Etiópia és a Seychelle-szigetek

csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Jelentkezés lezárva

 

 

 

Utazzon velünk Etiópiába, a legendák földjére, fedezze fel Lalibela földalatti templomait, a Tana-tó kolostorait, Gondar erődjeit és a Semien-hegység tájait, majd pihenje ki az út fáradalmait a Seychelle-szigetek fantasztikus tengerpartjain!

 

Dátum: 2020. március 2-16.

Időtartam: 15 nap/12 éj

Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: odaúton kb. 6 óra, visszaúton kb. 10 óra

Elhelyezés: 3* és 4 * szállodákban

Ellátás: teljes ellátás Etiópiában, reggeli a Seychelle-szigeteken

Idegenvezetés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 20 fő

 

 

Etiópia és a Seychelle-szigetek programleírása


1-2. nap: utazás Etiópiába, Addis Ababa

Délután transzfer a bécsi repülőtérre, este elutazás Addis Ababába közvetlen járattal, éjszaka a repülőn. Érkezés az etióp fővárosba a reggeli órákban, transzfer a szállodába. Rövid pihenőt követően városnézésre indulunk a több mint 2300 méter magasan fekvő Addisban. A fő látnivalók a Szentháromság katedrális, a Szent György katedrális és a Nemzeti Múzeum, ahol a híres előembernek, Lucynek a csontjait őrzik. A programot a város felé magasodó Entoto hegyen zárjuk, ahonnan megtekinthetjük az Addisra nyíló panorámát. Szállás Addis Ababában (1 éj).

 

3. nap: Lalibela
Reggel Lalibelába repülünk, a napot a Lasta hegységben található ősi város felfedezésével töltjük, ami Afrika egyik legfontosabb vallási és történelmi emlékhelye. A sziklába vájt, földalatti templomok Lalibela császár uralkodása alatt, a 12-13. században épültek, a legenda szerint a király az „Új Jeruzsálemet” építtette itt. A vörös gránitból kivésett 11 templom ma az Unesco világörökség része.

Szállás Lalibelában (1 éj).

 

4. nap: Axum
Kora reggel lehetőség nyílik részt venni a napi misén valamelyik templomban, majd reggeli a szállodában és transzfer a repülőtérre, elutazás az ország északi részén fekvő Axumba. Az ország legszentebb városát sok zarándok látogatja. Megtekintjük a Sioni Mária templomot, ahol az etióp ortodox egyház tanításai szerint a Frigyládát őrzik, a Sztélé parkot, ahol a 24 méter magas obeliszket is láthatjuk, Sába királynőjének palotáját és fürdőjét, a királysírokat. Szállás Axumban (1 éj).

 

5. nap: Gondar

Reggel Gondarba repülünk, az Etióp Birodalom első fővárosába. Délután megtekintjük Fasilidas császár egykori palotáit, fürdőit, a régi erődöket, majd a dombtetőre épült Debre Berhan Selassie templomba látogatunk. Szállás Gondarban (1 éj).

 

6. nap: Simien-hegység
Utazás a lenyűgöző Semien-hegységbe - ahol az ország legmagasabb csúcsa, a 4620 méteres Ras Dashan található - az út során a Tekeze-folyó és a Limalimo hegység tájaiban gyönyörködhetünk. Piknik ebéd a Tekeze-folyó által kivájt kanyonnál. A hegység ad otthont az Etiópiában őshonos Gelada páviánnak, etióp farkasnak és az abesszin kőszáli kecskének. Szállás a hegységben, a nemzeti park területén. (1 éj).

 

7. nap: Bahir Dar
Reggel útnak indulunk Bahir Dar városába, mely a Tana-tó (Etiópia legnagyobb tava) partján fekszik. Hat órás utazásunk során megállunk Gondarban, Etiópia egykori fővárosában, majd hegyi hágókon, vidéki falvakon keresztül vezet utunk. Érkezés után a Bezawit hegyről megcsodáljuk a Bahir Darra, Tana-tóra és a Nílusra nyíló kilátást. Szállás Bahir Dar-ban (1 éj).

 

8. nap: Tana-tó
Délelőtt kirándulás a Tana-tavon a Zege-félsziget kolostoraihoz. A tó 37 szigetéből harmincon épült templom vagy kolostor, hajózás a szigetek között, látogatás az Ura Kidanemihret templomnál és az Azwa Mariam kolostornál. Délután a tótól 30 km-re fekvő Kék Nílus vízeséshez látogatunk, a látványos zuhatag 45 méteres mélységbe zúdul le. Fél órás séta után elérjük a vízesést, majd miután megcsodáltuk, hajóval térünk vissza. Este transzfer a repülőtérre, visszarepülünk Addis Ababa-ba. Szállás Addis Ababában (1 éj).

 

9. nap : Seychelle-szigetek

Reggel transzfer a repülőtérre, elutazás a Seychelle-szigetek főszigetére, Mahé-ra. A délutánt már a tengerparti szállodában töltjük, szabad program. Szállás Mahé szigetén (5 éj).

 

10. nap: Mahé szigete
Délelőtt Mahé sziget felfedezésére indulunk, látogatás a világ legkisebb fővárosában, Victoriában. Meglátogatjuk az 5 hektáron elterülő botanikus kertet, majd hegyi utakon továbbutazunk a Mission Lodge egykori iskola maradványaihoz, ahonnan mesés kilátás tárul elénk. Ebéd, majd kikapcsolódás a tengerparton.

 
11 -13. nap: Mahé szigete
Szabad program, kikapcsolódás a tengerparton, fakultatív programlehetőséggel:

 

Egész napos kirándulás a szomszédos Praslin és La Digue szigeteire. Katamaránnal utazunk Praslin szigetére, ahol a Vallee de Mai természetvédelmi területre látogatunk, ami otthont ad a különleges Coco de Mer pálmáknak. A parti úton meseszép öblök és halászfalvak között utazunk tovább, majd komppal La Digue szigetére utazunk. Helyi járművekkel felfedezzük a sziget szépségeit, majd a felejthetetlen szépségű Anse Source d’Argent parton fürödhetünk, a gránitsziklákkal tarkított fehérhomokos part a világ egyik legszebbje. Délután komppal, majd katamaránnal visszautazás Mahé szigetére.

A program részvételi díja ebéddel: 79 900 Ft/fő


14 - 15. nap: Mahé szigete
Délelőtt szabad program, délután transzfer a repülőtérre, elutazás Addis Ababa-i átszállással Bécsbe, éjszaka a repülőn. Érkezés a bécsi repülőtérre a hajnali órákban, majd transzfer autóbusszal Budapestre.

 

A programok sorrendje változhat.

 

 

Kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj – Ft/fő

2020. március 2.

kétágyas

1 049 900

egyágyas

1 259 900

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, szállás 12 éjszakára a megadott ellátással, programok, belépőjegyek a nevezetességekhez, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 155 000 Ft/fő, vízum: 25 000 Ft/fő, borravalók (helyszínen fizetendő, kb 65 USD/fő), utasbiztosítás.

 

Etiópia és a Seychelle-szigetek


Vissza
Kérje ajánlatunkat!