Dél-Afrika legjava és a Viktória-vízesés

Csoportos körutazás

Egy csipet történelem, lélegzetelállító szépségű tájak a kanyonoktól a Kruger szavannáin, a Blyde-kanyonon és a Jóreménység fokon át a világ egyik legnagyobb vízeséséig, szafarikkal, borkóstolóval, piknikkel és feledhetetlen naplementékkel kombinálva!

 

Megtelt!

 

 

Dátum: 2024. április 20 – május 1.

Időtartam: 12 nap/9 éj

Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: 15-17 óra, menetiránytól függően

Elhelyezés: 3 és 4 csillagos szállodában és lodge-okban

Ellátás: 9 reggeli, 1 piknik és 1 csomagolt ebéd

Idegenvezetés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 15 fő (a fakultatív programokon: 12 fő)

 

   

Dél-Afrika legjava és a Viktória-vízesés ajánlatunk programleírása 

 

1-2. nap: Fokváros

Indulás Budapestről a délutáni órákban, dubaji átszállással utazás Fokvárosba. Másnap déltájban érkezünk meg, és máris megkezdjük az ismerkedést a világ egyik legszebb fekvésű városával. A városnézés során a Company’s Garden parkot és a környező történelmi épületeket, a színesre festett, teraszos épületeiről, szép mecseteiről ismert Bo Kaap negyedet és a tarka portékák árusaitól nyüzsgő Greenmarket teret érintjük. A program végén transzfer a szállodába. Szállás: Fokváros (3 éj)

3. nap: Fokváros és Franschhoek-borvidék – piknikebéddel

Délelőtt utazás a világ legmeredekebb drótkötélpályás felvonójával a Fokváros látképét meghatározó Tábla-hegyre, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a városra (rossz idő esetén a program elmaradhat). Délután egy nyitott oldtimer villamossal és busszal kirándulunk a Franschhoek-borvidéken, és borkóstolóval egybekötött látogatást teszünk 3 borászatban. A túrát piknikkel, ebéddel zárjuk Dél-Afrika egyik legrégibb, mára ikonikussá vált farmján, a Boschendal gazdaságban.

4. nap: Fok-félsziget

Egész napos kirándulás a Fok-félszigeten. Az út az Atlanti-óceán partvonala mentén, a vadregényes Chapman’s Peak Drive-on keresztül vezet az Atlanti- és Indiai-óceán találkozásához. A nap folyamán érintjük a Jóreménység fokát, elérjük  Afrika legdélnyugatibb pontját, a vadregényes, több mint 1200 endemikus fajnak otthont adó, öblökkel, mesés tengerpartokkal szabdalt Cape Pointot, megnézzük a több száz éves világítótornyot, megállunk  egy struccfarmnál és a Boulders Beach pingvinkolóniájánál, Hout Bayben kihajózunk a Fókaszigethez (más néven: Duiker-sziget, a program időjárás függvénye), és a hajóút során gyönyörködünk a Chapman’s Peak és Sentinel hegyeire nyíló pazar kilátásban.

5. nap: Hazyview – Kruger Nemzeti Park környéke                                                                      
Reggel transzfer a repülőtérre, elutazás Nelspruit városába. Érkezés kora délután, transzfer a szabdidős tevékenységek egyik helyi központjaként ismert városba, Hazyview-ba, a Kruger Park bejáratától néhány km-re, a Sabie és Sand folyók krokodilok, vízilovak látogatta torkolatánál fekvő szálláshelyünkre. Délután szabad program,  ill. (délutáni indulással) fakultatív esti Krüger Park-szafari. Szállás: Hazyview (4 éj).

Fakultatív esti szafari, magyar idegenvezetővel (kb. 4.5 óra, min.12 fő): Utazás egy privát szafariparkba, délutáni teázás, majd a hőség csökkenésével nyitott terepjárókkal, nyomkövetőkkel megkezdődik a szafari. A naplementével mozgolódni kezdenek az éjjeli állatok, spotlámpával eredünk a nyomukba.

6. nap: Kruger Nemzeti Park – piknikebéddel                                                                                       

Egész napos szafari program vízgyűjtők, kilátópontok érintésével, nyitott terepjárókkal és tapasztalt vezetőkkel a Krüger Nemzeti Parkban. A világ egyik legrégebbi és legismertebb parkjában találkozhatunk Afrika nagyvadaival, oroszlánok, leopárdok, elefántok, bölények és orrszarvúak mellett impala-, gnú- és zebracsapatokat, zsiráfokat, vízilovakat, krokodilokat és különböző antilopfajtákat is láthatunk.


7. nap: Blyde River Canyon / Jane Goodall Intézet Chimpanzee Eden                                         

Reggeli után egész napos szabad program, pihenés, vagy választható csoportos fakultatív kirándulások.

 

Egész napos fakultatív hajótúra a Blyde folyó kanyonjában
Egész napos hajós túra a világ legzöldebb és harmadik legnagyobb folyóvölgyében, a Blyde kanyonban, érintve a Kadishi Tufa vízesését és a Three Rondavel zulu kunyhókra emlékeztető szikláit. Lélegzetelállító tájon utazunk és izgalmas állatsereggel – krokodilokkal, vízilovakkal, változatos madárvilággal is találkozunk. Az út során könnyű snacket, innivalót kap a csoportunk.

 

Félnapos fakultatív látogatás a Jane Goodall Intézet Dél-Afrikai Chimp Eden csimpánzmenhelyén

A gyönyörű, 1000 hektáros Umhloti Természetvédelmi Területen található Jane Goodall Intézet (JGI) Dél-Afrikai csimpánzmenhelye olyan csimpánzoknak ad otthont, amelyeket Afrikában eltávolítottak természetes élőhelyükről. A csimpánzmenedék célja a vadhús-kereskedelmet túlélt, elárvult, illegális kisállatpiacon forgalmazott vagy a cirkuszokban, tengerparti üdülőhelyeken és éjszakai klubokban szórakoztatás céljából alkalmazott csimpánzok megmentése. A dél-afrikai csimpánzmenhely büszke arra, hogy a Jane Goodall Intézet része lehet, amely világszerte vezető szerepet tölt be a veszélyeztetett fajok és élőhelyek, különösen a csimpánzok megőrzésében és védelmében. (A parklátogatás kb. másfél óra, utazás kb. 3 óra.)

 

8. nap: Panorámaút                                                                                                                                            

Reggeli után utazás Mpumalanga tartomány gyönyörű tájai között, a történelmi Panoráma úton. Látogatást teszünk a Bourke’s Luck Potholes izgalmas sziklaképződményénél, csodálatos kilátást élvezhetünk a God’s Window elnevezésű hegygerincen, érintjük a dél-afrikai aranyláz időszakát őrző Pilgrim’s Rest városkát, és a Graskop Gorge Lift Company lifjével 51 m-re leereszkedünk egy őshonos erdővel borított, gyalogösvényekkel és interaktív kiállításokkal szabdalt szurdokba.

9. nap: Viktória-vízesés                                                                                                       

Reggel transzfer a nelspruiti repülőtérre, elutazás a zambiai Livingstone-ba. Érkezés kora délután, látogatás a Viktória-vízesés zambiai oldalán. A vízesés az Unesco Világörökség része, a világ legszélesebb, 1708 méteres vízzuhatagával büszkélkedhet. Ha szerencsések vagyunk, megpillanthatjuk a vízpárában felbukkanó szivárványokat is! A látogatást követően továbbutazunk Victoria Fallsba, a Zambezi folyó zimbabwei oldalán található szálláshelyünkre. Szállás: Victoria Falls (2 éj).

10. nap: Viktória-vízesés és Chobe Nemzeti Park                                                     

A nap folyamán szabad program, az üdülőfalú kínálatából egyénileg választható fakultatív programlehetőségekkel: egész napos vagy félnapos  szafari a Chobe Nemzeti Parkban, melynek fő látványossága az itt élő nagyszámú elefántpopuláció, helikoptertúra a vízesés felett, kalandhajózás, naplemente-hajózás a Zambezi folyón. (A programok a helyszínen foglalhatók idegenvezetőnk segítségével.)

11-12.: Hazautazás

Reggel napkeltetúra a Viktória-vízesés  zimbabwei oldalán, majd transzfer Victoria Falls repülőterére, johannesburgi és dubaji átszállással utazás Budapestre. Érkezés Budapestre másnap, a kora délutáni órákban.

 

A programok sorrendje változhat.

 

 

 Kérje ajánlatunkat!

  

Részvételi díj 2 fő részére                                        Ft/fő          Létszám /fő           Összesen  Ft/2 fő  
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (1,4%)                                        1  259 000               2                    2  518 000
 
Repülőtéri illeték kb.                                                               269 000                 2                   538 000  
Teljes csomagár 2 fő részére                                                                                                      3 056 000  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 269 000 Ft/fő, szállás 9 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás*.

A részvételi díj nem tartalmazza: többszöri zimbabwei és zambiai belépésre jogosító vízum díja (KAZA UNIVISA, helyszínen fizetendő, 50 USD), fakultatív programok díja, felárak,  borravalók** (helyszínen fizetendő, kb. 160  USD/fő), utasbiztosítás*.

 

További árak:

Egyágyas felár: 180 000 Ft/fő

Fakultatív kirándulások felár ellenében, magyar idegenvezetővel (min. 12 fő jelentkezése esetén)

esti szafari a Kruger Parkban: 49 000 Ft/fő

egész napos kirándulás a Blyde River Canyonban: 53 000 Ft/fő

félnapos látogatás a Jane Goodall Intézet Dél-Afrikai Chimp Eden csimpánzmenhelyén: 44 000 Ft/fő

 

12 fő alatt létszámtól függően magasabb áron és esetleg csak angol nyelvű kísérővel tudjuk biztosítani a fakultatív programot.

  

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 56 000 Ft/fő kedvezmény, legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőzően 28 000 Ft/fő kedvezmény.

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

 

**Szervizdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervizdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A TENSI csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

 

Dél-Afrika legjava és a Viktória-vízesés


Vissza
Kérje ajánlatunkat!