VI. Fun Karibi Vitorlás Túra a Sailing Events szervezésében

Mert Karibot a Covid alatt is látni kell

 

 

 


Program: Röviden a túráról


13 nap vitorlázás és pihenés a karibi szigetvilágban katamaránnal. Kulináris élvezetek, természeti csodák, történelmi látnivalók, cukornádültetvény és rumfőzde látogatás, esti
szórakozás a karnevál szezon közepén, naponta más helyszínen. Vitorlázó tudás nem szükséges, mert a szervezők minden hajóra helyi tapasztalattal rendelkező, magyar kapitányt biztosítanak. Elegendő csak egy táskával érkezni, mert a szervezés minden nyűgös terhét átvállalja a Sailing Events! Helyismeretünknek köszönhetően pontosan tudjuk, hova vigyük vendégeinket teknőcökkel és rájákkal úszni természetes élőhelyükön; hogy melyik öbölben horgonyozzunk, ha igazi fehér homokos tengerparton szeretne napozni és kagylót gyűjteni a társaság; hogy melyik bárba térjünk be, ha nem csak a legjobb Piña Coladára szomjazunk, de hamisítatlan karibi hangulatra vágyunk. Tudjuk, hogy kitől kell venni a legjobb homárt és mangót; valamint ismerjük a szigetek jellegzetességeit és nem utolsó sorban kiválóan tisztában vagyunk a hajózási útvonalakkal és szabályokkal. A túra tökéletesen alkalmas bárki számára: családok, baráti társaságok és egyedülállók is bátran jelentkezhetnek.


Időpont: 2021. január 26. - február 8.
Helyszín: Kis-Antillák déli szigetei: Szél felőli szigetek
Útvonal: Martinique – Marigot Bay (St. Lucia) - Bequia – Mustique – Canouan – Tobago Cays – Salt Whistle Bay (Mayreau) – Union Island - Bequia – St. Vincent - Rodney Bay (St. Lucia) – Martinique


Hajók


Minden igényt kielégítő és biztonságos katamaránokon vitorlázunk és alszunk. Az ajánlatban szereplő összes hajó egy kisebb úszó lakás, hiszen a kétágyas kabinokhoz fürdő/WC tartozik; valamint komfortos szalon, kitűnően felszerelt konyha és kokpit várja minden kedves vendégünket. A kapitányon kívül a katamaránokra 8 főt helyezünk el kétágyas kabinokban.

 

 


Részletes program


1. nap: Utazás

Budapest – Párizs – Martinique Transzfer a reptérről a Marinába, majd beköltözés a hajókba és Welcome party a mólón.

2. nap: Martinique – Marigot Bay (St. Lucia)

Reggel kihajózás St. Lucia-ra. Horgonyzás Marigot Bay-ben, ahol a buja, esőerdő-szerű növényzet és a part menti koktél bár (free Wifi-vel) tökéletes helyszín ráhangolódni a karibi térségre, valamint megmártózni a Karib-tengerben és sznorkelezni egyet.

3. nap: Marigot Bay – Bequia

Reggel kihajózás, délután érkezés Bequia-ra. Horgonyzás a városka előtti fehér homokos öbölben, ahol lehetőség van sznorkelezni és merülni, de aki a strandot részesíti előnyben, csak ki kell úszni vagy dingizni pár métert. A tengerparti bárban közben készülnek a rumpuncsok és szól az élő zene. Estére behúzódunk az öböl belsejébe, hogy biztonságosan, bóján éjszakázzunk.
Természetesen városnézésre is lesz alkalom másnap délelőtt, de itt visszafelé is megállunk. Bequia nagyszerű úti cél a természet szerelmeseinek és az autentikus karibi városi érzést keresőknek egyaránt. Itt bepillanthatunk a helyiek életébe, megnézhetjük a protestáns templomot vagy bevásárolhatunk a piacon. Merülésre is lesz alkalom, hiszen Bequia a világ top 10 búvárparadicsomának egyike.

 

4. – 5. nap: Bequia – Mustique

Délelőtt kihajózás, délután érkezés Mustique-ra, ahol két éjszakát töltünk. Sok éves tapasztalatunk alapján ez az egyik kedvenc helye vendégeinknek. Lenyűgöző természeti
adottságainak köszönhetően a sztárvilág is felfigyelt erre a kis ékszerdoboz helyre. A „Gazdagisztán”-nak is becézett luxus-szigeten milliárdosok nyaralói sorakoznak. Nagy a
valószínűsége, hogy ott-tartózkodásunk során épp Mick Jagger mellett koktélozunk, vagy Katalin Cambridge-i hercegnővel együtt csobbanunk a szemet vakítóan türkiz színű óceánba, esetleg Tommy Hilfiger sétál el mellettünk a bársonyos, fehér homokban. A villák megtekintésén kívül (vagy helyett) érdemes a part mentén egy nagyot sétálni mezítláb, a fehér homokból a tenger fölé nyúló pálmafák alatt és minél többször megmártózni a Karib-tengerben, közben kagylót gyűjtögetni.

6. nap: Mustique – Canouan

Délelőtt kihajózás, délután érkezés Canouan-ra. Horgonyzás és éjszakázás egy pazar öbölben, melynek fehér homokos partján egy villa hotel található. Itt bárkit szívesen invitálnak egy hűsítő Piña Coladára a nádfedeles bárban és nyugodtan napozhatunk a szálloda strandján. A falu belsejébe sétálva kissé nagy a kontraszt, de a kedves helyiek szeretettel üdvözlik a turistákat és kínálják portékáikat. Érdemes kipróbálni a dombtetőn a kis kocsma „very strong” rumját és bepillantani az éjszakai életbe.

7. - 8. nap: Tobago Cays (Petit Tabac és Salt Whistle Bay)

Délelőtt kihajózás, délután érkezés Tobago Cays-re. A Karib tenger Kalózai c. film poszterre kívánkozó forgatási helyszínén szintén két napot töltünk, hiszen az öt parányi szigetből álló hely bővelkedik természeti csodákban és kitűnő programlehetőségekben. Mennyei lagúnákban úszhatunk teknőcökkel természetes élőhelyükön. Bejárhatjuk mind az öt szigetet, miközben olyan állat és növényvilággal ismerkedünk, amit csak hírből hallottunk. Este fáklya-fényes homárvacsorával várnak a helyiek a homokos tengerparton. Természetesen a búvárkodás és kite szerelmesei is hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek. Ez egy igazi Paradicsom a Karibtenger közepén, egy pötty a térképen, amit csak hajóval lehet megközelíteni, ahonnan nehéz elszakadni.

 

9. nap: Tobago Cays – Union Island

Délelőtt koktélozás a luxus hangulatú, parányi Petit Saint Vincent resort-jában, mad hajózás a kite-paradicsom és autentikus karibi városkába, Union Island-re.

10. nap: Union Island – Bequia

Délelőtt kihajózás és indulás visszafelé, délután érkezés Bequia-ra. Ami kimaradt, az most bepótolható.

11. nap: Bequia – St. Vincent

Délelőtt kihajózás, délután érkezés St. Vincent-re. Horgonyzás Wallilabou Bay-ben, ahol a Karib Tenger Kalózai c. film több jelenetét is forgatták. A fekete homokos tengerpart és a trópusi növényzet, valamint a vízből kiemelkedő hatalmas szikla-diadalív egyedi bájt kölcsönöz az öbölnek.

12. nap: St. Vincent – St. Lucia (Rodney Bay)

Délelőtt kihajózás, délután érkezés St. Lucia-ra. Mielőtt a marinába érkeznénk, pár órás kitérőt teszünk a Pitons Bay-ben, hogy bárki kedve szerint kirándulhasson a sziget jellegzetes tájképét adó vulkanikus Piton-hegyekhez, melyek a természeti világörökség részei; és megcsodálhassa a helyi arborétum egzotikus növényeit és megnézze a vulkán belsejét. Az estét egy kényelmes Marinában töltjük, Rodney Bay-ben. Remek étterem és koktél bár található a kikötőben, de a város éjszakai élete is sok lehetőséget nyújt.

13. nap: St. Lucia – Martinique

Délelőtt kihajózás és fürdőzés egy közeli öbölben, este érkezés a bázis kikötőbe, Le Marin
városba, Martinique-re.

14. nap: Martinique

Mialatt a szervezők leadják a hajókat, a csapat strandolhat a St. Anne Beach-en és rumfőzdét látogathat. Este transzfer a reptérre. A repülő késő este indul Párizsba.

Ellátás: A részvételi díj tartalmazza az induló élelmiszer és ital készletet. Ezt követően, igény szerint közösen vásárolunk és főzünk, vagy étteremben étkezünk a „hajó pénz”-ből, melyet előre összedob a csapat. Ezt az indulás előtti csapatismerkedős vacsorán tisztázzuk.

Részvételi díj: 2350 € + repülőjegy (egyénileg intézendő, de tudunk segíteni)

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

A fakultatív programokon és az étkezésen kívül, a túra ára minden költséget tartalmaz:
- minden hajózással kapcsolatban felmerülő költség: kapitány, hajóbérlés, hajóbiztosítás, kikötő és bója díjak, hajótakarítás, ágynemű, üzemanyag, 
idegenforgalmi adó, dingi + külmotor, kaució
- induló élelmiszer és ital készlet
- regisztrációs díj minden állomáson
- reptéri transzfer oda-vissza
- ivóvíz feltöltés
- szemét-lerakás
- welcome party

A szervezők az első kihajózás megkönnyítése céljából induló élelmiszer és ital csomagot készítenek a hajókra, valamint mindenben segítséget nyújtanak, de alapvetően a csapat közösen főz és vásárol vagy igény szerint étteremben étkezik.

Részvételi díj befizetése: A részvétel befizetési sorrendben garantált a limitált létszám miatt.

Utazási partner: Tensi Kft.

Kérje ajánlatunkat!

Vissza
Kérje ajánlatunkat!