Afrika

Az afrikai kontinens országainak határai többségében zárva vannak, jelenleg kivételt képeznek az alábbi országok, ahová a beutazás szabadon vagy  meghatározott feltételek mellett lehetséges.

 

 A Kormány 341/2020. (VII. 12.) Korm. rendelete a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól 2020. július 15-én 0 órakor lépett hatályba.
Ennek értelmében valamennyi afrikai ország piros besorolást kapott.

 

Egyiptom

 

Július 1-től megindult a légi személyforgalom, az ország repülőterei fogadnak és indítanak nemzetközi kereskedelmi repülőjáratokat. Tekintettel a rendkívüli helyzetre, a vízumok, tartózkodási engedélyek lejárta nem vezet jogkövetkezményekhez.

Kötelező a szájmaszk viselése minden nyilvános helyen és tömegközlekedés során.

Részleges kijárási tilalom van hatályban éjféltől reggel 4 óráig. A jelzett időszakban leáll a tömegközlekedés, és magángépjárművel, illetve gyalogosan sem lehet közterületre lépni. A rendelkezést megszegőket 250 USD-nek megfelelő összegre, illetve elzárással is büntethetik.  

Június 27-től megnyithattak a március óta zárva tartó sportklubok, edzőtermek, éttermek, valamint a mecsetek és templomok, szigorú intézkedések betartása mellett. Az üzletek 21:00 óráig, az éttermek 22:00 óráig tarthatnak nyitva.

 

 

Seychelle-szigetek

 

Június 2-től a járványügyi hatóság egyéni berepülési kérelmek alapján engedélyezheti magánrepülők és az alacsony kockázati besorolású országokból érkező charter járatok leszállását.
A tervek szerint augusztus 01-től megnyitják a repülőtereket a menetrend szerinti légiforgalom számára is!
Az alacsony kockázatú országokból, Magyarország ide tartozik, érkező látogatóknak az utazás időpontjától számított 72 óránál nem régebbi, akkreditált laboratóriumból származó negatív COVID-19 PCR tanúsítvánnyal kell rendelkezniük. Abban az esetben, ha a PCR-teszt nem áll rendelkezésre, gyors antigén-vizsgálatra lesz szükség. Míg a közepes kockázatú országokból érkező látogatók esetében az utazás időpontjától számított legfeljebb 72 órán belül negatív PCR-bizonyítványra lesz szükségük, antigen teszt nem engedélyezett. A magas kockázatú országokból érkező látogatók nem léphetnek be a Seychelle-szigetekre.
Az országok listája itt található: http://tourism.gov.sc/covid-19-guidelines/
A negatív teszteredményt, a járatadatokat és a szállás adatait előzetesen el kell küldeni a következő email címre: visitor@health.gov.sc
Beléptetéskor a Seychelle-ihatóságok szintén végeznek egészségügyi szűrést (nyilatkozat, hőmérés, szimptómák, esetleg antigén gyorsteszt). Érkezéskor kötelezően fizetendő 50 USD/ fő health fee, mely fedezi az utasok esetleges szűrésének költségeit.
Minden belépőnek szállásigazolással kell rendelkeznie. Csak a Közegészségügyi Hatóság által hitelesített, engedéllyel rendelkező szálláshelyeken foglalt szállást fogadják el.. Minden foglalásról szóló vouchert, amely a Seychelle-szigeteken való tartózkodásuk teljes időtartamát tükrözi, a bevándorlási pultnál kell bemutatni ellenőrzés céljából. Amennyiben a látogatók engedéllyel rendelkező és minősített szálláshelyet foglaltak, akkor egy másik, engedéllyel rendelkező intézménybe irányítják őket.


A Seychelle-szigetekre érkező látogatóknak az első 7 napban legfeljebb két szálláshelyen engedélyezett megszállni. A magánlakásokban nem tartózkodhatnak látogatók.
A szállást tilos megváltoztatni a tartózkodás ideje alatt. 14 napnál hosszabb tartózkodás esetén a járványügyi hatóságok akár naponta is ellenőrizhetik a vendéget. A szálláshelyeknek biztosítaniuk kell, hogy a különböző időpontokban érkezett csoportok nem keveredhetnek egymással.
Kizárólag engedéllyel rendelkező transzferszolgáltatóval utazhatnak a repülőtér és a szálloda között a szigetekre látogatók. A közösségi buszt látogatók nem használhatják

 

 

Tunézia

 

  • 2020. július 02-i hatállyal Magyarország zöld kategóriába került, így magyar állampolgárok korlátozás ( PCR teszt, karantén) nélkül utazhatnak be Tunéziába. Ugyanakkor az országkockázati besorolásokat a tunéziai járványügyi hatóságok minden hét közepén felülvizsgálják, emiatt kérjük, hogy rendszeresen kísérjék figyelemmel a tunéziai helyzetet.

 

 

Vissza
Kérje ajánlatunkat!