Lemúr és bálnales Kelet-Madagaszkáron pihenéssel Sainte Marie csodás szigetén

csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Madagaszkár legzöldebb tájai, legdúsabb esőerdői, legnagyobb lemúrfaja, legzamatosabb gyümölcsei, legkülönlegesebb fűszerei, és az ország talán legszebb szigete, amely a világ egyik legfontosabb bálnamegfigyelő helye. Élmények sokaságát nyújtó utazás, amelyet a Sainte Marie szigetén töltött, álomba illő nyaralásunkkal koronázunk meg, a hosszúszárnyú bálnák társaságában!

 

 

Újdonság!

 

Megtelt!

 

 

Dátum: 2024. augusztus 21-szeptember 1.

Időtartam: 12 nap / 9 éj

Utazás: Menetrend szerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: Kb. 13 óra

Elhelyezés: 3* és 4* szállodákban

Ellátás: Félpanzió (reggeli és vacsora)

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 12 fő

 

 

Lemúr és bálnales Kelet-Madagaszkáron pihenéssel Sainte Marie csodás szigetén ajánlatunk programleírása

 

 

1. nap: Isztambul           

Elutazás kora délután Budapestről Isztambulba. A hosszú átszállási időt egy rövid városnézéssel és vacsorával töltjük Isztambulban, majd éjszaka visszautazunk a repülőtérre.

 

2. nap: Antananarivo    

Elutazás Isztambulból a hajnali órákban Antananarivoba, Madagaszkár dimbes-dombos fővárosába. Érkezés a délutáni órákban, a repülőtéren már vár minket buszunk, hogy elvigyen bennünket a belvárosban lévő szállodánkba (1 éj).

 

3. nap: Sainte Marie szigete     

Reggeli a szállodában. A belföldi járat indulásától függően indulunk ismét a repülőtérre, hogy elutazzunk Sainte Marie gyönyörű szigetére. Miközben autónk a szállodánkba visz minket, már megcsodálhatjuk útközben a sziget szépséges tájait és a minket mindenhol körülvevő varázslatos színű tengert. Az itt töltött napok alatt élvezzük a puha, fehér homokos strandokat. Merészkedjünk beljebb a kristálytiszta türkizkék vízben és fedezzük fel a sokszínű, csodálatos zátonyokat és színes lakóikat, akár csak búvárszemüveggel és pipával, akár mélyvízi palackos búvárkodás során. Az este érkeztével a helyi, cukornádból készült rumokat kóstolgatva élvezzük a minket körülvevő hihetetlen nyugalmat és miközben a varázsos naplementében gyönyörködünk, szívjuk be az este virágos, bódító, trópusi illatát. Szállás Sainte Marie szigetén (4 éj).

 

4-6. nap: Sainte Marie szigete 

Szabad program az óceánparton : ha arra vágyunk, egyszerűen feküdjünk ki az óceánpartra és hallgassuk a hullámok megnyugtató, végtelen moraját, de számtalan különleges és izgalmas fakultatív program közül is választhatunk.

Sainte Marie szigete a világ egyik legfontosabb bálnamegfigyelő helye, ahova minden évben július és szeptember között hosszúszárnyú bálnák sokasága érkezik. A hosszúszárnyú, vagy más néven púposhátú bálnák hatalmas, akár 15 méter hosszú és 40 tonna súlyú tengeri emlősök. Több mint 5000 kilométert utaznak az Antarktisz vizeiből idáig, hogy a melegebb vizekben párosodjanak és adjanak életet kicsinyeiknek. Már a strandról is láthatjuk őket, hiszen nagy örömünkre a parttól 2-3000 méterre mutatják be garantált előadásukat : a hímek énekét, játékos ugrásaikat, szerelmi csatáik jeleneteit, valamint a kicsik megszületése után az anyák és gyermekek meghitt mozdulatait és közös játékát.

 

7. nap: Tamatave           

Korán reggel elindulunk Sainte Marie sziget kikötőjébe, ahol hajóra szállunk, hogy a következő napok során felfedezzük Madagaszkár csodálatos keleti régióját. A csöppnyi, ám annál nehezebben kimondható névvel rendelkező Soanierana Ivongo az úticélunk, itt kötünk ki a körülbelül másfél órás hajóút után. Itt vár minket ismét autónk és helyi idegenvezetőnk. Miközben továbbindulunk, egyik oldalon a tenger kékje, másik oldalon a buja zöld növényzettel, virágokkal borított hegyoldalak szegélyezik utunkat. Ez a betsimisaraka népcsoport hazája (Madagaszkáron összesen 18 különböző népcsoport él). Utunk során megfigyelhetjük a gyönyörű legyező alakú, endemikus ravenala pálmákat („Utazók pálmája”), banánfákat, és a lakosok egyszerű „falafa” házait. Mai végállomásunk Tamatave, amely Madagaszkár második legnagyobb városa, legnagyobb kikötővárosa, egy gyönyörű óceánparti település. Délután városnézésre indulunk Tamatave városában, méghozzá riksán: elvegyülünk a város mindig nyüzsgő életében, a kókuszvíz árusokkal teli tengerparti sétány zsivajában, végigsétálunk a híres, két oldalt pálmafákkal szegélyezett nagy főutcán.

 

8. nap: Pangalanes folyórendszer, Akanin’ny Nofy sziget           

Gyönyörű kirándulásra indulunk ma: hajótúrát teszünk a Pangalanes folyórendszeren, amely a keleti part természetes lagúnáit és mesterséges víztározóit köti össze és összesen 460 km hosszú. A széles folyócsatornán haladva varázslatos, időtlen nyugalmat sugárzó tájak, dús, buja növényzet, kis halászfalvak és tradicionális módszerrel halászó halászok alkotják a természet és ember egységét. Hajónk mellett banánnal, ananásszal és egyéb áruval megrakodott pirogue-ok (csak fából, 100%-ig kézi munkával készült tradicionális halászcsónak) haladnak el. A falubeliek a partról intenek üdvözlést, ahogy elhaladunk előttük, míg a gyerekek a vízbe vetik magukat, hogy a hajó hullámait kövessék.

Hajós túránk végállomása és egyben mai szállásunk helyszíne Akanin’ny Nofy, amely egy elvarázsolt hely, a nyugalom, béke és érintetlen természet szigete. Nem véletlen, hogy a hely nevének jelentése « Az álmok fészke ». Akanin’ny Nofy a Madagaszkárnak ezen a keleti partszakaszán található sűrű tó-és folyóhálózat egyik kis szárazföldi területe. Az Indiai-óceántól mindössze egy homokdűne-sáv választja el, amely némely helyen csupán pár méter széles.

Itt található az 50 hektáron elterülő Palmarium Magánrezervátum, amely számtalan természeti csodát rejt. Természetesen ismét találkozhatunk lemúrokkal is : több mint 10 szabadon élő lemúrfajt találhatunk a parkban. Este, sötétedés után is sétára indulunk a rezervátumban, amely az egyik legjobb hely Madagaszkáron, hogy megleshessük az éjszakai életet élő állatfajokat, többek között a híres véznaujjú makit, az “aye-aye”-t, amely szigorúan veszélyeztetett faj. Szállás a Palmarium Hotelben (1 éj)

 

9. nap: Andasibe            

Miután megreggeliztünk, hajóval megyünk Manambato kisvárosáig, hogy innen ismét autóba szálljunk és továbbinduljunk nyugat felé, Antananarivo irányába. Kora délután megérkezünk szállodánkba Andasibe-be, az Analamazoatra Nemzeti Park mellé. Meglátogatjuk a Vakona Forest Lodge magánrezervátumát, ahol testközelből találkozhatunk az itt élő lemúrokkal, sőt, « szelfit » is készíthetünk velük! Továbbá kaméleonokat, krokodilokat, lepke-és madárfajokat látunk.

 

10. nap: Analamazoatra Nemzeti Park, Antananarivo  

A mai napon a szó szerint hatalmas élményeket ígérő Analamazoatra Nemzeti Parkot látogatjuk meg, mivel ez a hely arról híres, hogy az itt található esőerdő a legnagyobb és legfejlettebb lemurfaj, az Indri Indri otthona. Itt tartózkodásunk felejthetetlen élménye lesz hallgatni az Indri Indri makik kiáltozását (például a szállodában a reggelink közben is), ahogyan egymással kommunikálnak szirénára hasonlító, akár három kilométerre is elhallatszó énekükkel. Természetesen a lemúrok mellett számos más különleges állat-és növényfajjal találkozhatunk. A parknak egyedülálló hangulatot ad a rengeteg orchidea- és páfrányfaj. Elindulunk vissza Antananarivo felé, majd Mandraka faluban látogatást teszünk a Mr. Peyreiras francia biológus által alapított Hüllő Farmon, ahol Madagaszkár legtöbb hüllőfaját megtekinthetjük : krokodilok, kaméleonok sokasága, iguánák, gekkók – de ezenkívül két makifajjal is megismerkedhetünk,  valamint különleges lepkékkel. A park meglátogatása után továbbutazunk és késő délután megérkezünk a fővárosba. Ha időnk engedi, benézünk a hatalmas kézműves, tradicionális piacra, ahol megcsodálhatjuk az ország minden részéből származó madagaszkári iparművészet remekeit: zebuszarvból faragott használati tárgyak és ékszerek, kézzel hímzett terítők, táskák, növényi rostból font kalapok, a nők tradicionális viseleteként hordott gyönyörűbbnél gyönyörűbb lambahoanyk (mintás kendők), madagaszkári vanília és fűszerek, stb.

 

11. nap: Antananarivo                 

Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, majd városnézésre indulunk Antananarivoban : megtekintjük a kulturális látnivalókat, bejárjuk az « alsó » és « felső » várost, illetve magyar vonatkozása is lesz a programunknak : megtekintjük a Benyovszky utcát is! Meglátogatjuk a Rova-t, a Királynői Palotát is, amely Antananarivo egyik legmagasabb dombján épült, és a város szinte minden részéről látható. A madagaszkáriak számára szent hely, itt találhatóak a királyok és királynők egykori lakhelyei, valamint a királysírok is. A palota mellett található kilátóhelyről csodálatos panoráma nyílik a városra. A városnézést követően transzfer a repülőtérre, elbúcsúzunk Madagaszkártól. Elutazás a délutáni órákban isztambuli átszállással Budapestre.

 

12. nap: érkezés Budapestre

Hazaérkezés Budapestre a reggeli órákban.

 

A programok sorrendje változhat. 

Kérje ajánlatunkat!

  

Részvételi díj 2 fő részére                                        Ft/fő          Létszám /fő           Összesen  Ft/2 fő  
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (2%)                                         1 369 900               2                     2 739 800
 
Repülőtéri illeték kb.                                                               189 000             2                         378 000  
Teljes csomagár 2 fő részére                                                                                                      3 117 800  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 189 000 Ft/fő, szállás 9 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: Madagaszkári határátlépés díja: 10 EUR/fő, borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 80 EUR/fő), utasbiztosítás*.

 

További árak:

egyágyas felár: 170 000 Ft/fő
 

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 60 000 Ft/fő kedvezmény.

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

 

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A TENSI csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

 

Lemúr és bálnales Kelet-Madagaszkáron pihenéssel Sainte Marie csodás szigetén


Vissza
Kérje ajánlatunkat!