Nagy Portugália körutazás - Portótól az Algarve tengerpartjáig

csoportos körutazás

Porto városától az Algarve-ig járjuk be Portugália legszebb tájait és városait. Hajókirándulást teszünk és borkóstolón veszünk részt a Douro-völgyben, ellátogatunk Sintrába, a portugál királyok kedvenc városába, Fatima és Braga híres zarándokhelyeire, felfedezzük Coimbra és Évora városait és a csodás Lisszabont!

Minden program az árban

 

Előfoglalási kedvezmény:

3 hónappal az indulás előtt: 35 000 Ft/fő

 

                                                                                                                             

Dátum: 2024. szeptember 28-október 7.

Időtartam: 10 nap/9 éj

Utazás: Menetrendszerinti repülőjárattal

Repülési idő: Kb. 4,5 óra

Elhelyezés: 3, 4 és 5-csillagos szállodákban

Ellátás: Reggeli

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 20 fő

 

 

Nagy Portugália körutazás - Portótól az Algarve tengerpartjáig ajánlatunk programleírása

 

 

1. nap: utazás Portóba

Elutazás Budapestről a délutáni órákban müncheni átszállással Portóba, érkezés az éjszakai órákban. Szállás Portóban (3 éj).

 

2. nap: Portó és Braga  

Délelőtt panoráma városnézés a Douro-folyó partján fekvő Portóban, a fő látnivalók: a híres kétszintes acélhíd, a Torre dos Clérigos, a katedrális, a tőzsdepalota épülete, a Sao Bento vasútállomás fantasztikus festett csempéi, a Casa da Música modern épülete és a városháza. Séta a történelmi Ribeira városrész színes házai között, majd rövid szabad program. Délután Braga városkája felé vezet utunk, séta a történelmi központban, ahol a portugál barokk stílus legszebb példáit tekinthetjük meg. Látogatás a város közelében álló, domboldalon épült Bom Jesus do Monte templomhoz, ami Portugália egyik fontos zarándokhelye, jellegzetes monumentális barokk lépcsősora. Visszautazás Portóba, este szabad program.

 

3. nap: Douro-völgy      

Reggel egész napos kirándulásra indulunk a Douro völgyébe, a portói bortok szülőhazájába. Transzfer Vila Nova de Gaia kikötőjébe, ahol hajóra szállunk és megkezdjük hajóutunkat a Douro folyón felfelé, egészen  Peso da Regua-ig. Útközben megcsodáljuk a Douro-völgy meredek domboldalain kialakított teraszos szőlőültetvények felejthetetlen látványát! Az ebédünket a hajón fogyasztjuk el, majd ellátogatunk egy helyi borászatba, ahol mindent megtudhatunk a régió bortermelésével kapcsolatban és részt veszünk egy borkóstolón is. Portóba busszal utazunk vissza, este szabad program.

 

4. nap: Aveiro, Coimbra és Fátima         

Délelőtt továbbutazás Aveiro-ba, vagyis a portugál Velencébe, rövid fotózási lehetőség a városközpontban, megcsodálhatjuk a hangulatos városka csatornáin közlekedő tipikus moliceiro csónakokat, majd Coimbra felé utazunk. Coimbra Európa egyik legidősebb egyetemével büszkélkedhet, sétánk során megcsodálhatjuk az új és a régi katedrálist és a város hangulatos utcáit is. Fatima a nap utolsó megállója, a zarándokok városában 1917-ben többször is megjelent a Szűzanya. A város számos szerzetesház otthona, fő látványosság a bazilika épülete. Szállás Fatimában (1 éj).

 

5. nap: Batalha, Nazaré, Obidos, Sintra és a Cabo da Roca         

Délelőtt látogatás a batalhai kolostornál, ami a portugál gótika remekműve, a Világörökség része és Nazaré bájos halászfalvában, majd végül Obidosban. A hegytetőre épült városka teljes egészében megőrizte középkori jellegét fehérre meszelt épületeivel és városfalaival. Rövid szabad program, amelynek során megkóstolhatják a helyi meggylikőrt, a Ginginha-t is! Délután a Világörökség részét képező Sintrába utazunk, séta a városka történelmi központjában majd továbbutazás Portugália és egyben Európa legnyugatibb pontjához, Cabo da Rocához. A tengerből kiemelkedő szikla - mely egykor az Óvilág végét jelentette – világítótornya népszerű turistalátványosság. Lisszabonba Cascais üdülővároska és a kaszinójáról híres Estoril érintésével utazunk. Szállás Lisszabonban (2 éj).

 

6. nap: Lisszabon            

A gyönyörű portugál főváros felfedezését a Belém negyedben kezdjük, ismerkedés a környék látnivalóival: Jeromosok kolostora, Belém Torony, Felfedezők emlékműve. Panoráma városnézéssel folytatódik a nap: VII Eduard park, Avenida de Liberdade sugárút, a Restauradores és Rossio terek. Szabadidő a belvárosi Baixa negyedben.  Délután folytatjuk lisszaboni sétánkat, a Praca de Comercio téren elénk tárul a Tagus-folyó látképe, az óváros, vagyis az Alfama negyed a 12. századi katedrálissal és a Szent György várral. Sétát teszünk az óváros kacskaringós utcáin, és megcsodáljuk a városra nyíló kilátást a Santa Luzia kilátópontról!

 

7. nap: Évora                    

Reggeli után elhagyjuk Lisszabont az Április 25-e hídon át – innen majd vethetünk egy pillantást a Cristo Rei szoborra is - utazás az UNESCO világörökség részét képező Évorába. A változatos műemlékeiről híres, autentikus portugál hangulatot árasztó város fő látnivalói a római templom, a katedrális, az egyetem épülete, a St. Francis templom és a Giraldo tér. Továbbutazás délre, az Algarve régiójába. Albufeirába utazunk, az Algarve legfontosabb nyaralóhelyére, amelyet fantasztikus tengerpartok vesznek körül. Szállás Albufeira környékén (3 éj).

 

8. nap: Silves, Lagos, Sagres, Cabo de Sao Vicente

Egész napos kirándulásra indulunk, első megállónk Silves lesz, egy álmos kisváros izgalmas történelmi háttérrel, hiszen a város az Algarve régió egykori mór fővárosa volt. Megtekintjük kívülről a vörös homokkő várat és a katedrálist. Lagos lesz a következő megállónk, a felfedezések korának fontos városa, sétánk során a történelmi központ fő látnivalóit láthatjuk: a rabszolgapiac, az erőd, a Szt. Antal templom. Rövid ebédszünet után továbbutazunk Portugália legdélnyugatibb pontjához, a Cabo Sao Vicente-hez, majd Sagresbe látogatunk, a falu halászkikötőjét és az erődöt tekintjük meg.

 

9. nap: Albufeira

Egész napos szabad program.

 

10. nap: Faro

A délelőttöt Faróban, az Algarve fővárosában töltjük. Séta az elegáns óváros macskaköves utcáin, majd rövid szabad program. Dél körül transzfer a farói repülőtérre, hazautazás Budapestre müncheni átszállással, érkezés az éjszakai órákban.

 

A programok sorrendje változhat!

 

 

Kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj 2 fő részére                                                   Ft/fő         létszám/fő        összesen Ft/2 fő

 

 

Utazási szolgáltatások díja kétágyas
szobában útlemondási biztosítással (2%)                         749 900             2              1 499 800

 

 

Repülőtéri illeték kb.                                                               85  000              2              170 000

 

 

Részvételi díj 2 fő részére                                                                                                   1 669 800

   

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 85 000 Ft/fő, szállás 9 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: belépők: kb. 37 EUR/fő, szervizdíj/borravaló** (helyszínen fizetendő, kb. 50 EUR/fő), utasbiztosítás.

 

További árak:

egyágyas felár: 240 000 Ft/fő

félpanziós felár (8 vacsora): 134 900 Ft/fő

 

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 35 000 Ft/fő kedvezmény.

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A TENSI csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni 

igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

   

Nagy Portugália körutazás - Portótól az Algarve tengerpartjáig


Vissza
Kérje ajánlatunkat!