Nyelviskola Frankfurtban

Frankfurt, a Majna partján helyezkedik el. Napjainkban, London után, Európa második pénzügyi és banki központjává vált. A helyiek Frankfurtot „Mainhatten”-nek becézik, hiszen New Yorkhoz hasonlóan nevezhetjük olvasztótégelynek, mert több mint 180 országból élnek itt emberek, a sokféleséget minden évben megünneplik a Kultúrák Parádéján. A város rengeteg zöld parkja közül mindenki megtalálja a neki legkedvesebbet. A város központja, a Römerberg macskaköves utcái és faszerkezetes házai, régies hangulatot idéznek, pedig minden épület szinte az 1980-as években építettek újra, hiszen a II. világháborúban az óváros nagy része lerombolódott. Frankfurt az áruházak, üzletek széles skáláját kínálja. A legnagyobb bevásárló utca a városközpontban található "Die Zeil".

 

Nyelviskola Frankfurtban:

A nyelviskola Frankfurt legszebb és legelegánsabb részén található Sachsenhausen-ban, ahol kávéházak, éttermek borozók találhatók olyan közegben, mint sehol máshol a városban. Csak ötperces sétára van a folyópart, ahol Frankfurt múzeumai, galériái találhatók, valamint szintén gyalogostávolságra helyezkedik el Sachsenhausen főutcája és metrómegállója, mely a "Schweizer Platz" nevet viseli. Az iskola 16 tanteremmel rendelkezik, melyek audiovizuális berendezésekkel felszereltek, valamint társalgó és kávé sarok is található az iskolában.

 

Néhány információ a diákokról:

Nemzetiségi összetétel a felnőtt nyelvtanfolyamokon: kínai, török, japán, brazil, francia, észak-amerikai, orosz, kolumbiai, cseh, magyar, olasz, holland, lengyel, skandináv, dél-koreai, spanyol. Átlag életkor a felnőtt nyelvtanfolyamokon: 22,9 év. Átlag létszám a felnőtt nyelvtanfolyamokon: 40-70 fő télen, 100-110 fő nyáron.

Nemzetiségi összetétel a junior nyelvtanfolyamokon: kínai, török, japán, brazil, francia, észak-amerikai, orosz, kolumbiai, cseh, magyar, olasz, holland, lengyel, skandináv, dél-koreai, spanyol. Átlag életkor a junior nyelvtanfolyamokon: 16,5 év. Átlag létszám a junior nyelvtanfolyamokon: 70-100 fő.

 

Tanfolyamok:

Standard német nyelvtanfolyam 20 óra/hét

Intenzív német nyelvtanfolyam 30 óra/hét

Éves nyelvi képzés / nyelvvizsga előkészítő

Egyéni képzés 2 tanóra/nap

Junior német nyelvtanfolyam (13-21 éves korosztály számára)

 

Kezdési időpontok:

Érkezés vasárnap, tanfolyam kezdete hétfő, tanfolyam utolsó napja péntek, elutazás szombaton. Check in: 14:00-20:00.

 

U20 reptéri transzfer :

Kérjük a repülőjegy foglalásakor az alábbi időpontokat figyelembe véve válasszanak repülőjáratot

 

Érkezés: Frankfurt repülőterére (FRA) 10 – 19 óra között

első transzfer: 13.00-kor a délig érkező járatokhoz

második transzfer: 16.00-kor a 15.00-ig érkező járatokhoz

harmadik transzfer: 20.00 – kor a 19.00 óráig érkező járatokhoz

 

Elutazás: 8 - 15 óra között induló járattal

utolsó transzfer a repülőtérre 14 órakor

 

 

Szállás:

Standard apartman: Az apartmanok önellátóak, 3-4 hálószobásak, a tanulók osztoznak egy fürdőszobán és egy jól felszerelt konyhán. Egy- és kétágyas szobák foglalhatók. A standard apartmanok egy része az iskola épületében, mások 10-15 perces sétára található az iskolától. Egy fő kétágyas szoba foglalása esetén az iskola mindent megtesz, hogy a „legmegfelelőbb” szobatársat megtalálja. A közös együtt élés alkalmas arra, hogy a tanórák után is gyakorolják a diákok az idegen nyelvet, valamint jó, hogy a délutáni és szabadidős programokra nem egyedül kell elmenni, hanem lehet a lakótárssakkal együtt. Takarítás hetente egyszer, ágyneműhuzat van, törölköző nincs. A városközpont 10-20 perces sétára, bolt pedig 5 percre található.

Kaució: 100 EUR

Komfort apartman: A komfort apartmanok hasonlóak a standard apartmanokhoz, a különbség az apartmanok méretében és az iskolához való közelségükben van.

Kaució: 100 EUR

Vendéglátó család/reggeli/félpanzió: Amennyiben érdeklődik az ország kultúrája, az emberek életstílusa, szokásai és mindennapjai iránt, akkor ez a legmegfelelőbb elhelyezés. A családok sétatávolságra vagy tömegközlekedéssel max. 50 perces útra laknak a nyelviskolától. Egyágyas szobák foglalhatók. Az ár tartalmazza a reggelis vagy a félpanziós ellátást. Takarítás a család intézi, ágyneműhuzat van, törölköző nincs.

Kaució: családtól függő, általában nincs.

Hotel: Három csillagos szálloda 5 – 10 perc sétára fekszik az iskolától. Modern berendezésű szobák fürdőszobával, tv-vel, ingyenes wifi a szobákban elérhető.

Számos jó étterem, ’Apfelweinkneipen’ található a közelben, az éjszakai életéről ismert „Alt Sachsenhausen” városrész is könnyen elérhető a szállodától.

 

Junior szállástípusok (13-21 éves korosztály számára)

Vendéglátó család: Kétágyas szobák foglalhatók, a diákok osztoznak a fürdőszobán és a közös helységeken a családdal. A szállás teljes ellátás foglalható (csomagolt ebéddel) A takarítást hetente egyszer a család intézi, ágyneműhuzat van, törölköző nincs. A családok rövidebb sétára vagy tömegközlekedéssel 45 perces útra laknak a nyelviskolától.

Kaució: családtól függő, általában nincs.

Kollégium: Elhelyezés négyágyas szobákban, teljes ellátással (csomagolt ebéd), a diákok közösen használják a fürdőszobát. A kollégiumban étterem, játék szoba és társalgó is található, az iskolától rövid sétára helyezkedik el. A városközpont és szupermarket 10-15 perces sétára található a kollégiumtól. Takarítás hetente egyszer, ágyneműhuzat van, törölköző nincs.

Kaució: 50 EUR

Hotel: A szálloda 5-10 perc sétára fekszik az iskolától. A szobákban fürdőszoba, tv található. A tanulók a szállodában reggeliznek, közösen az iskolában ebédelnek.

 

Kérje ajánlatunkat!

Vissza
Kérje ajánlatunkat!