Holland America Line információgyűjtemény

Üdvözöljük Önt a fedélzeten!
A következő oldalakon hasznos tanácsok és információk sorakoznak, amelyeket annak érdekében állítottunk össze, hogy Ön megfelelően fel tudjon készülni az utazásra, és még kellemesebben teljék a vakációja.


UTAZÁSI DOKUMENTUMOK


Hajójegy / Boarding Pass / Express Docs
A hajótársaság 2009. szeptember 30-óta nem nyomtat papírjegyeket.
Felhívjuk figyelmét, hogy hajójegyét (Boarding Pass) az online check-in elkészítését követően tudja kinyomtatni. Az online check-int a hajótársaság honlapján (www.hollandamerica.com) lehet elkészíteni az indulás előtt kb. 30 nappal, de legkésőbb a hajóra felszállás előtt 1 héttel.


Csomagcímke
Felhívjuk figyelmét, hogy a csomagcímkék használata kötelező. Biztonsági okokbók csak csomagcímkével ellátott csomagokat szállítanak fel a fedélzetre. A csomagcímkéket is az online check-innél lehet kinyomtatni a hajótársaság honlapjáról. Amennyiben segítségre van szüksége az online check-in elkészítésénél ill. a hajójegy és a csomagcímke kinyomtatásában, kérjük jelezze irodánkban.


Útlevél & vízum
A hajóút elengedhetetlen feltétele a hazaérkezés napjától számított legalább hat hónapig érvényes útlevél és az (esetlegesen szükséges) vízumok megléte. Annak érdekében, hogy a hajó indulásakor minden rendben legyen, kérjük, ügyeljen arra, hogy az útlevele érvényes legyen, és az utazáshoz szükséges összes okmány, utazási dokumentum, vízum a birtokában legyen.
Azt az utast, aki nem tudja felmutatni a szükséges dokumentumokat, nem engedik fel a hajó fedélzetére és életbe lépnek a lemondási feltételek.


Felhívjuk továbbá szíves figyelmét az alábbi követelményekre az útlevelet illetően:
Az Egyesült Államokba kizárólag GÉPPEL OLVASHATÓ útlevéllel lehet belépni. Minden gyermeknek (beleértve a csecsemőket is) saját útlevéllel kell rendelkeznie. Nagyon fontos továbbá, hogy a friss házasok azonnal értesítsék a hajótársaságot az esetleges névváltozásokról, hogy az útlevélben és a hajójegyen szereplő név ne térjen el. A hajódokumentumokon és a kiállított repülőjegyen feltüntetett névnek egyeznie kell az útlevélben szereplő névvel. Bármilyen eltérés (beleértve a beceneveket vagy a rövidítéseket is) az utazás meghiúsulásához és a biztosítások érvényességének elvesztéséhez vezethet.
Figyelem! Vannak olyan útvonalak, ahol a hajó személyzete beszálláskor elkérheti és a teljes hajóút alatt magánál tarthatja az útleveleket, hogy a különböző kikötői hatóságoknak bemutathassa azokat. Partraszálláskor, kérésre vehetik magukhoz az utasok az útlevelüket.


Védőoltás
Kérjük, legalább 8 héttel az indulása előtt beszélje meg orvosával, hogy az Ön által látogatott országok melyikébe szükséges vagy javasolt védőoltás, és mi a teendője.


UTAZÁS AZ INDULÁSI KIKÖTŐBE
Kérjük, legyen körültekintő a repülőjáratok, ill. vonatok kiválasztásánál.
Távoli indulású hajóutak esetén min. egy-két nappal a hajó indulása előtti repülőjáratot célszerű választani az esetlegesen előforduló járatkésések miatt. Könnyebben megközelíthető indulási kikötő esetén legalább 3-4 órával a hajóút indulása előtt érdemes megérkezni a kikötőbe, és javasoljuk, hogy a hazainduló járat kiválasztásánál ennél jóval több időt hagyjon a hajó kikötési időpontja és a repülőgép/vonat hazaindulása között.


MINDENKI A FEDÉLZETRE!

Beszállás menete
A kikötőbe érkezéskor fel kell mutatni a kinyomtatott beszállókártyát (Signature Preferred Boarding Pass), valamint a személyazonosító okmányt (útlevelét). Miután a hajótársaság munkatársai fényképet készítettek Önről, megkapja a kabinkulcsát.


Csomagok
A csomagcímkével ellátott csomagokat beszálláskor átveszi Öntől a hajótársaság személyzete, és a délután folyamán eljuttatja azokat az Ön kabinjába. A kézipoggyász természetesen az utasnál marad.


Beszállás ideje
A beszállás pontos ideje az Ön hajójegyén van feltüntetve, kérjük, figyelmesen olvassa el. Általában 13.00 órakor, korai beszállás esetén 11.30-kor már elfoglalhatók a kabinok és a lakosztályok. Ha a korai beszállást szeretnék kérni, ezt előzetesen kell jelezni, nem mindig van rá lehetőség.
Figyelem! Legkésőbb 1 órával (Európán kívül 2 órával) a hajó indulása előtt minden vendégnek a fedélzeten kell lennie. A pontos érkezés az utas felelőssége. Amennyiben legalább 1 (illetve 2) órával a hajó indulása előtt az utas még nincs a fedélzeten, a hajótársaságnak jogában áll feltételezni, hogy a vendég nem szándékozik utazni. Törlik a nevére szóló foglalást, és 100%-os lemondási díjat számítanak fel, azaz az utast semmiféle visszatérítés nem illeti meg.


Vendégkártya
Beszálláskor Ön kap egy ún. vendégkártyát, amely az alábbiakra szolgál:
• A hajóút során ez lesz az Ön személyazonosító kártyája, amelyet minden be- és kiszállásnál fel kell mutatnia. Kérjük, vigyázzon rá! Ha a kártya mégis elveszne, haladéktalanul értesítse a fedélzeti Ügyfélszolgálatot (Front Office), ahol készítenek Önnek egy újat, és érvénytelenítik az előzőt.
• A kártya „házi”, azaz fedélzeti hitelkártyaként is működik, tehát akkor is fel kell mutatnia, amikor a hajón vásárol, parti kirándulásra iratkozik fel, az étkezésekhez kér egy italt stb. Vásárlásának, fogyasztásának összege automatikusan megjelenik az Ön hajós folyószámláján, amelynek kiegyenlítésére a hajóút végén kerül sor. (A hajóút során nincs készpénzforgalom.)
• Ez lesz az Ön kabinkulcsa is.

 

Kérje ajánlatunkat!

 

AZ „ÚSZÓ SZÁLLODA”


Front Office – Ügyfélszolgálati pult
24 órás recepciós szolgálat áll az utasok rendelkezésére. Ön itt ellenőrizheti házi bankszámláját, érdeklődhet a fedélzeti szolgáltatások iránt, kérhet ébresztőt stb., ugyanúgy, ahogy egy szállodai recepción. Az ügyfélszolgálaton több nyelven (angol, német, francia, olasz, spanyol) beszélő munkatársak dolgoznak.


A fizetés módja
A számlák kiegyenlítése a hajóút végén készpénzzel (USA-dollár), ill. bankkártyával történhet.
A Holland America Line hajók fedélzetén az alábbi dombornyomott bankkártyákat fogadják el: Visa, American Express, Master Card, Diners. Ha Ön hitelkártyával szeretne fizetni, a hajóút elején regisztráltatnia kell kártyáját. A hajóút utolsó napján kézhez kapja majd a fedélzeti kiadásait kimutató tételes számlát, melynek összegével megterhelik az Ön hitelkártyáját.
Felhívjuk figyelmét, hogy bankkártyáját letét gyanánt megterhelik 25 éjszakásnál rövidebb hajóutak esetén 60 USD/fő/éj, 25 éjszakásnál hosszabb hajóutak esetén 30 USD/fő/éj összeggel.
Amennyiben az Ön napi fedélzeti fogyasztása/vásárlása ezt az összeget meghaladja, az összeget rendszeresen korrigálni fogják.
Készpénzfizetés esetén depozitként szintén ezt az összeget kell befizetni az Ügyfélszolgálati pultnál a beszállás után. Megtagadhatják a hajóra való felszállást, ha nem rendelkezik valaki a 60 illetve 30 USD/fő/éj összeggel beszálláskor. Készpénzfizetés esetén 3% kezelési költséget terhelnek a fedélzeti számlára.
Jelezni szeretnénk továbbá, hogy az italfogyasztás, valamint a szépségszalonban igénybe vett szolgáltatások után 15%-os felszolgálási illetéket számítanak fel, melyet automatikusan hozzáadnak az Ön számlájához, csakúgy mint a „borravalót”, melynek összege a normál kabinok esetén 12,50 USD/fő/éj, lakosztályok esetén 13,50 USD/fő/éj.


A kabin
A kabinban talál majd egy Holland America Line dossziét, amely tartalmaz egy angol nyelvű információs füzetet, valamint a dossziéban megtalálható a ruhatisztító árlistája, a Room Service étlapja, a kabinba kérhető reggeli étlapja stb. Minden kabinban van síkképernyős televízió és DVD-lejátszó, törülközők, fürdőköntösök, hajszárító. A kabinokban a légkondicionálás/hőmérséklet tetszés szerint szabályozható. A kabinok felszereltségéhez hozzátartozik a széf is, melynek kezelése egyszerű. A fürdőszoba szappannal, tusfürdővel, zuhanysapkával, testápolóval, samponnal felszerelt. Minden nap friss gyümölcskosarat készítenek be az Ön kabinjába.
A kényelméről kijelölt kabinszemélyzet gondoskodik (reggel rendet tesz, este megveti az ágyat).


Room Service /Szobaszerviz
A Room Service étlapjából Ön reggelit (szűkített választékú, ún. kontinentális reggeli), napközben pedig italokat, snacket rendelhet a menülapon való bejelöléssel. Ebéd és vacsora csak rendkívüli esetekben (pl. betegség) szolgálható fel kabinban.


Nemzetközi telefonhívások
A hajón lévő műholdas telekommunikációs rendszer segítségével Ön a világ bármely pontjára telefonálhat családjának, barátainak. Igény szerint faxot, illetve táviratot is küldhet. E szolgáltatások fizetősek, az árak a hajón ki vannak függesztve.


Mobiltelefonok használata
A mobiltelefonokat is lehet használni a fedélzeten. Kérjük, utazása előtt érdeklődjön a hazai mobilszolgáltatóknál, ill. figyelmesen olvassa el a fedélzeten található tájékoztatókat. Jelezni szeretnénk, hogy a fedélzeti mobilhívások díja magas.


Daily Program – Fedélzeti napilap
Ön minden este a kabinjában találja a következő nap hírlevelét. A hírlevél nagy segítséget nyújt Önnek, hogy hajóútja során ne maradjon le egy programról sem. Rengeteg hasznos információt tartalmaz az éttermek, bárok nyitvatartási idejéről, a szórakozási lehetőségekről ill. a napi öltözködési tanácsokról. A fedélzeti napilap mellékleteként információkat kapnak a másnapi kikötési állomásról.


Dohányzás
A hajón a kabinokban megengedett a dohányzás. A hajó többi részén kizárólag a kijelölt területeken engedélyezett a dohányzás (egyes szalonokban, illetve a fedélzet nyitott részén kijelölt helyeken). A színházteremben, az éttermekben, bárokban és kávézókban, a kaszinóban, valamint a liftben szigorúan tilos dohányozni.


Elektromos áram
A hajón 115 és 220 V-os csatlakozó található minden kabinban.


Háziállatok
Háziállatokat nem vihetnek a vendégek a fedélzetre.


Korhatár
21 év alatti utasok csak (legalább 25 éves) felnőtt kísérővel vehetnek részt a hajóúton. 21 év alatti fiatalok számára nem szolgálnak fel szeszes italokat, 18 alatti vendégek pedig nem látogathatják a kaszinót.


ÖLTÖZKÖDÉSI TANÁCSOK


Hogyan öltözködjünk?
A társaság nem ír elő szigorú öltözködési etikettet az estékre sem. Az öltözködési ajánlásokat a napi hírlevél tartalmazza:
• „casual” – hétköznapi viselet
• „informal” – a hölgyeknek ruha, nadrág/szoknya és blúz vagy kosztüm, a férfiaknak öltöny vagy sportosan elegáns felsőruha és nadrág, nyakkendő javasolt
• „formal” – elegáns öltözet (hölgyeknek koktélruha/estélyi ruha, férfiaknak sötét öltöny) – ez a gálavacsorák javasolt öltözete.


Napközben – akár a hajón tartózkodunk, akár kimegyünk a partra – kényelmes, laza viselet és lapos sarkú, kényelmes cipő ajánlott. Javasoljuk, hogy a parti kirándulások idején kényelmes cipőt viseljen, s legyen Önnél szalmakalap vagy valamilyen más sapka a napsütés ellen. A múzeumok, mecsetek, templomok látogatása során tanácsos (sőt, sok esetben kötelező) a szolid, konzervatív öltözet. A hölgyek nadrágot vagy térd alá érő szoknyát viseljenek, a rövidnadrág nem megengedett.


Figyelem! A hajó zárt termeiben (hall, éttermek, színháztermek stb.) központilag beállított és szabályozott a légkondicionálás. Néha, egy-egy nagyon meleg napon a nyitott fedélzetről belépve a zárt fedélzet hűvösnek is tűnhet, amit célszerű figyelembe venni a ruhadarabok összeválogatásánál. Esténként a nyitott fedélzeten is hűvös lehet, így meleg évszakban is javasolt pulóvert csomagolni az útipoggyászba.


ÉTKEZÉSEK ÉS ITALFOGYASZTÁS


Étkezések
A Holland America Line az ültetett és büféétterem mellett az ún. „As You Wish Dining” („Ahogy Tetszik”) étkeztetési struktúrát alkalmazza legtöbb hajója fedélzetén. Ez azt jelenti, hogy Ön dönti el, mikor, hogyan és hol kíván étkezni. Az étkezések során gazdag és változatos ételválasztékkal találkozik majd mindenütt, mely még az igazi ínyenceknek is megelégedésére szolgál.

 

 

Étkezések Reggeli Ebéd Vacsora
Ültetett étkezés az étteremben, felszolgálással       x       x       x
As You Wish Dinning: étkezés az étteremben, felszolgálással, szabad helyfoglalás mellett, tetszőleges időpontban       x       x       x
Svédasztalos büfé       x       x       x
Szobaszerviz       x       -      -

 


Az ültetett étteremben Ön elegánsan, a napi menükínálatból, à la carte rendszerben reggelizhet, ebédelhet és vacsorázhat.
A büfééttermet keresse fel, ha könnyedebb, lazább reggelire, ebédre vagy vacsorára vágyik, ahol hideg és meleg előételek, főételek, desszertek közül választhat (svédasztalos étkezés).


Gálavacsora
A vacsorák közül ünnepélyességével, különleges hangulatával kiemelkednek a gálavacsorák. Gyertyafény, a kapitány megjelenése, különleges teríték és különleges menü, elegánsan felöltözött vendégek, a pincérek felvonulása stb. teszik igazán hangulatossá ezeket az alkalmakat. Ne hagyja ki őket!


Speciális diéták, ételek
Diabetikus, gluténmentes, sómentes, kóser, babaételek stb. különleges étkezési igények kielégítésére is mód van a Holland America Line hajóin. A teljesítésnek azonban az a feltétele, hogy minél előbb, ha lehet már közvetlenül a foglaláskor jelezze nekünk ilyen jellegű igényeit.


Italfogyasztás
Felhívjuk figyelmét, hogy az étkezések alkalmával a következő italok ingyenesen fogyaszthatók
• Reggeli: különféle gyümölcslevek, kávé, tea, víz.
• Ebéd és vacsora: víz, tea, jeges tea, kávé a büféétteremben.
Minden egyéb italért (üdítőkért, szeszes italokért) fizetni kell. Ugyancsak fizetni kell a bárokban fogyasztott alkoholos és alkoholmentes italokért is.
A vendégek az ültetett étkezések során itallapról választhatják ki, mit kívánnak inni, ill. megvásárolhatják az italcsomagok valamelyikét is. Az italcsomagot célszerű már a hajóút első napján megrendelni.


Bárok és kávézók
Üdítők, koktélok és egyéb italok széles választéka áll rendelkezésre a hajó bárjaiban és kávézóiban.
A bárokban vagy az étteremben felszolgált italok és italbérletek után 15%-ot (service charge = felszolgálási díj) számítanak fel, és ez a vásárolt ital árával együtt jelenik meg az Ön számláján.


SZOLGÁLTATÁSOK


Parti kirándulások
Az egyes kikötési pontokon változatos parti kirándulásokat kínál az utasok számára a hajótársaság. A kirándulások listáját pdf formában tudjuk letölteni ill megtekinthetők a hajótársaság honlapján. A kirándulások megrendelhetők előzetesen indulás előtt 10. napig ill. a hajóra felszállás után a fedélzeten. Felhívjuk figyelmüket, hogy az előzetesen, interneten foglalt kirándulások esetén, a hajótársaság a foglaláskor elkéri az utas hitelkártyaadatait, és kártyáját rögtön megterheli a kirándulások összegével!
Bizonyos túrákon limitált a létszám, a csoportok esetenként betelhetnek.
A kirándulások természetesen nem kötelezőek: utasaink egyéni programot is kialakíthatnak, egyéni felfedezőutat is tehetnek a parton.


Fitnesz & szépségápolás
A nyaralás többek között arra is kiváló alkalom, hogy a mindennapi rohanás után kicsit többet foglalkozzunk a kondíciónkkal. A Holland America Line-hajók fitnesztermeiben a legmodernebb gépek várják a sportolni vágyókat, és a fedélzeten van kocogósáv, szauna, jacuzzi, pingpong és medence is – megannyi lehetőség az aktív pihenésre. Speciális sportprogramokra (joga, Pilates, aerobic stb.) is van mód, ezek a foglalkozások bizonyos összeg (kb. 11 USA-dollár) ellenében látogathatók, de kedvezményes összegű bérletek is vásárolhatók.


Napozás, napágyak a fedélzeten
A nyitott fedélzeteken mindenütt napozóágyak sokasága várja a vendégeket, természetesen ingyenesen. Strandtörülközőkről szintén a hajótársaság gondoskodik. Legyen óvatos napozás közben! A tengeri szél miatt Ön nem érzi a nap égető hatását!


Könyvtár, internet
A hajókon jól felszerelt könyvtár található, valamint olyan társasjátékok, mint a sakk, kártyák, műveltségi játékok stb. Általában a könyvtár ad otthont az internet-elérhetőséggel rendelkező számítógépparknak is. Internet/e-mail szolgáltatások díja: 3.95 USD/aktiválás. Az internetes csomagok árairól és azok megvásárlásáról a hajón kaphat bővebb információt. A fedélzeten DVD-filmek kölcsönzésére is nyílik mód.


Színház – nemzetközi show-műsorok
Az estéket varieté és egyéb szórakoztató előadások színesítik nemzetközi művészek, táncegyüttesek, énekesek stb. előadásában.


Kaszinó
Ha Ön szeret játszani, próbáljon szerencsét a fedélzeten! Rulett, black-jack, bingo, nyerő automaták és megannyi más játék várja a vállalkozó kedvűeket. A kaszinó a kikötések alatt zárva tart. 18 év alatti vendégek nem látogathatják a kaszinót.


Valutaváltás
A Holland America Line hajóin az USA-dollár a hivatalos pénznem. Valutaváltásra korlátozottan, egyes európai útvonalakon, világ körüli utakon nyílik mód.


Fotósarok
Fényképészek és videósok feladata, hogy megörökítsék az Ön nyaralásának legszebb pillanatait. Jelen vannak a gálavacsorán és egyéb fontos eseményeken, sőt a parti kirándulásokon is dolgoznak. Az elkészült fotókat a fotósarokban kiállítják, és Ön megvásárolhatja az Önnek tetsző, jól sikerült képeket. Ugyanitt képeslap, film és egyéb, fényképezéshez szükséges eszköz is beszerezhető.


Ruhatisztítás
A ruhatisztító szolgáltatásainak köre és az árlista a kabinban (általában a szekrényben, a ruhatisztító zsákok mellett) megtalálható. Önnek nem kell mást tennie, csak különválogatni a mosandó és vegyileg tisztítandó ruhákat, elhelyezni azokat a ruhatisztító zsákban, és 48 órán belül a tiszta és vasalt ruha már újra a kabinjában lesz. Ennél gyorsabb, expressz tisztításra is van mód.


Gyógyszerek, orvosi ellátás
A hajókon felszerelt egészségcentrum működik, melyben egy diplomás orvos és legalább egy nővér gondoskodik a betegek megfelelő ellátásáról. Az orvosi ellátás azonban nem ingyenes, ezért indulás előtt célszerű utasbiztosítást kötni. Tengeribetegségben szenvedő utasaink a tünetek kezelésére ingyenesen kapnak tablettát, és aspirin is ingyenesen kérhető az Ügyfélszolgálati Pultnál.


Speciális igények
A különleges igényeket már a foglaláskor jelezni kell a Holland America Line felé, hogy a hajótársaság időben ellenőrizze, teljesíteni tuja-e az adott kérést.


A HAJÓÚT VÉGE, KIJELENTKEZÉS


Milyen teendők várnak Önre a hajóút utolsó estéjén?
Az utolsó nap hírlevele tartalmazza a kiszállásra, útlevél- és vámvizsgálatra vonatkozó összes információt. A kabinszemélyzettől Ön megkapja a kiszálláshoz szükséges színes csomagcímkéket – kérjük, minden egyes címkére olvashatóan írja föl a nevét, lakcímét. Csomagoljon össze, és a hírlevélben szereplő időpontig tegye ki felcímkézett csomagjait a folyosóra, a kabinajtó elé. A hajószemélyzet a csomagokat az éjszaka folyamán elszállítja.
Értékes vagy törékeny holmiját (utazási dokumentumok, fontosabb gyógyszerek, fényképezőgép, videokamera, ékszerek stb.), illetve a reggeli tisztálkodáshoz használt piperecikkeit kézipoggyászként tartsa magánál.


Borravaló
A hajószemélyzet azon tagjait, akiknek a szolgálatával elégedettek utasaink, borravalóval szokás jutalmazni. A borravaló összege kabinok esetén 12,50 USD/fő/éj ill. lakosztályok esetén 13,50 USD/fő/éj – ez az összeg fedezi a kabinszemélyzet, illetve az éttermi felszolgálók munkájának díjazását. Az utasok fedélzeti folyószámláján a hajóút végén automatikusan megjelenik a borravaló összege. Ezen felül a hajótársaság a megvásárolt italok és egyéb wellnessz szolgáltatások után további 18%-os borravalót számít fel, melyet szintén a fedélzeti számlára terhelnek.


Kérdőív
Az utolsó napon egy kérdőívet helyeznek el a kabinjában, melynek kitöltésével értékelheti a hajón kínált szolgáltatások színvonalát. Ha módja van rá, kérjük, válaszoljon a feltett kérdésekre.


A fedélzeti „folyószámla” rendezése
Ha Ön készpénzzel fizet, a számla rendezésére a kikötés reggelén kerül sor. A Hírlevél tartalmazza majd, hogy hol történik a fizetés (általában az Ügyfélszolgálaton).
Azok, akik hitelkártyával fizetnek, és a hajóút elején regisztráltatják kártyájukat, a hajóút végén megkapják a tételes számlát, s ha jóváhagyják azt, annak összegével automatikusan megterhelik a hitelkártyát. Tehát nekik nincs más teendőjük, mint ellenőrizni a kapott számlát.


A hajóút vége, kijelentkezés a hajóról
A reggeli és a folyószámla rendezése után Önnek már csak az a teendője, hogy a hírlevélben megjelölt helyen – általában a hajó valamelyik rendezvénytermében – várjon, amíg az Ön csomagcímkéjének színét szólítják a kiszállásban segédkező animátorok. A hírlevél azt is tartalmazza, hogy az adott színű „csoport” körülbelül mikor hagyhatja el a hajót.
Először általában azok kerülnek sorra, akik repülőgéppel vagy vonattal utaznak, az autóval utazók népes tábora csak utánuk következik. A várakozás perceit kellemesebbé teszi, hogy a snack-bárok ilyenkor még nyitva tartanak, s Ön elfogyaszthat néhány búcsúfalatot: finom reggeli süteményeket, szendvicseket, kávét, teát, gyümölcslét.
A csomagokat a kikötő épületében, az érkezési hallban fogja megkapni. Önnek csak a csomagcímke színét kell figyelnie, s a megfelelő színű csoportból kiválasztania a saját csomagjait.


Kellemes és élményekben gazdag utazást kívánunk! Reméljük, hogy Holland America Line-vakációja révén Ön is a hajós üdülőutak szerelmesévé válik, és egy másik útvonalon, egy másik hajóúton ismét üdvözölhetjük!


a TENSI HOLIDAY hajós csapata

Vissza
Kérje ajánlatunkat!