Jókedvű Január - Garantált hó

2020. január 10-14. | 5 nap/4 éj

 

Különleges csoportos utazás Lappföldre

 

magyar nyelvű gyermekanimáció
ajándék minihómobilozással Mikulásfalván

 

Garantált indulás! Utolsó helyek!

 

Van valami csodálatos titok Lappföldön, ami nemcsak a kicsiket, de a felnőtteket is magával ragadja, mesés hangulatba repíti, és egy életre szóló közös családi élménnyel gazdagítja!


Nem véletlen, hogy a Mikulás is ezt a helyet választotta! A gyerekek kedvence itt, Rovaniemiben fogadja a világ minden tájáról érkezőket, hogy a fülébe súghassák, mit szeretnének Karácsonyra. 

A Mikulást nem csak a sarkköri irodájában láthatjuk, hanem egy  titkos erdei kunyhóban is, ahol pattogó kandalló mellett csak a magyar gyerekeket várja, hogy meghitt hangulatban személyesen adhassa át nektek az ajándékokat.  Lappföldön nemcsak a Mikulással, hanem az őt mindenben segítő manókkal is találkozhattok! Sőt, ha kedvetek van, Ti magatok is manóiskolások lehettek!

Gyertek el a világ legrövidebb és legviccesebb iskolájába, ahol mindig, mindenki csak kitűnő manóbizonyítványt kap, és olyan tantárgyak lesznek, mint az Óriás Szaloncukor Cipelés, Hóvarázslás, vagy Mézeskalács sütés a Manópékségben.

Kíváncsi vagy, miért van a Manóprofesszorok csomagjában több kiló kockacukor? Miért van „elsőbbségadás kötelező” KRESZ-tábla a folyóban, és miért látod a repülőgép ablakából rénszarvasagancs formájúnak a város utcaszerkezetét? Ha igen, gyertek velünk Finnországba, ahol további álmaitok is valóra válhatnak, hiszen átlépjük az Északi Sarkkört, utazunk rénszarvas- és husky szánkón és meglessük a postamanókat. Kell-e nagyobb élmény, mint egy erdei farmon 100 huskyval találkozni, hallgatni a sámán meséjét és „repülni”  a kutyák vontatta szánkón?! Az utazás során az is kiderül, hogy anyukád, vagy apukád vezeti  ügyesebben a motorosszánkót,  megtudhatod, hogy ki az a „Hópelyhecske”,  és  miért nincs jó híre a torkos borznak. 

 

 

Ha szeretné családját egy különleges közös élménnyel megajándékozni Karácsonykor, ne is töprengjen tovább! A megoldás rénszarvas szánkón jön! Tegyen a fa alá egy családi lappföldi vakáció, mely során felejthetetlen élményeket élhetnek át kicsik-nagyok közösen.

Ha csatlakoznak a” Jókedvű január” programunkhoz garantáljuk a szép havas téli tájat, a kevesebb turistát , ugyanakkor olyan csodában lehet részük, mint látogatás a Mikulásnál, rénszarvas szánkózás, husky farm látogatás, sőt a Sarki Fény vadászok is nagyobb eséllyel járnak szerencsével.

Vendégeink jellegzetes finn faházakban fognak lakni, ahol minden családnak saját szaunája is lesz! A 4 éjszaka / 5 napos utazás során a szabadidő is rendkívüli, hiszen a gyerekek remekül ellesznek a szálloda kertjében és a Tensi Manóiskola kinti és benti programjain. Ha sportolni szeretnétek, akkor jobb helyen nem is lehetnétek, hiszen a szálloda a helyi sípálya közvetlen szomszédságában van!

 


Kedves Szülők és Nagyszülők! Tartalmas programok nappal, játékos gyermekanimáció esténként, családias hangulat, meglepetések, ajándékok és egy életre szóló élmény az egész családnak!

 

Leesett az első hó Rovaniemiben, nézze meg videón >>

 

 

Kérje ajánlatunkat!

Programajánlat

Megjegyzés: a programok sorrendje változhat!

 

1. nap január 10. péntek

Utazás Lappföldre a Finnair menetrend szerinti járataival. Átszállás Helsinkiben.

 

11:35 – 14:55 Budapest - Helsinki

16:20 – 17:40 Helsinki - Rovaniemi

Autóbusz transzfer a szállodába.

 

Este Tensi Törpi Plusz: „Manóismerkedés”. Tensi Manóiskola a szállodában.

 

Kötelező félpanziós vacsora a szállodában.

 

2. nap január 11. szombat

Reggeli a szállodában

Délelőtt közös kirándulás autóbusszal az Északi-sarkkörön található Mikulásfalvára.

 

A gyerekeknek lehetősége adódik, hogy a világ minden részéről ideérkező társaikkal együtt személyesen találkozzanak a Mikulással, aki a dolgozószobájában fogadja a vendégeket. Ellátogatunk a Mikulás Postahivatalába is, ahol szorgos postásmanók válogatják a színes-rajzos borítékokat. Megkeressük a magyar gyerekek leveleit, átlépjük együtt a sarkkört, mely ceremóniát nemcsak közös fénykép, hanem névre szóló oklevél is tanúsít.

 

TENSI AJÁNDÉK: A Tensi ajándékaként minden manóiskolás kisgyerek (2-12 év) Mikulásfalván részt vehet egy kb. 10 perces minihómobilozáson. A gyerekek a járművet maguk vezethetik!

 

Szabadidő, vásárlási lehetőség, ebéd egyénileg Mikulásfalván.


A program végeztével visszatérés a szállodába. Délután szabadidő.

 

Este Tensi Törpi Plusz: Manóiskola - közös mézeskalácssütés

 

Kötelező félpanziós vacsora a szállodában.

 

3. nap január 12. vasárnap

Reggeli a szállodában.

Délelőtt fakultatív program felár ellenében: Látogatás egy huskyfarmon, husky szánkótúra.

 

Ellátogatunk egy erdei husky farmra, ahol nem kevesebb, mint 75 kékszemű husky várja a gyerekeket. Különleges élményben lesz részük, hiszen kipróbálhatják a havas tájon utazó "lapp taxit", a husky vontatta szánkót, azaz mindenki részt vehet egy kb. 20-25 perces erdei kutyaszánkózáson. A pálya nyomvonala az aktuális hóviszonyok függvénye! Forró italok a farmon tábortűznél.

 

Figyelem! Csak abban az esetben tudjuk garantálni, hogy családonként szánkózzanak, ha szánonként egy felnőtt vállalkozik a kutyaszánkó vezetésére.

 

Délután Fakultatív hómobil túra felár ellenében:

Időjárásfüggő program, a túra pontos napját és indulási idejét csak indulás előtt néhány héttel tudjuk megadni.

Vendégeink egy motoros-szánvezetési villám tanfolyamon vesznek részt, ahol megismerik ennek a különleges járműnek a kezelését. A hómobilokon kettesével ülve haladunk. Először mindenki biztonságos körülmények között, sík terepen próbálhatja ki tudását és bátorságát. Ezt követően a túra erdei nyomvonalat követve konvojban halad.

 

Fontos tudnivalók:

A kirándulást jogosítvánnyal rendelkező felnőtteknek ajánljuk! Gyerekek 14 éves kor alatt még utasként sem ülhetnek a hómobilokon, számukra a finn vezető által húzott szánkóban biztosítunk helyet. Átlagos téli időjárás esetén a túra így is nagy élmény a gyerekek számára, ám zord hideg és fagyos szeles körülmények között a gyerekeknek nem ajánljuk ezt a kirándulást.

 

Késő délután Tensi Törpi Plusz: Manóiskola – barkácsműhely, manóiskola játékokkal

 

Kötelező félpanziós vacsora a szállodában.


4. nap január 13. hétfő

Reggeli a szállodában.

Délelőtt fakultatív program felár ellenében: Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon – „saját Mikulással”

 

A félig vadon élő rénszarvasok, és gazdáik egy hangulatos erdei farmon fogadják a Manóiskola növendékeit. Látogatásunk során megismerkedhetünk a lappok legendáival, hagyományaival és a “kota” sátorral, ahol a helyi sámán egy szép mesével várja a gyerekeket. Népviseletbe öltözött lapp barátaink bemutatót tartanak rénszarvasszánkó hajtásból, s miután ellestük a fortélyokat, a csoport tagjai is mehetnek egy néhány perces rövid szánkókört!

 

A prémekkel bélelt szánkó varázslatos erdei környezetben siklik, s mire visszatérünk a lapp kunyhóhoz, újabb meglepetésben lesz részünk: minden résztvevő rénszarvasszánkó kategóriára érvényes nemzetközi jogosítványt kap. A nap fénypontja azonban a Mikulással való személyes találkozó lesz, aki külön a Tensi manók kedvéért érkezik a farmra, hogy a pattogó kandalló mellett, egy meghitt, családias hangulatú ünnepség keretében adja át ajándékait a gyerekeknek. Lesz idő beszélgetni és fényképet, videót készíteni a Mikulással, átadhatjátok a számára készített rajzokat és fülébe súghatjátok, hogy mit szeretnétek karácsonyra.

 

Késő délután szabad program, vagy érdeklődés esetén:

fakultatív Arktikum múzeumlátogatás magyar vezetéssel (kis csoportban, min. 10 fő, a helyszínen történő jelentkezéssel)

 

Késő délután Tensi Törpi Plusz: Manóiskola: karácsonyi barkácsműhely, közös ajándékkészítés a gyerekekkel, majd ünnepélyes bizonyítványosztás. Ne feledjétek! Ebben az iskolában minden manótanuló csak kitűnő bizonyítványt kaphat!

 

Kötelező félpanziós vacsora a szállodában.

 

4. nap január 14. kedd

Reggeli a szállodában, majd indulás a repülőtérre, közben rövid megállás Mikulásfalván.


Hazautazás a Finnair menetrendszerinti járataival, átszállás Helsinkiben:

 

14:10 Indulás Rovaniemiből Helsinkibe

15:30 Érkezés Helsinkibe


17:10 Indulás Helsinkiből

18:30 érkezés Budapest repülőterére

 

Szállás: Chalet Hotel Ounasvaaran

A jellegzetes finn faházakból álló üdülőtelep csodálatos természeti környezetben, a Kemijoki folyó és a rovaniemi sísánc lábánál, a belvárostól kb. 10 perc autóbusz transzfer távolságra. Minden ház saját szaunával és felszerelt konyhával rendelkezik. A szállodának saját étterme, bárja, kandallós társalgója, játékszobája, számi kotája és egy, a tó parton található - felár ellenében használható - tradicionális finn szaunája van.

Kategória: hivatalos besorolás helyi 4*, Tensi besorolás 3* superior.

Elhelyezés: Családonként, helyi stílusú faházakban, melyek méretük és befogadóképességük szerint többfélék: a kisebbek max. 4 főre, míg a nagyobbak max. 6 főre alkalmasak. Nagyobb családok, vagy baráti társaságok esetén egyedi ajánlatot készítünk.


„Kis ház” – min: 1 fő, max. 4 fő elhelyezésére alkalmas

Felszereltsége: földszinten: egy nappali sarokkal kiegészített hálószoba két ággyal, továbbá mini-konyha, szauna, zuhanyzó/WC, hajszárító, TV, WI-FI, terasz. A 3. és a 4. ágy a házikó alacsony belmagasságú padlásterében kialakított vagány kis kuckóban található, mely a ház belső, a kelleténél kicsit meredekebb falépcsőjén közelíthető meg. Az emeleti elhelyezést a megközelíthetősége miatt időskorú, vagy mozgásában korlátozott utasoknak nem ajánljuk! A lépcső feljáratát fakorlát védi, de ennek ellenére kicsi gyerekek számára csak kellő gondosság mellett ajánlható.

 

„Nagy ház” – min: 4 fő, max. 6 fő elhelyezésére alkalmas (min. 4 főágy fizetendő!)

Felszereltsége: A földszinten 4 fő helyezhető el. 2 fő egy, a nappaliból nyitott ajtón keresztül megközelíthető hálószobában kerül elhelyezésre, ahol 2 külön ágy található. A 3. és 4. fő a ház típusától függően az előbb említett hálószobában található ágyak felett lévő lehajtható emeletes ágyon, vagy a nappaliban található kinyitható kanapén kerülnek elhelyezésre. A nappaliban lévő szofa az IKEA-ból ismert kanapéként képzelhető el. Az emeletes ágy tökéletesen alkalmas felnőttek részére is, míg a szofát 14 év alatti gyerekek számára tartjuk kényelmesnek.

 

Foglaláskor javasoljuk, adják meg a preferenciát, melyik típusú nagyházban laknának. Bár garantálni nem tudjuk, hogy a család a 3. és 4 főre az emeletes ágyas, vagy a kanapés elhelyezést kapja. Az 5. és a 6. ágy. az emeleti padlástérben kialakított hálószobában található, mely a ház belső, a kelleténél kicsit meredekebb falépcsőjén közelíthető meg. Az emeleti elhelyezést a megközelíthetősége miatt időskorú, vagy mozgásában korlátozott utasoknak nem ajánljuk! A lépcső feljáratát fakorlát védi, de ennek ellenére kicsi gyerekek számára csak kellő gondosság mellett ajánlható. A földszinten található a zuhanyzó/WC, a szauna, és szintén itt kapott helyett a nappalival egy légtérben kialakított mini-konyha.

Ounasvaara Chalets


Részvételi díjak

Kisházban: min. 1 - max. 4 fő részére

Főágyon: minimum 2 fő főágy ár fizetendő! 299 000 Ft/fő
3. és 4. személy: gyermek (2-12) pótágyon 199 000 Ft/fő
3. és 4. személy: felnőtt pótágyon 229 000 Ft/fő
Gyermek (0-2) babaággyal 65 000 Ft/fő
Egyágyas felár 160 000 Ft/fő/4 éj

 

Nagyházban: min. 4 - max. 6 fő részére

Főágyon: minimum 4 fő főágy ár fizetendő! 295 000 Ft/fő
5. és 6. személy: gyermek (2-12) pótágyon 199 000 Ft/fő
5. és 6. személy: felnőtt pótágyon 229 000 Ft/fő
Gyermek (0-2) babaággyal 65 000 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalma:

 • repülőjegy a Finnair menetrendszerinti járatain, turista osztályon Budapest-Helsinki-Rovaniemi-Helsinki-Budapest útvonalon,      személyenként 1 feladott csomaggal. Fedélzeti ellátás nincs, előzetes ülőhelyfoglalási igényeket figyelembe veszünk, de nem garantált.
  - 4 éjszaka szállás idegenforgalmi adóval
  - svédasztalos reggeli
  - repülőtéri transzferek
  - autóbuszos kirándulás Mikulásfalvára, találkozás a Mikulással
  - magyar nyelvű idegenvezetés Lappföldön
  - gyermek animáció: Tensi Manóiskola
 • Tensi” Mikuláscsomag”, azaz a Tensi az alábbiakkal szeretne örömet okozni a programra jelentkezett családoknak:
         - meglepetés ajándék a Mikulástól
         - 10 perces minihómobilozás a gyerekeknek Mikulásfalván


A részvételi díj nem tartalmazza:

repülőtéri illeték (felnőtt és gyermek 2-12 év) 69 000 Ft/fő

 

KÖTELEZŐ félpanziós vacsora/ 4 alkalom ital nélkül
        Felnőtt: 66 000 Ft/fő

        Gyermek (0-2 év): ingyenes

        Gyermek (2-4 év): 18 000 Ft/fő

        Gyermek (4-12 év): 35 000 Ft/fő

 

- kötelező útlemondási biztosítás: 1,4%
- fakultatív baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
- fakultatív programok díja
- ültetés a Finnair járatokon

 

Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás igényével forduljon kollégáinkhoz, kérje személyre szabott ajánlatát!

Fakultatív programok előzetes jelentkezés alapján

 

Exkluzív Mikulás Ünnepély egy rénszarvas farmon:

Felnőtt: 52 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes
Gyermek (2-12 év): 46 000 Ft/fő

 

Husky farm 25 perces szánkózással:

Felnőtt: 52 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes
Gyermek (2-12 év): 46 000 Ft/fő


Erdei hómobil szafari – transzferrel:

A részvétel feltétele az érvényes vezetői engedély felmutatása.

A túra során a jármű biztosított, de esetleges baleset esetén 980 euró önrész fizetendő!

Felnőtt - 2 fő egy hómobilon: 49 000 Ft/fő
Felnőtt - 1 fő egy hómoblion felár: 24 000 Ft/fő
Gyermek (4-12 év): 37 000 Ft/fő

 

TERMORUHA Amennyiben utasaink mindkét farm programra jelentkeznek , azaz befizetnek az „Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon” és a „Husky farm” fakultatív kirándulásra is , úgy a termoruhát (bakancs, overall, sapka, sál, kesztyű, maszk ) ingyenesen biztosítjuk a 2. naptól a hazautazás előtti estéig.

Elégedett Tensi Törpi utazóink tollából

 "Nemrég érkeztünk haza a nov. végi Mikulás túráról Rovaniemiből és felejthetetlen élményben volt részünk. Hibátlan szervezés, kedves, figyelmes idegenvezetők (köszönet Szilvinek és a kinti Adrienn manónak) el voltunk ájulva. Végig figyeltek arra, hogy az egész Miki-történet hiteles maradjon a gyerekek számára és, hogy mindenki jól érezze magát. A gyerekeim szerint ez volt életük legszebb, legizgalmasabb hétvégéje. (11 és 15 évesek!)
Még egyszer mindent köszönünk és legközelebb is a Tensivel fogunk utazni. Üdvözlettel: S. Bea"

 

VÁRUNK BENNETEKET IS SOK SZERETETTEL!

Jókedvű Január


Vissza
Kérje ajánlatunkat!