelhetők előzetesen indulás előtt legkésőbb 2. napig ill. a hajóra felszállás után a fedélzeten is foglalhatók. Az előzetesen lefoglalt kirándulásokat előre ki kell fizetni. A túrákon limitált a létszám, a csoportok esetenként betelhetnek. Egyes kirándulások előzetes lefoglalás esetén kedvezőbb áron vásárolhatók meg. A kirándulásokhoz tartozó belépők és transzferek ára benne van a kirándulás részvételi díjában. A kirándulások részvételi jegyeit a felszállás után a kabinba fogja megkapni. A lefoglalt kirándulások lemondási feltételei eltérőek lehetnek.

Néhány kikötő esetében, melyeknél a hajó nem tud kikötni közvetlenül a parthoz a mentőcsónakokat (tender boat) eresztik le, és ezek segítségével szállítják partra az utasokat, melyek folyamatosan járnak a kikötési időn belül a part és a hajó között.
A kirándulások nem kötelezőek, utasaink egyénileg is kiszállhatnak a kikötések alkalmával, ez természetesen díjtalan. Az utasok felelőssége, hogy a hajó tovább indulása előtt 1 órával rajta legyenek a hajó fedélzetén. Ha az utasok lekésik a hajót, az utasok a következő kikötési ponton tudnak beszállni a hajóra, melyhez való eljutás az utasok költsége és felelőssége.

 

Telefonos elérhetőség a hajón/Fax
A hajók modern műholdas telefonnal vannak ellátva. Felár ellenében lehet telefonálni, faxot küldeni. Ha az itthon maradt rokonok vagy barátok el szeretnék érni a hajón tartózkodó utasokat, szükségük lesz a hajó nevére, a kabin számára, az utasok nevére és a bankkártya adataikra. A hajók központi telefonszáma: 001 732 335 3280.

 

Internet/Wifi

A hajókon felár ellenében lehet használni az internetet. Saját laptopon vagy mobiltelefonon lehet csatlakozni a wifi hálózathoz a közösségi helységekben és a kabinokban a nap 24 órájában (kivéve a Norwegian Sky és Pride of America hajókon), továbbá az internet kávézóban található számítógépeken is lehet internetet használni. Az internet használat díja: 0,75 USD/perc, 55 USD/100 perc, 100 USD/250 perc, egyszeri csatlakozási díj 3,95 USD. H és S kategóriájú lakosztályban ingyenesen jár 250 perc wifi. Egy belépés/lakosztály. (Breakaway hajón 250 perc vagy 1000 MB internetforgalom.)

 

Mobiltelefonok használata
Mobiltelefonokat a hajóút során leginkább partközelben és a kikötések alkalmával lehet használni. Jelezni szeretnénk, hogy a fedélzeti mobilhívások díja magas. Kérjük, utazása előtt érdeklődjön mobilszolgáltatójánál.

 

Könyvtár

A hajókon általában angol nyelvű könyvekkel felszerelt könyvtár található (kivéve a Norwegian Epic hajót).

 
Sportolás & szépségápolás
 A hajók fitnesztermeiben a legmodernebb gépek várják a sportolni vágyókat, továbbá a fedélzeten van kocogósáv, jacuzzi és medence – megannyi lehetőség az aktív pihenésre. Ezek a szolgáltatások ingyenesek. Speciális sportprogramokra (joga, Pilates, aerobic stb.) is van mód, valamint a wellness- és szépségszalonban fodrászat, kozmetika, manikűr és masszázs, szauna segíti az utasok teljes megújulását. A vezetett fitnesz órák és a szépségszalon szolgáltatásai felár ellenében vehetők igénybe. Az árakon felül +18% szervízdíjat számolnak fel.

 

Napozás, napágyak a fedélzeten

A nyitott fedélzeteken mindenütt napozóágyak sokasága várja a vendégeket, természetesen ingyenesen. Strandtörülközőkről szintén a hajótársaság gondoskodik. Legyen óvatos napozás közben! A tengeri szél miatt Ön nem érzi a nap égető hatását!

 

Színház – nemzetközi show-műsorok

Az estéket varieté, musical és egyéb szórakoztató előadások színesítik nemzetközi művészek, táncegyüttesek, énekesek előadásában.

 
Kaszinó
Ha Ön szeret játszani, próbáljon szerencsét a fedélzeten! Rulett, black-jack, nyerő automaták és megannyi más játék várja a vállalkozó kedvűeket (kivéve a Pride of America hajó, melyen nem található kaszinó).A kaszinó a kikötések alatt zárva tart, 18 év alatti vendégek nem látogathatják.

 

Vásárlás a fedélzeten

A Hawaii útvonalakat kivéve minden hajón találhatók parfümöket, kozmetikai termékeket, ruhát, ékszert, likőrt, dohányt árusító üzletek, ahol adó- és vámmentes áron vásárolhatók a termékek. Barcelonai indulású vagy érkezésű útvonalak esetén illetve azokon a hajóutakon, ahol Spanyol vizeken jár a hajó, a megvásárolható termékekre spanyol áfát számolnak rá a fedélzeten.

 

Fotósarok

A hajókon dolgozó fényképészek segítenek megörökíteni az utazás felejthetetlen pillanatait. Az éttermekben és a fontos programokon készült képeket a fotósarokban kiállítják, és megvásárolhatja az Önnek tetsző, jól sikerült fotókat.

 

Ruhatisztítás
A ruhatisztító szolgáltatások köre (mosoda, vegytisztítás, folt eltávolítás stb.) és az árlista a kabinban található általában a szekrényben vagy íróasztalfiókban, a ruhatisztító zsákokkal együtt, felár ellenében vehető igénybe. Önnek nem kell mást tennie, mint a tisztítandó ruhákat elhelyezni a ruhatisztító zsákban, kitölteni a nyomtatványt az igényének megfelelően, és a tiszta, vasalt ruha a kabinjában fogja várni.

 

Gyógyszerek, orvosi ellátás
A hajókon felszerelt egészségcentrum működik, melyben egy diplomás orvos és legalább egy nővér gondoskodik a betegek megfelelő ellátásáról. Az orvosi ellátás azonban nem ingyenes, ezért indulás előtt célszerű utasbiztosítást kötni. Tengeribetegségben szenvedő utasaink a tünetek kezelésére ingyenesen kapnak tablettát, melyet az Ügyfélszolgálati Pultnál lehet kérni.

 

A HAJÓÚT VÉGE, KIJELENTKEZÉS

 

Milyen teendők várnak Önre a hajóút utolsó estéjén?

Az utolsó előtti nap estéjén kapja meg kabinjába az utolsó napra vonatkozó hírlevelet, ez tartalmazza a kiszállásra vonatkozó összes információt. A kabinszemélyzettől Ön megkapja a kiszálláshoz szükséges színes csomagcímkéket – kérjük, minden egyes címkére olvashatóan írja föl a nevét, lakcímét. Csomagoljon össze, és még éjfél előtt tegye ki felcímkézett csomagjait a folyosóra, a kabinajtó elé. A hajószemélyzet a csomagokat az éjszaka folyamán elszállítja és kiszállás után a terminálon vehetik magukhoz az utasok. A csomagcímke színe szerint fogják szólítani az utasokat, ez fogja meghatározni a kiszállás időpontját.
Értékes vagy törékeny holmiját (utazási dokumentumok, fontosabb gyógyszerek, fényképezőgép, videokamera, ékszerek stb.), illetve a reggeli tisztálkodáshoz használt piperecikkeit és egy váltás ruhát, melyet reggel fog felvenni kézipoggyászként tartsa magánál.

 
Szervízdíj
A részvételi díj tartalmazza a szervízdíjat is. A feláras italok, a spa szolgáltatások és a speciális éttermekben történő foglalás után 18% szervízdíjat számítanak fel (kivéve H és S lakosztály kategóriákban).

 
A fedélzeti „folyószámla” rendezése
A kiszállás előtti estén az utasok megkapják tételes számlájukat a kabinba. Kérjük kedves utasainkat, hogy a végszámlát gondosan nézzék át. Minden számlával kapcsolatos reklamációt még a kiszállás előtt meg kell tenni a recepciós pultnál.

Készpénzzel fizető utasoknak a fedélzeti számla rendezésére a kikötés reggelén kerül sor a recepciós pultnál.

Dombornyomott bankkártyával fizető utasoknak, akik a hajóút elején regisztráltatták kártyájukat, a számla végösszegével automatikusan megterhelik a bankkártyájukat. A végszámla kiállítása után keletkezett költségeket utolsó nap kiszállás előtt rendezni kell a recepciós pultnál, mert ezek a költségek már nem terhelődnek automatikusan a bankkártyára. Ha nincs egyéb rendezni való költségük a kiszámlázottakon túl, minden egyéb teendő nélkül egyszerűen a fedélzeti kártya segítségével kiszállhatnak a hajóról.

 

A hajóút vége, kijelentkezés a hajóról

A reggeli és a folyószámla rendezése után Önnek már csak az a teendője, hogy a hírlevélben megjelölt, az Ön csomagcímkéjének színe szerinti időben a kézipoggyászokkal kiszálljon a hajóról. A hírlevél azt is tartalmazza, hogy az adott színű „csoport” mikortól hagyhatja el a hajót. Ne szálljon ki a hajóról, ha még nem szólították a színét. A csomagokat a kikötő épületében, az érkezési hallban tudja magához venni. Önnek csak a csomagcímke színét kell figyelnie, s a megfelelő színű csoportból kiválasztania a saját csomagjait.

 
Latitudes Rewards / törzsutas program

A Norwegian hajótársaság törzsutas rendszerének neve Latitudes Rewards. Foglaláskor minden utas automatikusan kap egy törzsutas számot. Törzsutas szintek: Bronze, Silver, Gold, Platinum.

 

A hajók fedélzetére fel nem vihető tárgyak: mindennemű narkotikum (ideértve a gyógyászati céllal felírt marihuána is, vízipipa); mindenféle tűzfegyver, lőfegyverutánzat, startpisztoly, ezek alkatrészei; légpisztoly vagy -puska, bármilyen egyéb lőfegyverre hasonlító tárgy (pl. festékgolyós pisztolyok); lőszer vagy lőszerutánzat; mindenféle robbanószer és alkatrész, robbanószer- és alkatrész-utánzatokat; tűzijátékok, pirotechnikai eszközök; harcművészeti eszközök, fegyverek; 4 inchnél/10.16 cm-nél hosszabb pengéjű kések; szabad pengéjű borotva; tompa fegyverek, bokszerek, ütők, gumibot, nunchaku; korlátozó eszközök (pl. bilincs, fej- és lábpántok); gyúlékony és veszélyes vegyi anyagok (pl. benzin, denaturált szesz, hígítószer, öngyújtó-benzin stb.); merülőforraló, elektromos fűtésű takarók, vasaló, hajsütővas, hajszárító, vízmelegítők, kávéfőző gépek melegítő/főzőlappal; távirányítású vagy automatikusan repülő eszköz, játék vagy drón; önegyensúlyozó elektromos járgányok: hoverboard, air wheel, scooter vagy segway; sűrített gázt tartalmazó tartályok, ideértve a búvárpalackokat, propángázos tartályokat; amatőr rádiók, műholdas telefonok, transzformátorok, lézerek és lézermutatók; a rádiójel/telefonjel zavaró készülékek minden fajtája; Samsung Note 7; gyertyák.

 

 

Kellemes és élményekben gazdag utazást kívánunk! Reméljük, hogy a Norwegian Cruise Line vakációja révén Ön is a hajós üdülőutak szerelmesévé válik, és egy másik útvonalon, egy másik hajóúton ismét üdvözölhetjük!

 

 

 

Kérje ajánlatunkat!

Éttermek listája hajónként


Étterem lista Norwegian Cruise Line
Vissza
Kérje ajánlatunkat!