Dél-Korea történelmi és világörökségi fénypontjai

csoportos körutazás

Ismerje meg Dél-Korea történelmi és világörökségi helyszíneit egy kicsit másképpen. A körutazás során az ország legszebb helyein utazunk keresztül, autentikus helyi ételeket kóstolunk, részt veszünk egy főzőtanfolyamon, alszunk buddhista kolostorban, feltérképezzük az országot teljes földrajzi sokszínűségében, a nemzeti park drámai hegyvidékétől a festői tengerpartokig. Fedezze fel Dél-Koreát és pillantson át Észak-Koreába is!

 

 

 

 

Garantált indulás!

 

Előfoglalási kedvezmény:

60 000 Ft/fő július 31-ig

 

 

Dátum: 2024. október 17-28.

Időtartam: 12 nap/10 éj

Utazás: Menetrendszerinti repülőjárattal

Repülési idő: Kb. 13,5 óra      

Elhelyezés: 3* és 4* szállodákban, 1 éjszaka kolostori elhelyezés

Ellátás: Félpanzió

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 18 fő

 

 

Dél-Korea történelmi és világörökségi fénypontjai ajánlatunk programleírása

 

 

1-2. nap: elutazás Szöulba         

Elutazás Budapestről a délutáni órákban, érkezés másnap délelőtt, transzfer a szállodába. Rövid ismerkedés a gazdag múlttal rendelkező koreai fővárossal, mely napjainkban a világ egyik pénzügyi és kereskedelmi központja. A városnézés során láthatjuk a Gwanghwamun teret, a belvároson keresztülfolyó Cheongyecheon patakot, a Jogyesa templomot és meglátogatjuk a Gwangjang piacot, ami népszerű helyi utcai ételek lelőhelye, itt meg is kóstoljuk a mungóbab palacsintát. Szállás és vacsora Szöulban. (2 éj)

 

3. nap: Szöul    

Reggeli után egész napos autóbuszos és gyalogos városnézés Szöulban: a királyi testőrség őrségváltási ceremóniája a Gyeongbokgung palotánál, a Nemzeti Néprajzi Múzeum, Insadong antik és régiségboltjai, a Bongeunsa templom, a COEX Mall, a Gangnam utca és a Hangang folyóparti park. Vacsora egy helyi étteremben.

 

4. nap: Jeonju, Juknokwon

Reggel a dél-koreai szuperexpressz vonattal, a KTX-el utazunk Jeonju városába, itt egy autentikus főzőtanfolyamon veszünk részt. Bibimbap főzőtanfolyam lesz, mely egy hagyományos koreai egytálétel és ez a város a születési helye. Az ételnek jól kell sikerülnie, hiszen ezt fogyasztjuk ebédre! A város egyben Dél-Korea egyik legszebb látnivalója is, hiszen itt található az ország legnagyobb hanok faluja, kb. 700 tradicionális hanok típusú házzal, mely a koreai felsőosztály lakhelye volt. Séta a macskaköves utcákon, majd továbbutazás Damyangba, ahol látogatást teszünk a Juknokwon bambuszerdőben. A hatalmas, lenyűgöző erdő sétautakkal, hangulatos pavilonokkal és finom bambuszfagylalttal várja a látogatókat. A bambuszerdőben tett séta után utazás Gwangju városába. Vacsora és szállás Gwangjuban (1 éj).

 

5. nap: Boseong, Busan

Reggel Dél-Korea második legnagyobb városa, Busan felé vesszük az irányt, közben az ország egyik kihagyhatatlan természeti látnivalóját is érintjük: Boseong zöld teamezőit. Érkezésünk után Busanban megtekintjük a Gamcheon kulturális falu színpompás épületeit, majd ellátogatunk a Gwanganri tengerpartra, innen lenyűgöző kilátás nyílik a város egyik jelképére, a kétszintes Gwangan hídra. Vacsora és szállás Busanban (2 éj).

 

6. nap: Busan  

Egész napos felfedezőútra indulunk Busanban, megtekintjük a város legfontosabb látnivalóit: a Jagalchi halpiac, a BIFF tér népszerű helyi utcai ételekkel (édes koreai palacsinta, a „Ssiat Hotteok”), kilátás az Oryukdo Skywalk-ról,a Taejongdae park, a Haedong Yonggungsa templom, a mesés Haeundae strand, séta a Donbaeksom sziget festői part menti útvonalán a Nurimaru APEC házig. Vacsora egy helyi étteremben.

 

7. nap: Gyeongju

Az ország délkeleti részén fekvő Gyeongju 1000 éven át volt a Silla Királyság fővárosa, és a völgy, amelyben fekszik, számtalan történelmi épületet, templomot és műtárgyat rejt. Miután a Silla Királyság Kr. u. 676-ban egyesítette a félszigetet, a város a világ egyik legfontosabb kulturális központjává fejlődött. A területet „Falak nélküli múzeumnak” is nevezik az itt található történelmi épületek és kincsek gazdagsága miatt. Gyeongju felfedezése: Seokguram barlang (UNESCO világörökség – 8. században gránitból faragott ülő Buddha), Bulguksa templom (UNESCO világörökség), Gyeongju Nemzeti Múzeum, Tumuli Park, Cheomseongdae Obszervatórium, mely Ázsia legrégibb, épen maradt csillagvizsgálója. Szállás és vacsora Ulsanban (1 éj).

 

8. nap: Andong

A mai napon folytatjuk utazásunkat Andong felé. Andong a kultúra, a népi hagyományok és a konfucianizmus egykori központja. Megtekintjük a Hahoe népi falut (UNESCO világörökség, ahol Csoszon-kori hagyományokat őriznek), a Hahoe maszkmúzeumot és a hagyományos piacot. Vacsora és szállás Andongban (1 éjszaka).

 

9. nap: Seoraksan-hegy, Woljeongsa templom

Reggeli után utazásunk folytatódik az ország keleti régiójában található Seoraksan-hegyhez, mely Korea egyik leghíresebb nemzeti parkja, különösen híres a színes juharlevelekkel díszített festői tájáról, amikor eljön az ősz. Látogatás a Seoraksan-hegyi Nemzeti Parkba, beleértve a Gwongeumseon-csúcsra vezető kötélpályás felvonózást is. Délután transzfer a gyönyörű természeti környezetben fekvő Woljeongsa templomhoz, itt részt veszünk az úgynevezett „temple stay” programon, az egyedülálló kulturális program során gyakorlati tapasztalatot szerezhetünk a szerzetesi életről és a koreai buddhizmus 1700 éves történelmét őrző templomokról. Este részt veszünk egy buddhista szertartáson, majd átszellemülve térünk nyugovóra (1 éj). Vacsoránk is egyszerűbb templomi étel lesz, mely vegetáriánus, tehát nem tartalmaz húsételt.

 

10. nap: Szöul  

Hajnalban a korai kelést követően ismét egy buddhista szertartás következik, majd az egyszerű templomi reggeli után visszaindulunk Szöulba, útközben meglátogatjuk a Reggeli Nyugalom kertjét. Érkezés után elfoglaljuk szállásunkat Szöulban (2 éj), majd szabad program. Vacsora egy helyi étteremben.

 

11. nap: Dél- és Észak-Korea határán    

Reggeli után látogatás teszünk a világ legvédettebb, 258 km hosszú és 4 km széles demarkációs vonalán. A koreai háborúnak állít örök mementót az Imjingak Park, majd ellátogatunk a Dora Observatory kilátójába, ahonnan távcsövekkel leshetünk át a határ túlsó oldalára, ahol látjuk az ott fekvő észak-koreai falucskát, és a híres óriás zászlót. Amennyiben az aktuális politikai helyzet engedi, meglátogatjuk a hírhedt 1,5 km hosszú, 3-as számú alagutat, melyet a háború alatt az észak-koreai katonák ástak titokban, hogy észrevétlenül átjuthassanak Dél-Koreába. A Szöulba való visszatérés után bevásárló túra a Myeongdong bevásárló negyedben és a Namdaemun piacon. Vacsora egy helyi étteremben.

 

12. nap: utazás Budapestre

Hajnalban transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre. Érkezés a kora délutáni órákban.

 

A programok sorrendje változhat.

 

 

Kérje ajánlatunkat

  

Részvételi díj 2 fő részére                                        Ft/fő          Létszám /fő           Összesen  Ft/2 fő  
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (2%)                                          1 299 900               2                     2 599 800
 
Repülőtéri illeték kb.                                                               140 000               2                     280 000  
Teljes csomagár 2 fő részére                                                                                                      2 879 800  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték 140 000 FT/fő, szállás 10 éjszakára félpanzióval, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: K-ETA engedély díja a belépéshez 6 000 Ft/fő, borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 50 USD/fő), fakultatív programok, utasbiztosítás.

 

További árak:

egyágyas felár: 230 000 Ft/fő

felnőtt pótágyon: 1 259 900 Ft/fő

 

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 60 000 Ft/fő kedvezmény

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A TENSI csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

 

 

Dél-Korea történelmi és világörökségi fénypontjai


Vissza
Kérje ajánlatunkat!