Dél-Afrika legjava és a Viktória-vízesés

csoportos körutazás

Egy csipet történelem, lélegzetelállító szépségű tájak a kanyonoktól a Kruger szavannáin, a Blyde-kanyonon és a Jóreménység fokon át a világ egyik legnagyobb vízeséséig, szafarikkal, borkóstolóval, piknikkel és feledhetetlen naplementékkel kombinálva!  

 

  

Előfoglalási kedvezmények:

3 hónappal indulás előtt: 60 000 Ft/fő

2 hónappal indulás előtt: 30 000 Ft/fő

 

 

 

Dátum: 2024. október 20-november 1.

Időtartam: 13 nap/10 éj                                                                                                              

Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: 15-17 óra, menetiránytól függően

Elhelyezés: 3 és 4 csillagos szállodában és lodge-okban

Ellátás: 10 reggeli, 1 piknik- és 1 csomagolt ebéd

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 15 fő (a fakultatív programokon: 12 fő)

 

Dél-Afrika legjava és a Viktória-vízesés ajánlatunk programleírása

 

1-2. nap: Fokváros

Indulás Budapestről a délutáni órákban, dubaji átszállással utazás Fokvárosba. Másnap déltájban érkezünk meg, és máris megkezdjük az ismerkedést a világ egyik legszebb fekvésű városával. A városnézés során a Company’s Garden parkot és a környező történelmi épületeket, a színesre festett, teraszos épületeiről, szép mecseteiről ismert Bo Kaap negyedet, a tarka portékák árusaitól nyüzsgő Greenmarket teret érintjük. A program végén transzfer a szállodába. Szállás: Fokváros (3 éj)

Fakultatív vacsora és Afrika Show felár ellenében (kb. 2,5 óra, min. 12 fő):
Fokváros egyik éttermében különleges élményben lehet részünk: több afrikai ország ízeiből kapunk kóstolót, miközben afrikai előadók műsorát élvezhetjük. Autentikus Afrika-atmoszféra! 

 

3. nap: Fok-félsziget

Egész napos kirándulás a Fok-félszigeten. Az út az Atlanti-óceán partvonala mentén, a vadregényes Chapman’s Peak Drive-on keresztül vezet az Atlanti- és Indiai-óceán találkozásához. A nap folyamán érintjük a Jóreménység fokát, elérjük  Afrika legdélnyugatibb pontját, a vadregényes, több mint 1200 endemikus fajnak otthont adó, öblökkel, mesés tengerpartokkal szabdalt Cape Pointot, megnézzük a több száz éves világítótornyot, megállunk a Boulders Beach pingvinkolóniájánál, Hout Bayben kihajózunk a Fókaszigethez (más néven: Duiker-sziget, a program időjárás függvénye), és a hajóút során gyönyörködünk a Chapman’s Peak és Sentinel hegyeire nyíló pazar kilátásban.

 

4. nap: Tábla-hegy és Franschhoek-borvidék – piknikebéddel

Délelőtt utazás a világ legmeredekebb drótkötélpályás felvonójával a Fokváros látképét meghatározó Tábla-hegyre, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a városra (rossz idő esetén a program elmaradhat). Délután egy nyitott oldtimer villamossal és busszal kirándulunk a Franschhoek-borvidéken, és borkóstolóval egybekötött látogatást teszünk 2 borászatban. A túrát piknikebéddel zárjuk Dél-Afrika egyik legrégibb farmján, a Boschendal gazdaságban.

 

5. nap: Hazyview – Kruger Nemzeti Park környéke                                                                  
Kora reggel transzfer a repülőtérre, elutazás Nelspruit városába. Érkezés a délelőtti órákban, transzfer a szabadidős tevékenységek egyik helyi központjaként ismert városba, Hazyview-ba, a Sabie és Sand folyók krokodilok, vízilovak látogatta torkolatánál fekvő szálláshelyünkre. A szobák elfoglalása után szabad program, ill. (délutáni indulással) fakultatív esti Krüger Park-szafari. Szállás: Hazyview (4 éj).

Fakultatív esti szafari, magyar idegenvezetővel (kb. 4 óra, min.12 fő): Utazás egy privát szafariparkba, majd a hőség csökkenésével nyitott terepjárókkal, nyomkövetőkkel megkezdődik a szafari. Naplementekor mozgolódni kezdenek az éjjeli állatok, spotlámpával eredünk a nyomukba.

 

6. nap: Kruger Nemzeti Park – piknikebéddel                                                                                    

Egész napos szafari program vízgyűjtők, kilátópontok érintésével, nyitott terepjárókkal és tapasztalt vezetőkkel a Krüger Nemzeti Parkban. A világ egyik legrégebbi és legismertebb parkjában találkozhatunk Afrika nagyvadjaival, oroszlánok, leopárdok, elefántok, bivalyok és orrszarvúak mellett impala-, gnú- és zebracsapatokat, zsiráfokat, vízilovakat, krokodilokat és különböző antilopfajtákat is láthatunk.


7. nap: Blyde River Canyon  

Reggeli után egész napos szabad program, pihenés a szállodában, vagy választható csoportos fakultatív kirándulás.

Félnapos fakultatív hajótúra a Blyde folyó kanyonjában, majd afrikai törzsi műsor Nyani Kultúrfaluban

Délelőtt hajós túra a világ legzöldebb és harmadik legnagyobb folyóvölgyében, a Blyde kanyonban, érintve a Kadishi Tufa vízesését és a Three Rondavel zulu kunyhókra emlékeztető szikláit. Lélegzetelállító tájon utazunk és izgalmas állatsereggel – krokodilokkal, vízilovakkal, változatos madárvilággal is találkozunk. Az út során könnyű snacket, innivalót kap a csoport. A nap második felében Nyani Kultúrfaluba látogatunk el, ahol színvonalas show-műsor keretében ismerkedünk Dél-Afrika Limpopo tartományának törzseivel: a leghíresebb busman törzs mellett a zulu, swati, swona, balobatu és további törzsek táncaiba, dalaiba és életmódjába is bepillantást nyerünk. A program végeztével transzfer a szálláshelyünkre.

 

8. nap: Panorámaút                                                                                                              

Reggeli után utazás Mpumalanga tartomány gyönyörű tájai között, a történelmi Panoráma úton. Látogatást teszünk a Bourke’s Luck Potholes izgalmas sziklaképződményénél, csodálatos kilátást élvezhetünk a God’s Window elnevezésű hegygerincen, érintjük a dél-afrikai aranyláz időszakát őrző Pilgrim’s Rest városkát, és a Graskop Gorge Lift Company lifjével 51 m-re leereszkedünk egy őshonos erdővel borított, gyalogösvényekkel és interaktív kiállításokkal szabdalt szurdokba.

 

9. nap: Viktória-vízesés                                                                                                  

Reggel transzfer a nelspruiti repülőtérre, elutazás a zambiai Livingstone-ba. Érkezés kora délután, látogatás a Viktória-vízesés zambiai oldalán. A vízesés az UNESCO Világörökség része, a világ legszélesebb, 1708 méteres vízzuhatagával büszkélkedhet. Ha szerencsések vagyunk, megpillanthatjuk a vízpárában felbukkanó szivárványokat is! A látogatást követően továbbutazunk Victoria Fallsba, a Zambezi folyó zimbabwei oldalán található szálláshelyünkre. Szállás: Victoria Falls (3 éj).

 

10-11. nap: Viktória-vízesés és Chobe Nemzeti Park                                            

Szabad program tetszés szerint választható egyéni, illetve idegenvezetőnk szervezésében induló csoportos, a helyszínen megvásárolható fakultatív programlehetőségekkel, köztük: egész napos vagy félnapos szárazföldi és vízi szafari a botswanai Chobe Nemzeti Parkban, helikoptertúra a vízesés felett, vadvízi evezés, napkelte- vagy naplemente-hajózás a Zambezi folyón. (A programok a helyszínen foglalhatók idegenvezetőnk segítségével, ill. szervezésében.)

 

12-13 nap.: Hazautazás

Reggel szabadidő vagy fakultatív napkeltetúra a Viktória-vízesés zimbabwei oldalán (kb. 2 óra, min. 12 fő), majd transzfer a botswanai Kasane repülőterére, johannesburgi és dubaji átszállással hazautazás Budapestre. Érkezés másnap, a kora délutáni órákban.

 

A programok sorrendje változhat.

 

Kérje ajánlatunkat!

  

Részvételi díj 2 fő részére                                        Ft/fő          Létszám /fő           Összesen  Ft/2 fő  
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (2%)                                         1 649 000               2                      3 298 000
 
Repülőtéri illeték kb.                                                               285 000             2                        570 000  
Teljes csomagár 2 fő részére                                                                                                      3 868 000  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek,repülőtéri illeték kb. 285 000 Ft/fő, szállás 10 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: többszöri zimbabwei és zambiai belépésre jogosító vízum díja (KAZA UNIVISA, helyszínen fizetendő, 50 USD), fakultatív programok díja, felárak, a helyszínen megvásárolható fakultatív kirándulások díja, borravalók** (helyszínen fizetendő, kb. 160 USD/fő), utasbiztosítás*.

 

További árak:

Egyágyas felár: 290 000 Ft/fő

Fakultatív programok felár ellenében, magyar idegenvezetővel (min. 12 fő jelentkezése esetén)

- Esti szafari a Kruger Parkban: 33 000 Ft/fő

- Vacsora és Afrika Show Fokvárosban: 23 000 Ft/fő

- Félnapos kirándulás a Blyde River Canyonban + afrikai törzsi műsor: 69 000 Ft/fő

- Napkeltetúra a Viktória-vízesés zimbabwei oldalán: 41 000 Ft/fő

12 fő alatt létszámtól függően magasabb áron tudjuk biztosítani a fakultatív programokat.


 

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 60 000 Ft/fő kedvezmény, legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőzően 30 000 Ft/fő kedvezmény.

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

 

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A TENSI csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

 

Dél-Afrika legjava és a Viktória-vízesés


Vissza
Kérje ajánlatunkat!