Jamaika

Tensi Tipp: Fűszerek – Reggie – Fehér homok

Miért Jamaika?

Mesésen szép a Seven Mile tengerparti szakasz (Negril Beach), a reggie ritmusa és a Bob Marley életérzés mindenhonnan visszaköszön. A tengervíz hihetetlenül meleg, bármely partszakaszon. Ochio Rios tengerpari részen inkább kisebb romantikus öblök vannak, jól el lehet bújni. A szállodák minden igényt kielégítenek. Fontos, hogy ezen a szigeten nem javasoljuk az önálló kommandózást, kiemelten Kingston városában. Kedvesek a helyiek, de az ördög itt sem alszik. Szervezett keretek között javasoljuk a kirándulásokat, amit érdemes is megtenni, hiszen a sziget klímájának köszönhetően méregzöld buja növényekkel teli, ne hagyják ki az esőerdőket, vízeséseket.

 

Mikor utazzunk?

Az optimális időzítés a december és április közötti hónapok, amikor a legkevesebb a csapadék. Májusban és júniusban, valamint szeptember és november között több az eső, de ilyenkor is van mindennap valamennyi napsütés a strandoláshoz. Augusztusban és szeptemberben hurrikánveszély van.

 

Utazáshoz szükséges

Útlevél: Az utazás feltétele a hazaérkezést követő legalább 6 hónapig érvényes útlevél.

Azoknak a beutazóknak, akik a beutazásukat megelőzően olyan országokban jártak, ahol előfordulhat a sárgaláz-fertőzés, a belépéskor fel kell mutatniuk az oltási bizonyítványukat, ami igazolja, hogy a beutazást megelőzően minimum 10 nappal sárgaláz elleni védőoltásban részesültek. (A jamaikai egészségügyi hatóságok sárgaláz-kockázattal járó országoknak tekintik a www.who.int/ith/2015-ith-annex1.pdf linken felsorolt államokat.) Az oltási könyv felmutatásának a hiánya az országba való belépés megtagadását vonhatja maga után.

Vízum: Vízum beszerzése 30 napot meg nem haladó tervezett tartózkodás esetén nem szükséges.

 

Repülőjegy árak: Kérje személyre szabott ajánlatunkat! Megkeressük Önnek a legjobb repülőjegyet!

 

Magyar nyelvű idegenvezetés

Magyar nyelvű asszisztencia nincs. Felár ellenében foglalhatók fakultatív programok angol vagy német nyelven. Irodánkban előre lefoglalható, kérje ajánlatunkat!

 

Fakultatív programok

· Búvárkodás és sznorkelling

· Szikraugrók meglesése Negrilben

· Sziklamászás

· Dunnes-vízesés

· Reach Falls vízesés

· Vizi szafari a Black River-en

· Delfinekkel úszás

 

Kérje ajánlatunkat!

Vissza
Kérje ajánlatunkat!