| Regisztráció | Tensi katalógusok | Telefonos ügyfélszolgálat: +36 1 345-1505
Itt tartózkodik az oldalon:Tensi Holiday » Körutazások » Calabria

Calabria                                                                  mailKérje ajánlatunkat!

A „csizma orra” – dél-olasz életérzés

 

Garantált indulás

Utolsó helyek

 

 

Dátum: 2017. április 12-16. (Húsvét)  

Időtartam: 5 nap / 4 éj

Utazás: Közvetlen menetrend szerinti diszkont légitársasági repülőjárattal

Repülési idő: kb. 2 óra

Elhelyezés: 4 csillagos szállodában

Ellátás: reggeli, 3 ebéd, 2 vacsora, 1 kóstoló

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Minimum létszám: 20 fő 

 

 

Hallgassa meg Győrik Máriával, a Tensi idegenvezetőjével készült Calabriáról szóló interjút.
Trend FM reggeli monitor 20. blokk >>

 

 

Részvételi díj – Ft/fő

 

kétágyas

  259 900

egyágyas

 289 900

A részvételi díj tartalma: repülőjegy, szállás 4 éjszakára 3 vacsora, 2 ebéd, 1 kóstoló. Transzferek, a programban szereplő kirándulások autóbusszal útlemondási biztosítás,.
A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 30 000  Ft/fő, a belépőket (kb. 10,00 €/fő), szállodai kötelező idegenforgalmi adó, mely a helyszínen fizetendő.

 

 

 

Programleírás

 

1. nap  Utazás  

Elutazás Budapestről az esti órákban Budapestről Lamezia Termébe.  

Érkezés után transzfer a szállodába, szobák elfoglalása. Hideg vacsora a szállodában. Szállás Rende (4 éj)

 

2.nap  Rossano  

Reggeli a szállodában. Kirándulás Rossanba, a Jón-tenger északi partján található településre, mely ma alig több, mint egy falu, ám a VIII-XI. század között Dél-Itália egyik legjelentősebb bizánci kultúrközpontja volt. Fénykorának öröksége számos csodálatos korai templomon nyomon követhető. A városka legfőbb nevezetessége és egyben Calabria egyik legnagyobb büszkesége a Codex Purpureus Rossanensis (UNESCO örökség). Az iniciálékkal ékesített, görög nyelvű evangéliumokat 188 hártyavékonyságú pergamenre nyomták. Rövid látogatás az Amarelli Édesgyökér múzeumban, ahol a környék jellegzetes növényének feldolgozásához használt antik eszközöket tekinthetjük meg. Ebéd egy helyi étteremben, majd a kirándulás a városka nyugati peremén kívül, egy elhagyatott vidéki út végén magasodó Santa Maria del Patiré Apátsághoz, ahol megcsodálhatjuk az arab stílusjegyeket hordozó mozaikpadlót és a normann apszist. Visszautazás a szállodába. vacsora egyénileg.

 

3.nap  Élet vidéken & Cosenza

Reggeli a szállodában. Utazás Serrcavalloban, ahol egy  10 hektár területen elhelyezkedő olívafaültetvénnyel és egy 35 hektáros szőlőültetvénnyel rendelkező gazdaság életébe tekinthetünk be, mely program végén helyi termékek és a saját készítésű bor kóstolásával zárjuk a programot. Délután városnézés a barátságos hangulatú Cosenzában, a legnagyobb calabriai városban. Rövid szabadidő, majd visszautazás. Vacsora a szállodában.

 

4. nap  San Floro és Squillace

Reggeli a szállodában.  A Catanzaro tartomány egyik kisvárosában, San Floroban tett látogatás alkalmával megismerkedhetünk az antik hagyományokkal rendelkező selyemhernyó tenyésztéssel és a selyemkészítéssel. A fiatalok által üzemeltetett szövetkezetben nem csupán nézői, de résztvevői is lehetünk a munkafolyamatoknak.Séta a közel 2 500 fát magába foglaló eperfa ligetbe, ahol akár már lehetőségünk lehet a gyümölcskóstolásra is. Ebéd a gazdaságban, majd továbbutazás Squillaceba, a csodálatos középkori kisvárosba, mely többek között kerámiáiról ismert.Visszautazás a szállodába. Vacsora egyénileg.

 

5.nap Tropea, Pizzo és hazautazás  

Reggeli a szállodában, majd utazás Tropeaba. Látogatás a tengerpartjáról is ismert kisvárosban. Ebéd egy helyi étteremben (halas menü). Útban a repülőtér felé az utazás egy igazán egyedi látnivalóval zárul a Chiesetta della Madonna di Piedigrotta barlangtemplom megtekintésével, majd egy Olaszország szerte ismert pizzoi fagylaltkülönlegességgel, „Tartufo di Pizzo” – val búcsúzhatunk Calabriától. Transzfer a repülőtérre, hazautazás a késő esti órákban Budapestre.

 

mailKérje ajánlatunkat!

 

 

 

Akciós utazási ajánlatok

USA Keleti-part körutazás egy kis kanadai kitérővel

2017. szeptember 27-október 8. Előfoglalási kedvezmény: 3 hónappal indulás előtt: 35 000 Ft/fő
2 hónappal indulás előtt: 17 500 Ft/fő

 

 

 

 

Előfoglalási kedvezmény:

3 hónappal indulás előtt: 35 000 Ft/fő

2 hónappal indulás előtt: 17 500 Ft/fő

 

[ tovább ]
Pihenés Tioman trópusi szigetén szingapúri látogatással

2017. július 2-14.
 


 

 

[ tovább ]
Hahó, a tenger!

Őszi szünet a Földközi-tengeren

7 éjszakás nyugat-mediterrán hajóút már 409 €-tól/fő + ill.

[ tovább ]