Szicília, hosszú hétvége a Nap szigetén

 

Néhány nap kulturális és gasztronómiai ízelítő a Földközi-tenger legnagyobb szigetének számtalan látnivalójából és finomságaiból.

 

Dátum: 2020. március 21-24.

Időtartam: 4 nap / 3 éj

Utazás: Közvetlen menetrend szerinti repülőjárattal Cataniába

Repülési idő: kb. 1,5 óra

Elhelyezés: 4 csillagos szállodában

Ellátás: Reggeli, 2 kóstoló (gasztro-városnézés, borászat)

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 20 fő

  

 

Szicília, hosszú hétvége a Nap szigetén ajánlatunk programleírása


1.nap    Utazás Cataniába   

Elutazás Budapestről, érkezés Cataniába az esti órákban. Transzfer a szállodába, szobák elfoglalása. Szállás Catania (3 éj).

 

2.nap   Taormina és Etna vulkán   

Reggeli a szállodában, majd utazás Európa legnagyobb és legaktívabb vulkánjához 1800 méteres magasságba (innen fakultatív utazási lehetőség 3000 méterre felvonóval és/vagy terepjáróval – minden esetben a vulkáni tevékenység és az időjárási viszonyok függvénye.). Pincelátogatás  és kóstoló egy borászatban, majd délután kirándulás Taorminába, a Szicília „gyöngyszemének” nevezett kisvárosba. Séta, városnézés, mely során többek között a Csontváryt is megihlető görög-római színházat is felkeresi a csoport. Rövid szabadidő, majd visszautazás a szállodába.

 

3.nap Catania – Gasztro-séta

Reggeli a szállodában, majd 3 órás rendhagyó városnézés Szicília második legnagyobb városában, Cataniában. A gyönyörű barokk épületeinek köszönhetően az UNESCO Világörökségei között szerepel. Hangulatos üzletei, pezsgő éjszakai élete miatt a dél Milánójának is nevezetik. A séta során a város legfontosabb látnivalóin túl a szicíliai konyha remekeit megismerhetik és meg is kóstolhatják a résztvevők. Cukrászat, étel- és halpiac, street-food… Néhány óra kóstoló a helyi kultúrából és gasztronómiából. Szabad délután és este Cataniában.

 

4.nap Siracusa és Noto

Reggeli a szállodában, majd egész napos kirándulás Siracusába a Jón-tenger partjának legdélibb nagyvárosába. Cicero szerint a „legnagyobb görög város, és mind közül a leggyönyörűbb”. Siracusa ősi belvárosa ma a Világörökség része. Szabadidő, ebédelési lehetőség, majd továbbutazás Notoba. Palotáinak lenyűgöző homlokzataival, a dómmal, díszes erkélyeivel igazán elbűvölő barokk  kisváros. Transzfer a repülőtérre, hazautazás az esti órákban Budapestre.

  

Kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj – Ft/fő

 

2020. március 21.

kétágyas 249 900
egyágyas 294 900

A részvételi díj tartalma: repülőjegy, szállás 3 éjszakára reggelivel, transzferek, a programban szereplő kirándulások autóbusszal, kóstolók a gasztroséta során és a borászatban, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: 28 000 Ft/fő, 23 kg-s feladott poggyász (kb. 9 000 Ft/10 kg vagy kb. 28 000 Ft/20 kg) belépőjegyek (kb. 25,00 €+felvonó az Etnán kb. 70,00 €/fő), a szállodában fizetendő kötelező idegenforgalmi adó (1,5 €/fő/éj)

 

Szicília, hosszú hétvége a Nap szigetén


Vissza
Kérje ajánlatunkat!