Nagy őszi USA és Kanada keleti-part körutazás

csoportos körutazás

Őszi tájakon barangolhatunk az Egyesült Államok és Kanada keleti partvidékén. Az izgalmas nagyvárosok mellett a természeté lesz a főszerep az út során, megcsodáljuk a Niagara zuhatagát, az őszi színekbe öltözött hegységeket, Maine állam romantikus partvidéké és a Szent Lőrinc-folyó 1000 szigetét.

 

 

 

Előfoglalási kedvezmény:

3 hónappal indulás előtt: 65 000 Ft/fő

 


 

Dátum: 2024. szeptember 27-október 10.

Időtartam: 14 nap/12 éj

Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: Kb. 10 óra

Elhelyezés: 3 csillagos szállodákban, motelekben

Ellátás: Reggeli

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Minimum létszám: 20 fő

 

 

Nagy őszi USA és Kanada keleti-part körutazás ajánlatunk programleírása 

 

1. nap: utazás Washingtonba

Indulás Budapestről a reggeli órákban, utazás amszterdami átszállással Washingtonba, érkezés a délutáni órákban, majd transzfer a szállodába. Szállás Washington környékén (2 éj).

 

2. nap: Washington

Délelőtt városnézés az Amerikai Egyesült Államok fővárosában, láthatjuk az USA legismertebb épületét, a Fehér Házat, valamint a Washington emlékművet, a Lincoln emlékművet és a Capitolium épületét. A program a Smithsonian Intézetnél ér véget, szabad program, lehetőség egyéni múzeumlátogatásra.

 

3. nap: Lancaster és Philadelphia

Reggeli után útnak indulunk Lancaster környékére, ahol egy Amish farmon teszünk látogatást, megismerkedhetünk az Amish közösség szokásaival, életmódjával és történelmével. Következő állomásunk Philadelphia lesz, ellátogatunk az Independence Hall vöröstéglás épületéhez, ahol a Függetlenségi nyilatkozatot írták alá 1776-ban és itt fogalmazták meg az Egyesült Államok alkotmányát is. Szállás Philadelphia-ban (1 éj).

 

4. nap: New York

Délelőtt New Yorkba utazunk, az érkezést követően meg is kezdjük az ismerkedést a város legfontosabb látnivalóival. A buszos városnézés során felfedezhetjük a filmekből már jól ismert helyszíneket, mint a Times Square, az Empire State Building, a Rockefeller Center, a Flatiron Building, a St. Patrick székesegyház, a Grand Central vasútállomás, a Central Park és a Wall Street. A városnézést követően szabad program New Yorkban, sétáljanak egyet a Times Square környékén vagy fedezzék fel a High Line-t, az egykori magasvasút pályája mentén kialakított parkot. Fakultatív programlehetőség: csodálják meg New York esti fényeit egy felejthetetlen hajókirándulás során! Szállás Manhattan-ben (2 éj).

 

5. nap: New York

Ezt a napot mindenki kedve szerint tölti New Yorkban! Sétáljanak egy nagyot a Central Parkban, látogassanak el az Empire State Building vagy a Rockefeller Center kilátójába vagy a város híres múzeumaiba, vagy szenteljék az egész napot a vásárlásnak!

Fakultatív programlehetőség: Délelőtt kirándulás komppal New York jelképéhez, a Szabadság-szoborhoz, a Liberty szigetre. A szálloda és a kikötő között tömegközlekedéssel utazunk, a csoport idegenvezetőjének kíséretében.

 

6. nap: Boston

Délelőtt búcsút intünk New Yorknak és Bostonba utazunk. Délután New England legfontosabb városával, Bostonnal ismerkedünk. Az angol városokra emlékeztető hangulat nem véletlen, hiszen Bostont a britek alapították 1630-ban. Sétát teszünk a Freedom-Trail-en, amely minden fontos látnivalót érint, mint a Boston Common park, a Massachusetts State House, a Beacon Hill és a Park Street Church. Szállás Boston környékén (1 éj).

 

7. nap: Salem, Kennebunkport és Cape Elizabeth

Délelőtt a 17. századi boszorkányperekről híres Salem városába látogatunk, majd Kennebunkportba utazunk. A településen lakók korábban hajóépítéssel és halászattal foglalkoztak, ma már divatos nyaralóhely a város, hangulatos éttermekkel, művészeti galériákkal, szuvenír boltokkal. Séta a Dock Square környékén és a kikötőben. Innen északi irányba utazunk tovább, homokos tengerpartok, gyönyörű tájak és számtalan világítótorony kíséri utunkat Cape Elizabeth tengerparti városkájáig, ahol megtekintjük a híres világítótornyot. Délután továbbutazunk North Conway-i szállásunkra (1 éj).

 

8. nap: a White Mountains és a Kancamagus Highway

Ma New Hampshire államban a White Mountains hegység panorámaútjának látnivalóit járjuk be. Az ország keleti részének legszebb tájait találjuk itt, bájos városkák, történelmi emlékhelyek, csinos fedett hidak váltják egymást utunk során. Napunk fénypontja a Kancamagus út lesz, látogatásunk időpontjában, október elején jó eséllyel már fantasztikus őszi színekben gyönyörködhetünk ezen az útvonalon! Délután továbbutazás Kanadába, a szállásunk Québec városában lesz (2 éj).

 

9. nap: Québec

A délelőttöt Québec-ben töltjük, a Szent Lőrinc-folyó partján fekvő település Észak-Amerika egyik legrégibb városa. Séta az óvárosban, amit erődített városfalak vesznek körül, a fő látnivalók a Citadella, a Terrasse Dufferin sétánya, a Place d’Armes tér és a Chateau Frontenac luxusszálloda, amely hatalmas tornyával uralja a város látképét. Ellátogatunk a Place Royale tér és a Petit Champlaine környékére is, a jellegzetes kőépületek és kanyargós utcácskák európai hangulatot adnak a városnak. Délután szabad program.

 

10. nap: Montreal

Délelőtt Montrealba utazunk, Québec tartomány legnagyobb városa az Ottawa és a Szent Lőrinc folyók torkolatánál fekszik, a Montreal szigeten. Délután a francia nyelvű város felfedezésére indulunk, a panoráma városnézés során láthatjuk a belvárost a hatalmas kiterjedésű földalatti várossal, az óvárost a Jacques Cartier térrel és a Notre Dame bazilikával, a város névadóját, a Mont Royal dombot és az Olimpiai negyedet. A városnézést követően bejelentkezés a szállodába, majd szabad program. Szállás Montrealban (1 éj).

 

11. nap: Kingston és az Ontario-tó

Reggeli után elutazás az Ontario-tó partján fekvő Kingstonba, ahonnan hajókirándulásra indulunk a Szent Lőrinc-folyón. Több mint 1000 sziget található a területen, ahol a folyó kilép az Ontario-tóból, romantikus kastélyok, világítótornyok, nyaralók kísérik utunkat a festői szigetek között. Délután Torontóba utazunk, szállás Toronto környékén (2 éj).

 

12. nap: Niagara-vízesés

Egész napos kirándulás a Niagara-vízeséshez. Az Egyesült Államok és Kanada határán fekvő Niagara-vízesést Mennydörgő víznek nevezték el az őslakos indiánok, nem csoda, hiszen 54 méter magasról hatalmas robajjal zúdul le percenként kb. 155 millió liternyi víztömeg. Hajóra szállunk és közelebb merészkedünk a híres Patkó-zuhataghoz – garantáltan vizes élmény lesz! Délután Ontario tartomány gyümölcstermesztő és bortermelő tájain áthaladva érjük el Niagara-on-the-Lake bájos kis városát. Az egykori Felső-Kanada első fővárosa gyönyörű példája a 19. századi észak-amerikai városnak épen megmaradt épületeivel. A szabadidő során lehetőség nyílik a városka felfedezésére és szuvenír vásárlásra, majd borkóstoló során ismerkedünk meg a környék boraival, mielőtt visszautazunk Torontóba.

 

 

13-14. nap: Toronto

A délelőttöt Kanada legnépesebb városában, Torontóban töltjük. Panoráma városnézés során megismerkedünk a legfontosabb látnivalókkal: a régi városháza épülete, az új, modern városháza, a Casa Loma palota, a pénzügyi negyed modern felhőkarcolói és a város jelképévé vált CN torony épülete. Délután szabad program Torontóban, majd kora este transzfer a repülőtérre, elutazás az éjszakai órákban amszterdami átszállással Budapestre, érkezés másnap a délutáni órákban.

 

A programok sorrendje változhat.

 

 

 

Fontos - USA beutazási szabályok

 

A biometrikus azonosító tárolására alkalmas (bordó) útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok turista és üzleti célból vízum előzetes beszerzése nélkül utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba, maximum 90 napos tartózkodásra. A beutazáshoz elengedhetetlen az elektronikus beutazási engedély (ESTA) előzetes kiváltása, mivel ennek hiánya minden esetben a beléptetés megtagadásához és visszafordításhoz vezet. Ez nemcsak a beutazásra, de a repülőtéri tranzitra is érvényes!

 

Az amerikai hatóságok döntése nyomán 2023. augusztus 1. napjától a magyar útlevéllel rendelkező ESTA kérelmezők a beutazási engedélyt egy éves időtartamra kaphatják meg, és az engedély ez idő alatt kizárólag egyszeri belépésre jogosít. A 2023. augusztus 1. napját megelőzően igényelt és/vagy kiadott ESTA engedélyek továbbra is két évig érvényesek és többszöri beutazásra jogosítanak.

 

Figyelemmel az amerikai hatóságok döntésére, azon ESTA kérelmezők esetében, akik Magyarország államhatárain kívül születtek, az ESTA-rendszer a születési hely alapján automatikusan vízumkérelem benyújtására hívja fel az elektronikus beutazási engedélyt igénylő magyar állampolgárokat.

 

A következő személyek ESTA-val nem jogosultak belépni az Egyesült Államokba, esetükben a tartózkodás céljának megfelelő vízum igénylésére van szükség:

a vízummentességi programban részt vevő államok polgárai, akik egyúttal állampolgárai Iraknak, Iránnak, Koreai Népi Demokratikus Köztársaságnak (Észak-Korea), Szíriának vagy Szudánnak is,
a vízummentességi programban részt vevő államok azon polgárai, akik 2011. március 1 után Irakba, Iránba, Jemenbe, Koreai Népi Demokratikus Köztársaságba (Észak-Korea), Líbiába, Szíriába, Szomáliába vagy Szudánba utaztak,
a vízummentességi programban részt vevő államok azon polgárai, akik 2021. január 12. után Kubába utaztak.
 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a vízum igénylésének ügyintézése és költsége az Utasokat terheli, javasoljuk, hogy amennyiben nem jogosultak az ESTA engedélyre, a hosszú várakozási idő miatt minél korábban kérjenek időpontot a vízum interjúra az Amerikai Nagykövetségen.

 

 

 Kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj 2 fő részére                                                   Ft/fő         létszám/fő        összesen Ft/2 fő

 

 

Utazási szolgáltatások díja kétágyas
szobában útlemondási biztosítással (2%)                       1 389 900             2              2 779 800

 

 

Repülőtéri illeték kb.                                                             160  000             2              320 000

 

 

Részvételi díj 2 fő részére                                                                                                3 099 800

   

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 160 000 Ft/fő, szállás 12 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: vízum (ESTA): 14 000 Ft/fő, borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 100 USD), utasbiztosítás*.

 

További árak:

egyágyas felár: 570 000 Ft/fő
Részvételi díj háromágyas elhelyezés esetén: 1 369 900 Ft/fő+160 000 Ft/ fő repülőtéri illeték
Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy 3 fő elhelyezése 2 duplaággyal (kb. 137-152 cm széles ágyak) berendezett szobában történik.

Fakultatív kirándulás: New York esti fényei hajókirándulás: 26 900 Ft/fő (a részvételi díj tartalmazza a hajókirándulás díját, a kikötőt rövid sétával érhetik el utasaink a szállodától, a hajón italok és ételek vásárolhatók külön díj ellenében)

Fakultatív kirándulás a Szabadság-szoborhoz és Ellis Island szigetére magyar csoportkísérővel: 24 900 Ft/fő (a részvételi díj tartalmazza a hajójegyet, de a helyi közlekedés díja a helyszínen fizetendő)

 

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 65 000 Ft/fő kedvezmény

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A TENSI csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni 

igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

   

Nagy őszi USA és Kanada keleti-part körutazás


Vissza
Kérje ajánlatunkat!