Badacsonytomaj – Hotel Bonvino Wine & Spa

Egyéni utazással

Dátum: 2020. nyár folyamán

Időtartam: 5 nap / 4 éj

Utazás: Egyénileg, saját gépjárművel

Szállás:  4-csillagos szállodában, kétágyas vagy családi szobában

Ellátás: Félpanzió (reggeli, vacsora)

Minimum létszám: 2 fő

 

Fekvése: A Bonvino Wine & Spa szálloda Badacsonytomaj központjában, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén található, a Balaton partjától mindössze 300 méterre.

Szobák: kétágyas, családi szobák.

Felszereltségük: Mindegyik elegáns, légkondicionált, erkéllyel, síkképernyős TV-vel, internet elérhetőséggel, minibárral, valamint elegáns fürdőköpennyel felszerelt fürdőszobával rendelkezik.

Ellátás: svédasztalos reggeli, felár ellenében főétkezés.
Egyéb szolgáltatás:  wellness részleg
Program javaslatok:  Hegyestű, geológiai bemutatóhely az egykori bazaltvulkán belsejében. – Szentbékkála /kőtenger, ingókő/ – Salföld, az építészeti hagyományokban bővelkedő falu /Természetvédelmi major őshonos magyar háziállatfajtákkal: rackajuh, bivaly, szürke marha, mangalica, baromfifajták stb./- Kékkút (levendulás, szörp és sajtkóstoló) - Sümeg / Várlátogatás - Szigliget /Várlátogatás – Badacsony /Kisfaludy-ház, Bujdosók lépcsője, kilátó – gyönyörű panoráma a Balatonra, Badacsonyi városnéző kisvonat, borkóstoló Laposa és/vagy Váli pincészet.

 

 

  

A Hotel Bonvino Badacsony szálloda pezsgőfürdővel és szaunával felszerelt fedett medencével, masszázs-szolgáltatásokkal, játszótérrel és számos további szolgáltatással gondoskodik a vendégek kényelméről.

 

A Bonvino szálloda éttermében finom ételeket - köztük számos jellegzetes magyar specialitást -, valamint jól ismert helyi borokat szolgálnak fel.

 

 

Balaton-felvidék, Káli-medence ajánlatunk programleírása

 

 

1. nap: utazás Badacsonytomaj

Elutazás Budapestről a nap folyamán. Szállásfoglalás 15 órától lehetséges. Érkezéskor üdvözlő ital (3 tételes vezetett borkóstoló a szállodában – helyben érkezéskor egyeztetett időpontban). Félpanziós vacsora a szállodában.

 

2. nap: Hegyestű, Szentbékkálla, Salföld, Badacsonytomaj (kb. 6,5 óra)

Reggeli a szállodában. Délelőtt utazás a Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyre, Monoszlóra, ahol pazar kilátás nyílik a bazaltvulkánról, séta az egykori kráterben, Dunántúli Kőtár megtekintése. Majd tovább utazás, Szentbékkállára, melynek nevezetessége a Kőtenger. Itt érdemes megkeresni az Ingókövet, mely egy gigantikus kőtábla, ami kibillenthető a szélére állva. Tovább utazva Salföld felé, a Major folyamatosan megújuló fűszer-és gyógynövénykertje illatos élményeket kínál az ide látogatónak. Több érzékszervet bevetve – látás, szaglás, tapintás és ízlelés – ismerkedhetnek meg a gyógynövényekkel, a "csodafüvek" hatásaival és felhasználási módjaival.  A mezőgazdasági gépkiállítás hagyományos eszközöket sorakoztat fel. A szekér és kocsi kiállítás is a múltba repíti önöket. A gyermekeket tájba illeszkedő játszótér várja. Félpanziós vacsora a szállodában.

 

3. nap: Kékkút, Sümeg, Szigliget (várlátogatás), Badacsony felfedezése kis vonattal (kb. 6,5 óra)

Reggeli a szállodában. Délelőtt utazás Kékkútra. Ha az ember Kékkút nevét hallja, nagy valószínűséggel a kékkúti ásványvíz jut az eszébe. A falu a nevét a határában található Theodora-forrásról kapta, melynek vizét már a római korban is fogyasztották. A legenda szerint Theodora bizánci császárnő igen kedvelt itala volt. Az ásványvizet 1907-ben kezdték palackozni, ma elsősorban hazai piacra szállítanak az üzemből. A palackozó üzem mellett egyébként bárki megkóstolhatja a híres forrás vizét. Majd tovább haladva a faluban, meglátogatják a Levendula Porta nevezetű helyet  ahol kóstolhatnak a helyi  különleges házi termékekből. Itt található a Levendula ültetvény, ahol több mint kétezer tő Tihanyból származó levendula terméséből készítenek levendulaszörpöt, és levendulazselét. A Portán, tejelő szarvasmarhatartással is foglalkoznak, nyers tejet illetve feldolgozott tejtermékeket értékesítenek (10 órai érkezéssel). Ezután, tovább utaznak Sümegre, ahol a Sümegi Vár felfedezése várja Önöket. A túra folyatódik a Szigligeti várhoz. A nap végén Badacsony felfedezése kis vonattal illetve, borkóstolás a Laposa pincészetben (17:30 érkezéssel).

Félpanziós vacsora a szállodában.

 

  

4. nap: Vászoly sajtmanufaktúra, strandolás (opcionális), terepjárós élménytúra (opcionális) vagy hőlégballon (opcionális és időjárásfüggő), Váli pincészet borkóstolással (kb. 5 óra + opcionális program nélkül)

Reggeli a szállodában. A délelőtt folyamán, indulás Vászolyra, a sajtmanufaktúra meglátogatása (sajt termékek vásárlási lehetőséggel). Visszautazás Badacsonyra, ahol strandolás, illetve igény esetén megszervezhetünk egy terepjárós élménytúrát vagy hőlégballonozást (opcionális csak késő délután „18:15” és időjárásfüggő). A nap végén, utazás Badacsonyörsre, borkóstoló a Váli pincészetbe (17 órai kezdéssel), majd visszautazás a szállodába. Félpanziós vacsora a szállodában.

 

5. nap: Elutazás, opciósan Káptalantóti piac látogatása

Reggeli után kijelentkezés, majd indulás a Káptalantóti határában található piacra, ahol hatalmas fák alatt, lugasok között várják az árusok a vásárlókat vasárnap délelőttönként (csak vasárnap 7:00 – 12:00).  

 

A programok sorrendje változhat, különös tekintettel a vírus helyzetre, a program esetleges változtatási jogát fent tartjuk.

 

 

   

 

Részvételi díj – Ft/fő                         2020. nyár folyamán

kétágyas                                                    112 700

 

 

A szállást a foglaltság függvényében tudjuk biztosítani. Az ár változtatási jogát fent tartjuk!

 

 

 

A részvételi díj tartalmazza: szállás félpanzióval (ital nélkül), üdvözlő ital (3 tételes vezetett borkóstoló a szállodában – helyben érkezéskor egyeztetett időpontban), 450 m2-es wellness részleg használata, fürdőköpeny, korlátlan internet a szálloda egész területén, játszószoba a gyermekeknek. A belépőjeggyel látogatható programok esetében, a belépőjegyeket a konkrét foglalásnak megfelelően, a szabad hely kapacitás függvényében biztosítjuk illetve a szállás szabad hely kapacitás függvényében foglaljuk. Hegyestű, Salföld, Kékkút (levendulás látogatás, szörp és sajtkóstoló) - Sümeg / Várlátogatás, -Szigliget /Várlátogatás –Badacsonyi városnéző kisvonat, borkóstoló Laposa és Váli pincészet.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: Ebédek, parkolás (a szállodánál sorompóval zárt külső parkoló 1.500,- Ft/autó/éj vagy 2.000,- Ft/ autó/éj a mélygarázsban), baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás illetve útlemondási biztosítás.

 

Amennyiben gyerekkel utaznak, a személyre szabott ár kialakításához, kérjük, adják meg a gyerekek számát és életkorát.

A megadott részvételi díj tartalmazza a hatályos adókat. Amennyiben az előírások változnak, az árak is ennek megfelelően változhatnak. Indulás előtt tájékoztató anyagot küldünk e-mailben, amely az egyes helyszínek megközelítéséhez nyújt segítséget, illetve a programok részletes leírását is tartalmazza.

 

 

 

 

A megadott részvételi díjból kedvezmény nem vehető igénybe.

 

 

 Kérje ajánlatunkat!

Badacsonytomaj – Hotel Bonvino Wine & Spa


Vissza
Kérje ajánlatunkat!