Óriáskörút Kínában

csoportos körutazás

Minden, ami Kína! Nagy utazás a modern Shanghaiból indulva Pekingen, a Nagy falon és Xian agyaghadseregén át Szecsuán óriás Buddha szobrához és óriáspandáihoz, tovább a Li-folyó meseszép tájaira, majd Hongkong és Makaó egyszerre ultramodern és hagyományőrző városaiba.

 

 

Újdonság!

 

 Megtelt!


 

Dátum: 2024. szeptember 14-30.

Időtartam: 17 nap / 14 éj

Utazás: Menetrend szerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: Kb. 14 óra

Elhelyezés: 3+ és 4 csillagos szállodákban

Ellátás: 14 reggeli, 2 ebéd, 2 vacsora

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 15 fő

 

 

Óriáskörút Kínában ajánlatunk programleírása

 

 

1-2. nap: elutazás Shanghai-ba

Elutazás Budapestről a délutáni órákban dubaji átszállással Shanghai-ba, érkezés másnap délután. Transzfer a szállodába, szabad program, kikapcsolódás a hosszú utazást követően. Szállás Shanghai-ban (2 éj).

 

3. nap: Suzhou

Egész napos kirándulás a közeli Suzhou-ba: a Jangce folyó deltavidékén épült várost sűrűn behálózzák a csatornák, innen ered beceneve is: a Kelet Velencéjének szokás emlegetni. A város klasszikus kínai kertjeiről, csodálatos pagodáiról és hídjairól nevezetes. Séta Suzhou egyik festői szépségű kertjében, majd látogatás egy selyemüzemben, ahol lehetőség nyílik a vásárlásra is. Este akrobata show vacsorával Shanghai-ban.

 

4. nap: Shanghai, utazás Pekingbe        

Délelőtt ismerkedés Shanghai városával: Jade Buddha Templom, a Huangpu folyó parti sétánya, a Bund, séta a hangulatos Yuyuan kert hagyományos kínai épületei között és a forgalmas Nanjing Road-on. Délután transzfer a vasútállomásra, elutazás Pekingbe a szuperexpressz vonattal. Szállás Pekingben (3 éj).

 

5. nap: Peking 

Egész napos városnézés Pekingben: séta Kína legnagyobb terén, a Tienanmen téren, majd látogatás a Tiltott Városban, amely csaknem ötszáz éven keresztül volt a kínai császárok lakóhelye. A 15. században épült komplexum több száz épületből áll, ez ma a világ legnagyobb fennmaradt palota együttese. Délután a Nyári palotánál teszünk látogatást, a hatalmas parkban pavilonok, kertek, hidak között sétálunk majd.  Este pekingi kacsa vacsora egy helyi étteremben.

 

6. nap: Kínai Nagy Fal   

Egész napos kirándulásra indulunk, első utunk a kínai Nagy Fal kevésbé zsúfolt Juyongguan szakaszához vezet majd. Az ország északi határán emelt erődítményrendszert az i.e. 7. században kezdték építeni és a Ming dinasztia uralma alatt fejezték be, a 17. században. Ellátogatunk a Ming sírokhoz, majd Pekingbe visszatérve a 2008-as nyári olimpiára épített stadionokat is megtekintjük kívülről.

 

7. nap: Peking, utazás Xianba   

Délelőtt látogatás az Ég Temploma taoista épületegyüttesénél. A Ming-dinasztia uralkodói évente kétszer ellátogattak ide, hogy a jó termésért imádkozzanak. Később Peking óvárosába látogatunk, riksákkal barangoljuk be a jellegzetes keskeny utcákat, a hutongokat. Délután transzfer a vasútállomásra, elutazás Xian városába. Szállás Xianban (1 éj).

 

8. nap: Xian, utazás Chengduba

Látogatás az első kínai császár több ezer agyagfigurával körülvett sírjához. A gigantikus sírhely az UNESCO Világörökség része, a figurák között kb. 8000 katona, harci szekerek, lovak, lovasok is megtalálhatók. Chengdu ősi városfalaihoz és a helyi muzulmán piacra is ellátogatunk, mielőtt újra vonatra szállunk. Délután elutazás Chengduba, Szecsuán tartomány fővárosába, érkezés az éjszakai órákban. Szállás Chengduban (2 éj).

 

9. nap: Chengdu             

Délelőtt kirándulás Chengduból a híres Leshan Buddhához, a Min és a Dadu folyók találkozásánál fekvő, sziklafalból kivájt Buddha szoborhoz. A 71 méter magas óriás Buddha szobor az UNESCO Világörökség részét képezi, ez a világ legnagyobb kőből faragott Buddha szobra. Délután Huanglongxi ősi városába látogatunk, séta az óváros macskaköves utcáin, sikátoraiban, meglátogatjuk a város ősi templomait és öreg banyan fáit is, valamint megkóstolhatjuk a helyi ételkülönlegességeket is.

 

10. nap: Chengdu, utazás Guilin városába          

Délelőtt Chengdu leghíresebb lakóit látogatjuk meg a világhírű óriáspanda kutató központban. Az óriáspanda kizárólag Kína három tartományában (köztük Szecsuánban) él természetes élőhelyén, sűrű erdővel benőtt hegyoldalakon. Délután repülőre szállunk és Guilin városába, az ország déli részébe utazunk. Szállás Guilin-ben (3 éj).

 

11. nap: Yangshuo         

Egész napos hajókirándulás Yangshuo-ba a festői Li-folyón. A különleges alakú, sűrű növényzettel benőtt karszthegyek lenyűgöző természeti szépsége rabul ejti az utazókat. Ebédünket a hajón fogyasztjuk el. Ismerkedés Yangshuo bájos városkájával, majd visszautazás Guilin-be.

 

12. nap: Longji rizsteraszok

Egész napos kirándulásra indulunk a kb. 650 éves Longji (jelentése: a sárkány gerince) rizsteraszokhoz. A hegyoldalakban kialakított teraszos rizsföldek felejthetetlen látványt nyújtanak minden évszakban. Rövid sétát teszünk a rizsteraszok között haladó ösvényeken és a helyi Yao törzsek falvaiba is ellátogatunk.

 

13. nap: utazás Hongkongba    

Reggeli után látogatás a Nádfuvola cseppkőbarlangban, ahol a színes fényekkel megvilágított sziklaalakzatokat, kőoszlopokat, cseppköveket csodálhatjuk meg. Délután vonatra szállunk, és elutazunk Hongkongba. Szállás Hongkongban (3 éj).

 

14. nap: Makaó               

Egész napos kirándulás hajóval Makaóba. A város 450 éven át volt portugál gyarmat, az európai hatás a mai napig megfigyelhető a város számos tipikus portugál épületén. A történelmi városközpont felfedezése: a Szent Pál székesegyház romjai, a Lótuszvirág szobor, a Senado tér, a Szent Dominik templom és az A-ma templom. Makaó a kaszinók és a szerencsejátékok fellegvára is, délután lehetőségünk lesz próbára tenni a szerencsénket egy helyi kaszinóban, mielőtt visszautazunk Hongkongba.

 

15. nap: Hongkong        

Délelőtt Hong Kong sziget felfedezésére indulunk, utazás fogaskerekűvel a Viktória-csúcsra, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a Kowloon felhőkarcolóira, a kikötőre és a zöld domboldalakra. Látogatás Aberdeen vízen úszó halászfalvában, majd a Repulse-öböl homokos strandján, a környéken találhatók a város jómódú lakosainak otthonai is. A pénzügyi központban hajóra szállunk, a híres Star Ferry-vel utazunk Kowloon városrészbe. Felfedezzük a helyi piacokat, nem csak a zöldség- és gyümölcspiacra, de a híres jáde piacra és az érdekes madár piacra is ellátogatunk. A Wong Tai Sin templom programunk következő állomása, majd sétálunk egyet a Sztárok sugárútján is, a kikötői sétányon. Szabad program, vásárlási lehetőség Kowloon bevásárlóközpontjaiban majd megtekintjük az esti fény show-t, megcsodáljuk Hong Kong sziget épületeinek fényjátékát a Victoria-öböl túloldalán. A szállodába metróval utazunk vissza.

 

16-17. nap: Hongkong

Délelőtt utazás drótkötélpályás felvonóval Lantau szigetére. Itt Hongkong egy újabb arcát ismerhetjük meg, a buddhizmus spirituális világát. Látogatás a bronzból készült Óriás Buddha szobornál - ami a világ legmagasabb ülő Buddha szobra - és a mellette álló Po Lin buddhista kolostorban. Délután szabad program Hongkongban, este transzfer a repülőtérre, hazautazás az éjszakai órákban, dubaji átszállással. Érkezés Budapestre másnap, a kora délutáni órákban.

 

 

Kérje ajánlatunkat!

  

Részvételi díj 2 fő részére                                        Ft/fő          Létszám /fő           Összesen  Ft/2 fő  
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (1,4%)                                          1 279 900               2                   2  559 800
 
Repülőtéri illeték kb.                                                              170 000                 2                      340 000  
Teljes csomagár 2 fő részére                                                                                                       2 899 800  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 170 000 Ft/fő, szállás 14 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 100 USD/fő), utasbiztosítás*.

 

További árak:

egyágyas felár: 270 000 Ft/fő
 

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 60 000 Ft/fő kedvezmény.

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

 

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A TENSI csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

 

Óriáskörút Kínában


Vissza
Kérje ajánlatunkat!