Dél-Afrika legjava és a Viktória-vízesés

Csoportos körutazás

Egy csipet történelem, lélegzetelállító szépségű tájak a kanyonoktól a Kruger szavannáin, a Blyde-kanyonon és a Jóreménység fokon át a világ egyik legnagyobb vízeséséig, szafarikkal, borkóstolóval, piknikkel és feledhetetlen naplementékkel kombinálva!

 

Dél-Afrika legjava és a Viktória-vízesés 2024. április 20 – május 1. >>

 

Garantált indulás! 

 

Október 6-ig 20.000 Ft/fő speciális előfoglalási kedvezménnyel!

 

 

 

Dátum: 2023. november 17 – 28.

Időtartam: 12 nap/9 éj

Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: 15-16 óra, visszaúton kb. 17 óra

Elhelyezés: 3 és 4 csillagos szállodákban és lodge-okban

Ellátás: 9 reggeli, 1 piknik és 1 csomagolt ebéd

Idegenvezetés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 15 fő (a fakultatív programon: 12 fő)

 

  

Dél-Afrika legjava és a Viktória-vízesés ajánlatunk programleírása 

 

1-2. nap: Fokváros

Indulás Budapestről a kora délutáni órákban, dubaji átszállással utazás Fokvárosba. Másnap déltájban érkezünk meg, és máris megkezdjük az ismerkedést a világ egyik legszebb fekvésű városával. A városnézés során a Company’s Garden parkot és a környező történelmi épületeket, a színesre festett, teraszos épületeiről ismert Bo Kaap negyedet, tarka portékák árusaitól nyüzsgő Greenmarket teret és a Victoria&Alfred Waterfront bevásárló és szórakoztatóközpontot érintjük. A program végén transzfer a szállodába. Szállás: Fokváros (3 éj)

 

3. nap: Fokváros és Franschhoek-borvidék

Délelőtt utazás a világ legmeredekebb drótkötélpályás felvonójával a Fokváros látképét meghatározó Tábla-hegyre, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a városra (rossz idő esetén a program elmaradhat). Délután egy nyitott oldtimer villamossal kirándulunk a Franschhoek-borvidéken, és borkóstolóval egybekötött látogatást teszünk 3 borászatban. A túrát piknikkel zárjuk Dél-Afrika egyik legrégibb, mára ikonikussá vált farmján, a Boschendal gazdaságban.

 

4. nap: Fok-félsziget

Egész napos kirándulás a Fok-félszigeten. Az út a vadregényes Chapman’s Peak Drive-on keresztül vezet az Atlanti- és az Indiai-óceán találkozásához. Első állomásunk Afrika legdélnyugatibb pontja lesz, a vadregényes, több mint 1200 endemikus fajnak otthont adó Cape Point, aztán látogatást teszünk a Jóreménység fokánál, a több száz éves világítótoronynál, hogy gyönyörködhessünk az egyedülálló panorámában, majd megállunk a Boulders Beach pingvinkolóniájánál, Hout Bayben kihajózunk a fóka-szigethez (időjárás függvénye), ahol számtalan fóka sütkérezik a sziklákon.

 

5. nap: Hazyview – Kruger Nemzeti Park környéke                                                                      
Kora reggel transzfer a repülőtérre, elutazás Nelspruit városába, Mpumalanga tartományba. Transzfer a Kruger Park bejáratától néhány km-re fekvő szálláshoz. Délután szabad program,  ill. délutáni indulással fakultatív esti Krüger Park-szafari. Szállás: Hazyview (4 éj).

Fakultatív esti szafari (kb. 4.5 óra, min.12 fő): Utazás egy privát szafariparkba, délutáni teázás, majd a hőség csökkenésével nyitott terepjárókkal, nyomkövetőkkel megkezdődik a szafari. A naplementével mozgolódni kezdenek az éjjeli állatok, spotlámpával eredünk a nyomukba.

 

6. nap: Kruger Nemzeti Park                                                                                                                          

Egész napos szafari program nyitott terepjárókkal, tapasztalt vezetőkkel a Krüger Nemzeti Parkban. A világ egyik legrégebbi és legismertebb parkjában találkozhatunk Afrika nagyvadaival, oroszlánok, leopárdok, elefántok, bölények és orrszarvúak mellett impala-, gnú- és zebracsapatokat, zsiráfokat, vízilovakat, krokodilokat és különböző antilopfajtákat is láthatunk. A program során piknikebéd, este vacsora a szálláshelyen.


7. nap: Blyde River Canyon                                                                                                                            

Egész napos hajós túra a világ legzöldebb és harmadik legnagyobb folyóvölgyében, a Blyde kanyonban, érintve a Kadishi Tufa vízesését és a Three Rondavel zulu kunyhókra emlékeztető szikláit.  Lélegzetelállító tájon utazunk és izgalmas állatsereggel – krokodilokkal, vízilovakkal, változatos madárvilággal is találkozunk. Az út során könnyű snacket, innivalót kap a csoportunk. Vacsora a szálláshelyen.

 

8. nap: Panorámaút                                                                                                                                            

Reggeli után utazás Mpumalanga tartomány gyönyörű tájai között, a híres Panoráma úton. Látogatást teszünk a Bourke’s Luck Potholes izgalmas sziklaképződményénél, csodálatos kilátást élvezhetünk a God’s Window elnevezésű hegygerincen, majd a Graskop Gorge Lift Company lifjével 51 m-re leereszkedünk egy őshonos erdővel borított, gyalogösvényekkel és interaktív kiállításokkal szabdalt szurdokba. Vacsora a szálláshelyen.

 

9. nap: Viktória-vízesés                                                                                                       

Reggel transzfer a nelspruiti repülőtérre, elutazás a zimbabwei Victoria Falls-ba. Érkezés után transzfer a szálláshelyre, majd délután látogatás a Zimbabwe és Zambia határán fekvő Viktória-vízesés zimbabwei oldalán. A vízesés az Unesco Világörökség része, a világ legszélesebb vízzuhatagával büszkélkedhet. Ha szerencsések vagyunk, megpillanthatjuk a vízpárában felbukkanó szivárványokat is. Szállás: Victoria Falls (2 éj).

 

10. nap: Viktória-vízesés és Chobe Nemzeti Park                                                     

A nap folyamán szabad program, egyénileg választható fakultatív programlehetőségekkel: egész napos vagy félnapos  szafari a Chobe Nemzeti Parkban, melynek fő látványossága az itt élő nagyszámú elefántpopuláció, helikoptertúra a vízesés felett, kalandhajózás, naplemente-hajózás a Zambezi folyón. (A programok a helyszínen foglalhatók idegenvezetőnk segítségével.)

 

11-12.: Hazautazás

Reggeli túra a Viktória-vízesés zambiai oldalára, majd transzfer Victoria Falls repülőterére, johannesburgi és dubaji átszállással utazás Budapestre. Érkezés Budapestre másnap, a kora délutáni órákban.

 

 

A programok sorrendje változhat.

 

Kérje ajánlatunkat!

 

 

 

  

Részvételi díj 2 fő részére                                        Ft/fő          Létszám /fő           Összesen  Ft/2 fő  
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (1,4%)                                        1  299 900               2                    2  599 800
 
Repülőtéri illeték kb.                                                               260 000                 2                   520 000  
Teljes csomagár 2 fő részére                                                                                                      3 119 800  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 260 000 Ft/fő, szállás 9 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: zimbabwei és zambiai vízum díja (KAZA UNIVISA, helyszínen fizetendő, 50 USD), fakultatív programok díja, felárak,  borravalók** (helyszínen fizetendő, kb. 180  USD/fő), utasbiztosítás*.

 

További árak:

Egyágyas felár: 290 000 Ft/fő

Fakultatív esti szafari a Kruger Parkban (min. 12 fő részvételével): 39 000 Ft/fő

 

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 50 000 Ft/fő kedvezmény, legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőzően 25 000 Ft/fő kedvezmény.

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

 

**Szervizdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervizdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A TENSI csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

 

Dél-Afrika legjava és a Viktória-vízesés


Vissza
Kérje ajánlatunkat!