Costa Covid-19 Biztonsági Protokoll

a biztonságos és kényelmes hajóútért

 

 

1. FOKOZOTT FIGYELMET FORDÍTUNK MINDEN VENDÉGÜNKRE

A check-in teljes egészében online történik és 72 órával a hajóút indulása előtt megkezdődik. Hajójegyük felvételéhez egy kérdőívet kell kitölteniük az utasoknak, melyben nyilatkozniuk kell az egészségügyi állapotukról.

 

A beszállási időt szakaszokra osztottuk a megfelelő távolságtartás szabályainak betartása és a biztonságos beszállás érdekében. Ezért nagyon fontos a pontos érkezés.

 

A beszállási terminálokon minden utas testhőmérsékletét ellenőrizzük és PCR tesztet végzünk, így garantálva a lehető legbiztonságosabb utazást.

2. OKOS VAKÁCIÓ
Az utasok biztonsága mindenekelőtt akkor garantálható, ha foglalásukat és a check-in procedúrát időben, előre elkészítik. Elutazás előtt célszerű felkeresni a www.mycosta.com weboldalt, mellyel időt takaríthatnak meg és elkerülhető a check-in pultnál a sorban állás.

 

Az utasok számára az okostelefon fontos útitárs! A Costa Appnak és a QR-kódoknak köszönhetően hajóútjukat tökéletes digitális biztonság mellett élvezhetik. Ráadásul kevesebb lesz a szemetesben landoló papír is!

 

Arról, hogy milyen események várják őket a hajóút során a fedélzeten, vendégeink a következő képpen tájékozódhatnak: a közterületeken digitális képernyők és interaktív monitorok vannak elhelyezve, a kabinban személyre szóló, információs tévécsatorna és az új „Call Me” szolgáltatás, mely egy kényelmes, személyre szabott, telefonon kérhető asszisztencia.

3. TÖBB TÉR MINDENKINEK A TÁVOLSÁGTARTÁS JEGYÉBEN

Csökkentettük az utasok számát a fedélzeten, hogy könnyebbé tegyük a közösségi távolságtartást, s hogy biztonságos és kellemes hajóutat biztosíthassunk.

 

A közösségi tereket és pihenőhelyiségeket átalakítottuk, hogy maradéktalanul eleget tegyenek a biztonsági normáknak: ez azt jelenti, hogy az adott területeken egyszerre csak korlátozott számú vendég tartózkodhat.

 

Minden nagyobb forgalmú területen táblák, illetve a hajó személyzete segíti a vendégek tájékozódását és a megfelelő biztonsági távolság betartását.

4. BIZTONSÁGBAN A FEDÉLZET MINDEN PONTJÁN
Csakúgy, mint a szárazföldön, a fedélzet közösségi helyiségeiben is kötelező a védőmaszk viselete. Ezzel saját egészségüket és utastársaik egészségét is védik az utasok.

 

Vendégeink kezének tisztántartására kiemelten ügyelünk, ezért a hajó minden fontos helyiségében kézfertőtlenítő-adagolók vannak kihelyezve.

 

A szükséges védőfelszerelést személyzetünk tagjai is viselik, hogy munkájukat a legmagasabb egészségügyi előírásoknak megfelelően végezhessék.

5. FELSZOLGÁLT EBÉD ÉS VACSORA

A fedélzeti éttermeket úgy rendeztük be, hogy a lehető legkényelmesebbek legyenek, ugyanakkor biztosítsák a közösségi távolságtartás szabályainak betartásához szükséges feltételeket; arra kérjük vendégeinket, hogy csak az egy foglalásban szereplő útitársaikkal üljenek egy asztalhoz.

 

A vendégek tetszőlegesen bármikor betérhetnek a fő éttermekbe, hogy a reggelit vagy az ebédet elfogyaszthassák, mert az étkezésekhez a szokásosnál tágabb időkeret áll most rendelkezésükre.

 

Lehetőségük nyílik továbbá arra, hogy az éttermekben és bárokban az asztalokon talált QR-kódot beszkennelve közvetlenül a telefonjukon nézzék meg a napi étel- és italmenüt. Ha úgy döntenek, hogy a pultnál adják le rendelésüket, követniük kell a biztonsági iránymutatásokat.

6. NON-STOP SZÓRAKOZÁS

Utasaink a szórakozás újonnan tervezett formáit élvezhetik: köztük olyan show-műsorokat, melyeket számos alkalommal ismétlünk az utazás során, hogy mindenki részt vehessen ezeken, és jól érezze magát, egyúttal tiszteletben tarthassa a közösségi távolságtartás szabályait is.

 

Sportolhatnak a fitneszstúdióban, szórakozhatnak a kaszinóban, pihenhetnek a wellness-részlegen vagy a medencében a biztonsági előírások betartásával, és a bejáratoknál jelzett létszámkorláthoz igazodva.

 

A gyerekekre is garantáltan sok móka vár úgy, hogy közben maximális biztonságban élvezhetik a hajóutat: egyedi nyitva tartással és egy időben korlátozott létszámmal várja gyerekvendéget a Squok Klubot, melyet naponta több alkalommal fertőtlenítik.  

7. EXKLUZÍV KIRÁNDULÁSOK

A Costa parti kirándulásai teljes mértékben biztonságosak: a közösségi távolságtartás biztosítása érdekében új eljárásokat vezettünk be, csökkentettük a csoportok létszámát és eldobható fejhallgatókkal látjuk el vendégeinket.

 

A buszokat minden használat után fertőtlenítjük, a távolságtartást a buszok telítettségének korlátozásával garantáljuk és idegenvezetőink mindig viselnek védőmaszkot.

 

Utasaink és a legénység egészségvédelme érdeként, a kikötési pontokon való leszállás csak a szervezett Costa-kirándulások valamelyikén való részvétellel lehetséges. A csoportot a kirándulás alatt nem lehet elhagyni.

8. TISZTA LEVEGŐ ÉS FERTŐTLENÍTETT KÖRNYEZET

A közösségi tereket naponta több alkalommal fertőtlenítjük új fertőtlenítő módszerekkel, köztük vírusölő permetezőkkel.

 

A kabinokban is vírusölő fertőtlenítést végez képzett személyzetünk, és a kabinok takarítása és fertőtlenítése napi rendszerességgel történik.

 

Nagy hatékonyságú, új légszűrőknek köszönhetően a fedélzeten belélegzett levegő kiváló minőségű. Fedélzeti szellőztető rendszerünk optimális hatékonysággal szűri a kívülről beáramló levegőt, minimalizálva a benti levegő cirkulációját.

9. UTASAINK SZÁMÍTHATNAK RÁNK

Legénységünk minden tagja specifikus kiképzésen vettek részt a biztonsági protokollok és eljárások betartása és betartatása tekintetében.

 

Legénységünk tagjait kiképezték arra, hogy képesek legyenek azonnal reagálni és megtenni a szükséges lépéseket, amennyiben bármely utasunk egészségügyi problémára utaló tüneteket mutatna.

 

Naponta mérjük legénységünk minden tagjának testhőmérsékletét és folyamatosan figyelemmel kísérjük egészségi állapotukat.

10. NAPRAKÉSZ INFORMÁCIÓKKAL RENDELKEZŐ SZAKEMBEREK

Minden Costa hajón jól felszerelt egészségügyi központ működik hivatásos orvosokkal, képzett és tapasztalt egészségügyi személyzettel, akik valamennyien naprakész információkkal rendelkeznek a COVID-19-járvány terjedésének gátat szabni hivatott aktuális egészségügyi protokollok és normák tekintetében.

 

 

 

 

 

 

Bármely kérdés esetén, keressen minket bizalommal!

Vissza
Kérje ajánlatunkat!