Kubába utazóknak

2010. május elsejétől  kötelező  utas- és egészségügyi biztosítás a Kubába utazóknakA Kubai Minisztertanács 2010. február 16-i döntése értelmében 2010. május elsejétől a Kubai Köztársaságba belépéshez utas- és egészségügyi biztosítás megkötése szükséges .
A rendelkezés vonatkozik minden külföldi beutazni kívánóra (akár vízummal akár turistakártyával), a Kubában ideiglenes letelepedési engedéllyel élő külföldi állampolgárokra (pl. diákok), valamint a külföldön élő kubai állampolgárokra (végleges kiutazási engedéllyel rendelkezők, kivándorlók). A Kubában diplomáciai szolgálatot teljesítő diplomatáktól és diplomata útlevéllel beutazóktól, valamint a nemzetközi szervezetek által akkreditált személyektől nem követelik meg a biztosítási kötvény felmutatását, ők nem tartoznak a döntés hatálya alá.

A biztosítás megkötését belépéskor a határon a biztosítási kötvény bemutatásával ellenőrizhetik.

A döntés végrehajtásáért felelős kubai kijelölt hatóság (Mintur) és a kijelölt kubai biztosító (ASISTUR) nem adnak tájékoztatást arról, hogy mely külföldi biztosítócégek biztosításait fogadják el a határon. Az ASISTUR egy biztosítószövetség tagjakánt a honlapján közétette az ugyanezen szövetségbe tartozó külföldi biztosítók névsorát. Magyarországról a Europ Assistance Magyarország biztosító szerepel a listán. Nagykövetségünk ugyanakkor nem kapott olyan tájékoztatást, hogy csak ezen biztosító biztosítását fogadnák el a határon.

A repülőtéren belépéskor az ASISTUR társasággal lehet szerződni, tájékoztatásul: a kubai biztosítótársaság jelenlegi díjszabása szerint az utasbiztosítás összege turisták részére 3 USA dollár/nap. A kubai biztosítótársaság honlapja: http://www.asistur.cu/

Az EUB Biztosítónál meg tudjuk kötni a Europ Assistance BBP biztosítást.

Csak azt a biztosítást fogadják el, amelyen szerepel az Europ Assistance logója.

A Magyar Köztársaság Havannai Nagykövetségének hivatalos információja:

 

http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/CU/hu/Konzuliinfo/

Vissza
Kérje ajánlatunkat!