Andalúzia őszi napsütésben

csoportos csillagtúra tengerparti pihenéssel

Andalúzia, mely terület a Sierra Nevada többezer méteres csúcsaitól egészen a hosszú, homokos tengerpartig nyúlik, gyönyörű városairól, bikaviadalokról, mecsetjeiről és nem utolsó sorban a sherryjéről és sonkájáról híres. Utazásunk során a mór emlékek világörökségi épületeit látogatjuk meg, Granada fenséges épületegyüttesét, Sevilla gyönyörű tereit és Katedrálisát Kolumbusz síremlékével, majd pihenünk picit a Nap partján, vagyis a Costa del Sol-on.

 

Kedvezmény:

3 hónappal az indulás előtt:  20 000 Ft/fő

2 hónappal az indulás előtt:  10 000 Ft/fő

 

 

Dátum: 2024. november 09 - 16.            

Időtartam: 8 nap/7 éj

Utazás: közvetlen menetrendszerinti repülőjárattal

Repülési idő: kb. 3,5 óra

Elhelyezés: 4 csillagos szállodában

Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora büférendszerben)

Idegenvezetés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető fogadja érkezéskor a Malaga-i repülőtéren. 

Minimum létszám: 20 fő (fakultatív programok esetén min. 15 fő)

 

 

Andalúzia őszi napsütésben ajánlatunk programleírása

 

1. nap:   

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, utazás közvetlen járattal, érkezés Malagába. Ismerkedés a várossal. A városnézésünk keretében először a város felett emelkedő Gibralfáró kilátóhoz megyünk fel, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra és a kikötőre. Megnézzük az Alcazaba palotai erődítményt, majd ezután gyalogosan folytatjuk a városnézésünket, a Katedrális, mely egy mecset helyén épült, Picasso szülőháza a Plaza de la Merced téren, mely Malaga egyik legszebb tere kerül megtekintésre. Szállás elfoglalása, vacsora. (7 éj).

 

2. nap: Ronda

Járjon utána, mi ejtette rabul Hemingwayt, Orson Wellest. Az andalúz falvak egyik legszebbikében sétát teszünk a Bikaviadal Arénában, mely Spanyolország legrégebbi arénája, a Mór Király Házánál, az Új Hídnál, valamint meglátogatjuk a szalézi rend alapítójáról elnevezett házat, Don Bosco házát. A ház kertjéből fantasztikus kilátás nyílik a hídra és a szakadékra, mely Ronda városát kettéosztja.

 

3.nap: Sevilla
Sevilla Andalúzia fővárosa, Spanyolország egyik legsajátosabb légkörű települése. Velázquez és Murillo szülővárosa, egy lüktető, fejlődő, rendkívül elegáns világváros. Sevillában panoráma városnézés busszal, mely során érintjük az 1929-es Expo pavilonjait, a Maria Luisa parkot, az Amerika és a Spanyolország teret, az egykori dohánygyár épületét. Ezt követi a gyalogos városnézés, amikor sétálunk a hajdani zsidónegyed szűk utcácskáiban és megnézzük a katolikus világ egyik legnagyobb székesegyházát. Itt található Kolumbusz sírja és a Zurbarán, Murillo és Goya képeknek köszönhetően egy szépművészeti múzeumban érezheti magát az ember. A katedrális tornyából, a Giraldából nyílik a legszebb panoráma a városra. Az esi órákban térünk vissza a szálláshelyünkre.

 

4. nap: Pihenés a tengerparton.

Fakultatív programlehetőség: kirándulás Cordobába.

A X. században Córdoba volt Nyugat-Európa kulturális központja, az emirátus, majd a kalifátus fővárosa. Meglátogatjuk a nagymecsetet, amely valóban nagy, az egyik legnagyobb a világon és egészen rendkívüli, mert egy része katedrálisként működik. A XIV. százai zsinagóga Andalúzia egyetlen, Spanyolország három középkori zsinagógája közül az egyik. Sétálunk az egykori zsidó negyedben, megnézzük a híres belső udvarokat és az I. századi római hidat. Ára: 49 000 FT/fő, jelentkezés és díjfizetés legkésőbb a hátralék fizetéssel egyidőben.

 

5. nap: Granada

A kihagyhatatlan! Reggeli indulás után rövid pihenő útközben, majd érkezés Granadába. A kirándulás gerincét az Alhambra és Generalife együttesben tett séta alkotja. Minden jelző kevés az ott látható szépség leírásához. az Alhambra az újkor egyik építészeti csodája, Spanyolország leglátogatottabb műemléke. Erőd, paloták és kertek lenyűgöző egysége, az arab szultánok munka- és lakóhelye 250 éven keresztül. A programot egy séta egészíti ki a központban. Szabadidő, majd az esti órákban visszaérkezés a Costa del Sol-ra.

 

6. nap: Pihenés a tengerparton.

Fakultatív programlehetőség: kirándulás Gibraltárra.

Az angol fennhatóság alá tartozó „Sziklához” (A kiránduláshoz érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges!) kirándulunk. Gibraltárba érve helyi mini buszokra szállunk át, melyek egy kb. másfél órás kirándulás során elvisznek minket a félsziget legérdekesebb helyeire. A városon keresztül eljutunk Gibraltár legdélibb pontjára, ahonnan jó időben látszanak Afrika partjai. Felkeressük a Szent Mihály cseppkőbarlangot, és megismerkedünk Gibraltár leghíresebb lakóival, a hegyoldalban szabadon élő majmokkal. A buszos kirándulás után szabadidő a hangulatos, multikulturális városka felfedezéséhez, melynek színes sétálóutcáján egymást érik a vámmentes árukat kínáló üzletek. Ára: 49 000 Ft/fő, jelentkezés és díjfizetés legkésőbb a hátralék fizetéssel egyidőben.

 

7. nap: Pihenés a tengerparton.

 

8. nap:

Reggeli, kijelentkezés a szállodából. Transzfer a repülőtérre, hazautazás.

 

A programok sorrendje változhat!

 

 

Kérje ajánlatunkat! 

               

 

    

Részvételi díj 2 fő részére kétágyas elhelyezéssel                     Ft/fő                Létszám /fő            Összesen  Ft/2 fő  

Csomagár útlemondási biztosítással (2%)                               489 900              2                           979 800 Ft

 
Repülőtéri illeték kb.                                                                      75 000               2                           150 000 Ft  
Részvételi díj  kétágyas szobában 2 fő részére                                                                                 1 129 800 Ft  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 75 000 Ft/fő, 1 db kézipoggyász (40 x30x20xcm), 1 db 20 kg-os feladható csomag, elsőbbségi beszállás, ülőhely választás (első sorok és XXL lábtéres ülőhelyeken kívül), szállás 7 éjszakára félpanziós ellátással, programok a leírás szerint belépőkkel (fakultatív programok esetében is), útlemondási biztosítás*.

A részvételi díj nem tartalmazza: fakultatív programok, szervizdíj/borravaló** (helyszínen fizetendő, kb. 20 € /fő), utasbiztosítás.

További árak:

egyágyas felár: 120 000 Ft/fő

felnőtt pótágyon (12 évtől):  429 900 Ft/fő

gyermek (2-11,99) pótágyon: 379 900 Ft/fő
fakultatív programok: Cordoba 49 000 Ft/fő, Gibraltár 49 000 Ft/fő

Kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 20 000 Ft/fő kedvezmény, legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőzően 10 000 Ft/fő kedvezmény

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A TENSI csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő szervizdíjat/borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

Andalúzia őszi napsütésben


Vissza
Kérje ajánlatunkat!