Srí Lanka körutazás Maldív-szigeteki pihenéssel az őszi szünetben

csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Ősi emlékművek, tengerpartok, fűszerek, nemzeti parkok, elefántok, teaültetvények izgalmas egyvelege Sri Lanka, ismerjék meg a sziget csodáit körutazásunkon, miután pihentek egyet a meseszép Maldív-szigeteken!

 

 

Őszi szünet 

 

Előfoglalási kedvezmény:

3 hónappal indulás előtt: 50 000 Ft/fő

 

 

Dátum: 2024. október 23-november 3.

Időtartam: 12 nap / 9 éj

Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: Kb. 10 óra

Elhelyezés: 4 csillagos szállodákban

Ellátás: 6 éj félpanzió, 3 éj premium all inclusive a Maldív-szigeteken

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 15 fő

 

 

Srí Lanka körutazás Maldív-szigeteki pihenéssel az őszi szünetben ajánlatunk programleírása

 

1. nap: elutazás a Maldív-szigetekre

Indulás Budapestről délután, utazás dubaji átszállással a Maldív-szigetekre.

 

2. nap: Maldív-szigetek               

Male repülőterére a reggeli órákban érkezünk, majd hajós transzferrel jutunk el a délelőtt folyamán a szállodába. Délután szabad program, kikapcsolódás a tengerparton. Szállás a Maldív-szigeteken (3 éj).

 

3-4. nap: Maldív-szigetek          

Szabad program, kikapcsolódás a szállodasziget fehérhomokos partjain.

 

5. nap: Negombo           

A mai délelőtt még a strandolásé, hiszen csak a délutáni órákban indul tovább a repülőjáratunk Sri Lankára. Érkezés a kora esti órákban Colombo repülőterére, transzfer a tengerparti szállodába, Negombo környékére. Vacsora és szállás Negombo környékén (1 éj).

 

6. nap: Pinnawala          

Délelőtt elutazás a sziget belseje felé, az utazás alatt jellegzetes ceyloni tájban gyönyörködhetünk: rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, gumifa ültetvények váltják egymást. Útközben látogatás Pinnawala-ban, az elefántárvaházban, amit az elárvult, sebesült, beteg elefántok megmentésére hoztak létre. Hatalmas élmény végignézni az elefántcsorda frissítő fürdőzését a közeli folyóban. Szállás Dambulla környékén (3 éj).

 

7. nap: Sigiriya, Hiriwaduna      

Reggel a Sigiriya szikla meghódítására indulunk. A híres sziklára Kasyapa király építtetett erődöt az 5. században. A vár romjai ma is sejtetik annak egykori nagyságát, a szikláról pedig csodálatos kilátás nyílik a környező szavannás tájra. Továbbutazunk a közeli Hiriwaduna faluba, ahol megismerhetjük, hogyan élnek a falubeliek és hogyan készülnek az ízletes helyi ételek. Ebéd a faluban, majd visszautazás a szállodába, délután szabad program, kikapcsolódás a hotel medencéjénél.

 

8. nap: Polonnaruwa, Minneriya            

Délelőtt utazás Polonnaruwa-ba, mely a 11-12. században volt a szingaléz birodalom virágzó fővárosa. Az UNESCO Világörökséghez tartozó romváros területén sztúpák, Buddha szobrok, hindu domborművek között sétálhatunk. A fő látnivalók: a Galviharaya kőtemplom lenyűgöző Buddha szobrai, a Nissankamalla tanácsterem oszlopsorai és a Parakrama Samudraya tó. Délután a Minneriya Nemzeti Parkba látogatunk. A hatalmas Minneriya víztározó körül kialakított rezervátum fő látnivalói az itt élő elefántcsordák, a park a vadon élő ázsiai elefántok legfontosabb gyülekezőhelye. A nemzeti park gazdag madárvilágáról is ismert, de találkozhatunk itt többek között szarvascsordákkal, majmokkal, krokodilokkal, gyíkokkal is.

 

9. nap: Dambulla, Matale, Kandy           

Reggel Kandy felé utazunk, útközben látogatás Dambulla sziklatemplománál, a szobrokkal és festményekkel pazarul díszített barlangszentélyek a buddhizmus különböző korszakainak jellegzetes örökségei. A következő megállónk Matale, ahol látogatást teszünk egy fűszerkertben. Délután megérkezés Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába, a város kellemes természeti környezetben, hegyektől övezve, egy tó partján terül el. Látogatás a Fog Templomba, mely a leghíresebb buddhista zarándokhely a szigetországban és séta a város bazárjainak és piacának színes forgatagában. Este tradicionális show keretében ismerkedhetünk a szigetország zenéjével és kultúrájával. Vacsora és szállás Kandy-ben (2 éj).

 

10. nap: Teaültetvények, Nuwara Eliya               

Ma Nuwara Eliya-ba látogatunk. Az 1890 méter magasan fekvő Nuwara Eliya Sri Lanka egyik legfontosabb teatermelő vidéke. Az angol gyarmatosítók, mint ma a sziget tehetősebb lakossága, kikapcsolódni jártak ide, mivel itt a levegő mindig tiszta és hűvös. Felejthetetlen élményt nyújtanak az idevezető út csodálatos vízesései, hegyei és ellátogatunk egy teaültetvényre is. Délután vonattal utazunk vissza Kandy-be, hogy megcsodálhassuk a zöldellő tájak, meredek hegyoldalak, végtelen teaültetvények látványát.

 

11-12. nap: Peradeniya, Colombo, hazautazás 

Délelőtt a gyönyörű Peradeniya botanikus kertben teszünk látogatást, amely a szingaléz királyok idején épült és a britek bővítették ki, majd visszautazunk Colombóba és panoráma városnézés során ismerkedünk meg a sri lankai főváros legfontosabb látnivalóival. A portugál, a holland és a brit uralom időszaka is nyomott hagyott a város épületein, templomain. Látogatás a Fort városrészben, Pettah negyed bazárjában, ahol láthatunk hindu, holland, buddhista templomot és muzulmán mecsetet is. Láthatjuk a Kayman’s kaput ami az egykori erőd bejárata volt, a Függetlenség teret, a Bandaranaike Nemzetközi Konferencia Központ és a városháza épületét is.  A városnézés után búcsúvacsora Colombóban. Késő éjszaka transzfer a repülőtérre, hazautazás dubaji átszállással. Érkezés Budapestre másnap kora délután.

 

A programok sorrendje változhat. 

 

Kérje ajánlatunkat!

  

Részvételi díj 2 fő részére                                        Ft/fő          Létszám /fő           Összesen  Ft/2 fő  
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással  (2%)                                                    1 049 900               2                   2  099 800
 
Repülőtéri illeték kb.                                                                      170 000                   2                   340 000  
Teljes csomagár 2 fő részére                                                                                                              2 439 800  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 170 000 Ft/fő, szállás 9 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: vízum kb. 26 000 Ft/fő, szervizdíj/borravaló** (helyszínen fizetendő, kb. 50 USD/fő), utasbiztosítás.

 

További árak:

egyágyas felár: 300 000 Ft/fő
felnőtt pótágyon részvételi díj: 1 019 900 Ft/fő
gyermek pótágyon részvételi díj (11 éves korig): 909 900 Ft/fő
magasabb kategóriájú szoba a Maldív-szigeteken 3 éjszakára:
víz feletti villa (napfelkelte oldal): 264 000 Ft/fő kétágyas szobában (2024. június 30-ig történő foglalás esetén)
víz feletti villa (naplemente oldal): 280 000 Ft/fő kétágyas szobában (2024. június 30-ig történő foglalás esetén)
 

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 50 000 Ft/fő kedvezmény.

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

 

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A TENSI csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

 

Srí Lanka körutazás Maldív-szigeteki pihenéssel az őszi szünetben


Vissza
Kérje ajánlatunkat!