Dubaj

Egyesült Arab Emírségek

 

 

Miért Dubaj?
Dubaj az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb és második legnagyobb városa. A Perzsa-öböl déli partján fekszik, az Arab-félszigeten. Mivel közvetlen járattal 5 óra alatt elérhető Budapestről, igen közkedvelt a magyarok körében. Fantasztikus modern épületeivel és a világ legmagasabb felhőkarcolójával lenyűgözi a látogatókat. De a Dubai Creek negyedében a város régebbi arcát is megismerhetjük, különösösen ajánlott az arany- és fűszerpiac.

Igazi jeep túrával felfedezhetjük a sivatag végtelenségét, homokos tengerpartja, kényelmes strandjai pedig ideális a pihenni vágyóknak. Tiszta és fényűző bevásárlóközpontjai igazi paradicsoma a vásárolgatás kedvelőinek.

 

Mikor utazzunk? 

Egész évben látogatható. Klimatikus viszonyait nézve az Egyesült Arab Emírségek éghajlata alapvetően két évszakos: a nyár áprilistól novemberig, a tél decembertől márciusig tart, rövid átmeneti időszakokkal. Az ország éghajlata a téli hónapokban enyhe, nyáron forró. Télen a hűvös éjszakák ellenére a hőmérséklet napközben 25 C fok fölé is emelkedhet, nyáron a déli órákban, árnyékban elérheti a 45-50 C fokot is. 

Ha a kisebb tömeg és kellemes időjárás ideális kombinációját keresi, a dubaj városnézés legjobb ideje november közepétől december elejéig, valamint március első felében van. Bár az időjárás kellemes, de több turistára számíthatunk a főszezonban, december közepétől február végéig.   Városnézésre kevésbé ajánljuk a nyarat, különösen július és augusztus rettenetesen forró. Aktuális rendezvények, programok dátumai: https://www.visitdubai.com/en/whats-on/dubai-events-calendar?tags=Leisure+events

 

Utazáshoz szükséges:

Útlevél: Az utazás feltétele a hazaérkezést követő legalább 6 hónapig érvényes útlevél. Fontos, hogy az útlevél kifogástalan állapotban legyen, mert nem egyszer előfordult, hogy azért tagadták meg a belépést, mert az útlevél sérült, szakadt volt. 

Vízum: A repülőtéri tranzitálás vízummentes.

 

Repülőjegy árak: Kérje személyre szabott ajánlatunkat! Megkeressük Önnek a legjobb repülőjegyet!


Magyar nyelvű idegenvezetés:

Magyar nyelvű asszisztencia kérhető a transzferhez és a fakultatív programokhoz, felár ellenében. Előre foglalható, kérje ajánlatunkat!

 

Fakultatív programok (előre foglalható)

Dubaj városnézés, Burj Khalifa belépővel, sivatagi szafari vacsorával, városnézés hidroplánnal vagy helikopterrel, jetski, gyorshajós kirándulás, dhow cruise (hajókázás) vacsorával, jachtozás, golf. Kirándulás Abu Dhabiba vagy Ománba.

  

 

Kérje ajánlatunkat!

Vissza
Kérje ajánlatunkat!