Új hajót avattunk!

Costa Smeralda - a flotta vadonatúj, gyönyörű dizájnerhajója


  Neve tisztelgés Észak-Szardínia Smaragdpartja előtt.

  Legfőbb újdonsága, hogy maximálisan kíméli a környezet, mert üzemanyaga nem más, mint a legtisztább energiahordozók között számontartott cseppfolyósított földgáz.

  További innovatív jegyei között említendő eredeti belsőépítészeti kialakítása, a fedélzeti animáció és a sokszínű gasztronómiai paletta.

  Fedélzeti tereit Olaszország városterei ihlették: példának okáért a hajótat nagy lépcsősora a római Piazza di Spagnát idézi.

 

6522 fő   1678 fő   337 m

 

 Újdonságok, különleges létesítmények

 

Colosseum
a Costa Smeralda szíve, mely a hajó központjában három fedélzeti szintet fog át, a színvonalas szórakozás színhelye.

Piazza di Spagna
A tatra néző, nagy, szabadtéri lépcsősor.

 Volare promenád
A hajó legmagasabb „létesítménye”,
mely 65 méter magasan fut körbe.

 Trastevere

A hajó központi tere, ahol minden 
– bárok, üzletek, szórakozóhelyek – megtalálható egy helyen.

 

Egy szenzációs hajó - Itália a tengeren

 

A Costa hajótársaság gyönyörű, vadonatúj zászlóshajója, a Costa Smeralda maga lesz a szép Itália – „il Bel Paese”, ahogyan az olasz mondja –, ám ez esetben a tengerre mérve-hangolva. Minden titokra-csodára persze csak a fedélzeten derül fény, de ezzel a rövid reklámfilmmel már itthonról is sok mindent meg tudunk mutatni Önöknek!

 

 

 

Két futballcsapatot kitevő építész- és dizájnergárda állt egy grandiózus álom szolgálatába, megkísérelve Olaszország minden szépségét belesűríteni egyetlen hajóba, s lehetővé tenni, hogy a fedélzet leendő vendégei – egy csipetnyi képzelőerő segítségével – a tengerre néző Piazza di Spagna nyüzsgését élvezzék, elkortyoljanak egy kapucsínót a Colosszeumban, Róma utcáin sétáljanak a tenger közepén, egy, a magasban kanyargó sétányról gyönyörködjenek a horizont látványában.

A hajókabinok, az építészeti megoldások és a dekorációk megálmodója a román-olasz Adam Tihany, aki az olasz ízlés, az olasz sajátosságok „szellemiségét” kölcsönözte az új hajónak. Minden egyes kabin más-más olasz várost jelenít meg, más-más dekorációval, más-más stílusban. És ahogyan minden oldalról tenger veszi körül Itáliát, úgy öleli körbe a tenger a rekordszámú tengerre néző, balkonos kabinnal büszkélkedő Costa Smeraldát.

 

Éttermei és bárjai Itália és a nagyvilág sokszínű ízvilágába kalauzolják majd el az utasokat, vadonatúj kulináris élményeket kínálva minden nap, és – a hajótörténelemben először – fedélzetén egy valódi, Olaszország kiválóságait, legjobb márkáit felvonultató múzeum is helyet kap.

 

Végül, de nem utolsósorban, íme, a Costa Smeralda legszebb, szívünket büszkeséggel eltöltő ígérete: a fenntarthatóság jegyében épült ökohajóként mindenkor tiszteletben fogja tartani a tengert. A Costa Smeralda az első, cseppfolyósított földgáz-meghajtású hajó. Ma a cseppfolyósított földgáz a világon létező legtisztább üzemanyag. Bevezetése egy új korszak kezdetét jelenti a Costa Cruises fenntartható fejlődés és környezetvédelem iránti elköteleződése tekintetében.

 

 

Az új úszócsoda a Földközi-tengeren...

 

 

Mediterrán illatok
7 éj

savonai, civitavecchia és barcelonai indulással
 

Kérje ajánlatunkat!

 

 

Szórakozás felsőfokon

 

A Costa új zászlóshajóján, a Costa Smeraldán számtalan lehetőség nyílik a szórakozásra. A szimultaneitás, egyidejűség a Costa Smeralda szabadidős és szórakoztató programjának kulcsfogalma, mely azt jelenti, hogy a fedélzet különböző pontjain számos tevékenységre nyílik lehetőség egyidejűleg.  
Ez az új zászlóshajó innovatív építészeti tervezésének és kivitelezésének is köszönhető, mely lehetőséget nyújt a vendégeknek arra, hogy egy alapvetően új stílusú hajóúton vegyenek részt, ahol a vakáció csupa élvezet és móka, minden pillanatban és minden helyszínen.  

A technológia ugyancsak fontos szerepet játszik a fedélzeti szórakoztatásban: a hajó legtöbb helyszínén a meglepetés új, korszerű eszközöknek tudható be.

Íme, a beltéri szórakozóhelyek: Colosseo, Teatro Sanremo Disco Bar, Piazza, Trastevere, Beach Club.

A szabadtéri helyszínek közé tartozik pl. a Piazza di Spagna és a szabadidős programok fedélzeti szintje.

Ezen túlmenően az új vezérhajón 3 fedélzeti szintet szenteltek a táncnak és zenének: Gran Bar, Piano Bar és Jazz Club.

A hajó szívében található Colosseo-ban színes programok várják a vendégeket, akik különféle előadásokat élvezhetnek és tematikus bárok széles kínálatából válogathatnak. A LED-falaknak köszönhetően nappal a fedélzeti programokról és a parti kirándulásokról készített videókat is megnézhetnek.

A Teatro Sanremo Disco Bar rendkívül sokoldalú terület lesz: a nap folyamán show-műsorokat bemutató színházként, illetve délutáni fejtágítók, digitális játékok helyszíneként fog funkcionálni, majd a sokáig fennmaradók örömére, éjjelre átalakul saját DJ-vel működő diszkóvá. 

A Piazza Trastevere három különböző fedélzeti program, a vásárlás, gasztronómia és szórakozás találkozópontja. Akrobaták, animátorok, utcai művészek és zenészek fogják itt szórakoztatni az utazóközönséget.  

A medencék sós vizének, színeinek és a terület kialakításának köszönhetően a Beach Clubot minden értelemben igazi strand- és napozórészlegként vehetik birtokukba a vendégek. A klub szórakoztatás szempontjából két újdonsággal is szolgál majd: a Silent Party és a Live Music Band zenekarokkal. 

A Gran Bar Mastroianni a hajó elsőszámú táncparkettje, illetve relaxációsrészleg lesz, ideális zenehallgatásra és egy ital elkortyolására.   

A Quelli della Notte a dzsesszrajongók birodalma: a szórakozás mellett táncra is nyílik itt mód.

Végezetül még egy helyszín, az il cielo in una stanza, mely élő zenét kínál majd a Piano Bar mellett, és tökéletes hely lesz egy vacsora előtti vagy utáni ital elfogyasztására. 

 

Szabadtéri programlehetőségek

A Piazza di Spagna a hajó napozóterasza, ahol szabadidős tevékenységek sora, köztük játékok, partik várják a közönséget, amikor az időjárási körülmények ezt lehetővé teszik. A nap folyamán egy óriási, a napfényben nagyon látványos LED-fal kínál majd pihentető pillanatokat. 

A Smeralda Zone Víziparkban két csúszdán ereszkedhetnek le a hajó legmagasabb szintjéről a vendégek – a csőcsúszdában látványos világítás teszi egyedivé az élményt. 

 

Új szolgáltatások és programok

Nappal...

A Costa Smeralda a nap és az este folyamán egyaránt kínál majd interaktív programokat. Ilyen lesz pl. a Virtual Band, mely heti két-három alkalommal lehetővé teszi, hogy a vendégek technikai eszközök és LED-falak segítségével zenét hallgathassanak.

A Virtual Band a vakációzást is támogatni fogja kortárs és retro pop zenével.

A fentieken kívül heti három alkalommal érdekes workshopokat tartanak majd a fedélzeten olyan témákban, mint make-up, színház, tánc, zene és improvizáció, továbbá lesz különböző témákra fókuszáló digitális játék is.

 

... és este

A fedélzeti animátorcsapat fantasztikus show-kba fogja bevonni a Costa Smeralda vendégeit az aperitiftől késő éjjelig. Ilyen show lesz pl. a vadonatúj Trilogy, mely egy szenvedélyes szerelmi történetet mesél el a közönségnek három felvonásban (a felvonások címe: Álom, Utazás, Szerelem). A Colosseóban vagy a Diszkóbárban művészek és színészek lépnek föl, az ICACRO duó artistái, hip-hop és táncos show-műsorok, illetve a neves Quantum XXL hip-hop táncosai fogják szórakoztatni a közönséget, ez utóbbiak Flash mobbal.  

A diszkóbárban/színházban új témapartik, Bollywood és RockMantic várja a vendégeket.

 

 

Olaszország legjava a kabinokban is!

 

A Costa Smeralda kabinjait a milánói székhelyű Dordoni Architetti építészeti stúdió tervezte, az „Olaszország Legjava” témából merítve ihletet. A belsőépítészeti csapat Adam D. Tihany kreatív igazgató vezetésével egy olyan új, innovatív dizájnkoncepciót készít, amely a Costa-márka történetére és tradícióira épít, összekötve azt az „Olaszország Legjava” címszóban összegzett filozófia hajókeretek közti megvalósításával.

 

A kabinok kialakítása megjeleníti a nemzeti büszkeség és az olasz stílus kettősét, olyanformán, hogy sajátos „túra” keretében leképezi, a „fedélzetre viszi” Olaszországot. A negyedik fedélzeti szint Palermót idézi, majd északi irányt vesz a túra a 11. szintig, úgy, hogy az egyes szinteket egy-egy olasz város képviseli, köztük Capri, Róma, Velence, Firenze, Milánó. A sort végül Bellagio zárja a 17. fedélzeti szinten. Az egész olyan, mint egy nagy túra, mely érinti Olaszország leghíresebb és legünnepeltebb szépségeit.

   

A vendégek egy különleges „városnézésen” vehetnek részt minden szinten, kóstolót kapva az egyes olasz városok színeiből és ízeiből az adott szintet uraló egyedi dizájn, a várost megidéző szimbolikus színek, jellegzetes minták és textúrák, válogatott fotó-falfestmények jóvoltából. 

 

A különleges dizájn körbeöleli a vendégeket a lift megállójától kezdve végig a folyosón, sőt a kabinjukba is elkíséri őket, ahol kissé finomabb formában jelentkezik: színek, textúrák és minták idézik meg itt is az egyes városokat, kényelmes lakókörnyezetet teremtve, mely tökéletesen képviseli az „Olaszország Legjava” filozófiát.

 

A kabinba lépő vendéget egy fotópanel fogadja, a városképet megjelenítő, beépített televízióval. A városkép színei harmonizálnak a szemben lévő falat borító grafikai mintával, homogén, modern, pihentető teret teremtve. A fürdőszobában teljes méretű ablak tágítja ki a teret és javítja a fényviszonyokat.

 

Tekintve, hogy a Costa elsődleges céljai között szerepelt az, hogy új hajóin autentikus “Made in Italy” dizájnélményt kínáljon, a kabinok bútorzatát, világítását, a felhasznált textileket és kiegészítőket mind a Dordoni tervezte és gyártotta, vezető olasz gyártókkal [Molteni&C (kanapék és székek), Roda (teraszbútorok), Flos (dekorvilágítás), Dedar & Rubelli (textilek és kárpitok)] együttműködve. A hajó egészére kiterjedő dizájn megvalósításában további olasz gyártók is részt vesznek, köztük a Kartell, Poltrona Frau és az Alessi, ami azt jelenti, hogy az új Costa-hajók tervezése és felszerelése mögött „Olaszország Legjava” áll.

 

 

Kérje ajánlatunkat!

Costa Smeralda


Vissza
Kérje ajánlatunkat!