Costa Toscana

'Art of Living at Sea'

 

337 méter hosszú, 42 méter széles,19 fedélzeti szint, 2663 kabin.
Ezek az impozáns számok az új Costa zászlóshajó, a Costa Toscana méreteit jelzik. Costa-óriás!
És nemcsak a Costa óriása! Ő a világ 6. legnagyobb üdülőhajója, ezen az előkelő helyen megosztozik ikertestvérével, a Costa Smeraldával!

 

Costa Toscana - Ship Plan >>

 

  

Tartson velünk, fedezze fel a Costa új zászlóshajóját!

 

A Costa új zászlóshajójával biztosan felejthetetlen lesz vakációja. Show-műsorok, szórakoztató programok nemzetközi művészek közreműködésével, úszómedencék minden korosztály számára alkalmas vízi csúszdákkal és vízi játékokkal, a Costa-flotta legnagyobb mediterrán wellnessközpontja, a legújabb Technogym eszközökkel felszerelt edzőterem – a hajó fedélzetén minden készen áll a felhőtlen kikapcsolódás biztosítására.

 

A Costa Toscana neve egyet jelent a kitűnő konyhával, mely a flottán belül az olasz és nemzetközi éttermek legszélesebb választékát kínálja, és a környezettudatossággal, köszönhetően az egyre fenntarthatóbb utazást biztosító új, cseppfolyósított földgáz meghajtású motoroknak.

 

Tisztelgés Toszkána előtt

Az új zászlóshajó az olaszországi Toszkána régió előtt tiszteleg, és kialakítása egy igazán különleges kreatív projekt eredménye, amely Adam D. Tihany kurátorsága mellett zajlott, és amelynek az volt a célja, hogy egyetlen helyszínen megidézze és életre keltse e csodálatos, a hajónak, a fedélzeti szinteknek és a főbb közösségi tereknek is nevet adó olasz régió legjavát. Montalcinótól Pietrasantáig, beleértve Viareggio, Montecatini, Lucca, Pienza, Bolgheri, Montepulciano településeket, a Costa Toscana fedélzete egy vérbeli toszkán körutazás, rengeteg olyan helyszínnel, amelyet a szórakozásnak, ízeknek, társasági életnek szenteltek. A megvalósításhoz Tihany egy rangos építészirodákat – köztük a Dordoni Architetti, Jeffrey Beers International, Partner Ship Design és Rockwell Group – felvonultató nemzetközi társulás együttműködésére támaszkodott, oly módon, hogy ezeket az irodákat kérte fel a hajó egy-egy területének a megtervezésére.

 

“MADE IN ITALY” enteriőrök

Az autentikus "Made in Italy" dizájnélmény megteremtése érdekében a Costa Toscana bútorai, világítóeszközei, a textíliák és kiegészítők olyan neves olasz cégekkel együttműködve kerültek kiválasztásra, mint a Molteni&C (kanapék és székek), Roda (kültéri és beltéri bútorok), Flos (díszvilágítás), Dedar és Rubelli (textíliák, kárpitok, székek, kanapék). Ezek a márkák 15 neves olasz beszállítót tömörítő csapat részei, köztük olyan további cégekkel, mint a Kartell, Poltrona Frau és Alessi.

 

Egy "ennivaló" hajó

A Costa Toscana szinte hihetetlen gasztronómiai palettát kínál nem kevesebb mint 15 éttermében és egyéb, a gasztronómiának szentelt színtereken.

Az új zászlóshajón is élvezhetik majd a vendégek a három sztárséf, Bruno Barbieri, Hélène Darroze és Ángel León által alkotott menüket. E kivételes séftrió autentikus helyi recepteket fedezett fel minden olyan vidéken, ahová a Costa-hajók ellátogattak, és a felfedezett ízvariációkat az ún. "Destination Dish", azaz Kikötői fogások, illetve az Archipelago étterem menüi között kínálják majd az utazóközönségnek.

A Kikötői Fogások olyan egyedi ételek, amelyek mindig a következő napon meglátogatott vidék, régió hagyományait és ízeit tolmácsolják. Ezek a fogások a Costa Toscana főéttermeiben lesznek elérhetők, és benne foglaltatnak a hajóút árában.

Az Archipelago étterem ezzel szemben nagyon sajátos kulináris élményt nyújt majd: három menü közül, a három séf három különböző, egyedi kreációjából választhatnak itt a vendégek. Mindhárom menü 5 ínyenc fogásból áll, amelyek úgy lettek megalkotva, hogy az ételeken keresztül képet kapjon az ember az éppen érintett partvidékről. Az Archipelago étterem koncepciója és kialakítása egyaránt innovatív. A vacsora intimitásának fokozása érdekében a belső tér „asztalszigetekből” áll, a „szigeteket” pedig rézszerkezet veszi körbe, és a tengerből visszanyert fa megmunkálásával létrehozott egyedi szoborinstallációk díszítik.

Az Archipelago étterem megtervezésekor különleges figyelmet szenteltek a fenntarthatóság kérdésének is. A séfek menüinek csakúgy, mint a Kikötői Fogásoknak az összeállításakor a lehető legnagyobb figyelmet fordították a – többségében helyi termelőktől származó – alapanyagokra és azok elkészítési módjára, elkerülendő az élelmiszerpazarlást. Sőt. Az asztalszigeteket dekoráló uszadékfa felfedezésére és felhasználására is egy környezetvédelmi oktatóprogram jóvoltából került sor, amelyet a Costa Crociere Alapítvány indított el “Guardians of the Coast” néven az olasz partvonal megóvása érdekében. A fenntarthatóságnak szentelt figyelem egy másik aspektusa, hogy a Costa hajótársaság az Archipelago étteremben elfogyasztott minden egyes vacsora után felajánlja a bevétel egy részét a Costa Cociere Alapítvány javára, hogy támogassa annak környezetvédelmi és társadalmi projektjeit.

A Costa Toscana fedélzetén a gyermekes családoknak is egy egész éttermet szenteltek: a Squok éttermet teljes egészében az ő igényeiknek megfelelően tervezték és alakították ki. A Food LAB más élményt kínál: a vendégek főzőtudományukat tesztelhetik itt a Costa séfjeinek irányítása mellett. Érdemes kipróbálni a Pizzeria Pummid'Orót, a Sushinót és a Teppanyaki éttermet is. Akik a teljes kikapcsolódást választanák egy pohár ital mellett, azok 19 bárból választhatnak, köztük olyan neves olasz és nemzetközi partnerekkel együttműködő tematikus bárokból, mint a Caffè Vergnano 1882, a Campari Bar, két Aperol Spritz Bar, a Ferrari Spazio Bollicine, valamint az új Kartell Cafè és Heineken Star Club & Bistro.

 

Szórakozás és jó közérzet

Az új zászlóshajó „szíve” a Colosseum, egy három fedélzeti szintet felölelő tér a tengerjáró közepén, amely a legjobb show-műsorok helyszíne. A falakon és a kupolán elhelyezett óriásképernyők arra is lehetőséget nyújtanak itt, hogy minden kikötőben és hajnaltól alkonyatig bezárólag minden napszakban más-más legyen a történet. A jelentősebb tematikus társalgók közül néhány ezt a központi teret szegélyezi.

A Piazza del Campo ugyanakkor egy a hátsó fedélzetre néző, három fedélzeti szinten átvezető nagy lépcsősor: a legfelső szinten található szabadtéri teraszával, melynek kristálypadlója olyan érzést kelthet, mintha az ember a tenger felett repülne, ideális hely lehet a szórakozásra mind a fiatalok, mind az idősebb korosztály számára. A hajó orrában található Piazza dei Miracoli nem egy, hanem három különböző élmény, a vásárlás, a kóstolás és a szórakozás találkozási pontja a fedélzeten.

Egy másik ígéretes panorámát kínáló pont a Passeggiata Volare, amely 65 méteres magasságával a hajó legmagasabb színterét képviseli. Az új Poltrona Frau Arena egy multifunkcionális tér: nappal és este színházként funkcionálhat, show-műsorokkal, míg éjszakára átváltozhat diszkóvá. A gyerekek szórakozási igényeit hivatott kielégíteni a Splash AcquaPark, amelynek csúszdája a legmagasabb fedélzeti szinten található, továbbá egy új, videojátékoknak szentelt terület és a Squok Club.

A Costa Toscana fedélzetének bámulatos területe a Sole Mio Wellness, amelyben szépségszalon, szauna, törökfürdő, thalassoterápiás medence, 16 kezelőszoba, valamint hó-, só- és pihenőszoba várja a vendégeket. A kikapcsolódáshoz és napozáshoz négy úszómedence áll rendelkezésre, az egyik sósvizes. Azok, akik a nyaralás alatt is szeretnék megőrizni fittségüket, egy edzőteremre és egy tengerre néző, multifunkciós sportpályára számíthatnak. Az edzőterem a legújabb Technogym berendezésekkel van felszerelve, hogy igazán egyedi és vonzó legyen az itt szerzett élmény.

 

A kabinok

A kabinok és lakosztályok kényelmesek, elegánsak és tökéletesen tükrözik az olasz ízlést és stílust. Az enteriőröket nem más, mint a milánói Dordoni Architetti stúdió tervezte, úgy, hogy azok az egyes fedélzeti szintek által megjelenített helyek színeit és geometriáját adják vissza, ami fényességet és melegséget kölcsönöz a belső tereknek. Az új kabinkategóriát képviselő, „tengerre néző terasszal” rendelkező kabinok egy kellemes extrahelyiséget kínálnak, ahol a vendégek reggelizhetnek, megihatnak egy aperitifet, vagy egyszerűen csak élvezhetik a hullámok hangját. A Costa Toscana fedélzetén összesen 2663 kabin található, ezen belül 28 lakosztály, 106 teraszos kabin, 1534 balkonos-, 168 ablakos- és 827 belső kabin.

 

Innovatív és fenntartható

A Costa Toscana hajót úgy tervezték, hogy igazi, mozgó-utazó "okosváros" legyen, ahol a fenntartható megoldások mellett a körkörös gazdaság koncepcióit alkalmazzák a környezeti hatások csökkentése érdekében. A tengerhajózási ágazatban jelenleg elérhető legfejlettebb kibocsátáscsökkentési technológiának, a cseppfolyósított földgáz használatának köszönhetően a fedélzeten lehetővé válik a kén-oxidok (nulla kibocsátás) és a szálló por (95-100%-os csökkenés) légkörbe történő kibocsátásának csaknem teljes kiküszöbölése, és jelentékeny mértékben csökkenthető a nitrogén-oxid- (85%-os közvetlen csökkentés) és a CO2- (akár 20%-os) kibocsátás is. A hajó teljes napi vízellátását a tengervíz sótalanító berendezések segítségével történő átalakításával biztosítják. Az energiafogyasztást egy intelligens energiahatékonysági gazdálkodási rendszer segítségével minimalizálják. Ezenkívül a hajón 100%-ban szelektív lesz a hulladékgyűjtés, és 100%-ban újrahasznosítják majd az olyan anyagokat, mint a műanyag, papír, üveg és alumínium, ami a körkörös gazdaság projektjeinek megvalósítását célzó integrált megközelítés részét képezi.

 

Fontosabb műszaki adatok

Átadás: 2021. december 2.

Hajógyár: Meyer Turku Oy (Finnország)

Osztályozó társaság: RINA

Zászló: olasz

Teljes hossz (kb.): 337 m

Teljes szélesség (kb.): 42 m

Legnagyobb merülési mélység (kb.): 8,6 m

Bruttó űrtartalom: 185.000 tonna

Vendégkabinok száma összesen: 2.663

Utasok összlétszáma: 6.730

Személyzet összlétszám: 1.646

Főhajtóművek: 4 x 15440

Főhajtómű összteljesítménye: 61760 Kw

Meghajtás: Azipod 2 x 18.500

Max. hajtómű-teljesítmény: 37 MW

Szolgálati sebesség: 17 csomó

Orrhajtómű: 4 x 3.500

LNG: 3.350 m³

MGO: 2.100 m³

 

 

Costa Toscana - képgaléria


Vissza
Kérje ajánlatunkat!