A lenyűgöző Azori-szigetek -Terceira és Sao Miguel felfedezése

Csoportos körutazás

Az Atlanti-óceán közepén fekvő, Portugáliához tartozó szigetcsoport két szigetét barangoljuk be körutazásunkon. A vulkanikus eredetű szigetek zöldellő tájai, lenyűgöző krátertavai, izgalmas építészete és persze a finom portugál borok garantáltan elvarázsolják a látogatókat!

  

 

Minden program az árban

  

Előfoglalási kedvezmény:

3 hónappal az indulás előtt: 30 000 Ft/fő

                                                                                                                             

Dátum: 2024. október 13-20.

Időtartam: 8 nap/7 éj

Utazás: Menetrendszerinti repülőjárattal

Repülési idő: Kb. 6-6,5 óra

Elhelyezés: 4 csillagos szállodákban

Ellátás: Reggeli

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 18 fő

 

 

A lenyűgöző Azori-szigetek -Terceira és Sao Miguel felfedezése ajánlatunk programleírása

 

1. nap: Ponta Delgada

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, frankfurti átszállással az Azori-szigetek főszigetére, Sao Miguel-re. Érkezés a déli órákban, transzfer a szállodába. Délután városnézésre indulunk Ponta Delgada városában, a sziget székhelyén. Séta a több mint 450 éves város szűk, macskaköves utcáin a fekete bazalttal díszített fehér épületek között, ismerkedés a legfontosabb látnivalókkal: a Portas de Cidade városkapu, a Largo da Matriz tér a Sao Sebastiao templommal, a városháza és a harangtorony, a modern kikötő. Szállás Ponta Delgada-ban (5 éj).

 

2. nap: Lagoa do Fogo, Caldeira Velha, Ribeira Grande, bálnales

Délelőtt megkezdjük Sao Miguel sziget felfedezését! A sziget közepén található Lagoa do Fogo-hoz utazunk először, a kilátóból megcsodáljuk a krátertóra nyíló lenyűgöző kilátást. Megállunk Caldeira Velha természetvédelmi területnél, ahol buja zöld környezetben, hőforrások, termálvizes medencék között sétálunk el a meleg vizű vízesésig. Utolsó állomásunk Ribeira Grande városa, itt sétálunk egyet a hangulatos óvárosban. Délután bálna lesen veszünk részt, hiszen az Azori-szigetek a világ egyik legfontosabb bálna megfigyelőhelye, kék bálnát és vidám delfincsapatokat egész évben láthatunk a szigetek körül.

 

3. nap: Furnas                                 

Vila Franca do Campo, Sao Miguel első fővárosa felé indulunk Ponta Delgada-ból, mai úti célunk Furnas. A település egy vulkáni kráterben található, fő látnivalói a Furnas tó és a völgy termálforrásai, fumarolái, amelyek között fapallókon sétálhatunk. Láthatjuk a földbe ásott, lezárt edényeket, amelyekben a helyi különlegesség az úgynevezett cozido fő 4-5 órán keresztül, a hőt a terület vulkáni aktivitása biztosítja. A finom húsos-zöldséges ragut meg is kóstoljuk ebédre! Délután a gyönyörű Terra Nostra magánkertben csodáljuk meg az itt élő több mint 2000 féle növényt, majd visszaindulunk Ponta Delgada-ba. Út közben láthatjuk Európa legöregebb teaültetvényét és ellátogatunk a Gorreana Teagyárba is.

 

4. nap: Nordeste, Ribeira dos Caldeiroes           

A mai kirándulás a sziget északkeleti tájaira vezet, először Povoacao településre látogatunk, itt találtak otthonra az első portugál telepesek, akik Sao Miguel szigetére érkeztek. Kanyargós utakon, zöldellő tájak között utazunk Nordeste városkájába, csodás kilátás nyílik majd a meredek, tengerparti sziklafalakra. A Ribeira dos Caldeiroes Park lesz az utolsó megállónk, ahol a sétautakat követve számtalan vízesést csodálhatunk meg, köztük a gyönyörű, „Menyasszonyi fátyol” elnevezésű vízesést is. A park dús növényzete, a parkot átszelő folyó és a régi, 16. századi vízimalmok igazi mesebeli környezetet teremtenek.

 

5. nap: Sete Cidades                     

Sao Miguel szigetén tett kalandozásaink közül nem maradhat ki Portugália 7 csodájának egyike, a Sete Cidades lenyűgöző krátertavai. Első utunk a fenyőerdőkkel körülölelt Canário tóhoz vezet. A Vista do Rei (a Király kilátása) kilátóból pedig megtekintjük a mesés kilátást a kék és zöld színekben játszó tavakra. Leereszkedünk Sete Cidades falvába is, majd meglátogatjuk a sziget egyik ananászültetvényét.

 

6. nap: Angra do Heroismo      

Délelőtt repülőre szállunk és rövid, 40 perces utazást követően landolunk is Terceira szigetén. A délutánt a sziget székhelyének, Angra do Heroismo történelmi központjának felfedezésével töltjük, amely 1983 óta az UNESCO Világörökség része. Sétát teszünk a hangulatos utcákon, a díszes templomok, paloták, bájos kertek között, megcsodáljuk a városháza épületét a Praca Velha-n (Régi tér) és a színes lakóházakat. Szállás Angra do Heroismo-ban (1 éj).

 

7. nap: Terceira szigete              

Egész napos szigettúrára indulunk Terceira szigetén. Ellátogatunk a Monte Brasil –hoz, a kialudt vulkánon  épült a Sao Joao Baptista erőd, majd Sao Sebastiao és Praia da Vitoria városkákba, valamint a Serra do Cume kilátóhoz, innen mesés kilátás nyílik a Praia da Vitoria öbölre. Lenyűgöző, zöldellő tájakon keresztül utazunk, amelyet fekete, vulkanikus kőből épített falak tarkítanak. Következő megállónk az Algar do Carvao. A 90 méter mély vulkáni kürtőbe hosszú lépcsősoron ereszkedünk le, a zöld növényzettel borított sziklafalak és cseppkövek között tett látogatás felejthetetlen élmény! Utolsó megállónk Biscoitos falva, borairól és természetes tengeri úszómedencéiről híres. A kirándulás után transzfer a repülőtérre, visszautazás Sao Miguel szigetére. Szállás Ponta Delgada-ban (1 éj).

 

8. nap: hazautazás                         

Délelőtt szabad program, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre frankfurti átszállással, érkezés az éjszakai órákban.

 

A programok sorrendje változhat!

 

 

Kérje ajánlatunkat! 

Részvételi díj 2 fő részére                                                   Ft/fő         létszám/fő        összesen Ft/2 fő

 

 

Utazási szolgáltatások díja kétágyas
szobában útlemondási biztosítással (2%)                          699 900               2              1 399 800

 

 

Repülőtéri illeték kb.                                                               115  000               2              230 000

 

 

Részvételi díj 2 fő részére                                                                                                   1 629 800

   

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 115 000 Ft/fő, szállás 7 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: belépők: kb. 35 EUR/fő, szervizdíj/borravaló** (helyszínen fizetendő, kb. 40-50 EUR/fő), utasbiztosítás.

 

További árak:

egyágyas felár: 190 000 Ft/fő

félpanziós felár: 109 900 Ft/fő

 

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 30 000 Ft/fő kedvezmény

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A TENSI csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni 

igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

   

A lenyűgöző Azori-szigetek - Terceira és Sao Miguel felfedezése


Vissza
Kérje ajánlatunkat!