Kalandozások az Északi-sarkvidéken

A legtöbb északi-sarkvidéki expedíció a helyi nyári szezonban június és szeptember között indul.

 

 

Az Északi-sarkvidék felfedezése manapság az új technológiáknak, a speciálisan felszerelt, legmagasabb sarki besorolású hajóknak, a felkészült kapitányoknak, szakembereknek, legénységnek és a modern biztonsági előírásoknak köszönhetően sokkal biztonságosabb és kényelmesebb, mint 50 éve volt. Eljön az életben az a pillanat, amikor félreismerhetetlen hívást hall az ember. Ez egy pici hang, amely a szívből érkezik, és azt mondja, ideje valami nagy dolgot véghezvinni. Néhány embernél ez a hívás azt eredményezi, hogy részt vesz egy igazi felfedező hajóúton.

 

Néhányan ezek közül az emberek közül pedig egy „egyszer-az-életben” utat választanak a világ valamelyik sarkvidékére. Az Északi-sarkvidéken megcsodálhatja a fenséges jegesmedvét, amint türelmesen becserkészi áldozatát, ugyanúgy, mint évszázadok óta mindig. Ritka madarak kolóniáit láthatja, akik ide jönnek az élelemben gazdag tundravidékre, hogy itt neveljék fel utódaikat. Mesés történeteket, mondákat hallhat viking hódításokról, Európa felfedezéséről és az ősi északi kultúrákról.

 

A legtöbb északi-sarkvidéki expedíció a helyi nyári szezonban június és szeptember között indul. Ha kora nyáron látogat oda, még mielőtt a jég olvadni kezd, megnézheti a jegesmedvéket és a téli időszakra előkészülő, vadászó rozmárokat. Ha a nyári főszezonban érkezik, az északi-sarki vadvirágok orgiájának lehet szemtanúja, ezerszámra láthat fészkelő madarakat, szárazföldi lakóhellyel rendelkező pézsmatulkokat, rénszarvasokat és talán még észak nagy cetjeit, a mosolygó belugát, más néven fehér delfint vagy a titokzatos egyszarvú narvált is megpillanthatja. Az Északi-sarkvidék hatalmas, rengeteg látnivalóval. Attól függően, hogy mi mindent szeretne megnézni és megtapasztalni, ki tudja választani, mennyi időt szeretne itt eltölteni.

 

A hajótársaságok különböző hosszúságú expedíciós utakat kínálnak.

 

Az időjárásra a nyári szezonban jellemző a -10 és +10 °C közötti hőmérséklet. A 24 órás napsütés annyira fel tudja melegíteni a védettebb zugokat, hogy hamarosan akár ingujjra vetkőzve találhatja magát. De ha hűvös az idő, akkor sem kell aggódnia, a hajótársaságok minderre felkészültek. Az előre leadott méretek alapján legyártott expedíciós kabátja már hajóra szálláskor a kabinjában várja. A kabátot az út végén haza is hozhatja emlékül. Sokan a sarkvidékek felfedezését hátrébb sorolják úti céljaik sorában, pedig egy életre szóló élményt halogatnak. Miért várna? Szerezze meg ezeket az élményeket már most!

 

 

Kérje ajánlatunkat!

Északi-sarkvidék


Vissza
Kérje ajánlatunkat!