Prémium körutazás Srí Lankán a tavaszi szünetben, pihenéssel a tengerparton

Előfoglalási akció, prémium hotelek, tavaszi szünet

Ismerje meg Ön is Srí Lanka káprázatos élővilágát, kristálytiszta meleg vizeit, a vadon élő ázsiai elefántok szülőhelyét! Mássza meg a hatalmas Sigiriya-sziklát, fedezze fel a sziget természeti szépségeit és élvezze a helyiek vendégszeretetét. 

 

 

Előfoglalási kedvezmény:

6 hónappal indulás előtt: 100 000 Ft/fő
3 hónappal indulás előtt: 40 000 Ft/fő

 

 

Dátum: 2025. április 9 – április 20.

Időtartam: 12 nap/ 10 éj

Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal

Elhelyezés: 5 csillagos szállodákban

Ellátás: Félpanzió, programok alatt ebéddel (7 ebéd)

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri, a helyszínen helyi angol nyelvű idegenvezető áll rendelkezésre

Minimum létszám: 15 fő

Maximum létszám: 25 fő

 

Prémium körutazás Srí Lankán a tavaszi szünetben, pihenéssel a tengerparton ajánlatunk programleírása

 

1.nap: elutazás Budapestről                                                                                                                                    

Elutazás Budapestről a kora délutáni órákban isztambuli átszállással Colombóba, éjszaka a repülőn.

 

2.nap: Colombo     

Érkezés helyi idő szerint kora reggel Colombo repülőterére, transzfer a szállodába. A szobák elfoglalása után reggeli és pihenés. Ebéd egyénileg. Késő délután colomboi városnézés és vacsora a Lótusz Torony tetején.

Szállás Colomboban (1 éj).

  

3. nap: Pinnawala, Dambulla                                                                                      

Reggeli után utazás a Millennium Elefánt Alapítványhoz (utazási idő kb. 2 óra), ahol az alapítvány rövid bemutatása után elefántot etetünk, sétáltatunk, majd megfürdetünk. A programot ebéd követi, majd tovább utazunk a Kulturális Háromszög központjába, Habanarába (utazási idő kb. 3 óra 30 perc, 170 km). Érkezés a szállodába, üdvözlőital után a szobák elfoglalása. Este tradicionális táncbemutatón ismerkedünk Srí Lanka kultúrájával. Az előadás végén lehetőségünk lesz a tánclépések elsajátítására is. Vacsora és szállás Dambullában (3 éj).

 

4. nap: Dambulla, Sigiriya                                                                                                                                      

Reggeli után utazás a lenyűgöző Sigiriya fellegvárhoz (utazási idő: kb. 30 perc, 25km). A Sigiriya-szikla Srí Lanka legértékesebb történelmi emléke. A helyiek a világ 8. csodájaként tartják számon az ősi palota- és erődegyüttest, amely jelentős régészeti jelentőséggel bír. Látványa a természet és az emberi képzelet egyedülálló harmóniájával lepi meg a látogatókat. Lépcsőkön jutunk fel a több mint 200 méter magas hatalmas sziklatömb tetejére, ahonnan páratlan a kilátás, megcsodálhatjuk a környező síkság szavannáit A túra után helyi gyümölcsökkel frissítjük fel magunkat. Ebéd egy helyi étteremben.

Délután utazás a Minneriya Nemzeti Parkba. Az elefántok gyülekezése a fotósok és a vadvilág szerelmeseinek álma. A kisebb csordák a tó körül gyűlnek össze egyetlen óriási elefántszürke tömeget alkotva. A parkban – ha szerencsénk van – további 24 emlős állatot is megfigyelhetünk, köztük makákó majmokat, szarvasokat, vadbivalyt, vaddisznót és mongúzokat. Leopárdok is előfordulnak a parkban, de azok elsősorban a Yala Nemzeti parkban jellemzőek. Eső esetén a Kaudulla vagy az Eco Nemzeti parkba utazunk.

Vacsora és szállás Dambullában.

 

5. nap: Dambulla, Anuradhapura                                                                                                                         

Reggeli után városnézés Anuradhapura szent városában.  Anuradhapura Srí Lanka első fővárosa, amely évszázadokon át a théraváda buddhizmus központja volt. Az ősi Srí Lanka-i civilizáció romjai miatt az UNESCO 1982-ben Anuradhapura szent városa néven az UNESCO világörökség részévé nyilvánította.

Ebéd egy helyi étteremben. Késő délután utazás a Mihintale hegycsúcsra. (Utazási idő: 30 perc / 20 km)

A Mihintale-hegy a buddhizmus Srí Lanka-i megjelenésével kezdett lakóhelyül szolgálni a tiszteletreméltó szerzetesek számára, akiknek élén Arahath Mahinda Mahathera állt. Hamarosan azonban a királyi védnökségnek köszönhetően a szentélyben számos szerzetesi épület - sztúpák, uposathgharák, bodhigharák - épültek a szerzetesek szolgálatára. Hatvannyolc barlanglakás nyújtott árnyékot és menedéket a szerzeteseknek.

Vacsora és szállás Dambullában.

 

6. nap: Dambulla, Kandy                                                                                                                                         

Reggeli után ismerkedünk a helyiek életével, ökrös szekérrel érkezünk egy falusi házba. Útközben tanulmányozzuk az egzotikus növényzetet. Rövid főzőbemutatón veszünk részt, az ételt együtt elfogyasztjuk ebédre. Rövid séta után csónakázással zárjuk a programot. Tovább utazunk a hegyek közé (utazási idő kb. 2 óra 30 perc, 95 km). Szállodai bejelentkezés üdvözlőitallal. Este meglátogatjuk Kandy-ben a Fog Templomát, ahol részt veszünk a Thewawa szertartás-on. A Fog Temploma, a "Dalada Maligawa", az ősi és hagyományos Kandy-i építészet remekműve, amelyben a Királyi Palota komplexum és a Buddha Fog Temploma áll egymás mellett. Kandy szent városának szívében található komplexum Kandy örökségének ikonja, ma Buddha szent fogrelikviájának otthona, amely évszázadokon át meghatározta a sziget fővárosát, így a hatalom politikai szimbóluma. Vacsora és szállás Kandy-ben (1 éj).

 

7. nap: Kandy, Nuwara Eliya                                                                                                                                

Reggeli után a dombvidék gyarmati örökségével ismerkedünk Kandy központjában, majd meglátogatjuk a Királyi Botanikus Kertet, ahol számos ritka növény- és állatfajjal találkozunk. Srí Lanka legnagyobb botanikus kertje 500 méter tengerszint feletti magasságon, 147 hektáros területen terül el. Ellátogatunk egy drágakő múzeumba. Ebéd egy helyi étteremben. Ezután tovább indulunk, hogy megcsodálhassuk a Ramboda vízesést, amely 109 méteres magasságával az ország legszebb zuhataga, ahonnan a kilátás is lenyűgöző. Miután kigyönyörködtük magunkat a vízesés és környezete látványában, tovább folytatjuk utunkat egy közeli teaültetvény felé, ahol lehetőség lesz egy tiszta Ceylon tea elfogyasztására és a teakészítés folyamatával is megismerkedünk. Nuwara Eliya (másnéven Little England) felé vesszük az irányt (teljes utazási idő: 2 óra 30 perc).  Vacsora és szállás Nuwara Eliya-ban (1 éj).

 

8. nap: Nuwara-Eliya/Kosgoda                                                                                                                              

Reggeli után elindulunk Srí Lanka nyugati partvidéke felé, ahol az aranyhomokos tengerpartok várnak ránk. (Utazási idő kb. 05 óra 45 perc / 220 km. Útközben megállunk ebédelni, majd fotószünetet tartunk a St. Clair vízesésnél és Kitulgalában a folyóparton és ellátogatunk a folyó azon szakaszára, ahol a Híd a Kwai folyón című filmet forgatták.

Vacsora és szállás Kosgodában (4 éj)

 

9. nap: Kosgoda/Balapitiya/Galle                                                                                                                         

Reggeli után utazás Kosgodába, a Tengeri Teknős Vadvédelmi és Kutatóközpontba (utazási idő kb. 10 perc)

A központ célja a Srí Lanka-i teknősök védelme. Megnézzük az újszülött és imádnivaló kisteknősöket, majd tovább utazunk Balapitiya felé (utazási idő kb. 10 perc=10 km). Csónakos szafari programon veszünk részt a Madu folyón. A Balapitiyán keresztülhaladó Madu folyó a természet szerelmeseinek egyik érintetlen helyszíne. A csodálatos folyó mentén 64 kis szigetcsoport található, melyek többsége lakatlan és mangrovefákkal borított. A legkisebb szigetecskén egy apró szentély található, amelyet Katharagama isteneinek tiszteletére építettek. Kiszállunk a csónakból a Fahéj szigeten, ahol lehetőségünk lesz megismerni a valódi fahéjjal. Egy rövid bemutató után az ebből készült termékekből is vásárolhatunk. Ebéd egy helyi étteremben. Délután meglátogatjuk a holland erődöt a Galle-öbölben, Srí Lanka délnyugati partján, amelyet a portugálok építettek 1588-ban, majd a hollandok erősítették meg. Galle, az Ószövetségből híres Tarshish, ahol Salamon király drágaköveket és fűszereket szerzett, ez az "élő" UNESCO világörökségi helyszín egy erődítmény, amelyet először a portugálok építettek Srí Lanka délnyugati partjainál. Az erődöt a holland és brit uralom alatt jelentősen átalakították, az egyik legfontosabb régészeti és történelmi emlék, amely a 16-19. század közötti európai befolyást mutatja Délkelet-Ázsiában. A régi holland templomok és a címerrel ellátott műemlékek, a jól megőrzött erőd és bástyák, a régi holland házak és a holland neveket viselő szűk sikátorok mind olyan helyek, amelyeket látni kell. Teszünk egy sétát az erődben, ahol a négyszögletes rácsra fektetett utcák és a holland gyarmati stílusú alacsony, nyeregtetős házak és teraszok nosztalgikus hangulatot teremtenek. Este visszautazás a szállodába.

Vacsora és szállás a Kosgodában.

 

10-11. nap: Kosgoda                                                                                                                                    

Reggeli a hotelben, majd egész napos pihenés. Ebéd egyénileg.

Vacsora és szállás Koskodában.

 

12. nap: hazaindulás                                                                                                                                                      

Kora hajnalban transzfer a repülőtérre, hazautazás isztambuli átszállással, érkezés Budapestre az esti órákban.

 

*A programok sorrendje változhat.

 

Kérje ajánlatunkat!

  

Részvételi díj 2 fő részére                                        Ft/fő          Létszám /fő           Összesen  Ft/2 fő  
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással                                                      1 249 000               2                   2  498 000
 
Repülőtéri illeték kb.                                                              197 000                   2                      394 000  
Teljes csomagár 2 fő részére                                                                                                       2 892 000  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 197 000 Ft/fő, szállás 10 éjszakára a megadott ellátással, programok leírás szerint, belépőjegyek, a programok során légkondicionált autóbusz, angolul beszélő helyi idegenvezető, magyar nyelvű idegenvezető, repülőtéri transzferek, palackozott ásványvíz az autóbuszban, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: vízum díj kb. 26 000 Ft/fő, szervízdíj/borravaló** (helyszínen fizetendő kb. 90 USD/fő), személyes jellegű kiadások, italok az étkezések közben, fakultatív ebéd (első és a két utolsó napon), utasbiztosítás*.

 

További árak:

egyágyas felár: 530 000 Ft/fő

felnőtt pótágyon kedvezmény: 140 000 Ft/fő

gyermek pótágyon kedvezmény (12 éves korig): 600 000 Ft/fő

business felár a repülőgépen: 620 000 Ft/fő-től a szabad helyek függvényében

nagyobb lábtér a turista osztályon: 150.000,-ft/fő a szabad helyek függvényében

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját (2%), 0-10% önrészes, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk. A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

 

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A TENSI csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

 

Prémium körutazás Srí Lankán a tavaszi szünetben, pihenéssel a tengerparton


Vissza
Kérje ajánlatunkat!