Nászút - Formentera

A karib hangulatú érintetlen szépség.

 

Tensi tipp: Kikapcsolásra természet közeliségre vágyó utasainknak ajánljuk. bicikli vagy autó bérlését javasoljuk, kiváló hely a búvárkodásra, kirándulásra. Még szinte felfedezetlen uticél, érdemes mihamarabb felfedezni, amíg még érintetlen

 

 

Miért Formentera?

A Baleár-szigetek legkisebb tagja, az Ibiza déli részétől 6 km-re található, a mediterrán térség egyik utolsó paradicsomának tartott Formentera a robinsoni nyaralás egyik legjobb színhelye. Ez többek között annak köszönhető, hogy kizárólag Ibizáról, hajóval lehet idejutni, és a mostanában növekvő turizmus ellenére még mindig igen édenkerti, romlatlan helynek számít. A 19 km hosszú, 7461 lakosú sziget idilli, 20 km hosszú fehérhomokos tengerpartjai, és a kék hihetetlen árnyalataiban váltakozó tengervíz a naturalistákat is csábítja: a sziget majdnem minden strandján engedélyezett a nudista fürdés, és napozás. Formentera fővárosa Sant Francesc. A sziget már a karthágóiak korában is lakott volt, majd a rómaiak, vizigótok, bizánciak, vandálok, és arabok is laktak itt, amíg a katalánoké nem lett.

Jó Tudni!  Szeretnénk felhívni nászutasaink figyelmét, a sziget meghódításáért meg kell küzdeni.  Ez alatt az eljutás módját szeretnénk kiemelni, mivel Bécs – Ibiza repülési útvonal a javasolt, ahol az érkezéskor és a távozáskor szükséges minimum 1 éjszakát eltölteni Ibizán,  ami nyüzsgésével, szöges  ellentéte a paradicsomi állapotokat örző Formentera szigetének. Ibizáról a Formenterára komppal, autóval, taxival lehet átjutni, ennek a hozzávetőleges költsége 130 000 Ft/2 főre.

Strandok Formenterán döbbenetes szépségű strandokkal találkozhatnak az odautazó turisták, melyek többségén a meztelen fürdőzés is engedélyezett. Nézzünk néhány igazán szép strandot a Formentera által kínáltakból: a 300 méter hosszú, Formentera keleti-középső részén találhatü ó Es Pujols strand finom, fehér homokjáról ismert, és két alacsony szikla választja ketté. Szép promenádja, és több partmenti étterme van. Egy 17. századi óratorony, a Torre de Punta Prima áll itt.
A Cala Saona öble Sant Francesc városától néhány kilométerre, délnyugatra található. A tengerpart vörös sziklákkal határolt. A mindössze 200 m hosszú, gyönyörű hely népszerű lehetőség az úszásra, és a sziklatúrák kiindulópontja is. Itt található a Punta se Sa Gavina, egy 18. századi őrtorony is.
 

Az Espalmador egy külön sziget, Formentera északi csücskétől kb. 150 méterre található. A 3 km2 területű sziget számos kincset tartogat. Formentera kikötőjéből hajóval, vagy a szigeti északi részétől, jó időben akár úszva is elérhető. A sziget szépsége, az egyedülálló flóra, és fauna védelmében a szigeten semmilyen étterem, vagy büfé sem található.
Az Illetes a sziget legészakibb részén, az Espalmadorhoz legközelebb lévő strand, Formentera egyik legnépszerűbbje.
A Migjorn strand Formentera déli részén található. A fehérhomokos strandot, Formentera egyik legnagyobbját, homokdűnék határolják.

 

 

 

Kérje ajánlatunkat!

Látnivalók/Fakultatív programok

Far de la Mola világítótorony
A varázslatos hely Jules Vernét is megihlette, aki több művében is megemlítette. A La Mola a sziget legmagasabb részén található, ahonnan hihetetlen kilátás nyílik Formenterára. A világítótorony El Pilar de la Mola településtől kb. 2 km-re található.

 

Far des Cap de Barbaria világítótorony
A Cap de Barbaria szikláin sétálva a szabadság, és a magány legmagasabb fokát érezheti az ember. A fok végén egy másik varázslatos világítótoronyhoz, a Far des Cap de Barbariához lehet érkezni.

 

Sant Francesc Xavier templom
Az 1738-ra elkészült templom a sziget fővárosában, a főtéren, a városházával szemben áll. Vastag falai védelmet nyújtottak a helyiek számára a kalózok ellen.

 

La Mola Molí Vel
Az 1778-as, Formentera keleti csücskében található szélmalom ma is működik.

 

Cova d`en Xeroni barlang
A nagy, fantasztikusan kivilágított mészkőbarlang Sant Ferran keleti részén, a főút mentén található. 1970-ben fedezték fel, amikor egy közeli telek tulajdonosa kutat ásott

Formentera időjárása

 

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jún.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

Relatív páratartalom

80

77

75

72

76

74

74

75

75

76

74

76

Napos órák

4

5

6

7

7

9

10

9

7

6

4

4

Csapadékmennyiség

67

25

7

99

15

12

27

7

49

35

71

70

Csapadékos napok

9

9

8

9

7

4

2

4

6

9

10

9

Szálloda ajánlatok

Hotel Club Sunway Prima ***/Es Pujols

 

Fekvése: A Hotel Club Sunway Punta Prima a tenger mellett található Es Pujols településen.
Felszereltség: A nagy kerttel körülvett szálloda szabadtéri medencével, valamint ingyenes Wi-Fi-vel és erkéllyel felszerelt szobákkal várja a vendégeket.
Szobák: Az üdülőhely egyszerű, vonzó berendezésű, tágas szobákat kínál fabútorokkal, műholdas TV-vel, kilátással a tengerre vagy a szálloda kertjére.
Ellátás: Reggeli vagy félpanzió a szálloda étterme mediterrán ételeket kínál, melyeket a vendégek a tengerre néző teraszon is elfogyaszthatnak. A medence melletti bár is rendelkezésre áll.

Tengerpart: A Club területéről a tenger könnyen elérhető, a legközelebbi strand pedig 700 méterre található.

Szolgáltatások: Az üdülőhely terasza nyugágyakkal felszerelt és röplabdapálya vehető igénybe.A Hotel Club Sunway Punta Prima ideális helyen található Formentera számos strandjának eléréséhez, beleértve a Migjorn és Illetas strandokat. A szálloda gondoskodik autó vagy robogó bérléséről is. Es Pujols központja 10 perces sétára található.

 

 

  

Vissza
Kérje ajánlatunkat!