Ismerkedjen meg a Costa hajótársaság kabintípusaival és kabinkategóriáival!

Belső kabinok

Belső kabinok

Ablak nélküli kabinok, méretük kb. 14 – 15 m².

Pótágyak: a pótágyak felső (plafonból lenyíló) ágyak. Amennyiben belső kabinban mindkét pótágy használatban van, biztonsági okokból nem lehet egymás mellé tolni a két alsó ágyat, azaz két külön ágyként használatosak.

Megjegyzés:

Négy felnőtt (vagy két felnőtt + két kamasz korú gyermek) részére foglalható ugyan négyágyas belső kabin, de felhívjuk szíves figyelmét, hogy belső kabinban négy fő elhelyezése a kényelmi szint csökkenésével jár.
 

 

Kérje ajánlatunkat!

Belső kabinok


Ablakos kabinok

 

Tengerre néző, ablakkal rendelkező kabinok, méretük kb. 17 – 18 m². Az ablak nem nyitható.

Pótágyak: a pótágyak közül az egyik pótágy alsó ágy (sofa), a másik felső (plafonból nyíló) pótágy. Egyes kabinoknál a harmadik vagy negyedik fő elhelyezése extra pótágyon (rollbed)* történik.

 

Figyelem! Az ablakos Classic (EC) kategóriájú kabinok bizonyos hajókon korlátozott kilátású kabinok.
A Costa Atlantica, Costa Mediterranea, Costa Luminosa és Costa Deliziosa hajókon az ablakos Classic (EC) kategóriájú kabinok korlátozott kilátású kabinok, a kilátást részben vagy egészben eltakarják a mentőcsónakok.

 

 

Ablakos kabinok


Balkonos kabinok

 

Tengerre néző, balkonnal rendelkező kabinok, méretük kb. 20 – 22 m².

Pótágyak: az egyik pótágy alsó ágy (sofa), a másik felső (plafonból nyíló) pótágy.

Figyelem! A balkonos Classic (BC) kategóriájú kabinok bizonyos hajókon korlátozott kilátású kabinok.
A Costa Atlantica, Costa Mediterranea, Costa Luminosa és Costa Deliziosa hajókon a balkonos Classic (BC) kategóriájú kabinok korlátozott kilátású kabinok, a kilátást részben eltakarják a mentőcsónakok.

 

 

Balkonos kabinok


Lakosztályok

 

Tengerre néző, balkonnal rendelkező, tágas, kifinomult ízléssel berendezett kabinok exkluzív kiegészítőkkel, extra szolgáltatásokkal. Méretük a lakosztály típusától függően kb. 35 – 43 m². 


A lakosztályban lakó vendégek elsőbbséget élveznek a beszállásnál.

Az érkező vendégeket saját inasuk fogadja egy üveg habzóborral és ínyenc falatokkal, melyek közvetlenül a lakosztályban kerülnek felszolgálásra.

Pótágyak: mindkét pótágy alsó ágy (sofa).

 

Lakosztályok


Samsara kabinok és lakosztályok

 

 

Elegánsan berendezett belső, ill. balkonos kabinok, valamint különböző típusú lakosztályok. Méretük változó, kb. 20 – 33 m².

Az elegánsan berendezett kabinok a Samsara Spa közelében találhatóak. A Samsara kabinok és lakosztályok vendégei számára ingyenes a belépés a Samsara Spa területére.

Samsara kabinok és lakosztályok


Classic és Premium kabinkategória

 


A hajótársaság a standard belső, ablakos és balkonos kabinokat Classic, ill. Premium kategóriába sorolja.

A különböző kategóriájú belső, ablakos és balkonos kabinok kialakítása között típusonként nincs különbség, a Classic/Premium kategorizálás a különböző fedélzeti szinten történő elhelyezkedést jelöli. A Classic kategóriájú kabinok általában az alacsonyabb fedélzeti szinten elhelyezkedő kabinok, míg a Premium kategóriájúak a magasabb fedélzeti szinteken találhatóak.

Premium kategóriájú kabin választásakor különféle előnyök illetik meg a vendégeket. 

Figyelem! Fontos különbség Classic, ill. Premium kabinkategória között
Classic kategóriájú kabint választó utasok számára a vacsorák ültetési rendjét (első, ill. második ültetésbe való besorolás, asztalnagyság, stb.) a hajó éttermi személyzete alakítja ki, arról a vendégek csak a fedélzeten kapnak információt, míg Premium kategóriájú kabin foglalása esetén a vacsora időpontjával, az asztal nagyságával kapcsolatos utaspreferenciák előre megadhatók.

Korlátozott kilátású kabinok: A Costa Mediterranea, Costa Deliziosa, Costa Luminosa, valamint a Costa Atlantica hajókon a Classic ablakos kabinok korlátozott kilátásúak, a kilátást részben, vagy teljes egészében takarják a mentőcsónakok. A Classic balkonos kabinokból a kilátás részlegesen korlátozott, a mentőcsónakok lefelé (a tenger felé) takarják a kilátást.

 

 

Az egyes kabinkategóriákhoz kapcsolódó előnyök és kiváltságok összehasonlítása

A Costa hajótársaság négy kabinkategóriába sorolja kabinjait és lakosztályait. Ezek:

  • Classic
  • Premium
  • Samsara
  • Lakosztály

 

 

Szeretnénk megkönnyíteni a választást! Táblázatunk az egyes kabinkategóriák különbségeit, a hozzájuk kapcsolódó előnyöket és kiváltságokat szemlélteti.

 

  CLASSIC PREMIUM SAMSARA LAKOSZTÁLY

Fedélzeti szintek

A kabin mérete és elhelyezkedése

alsóbb fedélzeti szintek és/vagy
normál kabinméret

kedvezőbb elhelyezkedés és/vagy
nagyobb méret¹
felsőbb fedélzeti szintek, közvetlen kapcsolat a spa-részleggel kedvezőbb elhelyezkedés, felsőbb fedélzeti szintek, nagyobb kabinméret
24 órás kabinszerviz
(kérésre)
díj ellenében a kabinár tartalmazza a kabinár tartalmazza a kabinár tartalmazza

Személyi inas

- - -

 

(kivéve minilakosztályok)

Kontinentális reggeli a kabinban (kérésre) díj ellenében a kabinár tartalmazza a kabinár tartalmazza a kabinár tartalmazza
Éttermi ültetés - preferencia megadása -      
Korlátlan spa-használat - -   -
Samsara wellness-csomag és Samsara étterem díj ellenében díj ellenében díj ellenében díj ellenében
Elsőbbségi beszállás - - -  
10% kedvezmény a következő hajóút árából* -

 

 

 

CostaClub-pontok gyűjtése  

 

dupla törzsutaspont jár

 

dupla törzsutaspont jár

 

dupla törzsutaspont jár

 

* A 10% Premium kedvezmény a következő – a kedvezményre jogosító hajóutat követő 1 éven belül induló – hajóút árából érvényesíthető ’Premium’ (vagy magasabb kategóriájú) kabin foglalása esetén (a világkörüli hajóutakra és a távol-keleti hajóutakra a kedvezmény nem vonatkozik). A Premium kedvezmény akciós ajánlatok esetén nem érvényesíthető.

 


A fenti kabinkategóriák bármelyikének foglalása esetén érvényesek a következők:

  • Ön választhatja meg a kabinszámot (kivéve garanciális kabin foglalása esetén),

  • használhatja a fedélzeti szolgáltatások és létesítmények mindegyikét,

  • már a második hajóút alkalmával - a törzsutas-programban való regisztrációt követően - élhet a CostaClub kínálta privilégiumokkal,

  • az indulás előtti 45. napig (9 éjnél hosszabb hajóutak esetében az indulás előtti 60. napig) mindössze 60 euró/fő lemondási díj ellenében lemondhatja a hajóutat.

 

 

 

Pótágyak az egyes kabintípusok esetébenA standard kétágyas kabinok mellett a hajók korlátozott számban rendelkeznek három- ill. négy főre pótágyazható kabinokkal is. Az egyes kabintípusok esetében a pótágyak elhelyezkedése, típusa különböző.

 

kabintípus első pótágy második pótágy
belső felső (plafonból lenyíló) ágy felső (plafonból lenyíló) ágy
ablakos alsó ágy (sofa) felső (plafonból lenyíló) ágy
balkonos alsó ágy (sofa) felső (plafonból lenyíló) ágy
lakosztály alsó ágy (sofa) alsó ágy (sofa)

 


Összecsukható extra pótágy: roll bed


Ablakos vagy balkonos kabinokban ötödik fő - illetve az alapvetően három főre pótágyazható kabinokban a negyedik fő - elhelyezése oldható meg extra pótággyal. Az úgynevezett „roll bed”, azaz összecsukható ágy nem adja a normál ágyak kényelmét, gyermekes családoknál javasoljuk, felnőttek elhelyezésére nem.

A roll bedek száma korlátozott, egyedi lekérés alapján biztosítja hajótársaság a szabad kapacitások és a hajó töltöttsége függvényében.

 Babaágy

Két év alatti gyermek számára kérhető. Számuk korlátozott, egyedi lekérés alapján biztosítja hajótársaság a szabad kapacitások függvényében.

Babaágy csak az ablakos, balkonos kabinokban, ill. a lakosztályokban kérhető.


Korlátozott kilátású ablakos és balkonos kabinok

 

Egyes hajókon (Costa Atlantica, Costa Mediterranea, Costa Luminosa, Costa Deliziosa) a mentőcsónakok elhelyezkedése miatt az ablakos Classic (EC) és a balkonos Classic (BC) kategóriájú kabinok korlátozott kilátású kabinok.

 

Pótágyak, korlátozott kilátású kabinok


Vissza
Kérje ajánlatunkat!