Töréskár biztosítása

Collision Damage Waiver

 

Töréskár biztosítása (Collision Damage Waiver) a bérelt autók legfontosabb biztosítási eleme. Ez fedezi az autóban okozott kár ellenértékét a bérlés ideje alatt.

A legtöbb országban és a legtöbb szolgáltató esetében létezik egy minimálisan fizetendő összeg, amelyet nem lehet csökkenteni (hasonlóan, mint nálunk, ill. sok más országban is a teljes körű biztosítás esetében). 

 


Lopáskár elleni biztosítás

Theft Protection insurance


Lopáskár elleni biztosítás (Theft Protection insurance) fedezi a bérbeadó költségét az autó teljes vagy részleges ellopása esetére.

A legtöbb országban és a legtöbb szolgáltató esetében létezik egy minimális önrész, amelyet nem lehet tovább csökkenteni (hasonlóan, mint nálunk, ill. sok más országban is a teljes körű biztosítás esetében).

 


Super CDW és Super TP biztosítás

 

Ezek a biztosítások teljesen megszüntetik az önrész szükségességét az autó törése vagy ellopása esetében.  Egyes országokban ez a biztosítás a bérlés díjába van beépítve. A legtöbb országban, még ha a biztosítás be is van építve a bérlés díjába, a szolgáltató felszámol a baleset esetére kezelési költséget.

 


Harmadik fél részére okozott kár biztosítása

 
Ez a biztosítás fedezi a bérlő harmadik félben okozott testi vagy anyagi kárának helyreállítását, amit a bérelt autóval okoz. Ennek a biztosításnak a követelményei országonként különbözőek.

 


Önrész visszatérítő biztosítás

Excess refund


Az Ofran Autóbérlésnél lehetőség van egy speciális kiegészítő biztosítás, az ún. Excess Refund, megkötésére,

amely teljes fedezetet nyújt a töréskár (CDW) és a lopáskár (TP) biztosítások önrészének összegére. Az a szerződés, melyet a bérlő és az autókölcsönző cég (a továbbiakban: szolgáltató) az autó felvételekor megköt, nem terjed ki erre a szolgáltatásra. 

 

Az Excess Refund lehetőséget nyújt arra, hogy káresemény bekövetkezte esetén a bérlő visszaigényelje a biztosítási önrész összegét.
 

  
Gumiabroncsok, szélvédő és egyéb kockázatok biztosítása

Tires, Windshields and other coverages


A gumiabroncsok, a szélvédő és egyéb kockázatok biztosítása fedezetet nyújt arra az esetre, ha a bérlőt veszteség vagy kár éri a következő események valamelyikének bekövetkezésekor:

 

  •  A bérautó gumiabroncsaiban keletkezett kár.
  •  A bérelt autó szélvédőjének vagy tükreinek sérülése.
  •  A bérelt autó kulcsainak elvesztése.
  •  A bérelt autó tengelykapcsolójának vagy akkumulátorának károsodása.
  •  A bérelt autó alvázának sérülése, feltéve, hogy kizárólag közlekedésre kijelölt, kikövezett utakon közlekedtek az autóval.
     

 

 
Baleset-biztosítás

Personal accident insurance


A baleset-biztosítás (Personal accident insurance - PAI) a bérlő testi épségét biztosítja a bérlés ideje alatt. A legtöbb esetben ez a biztosítás kiterjed a személyes poggyászokra is, amelyek a baleset idején a bérelt autóban találhatóak.

 

 

 

Kérje ajánlatunkat!

Vissza
Kérje ajánlatunkat!