Kedves Utasaink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy irodánk a koronavírus járvány okozta rendkívüli intézkedések miatt budapesti ügyfélszolgálati irodája 2020. március 16-tól zárva tart. A Tensi Utazási Iroda zavartalanul működik, csatlakozott a Home Office rendszerhez. Munkatársaink elérhetőségeit megtalálja a részletes tájékoztató oldalon.

Köszönjük megértésüket! - a Tensi csapata

Részletek itt >>

Érdekességek a Tokióban megrendezett nyári játékokkal kapcsolatban

Tokio 1964. után másodszorra ad otthont az Ötkarikás Játékoknak.

Érdemes kihasználni, hogy ezúttal olyan helyen rendezik a játékokat, mely önmagában is vonzó turisztikai célpont. Japán nemcsak különleges kultúrájával, épített, és természetes környezetével, hanem a múlt és a jelen, azaz a tradiciók és a modernitás harmonikus együttélésnek példájával is érdekes élményeket kínál.

Tokió japán fővárosa, közigazgatási központja, nemcsak a kormány, hanem a japán császár székhelye is. A város szinte felfoghatatlan nagyságú metropolisz. 9 millió lakosával a világ egyik legnépesebb városának számít. Bár remek úthálózattal bír a repülőtéri transzfereken túl minden esetben a remekül megszervezett tömegközlekedés igénybevételét javasoljuk, ezen belül is a kötöttpályás járatokat, a vasút és metró használatát.

A város számtalan történelmi nevezetességének megtekintésére érdemes alkalmat találni a versenyszámok szünetében, míg azoknak, akik további élményekre vágynak érdemes felkeresnie a Tokión kívüli japán városokat és nevezetességeket!

 

 

 

A XXXII. nyári játékokon összesen 33 versenyszámban mérik össze a sportolók a tudásukat. Köztük abban a 5 új sportágban, melyek először szerepelnek a versenynaptárban, így a baseball/softball, a karate, a görkorcsolya, a sportmászás és a hullámlovaglás versenyszámokban.


Az olimpia kabala figurája egy kék fehér kockás, hegyes fülű Miraitowa.

A szójáték a jövő (mirai) és az örökkévalóság (towa) szóra utal.

A futurisztikus figura Tanigucsi Rio munkája. A pályázatok közül

200 000 japán általános iskolai osztály szavazata alapján választották ki a győztest.


Tokióban 339 versenyszámot rendeznek várhatóan 11.090 sportoló részvételével.


Tokióban a hőmérséklet júliusban és augusztusban – amikor a város otthont ad az olimpiai és a paralimpiai játékoknak – általában több mint 30 fok, és szintén magas a páratartalom. A jövő nyári, tokiói olimpia szervezői új módszereket keresnek a hőség leküzdésére, és tanácsot kérnek több nemzetközi sportszövetségtől. A szervezők azt tervezik, hogy a maratoni futás helyi idő szerint reggel 6-kor indul, és a pálya nagy részét olyan műgyanta borítja majd, ami visszaveri az infravörös sugarakat, ez pedig akár 8 fokkal is csökkentheti a hőmérsékletet. A tervezett intézkedések között szerepel a mesterséges hó alkalmazása is, amivel hűthetnék a sportolókat és a nézőket.


Az érmek újrahasznosított anyagokból készülnek, melyhez elektronikai hulladékot használtak fel.

Az országban gyűjtés indult, és az emberek leadhatták a már nem használt mobiljaikat, laptopjaikat és egyéb elektronikus készülékeiket, hogy az abból nyert színesfémek felhasználásával, az ő közreműködésükkel készülhessenek el a nyertesek érmei.

 

 

 

 

 

 

Japán a felkelő nap országa és sok minden más

 

 

Az olimpiai versenynaptár itt tölthető le.

Az olimpiára értékesíthető jegyek listája (versenyszámok, dátumok, árak) itt tölthető le.

A versenyek helyszínei Itt tölthető le

 

Ha nem találta meg, amit keresett, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot és küldje el kérését az alábbi elérhetőségeken:

mice@tensi.hu, telefon: 36-1-345-1527 vagy 36-1-345-1569.

 

 

Kérje ajánlatunkat!

Vissza
Kérje ajánlatunkat!