A leggyakrabban feltett kérdések-Közlekedés

 

Hogy jutok el a Disneyland® Paris-ba?
A Disneyland Paris-ba nagyon könnyű eljutni, akár reülővel, akár autóval, akár vonattal vagy tömegközlekedéssel érkezik.

 

Van-e vonatpályaudvar a Disneyland Paris közelében?
A Marne-la-Vallée/Chessy  pályaudvar épp a Disney® Parkok bejáratánál található (kb.100méter), a Disney szállodáktól pedig csak pár percre van. Párizsból 35 perc alatt ér ide a RER vonat.

 

Hogy jutok be a repülőterekről a Disneyland Paris-ba?
Többféle  módon juthat be a Disneyland-be a párizsi repülőterekről (Roissy/Charles-de-Gaulle vagy Orly):

· VEA shuttle : ez a hét minden napján, megadott menetrend szerint közlekedő buszjárat közvetlenül a Disney szállodákba viszi az utasokat mindkét reptérről. Bővebb információ: www.vea.fr

· Autóbérlés

· Vonat - TGV     

 

Tömegközlekedési eszközzel is megközelíthető a Disneyland Paris?
Igen. Párizsból a legegyszerűbben és a leggyorsabban, 35 perc alatt, a RER A vonattal lehet. A vonat közvetlenül a Marne-la-Vallée/Chessy pályaudvarra érkezik, mely kb. 100 méterre található a Parkok bejáratától.

 

Hol parkolhatok a Resort területén?
A Parkok mellett található egy látogatók részére kialakított parkoló, melynek napi díja van. Ha valamelyik Disney® Hotelben lakik a Parkok közelében, vagy egyik partner hotelben száll meg (kivétel: Adagio City Aparthotel, Hotel l’Elysée Val d’Europe: ezek őrzött parkolóját igénybe veheti), a szállodák parkolójában ingyen parkolhat. A Resort-on belüli közlekedésre az ingyenes shuttle buszjáratot ajánljuk. 

 

A parkolási díj benne van a parkbelépő árában?
Nem, nincs benne. A Parkok melleti parkolónak napi díja van. A Disney szállodák vendégei a szállodája parkolóját ingyen használhatja.

 

Vannak-e külön parkolóhelyek a mozgáskorlátozott autósok részére?
Egy pár hely fenn van tartva a mozgáskorlátozott vendégek autói számára. A parkoló bejáratánál jelezni kell. Mozgáskorlátozott vendég részére, aki bármelyik Disney hotelben lakik, javasoljuk a Resort területén ingyeneses igénybe vehető shuttle busz járatot. 


Parkolhatok-e a lakókocsimmal a Parkokhoz tartozó parkoló területén?

Igen, de egy napi díjat számolnak fel érte.

 

Hogy jutok a szállodámból a  Disney Parkokba?      
Ha a Resort területén valamelyik Disney hotelben lakik, akár gyalog, akár az ingyenes shuttle busszal is nagyon gyorsan a Parkok bejáratához lehet érni. A buszok a hét minden napján reggel 06.30 és este 11.00 között 12 percenként közlekednek. Ugyanilyen ingyenes buszjáratok közlekednek a Parkok bejárata melletti buszpályaudvarról a partnerszállodákba is.

 

Figyelem! Nincs buszjárat a Disney’s Davy Crockett Ranch Hotelbe. Ezt a szállodát csak autóval lehet megközelíteni.

 

Kérje ajánlatunkat!

 

Vissza
Kérje ajánlatunkat!