Maja emlékek nyomában Mexikóban

csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Jelentkezés lezárva!

 

 

Fedezze fel velünk a Yucatán –félsziget látnivalóit Mexikóban, a dzsungel mélyén megbúvó Palenque romjait, a misztikus Calakmult és élvezze a napsütést Cancún tengerpartján!

 

 

Dátum: 2020. március 5 - 18.

Időtartam: 14 nap / 12 éj

Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: Kb. 14 óra

Elhelyezés: 3* és 4* szállodákban

Ellátás: reggeli, 5 éj all inclusive ellátás a tengerparton

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Minimum létszám: 20 fő


Maja emlékek nyomában Mexikóban programleírása


1. nap: utazás Cancúnba

Elutazás Budapestről a reggeli órákban párizsi átszállással Cancúnba. Érkezés a délutáni órákban, transzfer a cancúni szállodába (1 éj).

 

2. nap: Chichen Itza, Izamal, Mérida

Reggeli után utazás (kb. 3 óra) Chichen Itza romvárosába, mely a maja és a tolték kultúra legismertebb emléke. Megnézzük Kukulcan lépcsős piramisát, a Harcosok templomát, a labdajáték pályákat. Az ódon építmények között sétálva idegenvezetőnktől megtudhatjuk, hogy milyen lenyűgöző csillagászati ismeretekkel rendelkeztek a terület őslakosai, hogyan éltek, és milyen misztikus vallási ceremóniákat tartottak, mielőtt rejtélyes módon eltűntek a Yucatán-félszigetről. Innen még másfél óra Merida, a hangulatos gyarmati város ahol az estét töltjük (1 éj). Útközben érintjük Izamal városát is, ahol a fő látnivaló a maja piramis alapjaira épült ferences kolostor.

 

3. nap: Uxmal és Campeche

Meridából Uxmalba utazunk, a maja Puuc építészet legszebb városába. Séta a nagyon gazdagon díszített épületek között, majd lehetőség lesz megebédelni. Továbbutazunk Campechébe, a kalózok városába, ahol meglátogatunk egy erődöt, majd este séta a színes belvárosban. Szállás Campechében (1 éj).

 

4. nap: utazás Palenque-be

Reggel déli irányba indulunk, kb hat órás utazás után érünk a Palenque város szélén elhelyezkedő szállodánkba. A hosszú utazást a szálloda medencéjénél pihenhetjük ki. Szállás Palenque-ben (3 éj).

 

5. nap: Palenque és Agua Azul vízesések

A reggeli köd felszálltával elénk tárulnak Palenque néhai palotái és egyéb épületei. Megnézzük a palotát, a Feliratok templomát és sok más érdekes épületet a trópusi esőerdővel övezett területen.

Délután a közeli Misol Ha és a meseszép Agua Azul vízeséseket fedezzük fel, melyek valószínűtlenül kék színéről a víz magas ásványi anyag tartalma gondoskodik.

 

6. nap: Bonampak és Yaxchilan

Egész napos kirándulásra indulunk kora reggel, hosszabb utazással jutunk el Bonampakba, ahol a legjobb állapotban megmaradt maja freskókat nézzük meg. Ezután csónakba szállunk és egy órás utazás után érünk el Yaxchilanba, az ősi maja város építészetével, történelmével, növény- és állatvilágával lenyűgöző látványt nyújt. Késő délután visszautazunk Palenque-be.

 

7. nap: Calakmul

Kora reggel indulunk Chetumal felé, útközben a dzsungel mélyén rejtőző Calamult fedezzük fel, amely az egyik legnagyobb lehetett a ma ismert maja városok közül. A hatalmas területen valaha 50 000 ember élt, ma a romok nagy részét benőtte az esőerdő. Itt található a Yucatán-félsziget legmagasabb piramisa. Késő délután indulunk tovább, hosszabb utazás után érkezünk szállásunkra Chetumalba (1 éj).

 

8. nap: Tulum

Reggeli után Cancún felé indulunk, útközben Tulumba látogatunk. A tengerparti sziklaszirtre épült maja város fekvése miatt vitathatatlanul a legszebb. Délután továbbutazás Cancúnba, bejelentkezés a tengerparti szállodába (5 éj).


9-12. nap: Cancún

Szabad program, kikapcsolódás a tengerparti szállodában all inclusive ellátással.


13 -14. nap: utazás Budapestre

Délelőtt szabad program, délután transzfer a repülőtérre, hazautazás párizsi átszállással, érkezés a délutáni órákban.

 

A programok sorrendje változhat.

 

 

Kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj – Ft/fő

2020. március 5.

kétágyas

729 900

egyágyas

949 900

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, szállás 12 éjszakára, reggeli a körutazás alatt, all inclusive ellátás a tengerparti szállodában, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 135 000 Ft/fő, borravalók (helyszínen fizetendő, kb

45 USD/fő) utasbiztosítás.

 

Maja emlékek nyomában Mexikóban


Vissza
Kérje ajánlatunkat!