Costa Rica-utazás a vulkánok földjén

csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

 

Vulkánok, vízesések, esőerdők, karibi és csendes-óceáni tengerpartok, izgalmas állat- és növényvilág – a természet szerelmesei otthon fogják érezni magukat Costa Ricában!

 

Újdonság!

 

 

Előfoglalási kedvezmény:

3 hónappal indulás előtt: 65 000 Ft/fő
 

 

Dátum: 2024. november 29-december 9.

Időtartam: 11 nap/9 éj

Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: Kb. 14 óra

Elhelyezés: 3 és 4 csillagos szállodákban és lodge-okban

Ellátás: 9 reggeli, 3 ebéd, 9 vacsora

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Minimum létszám: 16 fő

 

 

Costa Rica-utazás a vulkánok földjén ajánlatunk programleírása

 

1. nap: utazás San Joséba

Kora reggel elutazás Budapestről amszterdami átszállással Costa Ricába. Érkezés a fővárosba, San Joséba a délutáni órákban, transzfer a szállodába. Vacsora és szállás San José-ban (2 éj).

 

2. nap: Poas vulkán, kávéültetvény, La Paz Waterfall Gardens 

Egész napos kirándulásra indulunk, San José környékének legizgalmasabb látnivalóit fedezzük fel! A Hacienda Doka kávéültetvényen a kávétermesztés titkaiba nyerünk betekintést és természetesen meg is kóstolhatjuk a legfinomabb kávékat. Következő állomásunk a 2708 méter magas, aktív Poas vulkán, látogatás a fő kráternél, láthatjuk a kráter mélyén fekvő, gyakran zöldes színben pompázó meleg vizű lagúnát és a belső kráter fumarolái által kibocsátott gázokat és vízpárát. Utolsó állomásunk a La Paz Waterfall Gardens, egy magánrezervátum, ahol 5 csodás vízesést fedezhetünk fel! A kolibri kertben akár 26 különböző fajtájú kolibrit, a pillangó kertben a legszínpompásabb pillangókat, illetve kígyókat, békákat, madarakat is megcsodálhatunk!

 

3. nap: Tortuguero        

Kora reggel indulunk San Joséból Cano Blanco kikötőjébe, útközben megreggelizünk egy helyi étteremben. Hajóval utazunk tovább az érintetlen Tortuguero Nemzeti Parkba, délután az apró Tortuguero faluba látogatunk, ahol a természet az úr, a település csak a tenger felől megközelíthető. Szállás a lagúna és a Karib-tenger közötti földnyelven fekvő hangulatos lodge-ban (2 éj). Vacsora a lodge-ban.

 

4. nap: Tortuguero Nemzeti Park

A Costa Rica karibi tengerpartja mellett 35 kilométer hosszan húzódó Tortuguero Nemzeti Park tájait mangrove erdők, mocsaras területek és érintetlen tengerpartok jellemzik. Délelőtt csónakkal kirándulunk a nemzeti park csatornáin, a helyi élővilágot megfigyelve: majmok, több száz madárfaj, krokodilok, kajmánok, lajhárok, színes békák, jaguárok, gyíkok élnek itt, júliustól szeptemberig pedig zöld tengeri teknősök fészkelnek a tengerpartokon. Délután bejárhatjuk a lodge környékének sétaútvonalait vagy pihenhetünk a medence partján. Ebéd és vacsora a lodge-ban.

 

5. nap: Arenal vulkán   

Reggeli után visszautazás hajóval a kikötőbe, majd busszal folytatjuk utunkat az Arenal vulkán felé, útközben megebédelünk egy helyi étteremben. Este lehetőség nyílik a fürdőzésre az Ecotermales La Fortuna forrásainál, megmártózhatnak a természetes termálvízzel feltöltött, különböző hőfokú medencékben, valamint élvezhetik a trópusi környezetet és a finom vacsorát. Szállás La Fortuna közelében (2 éj).

 

6. nap: Arenal vulkán

A délelőttöt az Arenal vulkánnál töltjük, Costa Rica legaktívabb vulkánja 1633 méter magas és mindössze 7000 éves, ezzel az ország egyik legfiatalabbja. A vulkán lábánál teszünk egy könnyű gyalogtúrát, amely során láthatjuk az 1968-as kitörés nyomait is és élvezhetjük a kilátást a szinte tökéletesen szimmetrikus vulkáni kúpra. Délután függőhidakon sétálva ismerkedünk az Arenal vulkánt körülvevő trópusi esőerdő különleges növény- és állatvilágával. A kb. 3 kilométeres, könnyű séta során számos függőhídon kelünk át, utunkat majmok, lajhárok, madarak kísérik és megcsodálhatjuk az Arenal vulkánra nyíló kilátást is! Vacsora a szállodában.

 

7. nap: Manuel Antonio

Délelőtt tovább utazunk a Csendes-óceán partjára, a gyönyörű Manuel Antonio Nemzeti Parkhoz, délután szabad program, kikapcsolódás a szálloda mesés medencéinél vagy a közeli tengerpartokon. Szállás a tengerpart közelében, vacsora a szállodában (3 éj).

 

8. nap: Manuel Antonio Nemzeti Park                 

A délelőttöt a lenyűgöző Manuel Antonio Nemzeti Park felfedezésével töltjük, a park trópusi erdőinek ösvényeiről lajhárokat, kapucinus majmokat, mókusmajmokat, koatikat, iguánákat és számtalan madárfajt is láthatunk. A park gyönyörű tengerpartokkal, mangrove erdőkkel, lagúnákkal is büszkélkedhet. Délután szabad program, vacsora a szállodában.

 

9. nap: Manuel Antonio              

Szabad program, kikapcsolódás a mesés tengerpartokon. Vacsora a szállodában.

 

10. nap: elutazás Costa Rica-ból

Reggel visszautazunk San Joséba, rövid városnézés során ismerkedünk meg a főváros legfontosabb látnivalóival, majd transzfer San José repülőterére, elutazás Amszterdamba a kora esti órákban.

 

11. nap: megérkezés Budapestre

Délután érkezés Amszterdamba, este továbbutazás Budapestre, érkezés az éjszakai órákban.

 

A programok sorrendje változhat.

 

Kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj 2 fő részére                                                   Ft/fő         létszám/fő        összesen Ft/2 fő

 

 

Utazási szolgáltatások díja kétágyas
szobában útlemondási biztosítással (2%)                       1 379 900             2              2 759 800

 

 

Repülőtéri illeték kb.                                                             155  000             2             310 000

 

 

Részvételi díj 2 fő részére                                                                                                3 069 800

   

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 155 000 Ft/fő, szállás 9 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 50 USD/fő), utasbiztosítás*.

 

További árak:

egyágyas felár: 310 000 Ft/fő
 

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 65 000 Ft/fő kedvezmény.

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A TENSI csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni 

igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

   

Costa Rica-utazás a vulkánok földjén


Vissza
Kérje ajánlatunkat!