Vadregényes Grúzia

csoportos körutazás

A Fekete-tenger partvidéke és a Kaukázus hegyláncai között megbúvó Grúzia ősi kultúrájával, izgalmas építészetével, mesés tájaival, hangulatos városaival és nem utolsósorban finom boraival varázsolja el látogatóit.

 

 

Előfoglalási kedvezmény:
3 hónappal indulás előtt: 15 000 Ft/fő

 

 

Dátum: 2024. október 8-13.

Időtartam: 6 nap/5 éj

Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: Kb. 5,5 óra

Elhelyezés: 3-csillagos szállodákban

Ellátás: Reggeli

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Minimum létszám: 18 fő

 

 

Vadregényes Grúzia ajánlatunk programleírása

 

1. nap: elutazás Tbiliszibe

Elutazás Budapestről kora reggel müncheni átszállással Tbiliszibe, érkezés a délutáni órákban, majd transzfer a szállodába. A nap további részében szabad program, szállás Tbilisziben (1 éj).

 

2. nap: Mtskheta, Gori, Uplistsikhe

Reggel Tbiliszitől nyugatra utazunk, Mtskheta városába látogatunk, Grúzia egyik legősibb városának és vallási központjának legfontosabb látnivalója a Svetitskhoveli katedrális. Rövid szabadidő, séta a hangulatos, falusias hangulatú óvárosban, majd továbbutazás Goriba. A város ősi várán kívül arról nevezetes, hogy itt született Sztálin. Egykori szülőházában ma a szovjet diktátor életét bemutató kiállítást tekinthetünk meg. Goritól nem messze, a Mtkvari-folyó bal partján fekszik Uplistsikhe, a Kaukázus vidékének egyik legősibb települése. A sziklába vájt barlangváros lakóhelyek, szentélyek, üzlethelyiségek, utcák, alagutak nagy kiterjedésű hálózata volt egykor. A látogatást követően transzfer Kutaisibe, ahol elfoglaljuk szállásunkat (1 éj).

 

3. nap: Kutaisi, Okatse kanyon és Martvili kanyon

A mai nap első látnivalója a Kutaisi közvetlen közelében fekvő Gelati kolostor, az UNESCO Világörökség része. Az ország egyik legfontosabb kulturális látnivalója nem csupán egy kolostor volt, hanem a tudomány és az oktatás fontos központja. A következő megállónk a lenyűgöző Okatse kanyon, ahol függőhidakon sétálva csodálhatjuk meg a meredek sziklafalak tövében kanyargó folyót és a környező mesés tájat! A közeli Martvili kanyonban is felejthetetlen élmények várnak, itt hajókirándulás során fedezzük fel a kanyon izgalmas sziklaformációit és a kék és a zöld minden árnyalatában játszó folyót. A program végeztével buszra szállunk és visszautazunk Tbiliszibe. Szállás Tbilisziben (3 éj).

 

4. nap: Kazbegi és Ananuri vára

Észak felé, Kazbegi hegyvidékére kirándulunk ma. A Kaukázus északi lejtőin fekvő Kazbegi Nemzeti Park mély hegyszorosaival, meredek sziklafalaival, gleccsereivel, hegyi tavaival és vízeséseivel lenyűgöző látványt nyújt, az itt található 5047 méteres Kazbeg csúcs pedig a 3. legmagasabb hegy Grúziában. A hegyek között fekvő Stepantsminda bájos városkájából terepjárókkal jutunk fel a mesés fekvésű Gergeti templomhoz, innen csodás kilátás nyílik a falura és a közeli Kazbeg csúcsra is. Útközben látogatás az Aragvi-folyó partján fekvő Ananuri váránál és a Gudauri kilátópontnál.

 

5. nap: Tsinandali, Telavi és Sighanghi

Reggeli után kelet felé indulunk, Kakheti régiójába, Grúzia borvidékére. Tsinandaliban Alexsandre Chavchavadze múzeumát és a gyönyörű kertet tekintjük meg, ellátogatunk Telavi városába, ahol egy hagyományos grúz piacon sétálhatunk, majd Kvareli szőlőültetvényei között egy helyi borászatban részt veszünk egy borkóstolón. Délután a szerelem városát, Sighanghit fedezzük fel, sétát teszünk a romantikus macskaköves utcákon, megcsodáljuk a városfalról nyíló kilátás az Alazani völgyre és a szabad idő során tovább élvezhetjük a régió borait.

 

6. nap: Tbiliszi

Délelőtt a grúz főváros felfedezésére indulunk. A hegyekkel körülvett, folyóparti Tbilisziben jól megférnek egymás mellett a modern építészet remekei és az óváros sikátorai. A látnivalók nagy részének a hangulatos óváros ad otthont: a sziklára épített Metekhi templom, a Narikala erőd, amit kabinos felvonóval közelítünk meg, a termálfürdők, a Shardeni utca divatos kávézói és galériái. Látogatás a város főutcáján, a Rustaveli sugárúton, láthatjuk az üvegtetős Béke-hídat, az Operaházat és a Rustaveli színházat. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás mücheni átszállással, érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

 

A programok sorrendje változhat.

 

 

Kérje ajánlatunkat!

 

Részvételi díj 2 fő részére                                                   Ft/fő         létszám/fő        összesen Ft/2 fő

 

 

Utazási szolgáltatások díja kétágyas
szobában útlemondási biztosítással (2%)                         359 900             2               719 800

 

 

Repülőtéri illeték kb.                                                               90  000            2               180 000

 

 

Részvételi díj 2 fő részére                                                                                                   899 800

   

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 90 000 Ft/fő, szállás 5 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, borkóstoló, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 30 EUR/fő), utasbiztosítás*.

 

További árak:

egyágyas felár: 40 000 Ft/fő

felnőtt pótágyon részvételi díj: 359 900 Ft/fő

 

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 15 000 Ft/fő kedvezmény

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A TENSI csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni 

igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

   

Vadregényes Grúzia


Vissza
Kérje ajánlatunkat!