Novemberben is: Japán gazdagon az ősz színeiben

Csoportos körutazás

Az ősi szentélyektől az autentikus japán teaházakig, a futurisztikus megjelenésű felhőkarcolóktól és nagy sebességű golyóvonatoktól a csodás japánkertekig, mindenből kóstolót kínál japán körutazásunk. Két-két teljes nap jut Tokió és Kiotó felfedezésére, megismerkedünk a „japán Alpok” vidékével, hajóról-felvonóról gyönyörködhetünk a szent Fudzsi-hegy havas csúcsaiban, őzeket etetünk, világörökségi helyszínekre és szebbnél-szebb várkastélyokba látogatunk el, és nem marad ki a sorból a hagyományos japán forróvizes fürdő sem, hogy maradéktalanul belefeledkezzünk a kelet-ázsiai ország egyedi kultúrájába! Az utazás mellé a japán ősz színei, a japán juharok vörösben pompázó levelei biztosítják a festői keretet!

 

Előfoglalási kedvezmény:

5 hónappal indulás előtt: 60 000 Ft/fő

4 hónappal indulás előtt 45 000 Ft/fő

 

Dátum: 2024. november 19 – december 2.

Időtartam: 14 nap/11 éj

Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: odaúton kb. 15 óra, visszaúton kb. 17 óra

Elhelyezés: 3 és 4 csillagos szállodákban

Ellátás: reggeli

Idegenvezetés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 20 fő

 

 

Japán gazdagon az ősz színeiben ajánlatunk programleírása

 

 

1-2. nap: Utazás Tokióba            

Indulás Budapestről a délutáni órákban, dohai átszállással utazás Tokióba. Éjszaka a repülőn, érkezés a japán fővárosba másnap délután, transzfer a szállodába, pihenés. Szállás: Tokióban (3 éj).

 

3. nap: Tokió                                                                                                                  

Reggeli után egész napos autóbuszos és gyalogos városnézésre indulunk: ellátogatunk az Aszakusza negyedbe, ahol megtekintjük Tokió legrégibb és egyik legjelentősebb templomát, a buddhista Szenszódzsit (Aszakusza Kannon Templom) és a sintó Aszakusza-szentélyt, majd részt veszünk egy hagyományos teaszertartáson. A továbbiakban érintjük a Császári Palotát és a Tokió SkyTree-t, teszünk egy sétát a Nakamise utcán, majd szabadidő: lehetőség nyílik vásárlásra a város egyik legnépszerűbb bevásárlóközpontjában, a Ginza-negyedben vagy fakultatív látogatás az idegenvezetővel a SkyTree toronyba.

 

4. nap: Tokió                                                                                                   

Folytatjuk az ismerkedést Tokióval. E napon a Szumida folyón hajózva fedezzük fel a városközpontot, aztán ellátogatunk a különleges erdő ölelésében fekvő, Meidzsi császár és felesége tiszteletére emelt Meidzsi-szentélyhez, körülnézünk a világ legnagyobb halpiacaként ismert Tsukiji piacon, lefotózzuk a Tokió-tornyot, utolsó állomásunk pedig a Tokiói Közigazgatási épület lesz, amelynek a kilátószintjéről újabb szögből, a magasból élvezhetjük a lenyűgöző várospanorámát.    

 

5. nap: Kamakura és Hakone                                                                                  

Reggeli után Tokiót magunk mögött hagyva délnek vesszük az irányt, és Kamakurába utazunk, amely sógunátusként közel másfél évszázadig Japán fővárosa volt. Megtekintjük az ország egyik leghíresebb ikonját, a Kótoku-in templom területén magasodó, bronzból faragott, monumentális Nagy Buddha-szobrot és a japánkertekkel körülvett Haszedera buddhista templomot. Következő állomásunk a Hakone-hegy lábánál található Ashi-tó. Hajózunk a tavon, gyönyörködve a Fudzsi csúcsára nyíló kilátásban, majd a Komagate felvonóval felemelkedünk a Hakone legmagasabb csúcsára, hogy onnan is szemügyre vegyük a panorámát. A kirándulás után transzfer a ryokan (hagyományos japán fogadó) jellegű szálláshelyünkre, ahol módunkban lesz kipróbálni a hőforráson alapuló japán forróvizes fürdőt (onsen) is. Szállás: Yamanashiban (1 éj).

 

6. nap: Oshino Hakkai és Macumoto                                                                                   

Reggeli után Oshino Hakkai felkeresésével indul a nap. Teszünk egy sétát a források, tavak között kanyargó, tündérmesére emlékeztető falu utcáin, majd folytatjuk utunkat Macumotóba, a japán Alpok kapujának is nevezett, büszke szamurájmúlttal bíró történelmi városba, ahol először megnézzük a legendás várkastélyt, majd gyalogos városnézés keretében felfedezzük a Nakamachi-negyed ősi, hagyományos épületeit. Este elfoglaljuk macumotói szálláshelyünket. Szállás: Macumotóban (1 éj).

 

7. nap: Takayama, Shirakawa, Kanazawa                                                                          

Reggeli után egész napos kirándulás keretében felfedezzük a „japán Alpok” városait: Takayamát, Shirakawát és Kanazawát. Takayama régi időket idéző, ódon lakóházakkal tűzdelt óvárosában gyalogsétát teszünk és megnézzük a város fából épült hajdani kormányépületét. Megállunk egy fotószünetre az egyedi építészeti stílust képviselő Shirakawa 200 éves, az UNESCO világörökségi listájára is fölkerült házai között. Kanazawába érkezve feltérképezzük a hagyományos teaházairól ismert Higashi Csája városrészt. Transzfer a Kanazawában található szállásunkra (1 éj).   

 

8. nap: Kanazawa, Kiotó

Folytatjuk a városnézést Kanazawában: körbenézünk az Omicho piacon, a Nagamacsi szamurájnegyedben, ahol belülről is megtekintjük a Nomura-klán egyik szamurájházát, és teszünk egy sétát a Japán három legszebb tájkertje közé sorolt, tavakkal, teaházzal, mesterséges szigettel is büszkélkedő Kenrouken kertben. Továbbutazunk az ősi paloták, szentélyek, templomok japán fellegvárába, a hajdani császári városba, Kiotóba. Érkezés után jut még időnk arra, hogy felfedezzük Giont, Kiotó legismertebb gésanegyedét. Szállás: Kiotóban (2 éj).

 

9. nap: Kiotó

Egész napos kiotói városnézésünk keretében kívül-belül megtekintjük a Kinkakudzsi (Aranypavilon) zen templomkomplexumot, a Ryoanjit (Alvó sárkány temploma) és zen kőkertjét, valamint a Nidzsó sógunpalotát, majd megállunk egy fotószünet erejéig a Togetsukyo-hídnál, végezetül teszünk egy kirándulást Arasimaja különleges bambuszerdejében. Este transzfer a szállodába.

 

10. nap: Kiotó

Korai reggeli után folytatjuk Kiotó felfedezését: megnézzük a japán buddhisták egyik fontos zarándokhelyét, a Kijomizudera (Tiszta víz temploma) hatalmas templomkomplexumát, majd ellátogatunk az Inari-hegy lábánál található, cinóbervörös Torii kapuiról híres, lenyűgöző Fusimi Inari-nagyszentélyhez. Ezután transzfer a kiotói vasútállomásra, Super Expresszel Hirosimába utazunk, érkezést követően látogatás a Hirosimai Béke-Emlékmúzeumban és Atombomba-dómban, majd transzfer a szállodába. Szállás: Hirosimában (1 éj).

 

11. nap: Miyajima, Onomicsi

Reggeli, majd transzfer a kikötőbe, hajóval utazás a japánok szent szigetére, Miyajimára, ahol megtekintjük Japán egyik legjelentősebb sinto szentélyét, a víz fölött „lebegő”, 12. századi Itsukushima-szentélyt, és megcsodáljuk a sziget jelképeként elhíresült, tengeröbölben megépített sinto kaput, a Toriit. Ezt követően érintjük a több szigetet híddal összekötő, mintegy 70 km hosszú, fantasztikus Shimanami Kaido utat. Következő állomásunk az Onomicsiben található Kosanji-templom, melynek különböző részeit Japán leghíresebb templomainak és szentélyeinek mintája nyomán építették. A templomlátogatás után okayamai szálláshelyünkre utazunk (1 éj).

 

12. nap: Maja-hegy, Himedzsi

Reggel a Maja-hegy lábához utazunk és teszünk egy mesés utazást a hegytetőre függővasúttal. A tetőn lenyűgöző panorámában gyönyörködhetünk, de érdemes szemügyre venni a Taisho-korszak stílusát idéző, történelmi épületként számon tartott Niji no Eki felvonóállomást is. A kirándulás után Himedzsibe látogatunk, megtekintjük Japán sokak által legszebbnek tartott kastélyát, a világörökség helyszínei közé tartozó, fehér falai miatt „Fehér kócsag”-ként becézett Himedzsi-várkastélyt. Este transzfer Oszakába, a szálláshelyünkre (1 éj).

 

13-14. nap: Oszaka, Nara

Oszaka hatalmas parkban emelkedő várkastélyát egy fotószünet erejéig érintjük, majd a japán kulinária titkaival ismerkedünk: egy rövid szusikészítő kurzuson veszünk részt. Narába, az egykori császári fővárosba utazunk tovább: fő látnivalónk a világörökséghez tartozó, hatalmas, fából épített Tódaidzsi templomkomplexum a Nagy Buddha-csarnokkal, benne a világ legnagyobb bronz Buddha szobrával, valamint a várparkban szabadon kószáló szikaszarvasok. Rövid időre bekukkantunk a híres őzparkba is, majd transzfer a repülőtérre és Dohán át hazautazás Budapestre. Érkezés a másnap kora reggeli órákban.

A programok sorrendje változhat.

 

 

Kérje ajánlatunkat!

 

 

 

  

Részvételi díj 2 fő részére                                        Ft/fő          Létszám /fő           Összesen  Ft/2 fő  
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (2 %)                                          1 519 000               2                      3 038 000 Ft
 
Repülőtéri illeték kb.                                                                187 000               2                       374 000 Ft  
Teljes csomagár 2 fő részére                                                                                                       3 412 000 Ft  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 187 000 Ft/fő, szállás 11 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

A részvételi díj nem tartalmazza: borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 30 USD/fő), utasbiztosítás*.

 

További árak:

egyágyas felár:  470 000 Ft/fő

 

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 5 hónappal az indulást megelőzően 60 000 Ft/fő, 4 hónappal az indulást megelőzően 40 000.

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

 

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A TENSI csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő szervizdíjat/borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül.
A helyek elfogyhatnak.

 

 

 

Japán gazdagon - az ősz színeiben


Vissza
Kérje ajánlatunkat!