Szilveszteri felfedezőút Kubában pihenéssel Cayo Santa Maria szigetén

csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Ismerje meg az igazi Kubát, a hangulatos koloniális városok, csodás természeti kincsek, fehérhomokos tengerpartok, a salsa, a rum és a világ legjobb szivarjainak otthonát!

 

 

 

További időpontok
Felfedezőúton Kubában pihenéssel Cayo Santa Maria szigetén Dátum: 2024. október 19-31. >> 

Felfedezőúton Kubában pihenéssel Cayo Santa Maria szigetén Dátum: 2024. november 23-december 5.>> 

Felfedezőúton Kubában pihenéssel Cayo Santa Maria szigetén Dátum: 2025. február 1-13. >> 

 

Dátum: 2024. december 30-2025. január 11.

Időtartam: 13 nap/11 éj

Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: Kb. 12 óra

Elhelyezés: 4-csillagos szállodákban

Ellátás: 4 éj teljes ellátás, 7 éj all inclusive ellátás

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 20 fő

 

 

Szilveszteri felfedezőút Kubában pihenéssel Cayo Santa Maria szigetén ajánlatunk pogramleírása

 

1. nap: Havanna             

Elutazás a reggeli órákban Budapestről párizsi átszállással Havannába, érkezés az késő délutáni órákban, transzfer a szállodába. Szállás és vacsora Havannában (3 éj).

 

2. nap: Havanna             

Délelőtt a kubai főváros felfedezésére indulunk. Séta az UNESCO Világörökség részét képező történelmi óvárosban: Plaza de la Catedral, Plaza de Armas, Plaza de San Francisco, Plaza Vieja. Ebéd egy tipikus helyi étteremben, majd folytatjuk a városnézést: Ambos Mundos szálloda, Kapitólium, Forradalom tér, látogatás a rum múzeumban, ahol megismerhetik a rumkészítés folyamatát és meg is kóstolhatják Kuba nemzeti italát. Vacsora a szállodában.

 

Fakultatív program lehetőség:

Kocsikázzon Havanna utcáin amerikai kabrió autóval (kb. 1 óra, 25 €/fő). Jelentkezés idegenvezetőnknél a helyszínen lehetséges.
 

3. nap: Vinales                

Egész napos kirándulás Pinar del Rio tartományba, ahol a világ legjobb dohányát termesztik. Látogatás egy helyi dohányfeldolgozó üzemben, megfigyelhetjük, hogyan készül a híres kubai szivar. Továbbutazunk a festői szépségű Vinales völgybe, a kilátóból elénk tárul a gyönyörű táj a különleges, boglya alakú hegyekkel. Megtekintjük a monumentális Mural de la Prehistoria falfestményt, majd megebédelünk egy helyi organikus farmon, mielőtt ellátogatnánk az Indián barlangba, ahol csónakázunk is egyet. Délután visszautazás Havannába, vacsora a szállodában.

 

4. nap: Cienfuegos        

Reggeli után elutazás Havannából a Dél gyöngyszemének is nevezett Cienfuegosba. A francia gyarmatosítók által alapított városka gyönyörű öbölben épült, séta a tengerparti sétányon, majd a belvárosban, ahol a José Marti teret és a Tomas Terry színházat is láthatjuk kívülről. Délután továbbutazás Trinidadba, szállás és vacsora a tengerparti szállodában (2 éj).

 

5. nap: Trinidad             

A délelőttöt Trinidadban töltjük, ahol visszarepülünk a gyarmati korba, megtekintjük a Plaza Mayor-t, a Romantikus múzeumot és a híres trinidadi koktél lelőhelyére, a Canchancara bárba is ellátogatunk, ahol meg is kóstoljuk a tipikus kubai italt. Délután szabadprogram, fürdőzés a Karib-tengerben. Koloniális stílusú szállodánk közvetlenül a homokos tengerparton található.

 

6. nap: Sancti Spiritus   

Reggeli után továbbutazás az Escambray hegységen keresztül, ellátogatunk a Cukormalmok völgyébe, útközben látjuk az Iznaga család hajdani birtokának tornyát.  Délután érkezés Sancti Spiritusba, Kuba egyik első településére. Ismerkedés a koloniális kisvárossal, majd transzfer Cayo Santa Maria szigetére. Szállás a tengerparti szállodában all inclusive ellátással (5 éj).

 

7-10. nap: Cayo Santa Maria     

Kikapcsolódás a sziget csodás fehérhomokos tengerpartjain.

 

Fakultatív programlehetőség:

Katamarán túra: ebéd, italfogyasztás, snorkeling és delfinsimogatás is a program része.

Jelentkezni, fizetni a helyszínen, idegenvezetőnknél lehetséges (kb.100-110 €/fő).

 

11. nap: visszautazás Havannába

Kijelentkezés a szállodából, visszautazás Havannába. Megállunk a Che Guevara mauzóleumnál és megebédelünk egy helyi étteremben a környéken. Szállás és vacsora Havannában (1 éj).

 

12-13. nap: Havanna, hazautazás

Búcsúzóul a világhírű író, Hemingway volt rezidenciáját látogatjuk meg, Finca Vigia-t. Cojimar halászfaluban megnézzük Heminway szobrát a róla elnevezett téren és megebédelünk. Délután transzfer a havannai repülőtérre, este elutazás párizsi átszállással, éjszaka a repülőn, érkezés Budapestre másnap ez esti órákban.

A jelenlegi hosszú átszállási idő lehetővé tesz akár egy néhány órás párizsi látogatást is, idegenvezetőnk igény esetén szívesen bekalauzolja a csoportot Párizsba és segít információkkal a helyszínen. A párizsi tömegközlekedés díja a helyszínen, egyénileg fizetendő. Menetrendváltozás esetén előfordulhat, hogy csökken az átszállási idő, így a párizsi látogatás lehetőségét garantálni nem tudjuk.

 

 

A programok sorrendje változhat! 

 

 

Fontos információ, nyílt szó Kubáról

Kuba európai szemmel egy nagyon különleges, egzotikus ország a Karib-térségben, ugyanakkor jellemzőek rá olyan helyi sajátosságok, melyek a turistákat kellemetlenül is érinthetik. Az egyetlen legális politikai párttal (Kubai Kommunista Párt) rendelkező szocialista berendezkedésű országban általános a szegénység, mely a COVID idején tartó lezárásnak köszönhetően jelenleg még erőteljesebb. Külföldi termékekhez szinte lehetetlen hozzájutni, a cégek államosítottak, így nincs a számunkra megszokott piaci verseny, ami sokszor sajnos a szolgáltatás rovására megy. A dolgozók nem feltétlenül motiváltak kellően a munkájuk elvárható elvégzésére. Ebből fakadhat az, hogy a barátságos helyiek esetleg zárkózottnak, szűkszavúnak tűnnek, esetleg problémák adódnak bizonyos szolgáltatások terén, melyet csak borravaló elvárásával enyhítenek. Előfordulhat áramszünet, vízhálózati problémák, jelenleg némely szállodában probléma a megfelelő mennyiségű étel biztosítása is. Fentiekben említett problémák miatt jelenleg az országban a hangulat sem a megszokott karibi, de egyre több turista érkezik az országba és figyelnek a vendégekre.

Mindemellett Kuba biztonságos, igazi turistaparadicsom, tárt karokkal várják a kultúrájukra és országukra kíváncsi látogatókat, így méltán népszerű és közkedvelt azon utazók körében, akik szemet tudnak hunyni az apróbb kellemetlenségek felett, és hagyják, hogy az ország természeti kincsei és kulturális örökségei elvarázsolják. Tapasztalt idegenvezetőnk tökéletesen átlátja a kultúráink és társadalmi berendezkedéseink közötti különbségeket, így hatékonyan áll az Önök rendelkezésére a teljes utazás alatt!

 

 

Kérje ajánlatunkat!

  

Részvételi díj 2 fő részére                                        Ft/fő          Létszám /fő           Összesen  Ft/2 fő  
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (2%)                                           1 259 900               2                      2 519 800
 
Repülőtéri illeték kb.                                                              145 000               2                        290 000  
Teljes csomagár 2 fő részére                                                                                                    2 809 800  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 145 000 Ft/fő, szállás 11 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: vízum (Kuba kártya) 13 000 Ft/fő, szervizdíj/borravaló** (helyszínen fizetendő, kb. 50 EUR/fő), utasbiztosítás.

 

További árak:

egyágyas felár: 160 000 Ft/fő
magasabb kategóriájú szálloda a Cayo Santa Maria tengerparti pihenés során 5 éjszakára, all inclusive ellátással:
Royalton Cayo Santa Maria Hotel***** (18+), junior suite:

165 000 Ft/fő kétágyas szobában

325 000 Ft/fő egyágyas szobában

 

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 45 000 Ft/fő kedvezmény.

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

 

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A TENSI csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül.
A helyek elfogyhatnak.

 

 

 

Szilveszteri felfedezőút Kubában pihenéssel Cayo Santa Maria szigetén


Vissza
Kérje ajánlatunkat!